VECKANS TOPPLISTAN:
1. Advisa kontantinsats
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 29,50%
 • Löptid: 1år - 18år
 • Recension: 5-stars
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Låneförmedlare jämför lån gratis!
MER INFO »
2. Lendo kontantinsats
 • Belopp: 10000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 25,74%
 • Löptid: 1år - 15år
 • Recension: 5-stars
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Samma ägare som Blocket.se!
MER INFO »
Öppna HELA topplistan här »

Lendo lån – Jämför mot andra låneförmedlare i Sverige!

Lendo är en så kallad låneförmedlare och vi har följt dom ända sedan år 2010. Det vill säga när vi startade Kontantinsats.se. Och det har vi gjort varje vecka sedan dess. Det har gjort att våran guide om denna låneförmedlare är väldigt omfattande. Och det växer för varje vecka som går. Vi råder alla våra besökare att läsa den här sidan innan man väljer att låna pengar via dom. Du ska alltid titta upp hur många banker en låneförmedlare har till exempel. För först och främst måste du veta om att du inte lånar något av Lendo utan via dom. Dom jämför privatlån. Och det med bara en ansökan och en UC. Det är deras tjänst. Så vill du använda deras tjänst så bör du läsa igenom denna sida först.

Lendo kontantinsats
 • Belopp: 10000kr – 600.000kr
 • Ränta: 2,95% – 25,74%
 • Löptid: 1år – 15år
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Samma ägare som Blocket.se!
MER INFO »


Innehåll i guiden om Lendo

Lendo


Tar Lendo UC?

Ja Lendo tar UC och faktum är att dom flesta större lån tar UC. Vi har skrivit väldigt många guider om just UC och hur dom som låna pengar utan UC kan göra för att undvika få fler UC på sig och ändå kunna låna pengar. Vi har även skrivit många guider som år igenom hur man får bort UC på sig och hur långtid det tar. Vill du låna pengar och inte få någon UC på dig kan du börja med att läsa våran guide Lån utan UC där vi löpande hela tiden uppdaterar med det senaste om hur du kan låna utan UC och framförallt vart. Och vart andra oftast har låna för att inte få någon UC just den här veckan. Men svaret på från är att du inte kan låna via Lendo utan att dom tar en UC på dig.

Vilka banker har låneförmedlaren Lendo samarbete med?

Innan du väljer att låna pengar via låneförmedlaren Lendo så bör du ta reda på vilka banker dom samarbetar med och jämför åt dig med bara en enda kreditupplysning. (en UC) Vi hårdbevakar låneförmedlare i Sverige och listar banker som dom olika låneförmedlarna jämför åt dig för att du ska få en så bra överblick som möjligt och inte dra på dig någon onödig UC. För att se bankerna Lendo har så tittar du inte under Vilka banker har Lendo där vi löpande uppdaterar om just exakt det.

Jämför alltid låneförmedlare

Hos oss kan du kan jämföra Lendo mot andra låneförmedlare, banker och långivare och andra typer av jämförelsetjänster här ovan i vår topplista. Där ser du nämligen en topplista över lån som besökare innan dig valt just den här veckan. På så sätt hoppas vi få fram det bästa lånet i varje kategori av lån. Så här ovan ser du alltså dom mest populära privatlånen just precis den här veckan hos våra besökare. Sedan kan du lämna och läsa omdöme och betyg om samtliga lån.

 • Lånebelopp: 10000kr-500.000kr
 • Lånetid: 3-15år
 • Åldersgräns: 18år
 • Grundades: 2007
 • Omsättning: Ca 255 miljoner 2015
 • Ägare: Det är Schibsted som är ägare. Dom finns på Oslobörsen och dom äger även Aftonbladet, Blocket.se och många andra stora och kända varumärken online.

Omdömen, betyg och recensioner

Vill du lämna och läsa omdöme och betyg om Lendo så gör du det under här nedan. Innan vi sätter igång guider om så vill vi påminna dig om att du bör läsa villkoren här nedanför direkt. Så att du vet att just du har möjlighet att låna pengar så att du inte lägger ner onödigt tid på att skicka in en ansökan eller läsa vidare i våran guider om du ändå inte har möjlighet att låna pengar via dom. Tanken är att det här ska fungera lite som en startsida för allt vi skriver om dom. Här samlar vi helt enkelt allt vi tycker du ska veta innan du väljer att att använda deras tjänst som är att jämför privatlån.

