Billån utan kontantinsats december 2023


Listan över lån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket 2023-12-01.
Innehåller annonslänkar
Låna till Kontantinsats via Enklare
  • Belopp: 5000kr - 600.000kr
  • Ränta: 2,95% - 26,50%
  • Löptid: 1år - 20år
  • Jämför upp till 39 lån
  • Svar direkt
Mer info →

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Uppdaterat 2022-05-25.

Billån utan kontantinsats? Finns det 2023? Ja det går att köpa bil utan kontantinsats och du hittar en topplista över dom mest populära billånen hos våra besökare just den här veckan här ovanför. Listan sätts efter vilka lån som oftast beviljats till våra besökare just den här veckan. Vi har alltid som ambition att du ska hitta exakt det du säker. Det göra det till det populäraste alternativet just precis nu.

Men det är långt ifrån det vi gör för att hjälpa dig hitta det bästa billånet för just dig. Du kan läsa och lämna omdöme och betyg på samtliga billån och även ta en titt på vår egen recension av alla lån. Utöver det har vi även en mängd andra produkter som vi hoppas ska hjälpa dig i letandet. Met ett privatlån kan du låna 100%. Alltså till hela bilen.

Här kan du enkelt jämföra billån utan kontantinsats med start i listan ovan. Den visar alla lån som Svenska Lånenätverket listar 2023. Tanken med listan är att du som besökare själv ska kunna hitta det bästa lånet för just dig när det gäller att låna pengar till bil och där du inte vill lägga in någon kontantinsats. Samt att våra besökare ska förstå att det billånet utan insats för din kompis inte behöver vara det bästa för dig. Och att du kanske inte ens hittar det som är bäst för dig i listan här ovan utan det är bara en början på din jämförelse. Så du kan börja att få en bra överblick över dina alternativ. Så läs på, jämför och se till att ta välgrundade beslut när du ska låna till bil utan insats.


Låna inte innan du hittar det bästa billånet

Vi tjatar hela tiden om att man ska jämföra lån och så är det självklart även med lån till bil. Därför tycker vi att du ska läsa Bästa billån. Där skriver vi nämligen hur vi försöker ta fram det bästa billånet med omdöme, betyg och recensioner. Och med hur ofta våra över 500.000 besökare har valt att låna till bil. Bil utan kontantinsats Göteborg då? Här ovan har vi satt ihop en topplista över privatlån som är ett alternativ om man vill köpa bil utan kontantinsats. Så även i Göteborg alltså. Topplistan sätta efter vart besökare från Göteborg valt allt låna pengar till bil. På så sätt är förhoppningen att vi tillsammans får fram det absolut bästa alternativ just precis nu.

Annars måste du ha minst 20% av det i insats när du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Billån med betalningsanmärkning är en sida där vi skriver om lån till bil där du kan låna pengar till en bil trots att du har betalningsanmärkningar. Eller rättare sagt där du kan chans att ta lån till bil fast att du har betalningsanmärkning eller betalningsanmärkningar.

Det finns två olika typer av billån

Här för söker vi förklara det så enkelt som möjligt så