Jämför alltid

Vi har skapat den här guiden för att du som besökare ska kunna se allt vi skrivit om låneförmedlaren och sedan vad våra besökare tycker om dom. Det är här vi sammanställer allt till en och samma sida och tanken vi har med det är att skapa en startsida för allt vi skriver om dom och där du som besökare kan vara med och bidra med ditt omdöme och betyg på dom.

Bra när man ska samla lån med samlingslån

Du kan använda dig av en tjänst som Lendo om du till exempel vill samla lån till ett stort lån. Och på så sätt få ner räntan med att ha ett stort lån och inte många med högre ränta. Dessutom betalar man ofta avi-avgift för flera lån och på så sätt spar man in pengar redan där. Har du avi-avgift a 35kr per lån och har 10 små snabblån, smslån eller annat små-lån så blir det alltså 350kr i månaden som är totalt onödigt. Att ha 10 snabblån brukar dessutom resultera i en hög ränta och då kan du ta ett större privatlån för hela summan och få en lägre ränta på det lånet. Lendo är en låneförmedlare som ställer banker och långivare mot varandra så att du ska få det bästa lånet för just dig.

Så snabbt kan du få pengarna

Klickar man på ”När betalas lånet ut?” på Lendos hemsida så står det att beroende på vilken bank eller låneinstitut du väljer att låna pengar ifrån så tar det olika lång tid att få dina pengar utbetalda till ditt konto. Och det finns olika sätt att skriva under skuldbrevet hos olika banker vilket gör att det tar olika lång tid. Skickas det ett skuldbrev till dig med post så ska du skriva under det och skicka tillbaka och då brukar det ta mellan 2-5 dagar från att dom får brevet tills du får pengarna på ditt konto.

Vilka äger Lendo?

Det är ett företag som heter Schibsted äger Lendo. Schibsted är noterat på Oslobörsen så det finns möjlighet för privatpersoner att köpa aktier i Schibsted och på så sätt äga en liten del av Lendo. Om än en väldigt liten del då Schibsted äger väldigt många företag. Schibsted-koncernen årsomsättning 2011 hamnade på 14,3 miljarder norska kronor. 55% av vinsten och 35% av omsättningen kommer från online-verksamheter 2011. Tittar man på börsvärdet i skrivande stund oktober 2016 så är det uppe i 45268 miljarder norska kronor. Schibsted äger även många andra kända företag i Sverige och här nedan skriver vi om några av dessa.

Jämför Lendo mot andra låneförmedlare

Här ovan ser du en topplista över andra låneförmedlare och andra privatlån vi listar och som är alternativ till låneförmedlaren Lendo. Listan storteras efter vilken låneförmedlare som är populärast just precis den här veckan. Läs mer om låneförmedlarna under Låneförmedlare för att se alla låneförmedlare.

Lendo trots betalningsanmärkning

Lendo trots betalningsanmärkning? Får låna låna pengar vi Lendo fast att jag har betalningsanmärkningar? Ja du kan få låna pengar via Lendo trots betalningsanmärkningar om du har du. Först och främst måste du uppfylla några grundkrav som du kan hitta på Lendos hemsida vid ”Vanliga frågor och svar” > ”Kan jag låna ifall jag har betalningsanmärkningar?”. Där kan du läsa följande:

Lån trots betalningsanmärkning hos Lendo?

Det vill säga går det att låna pengar hos Lendo trots att man har betalningsanmärkning? Svaret är ja dom accepterar det. Villkoren är dock lite hårdare och det kan du läsa mer om genom att klicka på mer info här ovanför i topplistan. En topplista du förresten ser hur populära Lendo är hos besökare innan dig. I Lån betalningsanmärkning Lendo förklarar vi om du kan låna pengar via låneförmedlare Lendo trots att du har betalningsanmärkning. Så om du har betalningsanmärkning eller betalningsanmärkningar och söker en låneförmedlare så kan du läsa igenom den här sidan där vi förklara hur det går att låna pengar trots just det och om det går hos Lendo eller inte.

Samla lån hos Lendo? Kan man det?

Vill du samla lån till ett stor så kan Lendo hjälpa dig. Du kanske har sätt på lyxfällan där dom ofta samlar lån till ett och på så sätt får ner kostnaderna ofta dramatiskt. Genom att slå ihop lån så man man så en bättre ränta än vad man har på alla sina små lån och krediter som man dragit på sig. Då har du helt enkelt ett lån hos Lendo till den summan och löser alla dyra lån. Lendo har till och med så att du fyller i om det är just det du vill göra. Klickar du på mer info i listan här ovan så kommer du in och kan läsa exakta villkor.

Det här är Lendo lånekalkyl

Där kan du räkna på hur ett lån skulle kunna kosta. Dock visar den inte vad du ska betala exakt utan det måste du ta reda på genom att skicka in en ansökan. Så om du vill ta reda på hur mycket ett lån skulle kunna kosta just dig kan du besöka denna sida för att klicka dig in direkt till sidan där du kan fylla i hur mycket du vill låna och hur länge och sedan kan du jämföra upp till 25 banker och långivare så du kan hitta billiga ränta för just exakt dig och dina förutsättningar att få låna pengar online på nätet via en låneförmedlare.

Lendo ränta

Sidor som Lendo

Sidor som Lendo? Söker du fler sidor som Lendo? Det du söker då är en låneförmedlare. Lendo jämför privatlån men det finns förmedlare av lån även av bolån och snabblån. Så det beror på vad det är du söker. Vi försöker samla alla lån på en och samma ställe och ge våra besökare möjligheten att läsa och ge omdöme och betyg på dessa. Vi visar även vilka lån som våra besökare väljer att låna pengar hos flest gånger varje vecka. Så vi har alltid topplistor som visar dom populäraste lånen just nu. För att hitta alla sidor som Lendo kan du se topplistan här ovan som visar dom 3 populäraste lånen just nu. Oavsett om det är låneförmedlare eller inte. Sedan kan du klicka på länken precis ovanför den där du sedan hittar listan över precis alla låneförmedlare. Så våra tips är att gå in där och sedan kan du även titta in Låneförmedlare och Bästa låneförmedlare. Så om du besöker dessa två guider och sedan listan över alla låneförmedlare som du alltså hittar ovanför topplistan här ovan. Ja då har du en mycket bra överblick över dina alternativ om du söker alternativ.

Sidor som Lendo

Lendo grundkrav

Vad har Lendo för krav för att man ska få låna pengar via dom? Får man ha betalningsanmärkningar? I den här guiden tänkte vi sammanställa en så tydlig sammanfattning som möjligt över vilka grundkrav du måste uppfylla om du ska låna pengar via Lendo. Det är absolut ingen garanti för att du ska få låna pengar men det ger en bra fingervisning om vart grundkraven ligger och vad du som minst måste uppfylla. Uppfyller du inte dessa krav kan du ta en titt under vår guide Svårt att få lån.

Lendo grundare

Vilka var det som grundade och startade Lendo? Det var Fredrik Jung-Abbou, Dennis Ahlsén och Thomas Hjelm som ska ha grundat låneförmedlare Lendo och som sedan sålt det till Schibsted som äger 97% idag vad vi vet. Om det sker några ändringar i ägandet så försöker vi som vanligt vara tidig med att meddela det på bloggen. Det är mycket möjligt att dom sålt sina kvarvarande procent också det vet vi inget om idag. Vet du det får du väldigt gärna kommentera det här nedanför så vi kan uppdatera. Hur som helst så har dom gjort ett väldigt bra jobb och skapat en tjänst som uppskattats av väldigt många människor.

Ta lån genom Lendo
Ta lån genom Lendo – Här beskriver vi hur.

Lendo är en av dom mest populära alternativen så självklart får vi mängder av frågor kring deras tjänst och här har vi samlar några av dom vanligaste och svar på dessa:

Vilken ränta får man?

Lendo visar en så kallad från ränta. Alltså lägsta möjliga räntan hos någon av deras samarbetspartners alltså. Men räntan sätts individellt via Lendo så det är inte säkert att just du får den räntan. Hur högre risk banken anser att det är att låna ut pengar till dig desto högre ränta. Med start från lägsta möjliga som du ser i topplistan här ovan.

Har dom billån?

Ja dom jämför billån utan säkerhet. Det vill säga lån där du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. Sådant typ av lån kallas även för privatlån och är ett lån du får låna till vad du vill. Alltså kan du till exempel låna till bil. Vid ett billån utan säkerhet behöver du inte hålla dig till villkor som ofta finns när du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Du kan läsa mer om billån under billån till exempel.

Grundkrav för att få låna pengar via dom?

Lendo har två olika grundkrav. Ett om du ska låna under 30.000kr och ett om du vill låna över 350.000kr. Har du svårt att få låna pengar och egentligen inte behöver mer än under 30.000kr så kan det alltså vara smart att ansöka om att få låna under 30.000kr.

Låna pengar trots betalningsanmärkning?

Ja det går att låna pengar via Lendo trots att du har betalningsanmärkningar men det är väldigt individuella som alltid med lån. Begränsningen är i alla falla att du inte kan låna mer än 150.000kr om du har någon betalningsanmärkning eller betalningsanmärkningar. Du måste vara fyllda 18år, vara folkbokförd i Sverige, tjäna minst 120.000kr om året, vara skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader. Viktigt att komma ihåg är att Lendo är en låneförmedlare och Lendo kan inte påverkade det här utan det är deras samarbetspartners som sätter dessa krav.

Tar dom Creditsafe?

Det är inte deras samarbetspartners som tar kreditupplysning utan det är dom själva. Och det är en UC dom tar och inget annat. Så om du inte vill ha en UC på dig så är dom inget för dig alltså.

Lånar man pengarna av Lendo?

Lendo är låneförmedlare och lånar inte ut pengar själva. Så när du skickar in en ansökan hos Lendo så ställer dom din ansökan mot över 20 bankers erbjudande om att låna ut pengar till dig. Sedan kan du se om det är något av dessa erbjudande som passar dig. Och det gör Lendo helt gratis. Du kan alltså skicka in en ansökan för att se hur mycket pengar du kan låna och om du kan låna pengar och sedan kan du bestämma dig efter det om du ska låna eller inte. Men då lånar du alltså av någon av bankerna som Lendo har samarbete med och jämför åt dig och inte av Lendo.

Betalar Lendo av lånet?

När du ansöker om ett samlingslån så får du ett stor lån inbetalt på ditt konto där du sedan själv ska betala av alla dina små och dyra lån. Så det är så klart viktigt att du verkligen gör det också och inte gör av med pengarna så du istället får ännu mer lån. Tanken med att samla lån och krediter är för att få kontroll över sin ekonomi och få ner räntan.

Lendo effektiv ränta?

Vad har Lendo för effektiv ränta? Alla räntor sätts indivuduellt när du ansöker om lån via Lendo. Lendo är en låneförmedlare som helt enkelt samlar banker och jämför dessa mot varandra för att du ska få så billigt lån som möjligt. Den räntan du ser i topplistan här ovanför är från räntan. Alltså den billigaste som dom har. Men då krävs det även att du ha så bra kreditvärdighet att du kan få så låg ränta. Hur större risk banken anser det är att låna ut pengar desto högre ränta får man betala. Skickar du in en ansökan så får du se vad din effektiva ränta är om du skulle vilja låna pengar. Du kan ser vilka banker som jämföra under Lendo banker. Den effekriva räntan är räntan med precis alla kostander inräknade. Alltså även aviavgifter och likande.

Låna pengar via låneförmedlare Lendo


Lendo recension och omdöme

Lendo recension och omdöme hittar du här. Är du ute efter att läsa en Lendo recension eller flera omdömen och betyg? Vi har valt att dela upp det så att vi har skrivit en recension där vi satt betyg och omdöme på en rad olika punkter utifrån en lista som vi skapat. Där kan du även läsa all samlad info om Lendo som vi samlar ihop från deras hemsida och från media. Samt även våra egna guider. Till exempel Lendo ränta, Lendo banker, Lendo billån med flera. Sedan håller vi våra recension uppdaterad löpande hela tiden och försöker alltid att hålla den dagsaktuell.

Lendo recension av Kontantinsats.se

Låneförmedlare: Lendo
Betyg: 4,9

Lendo recension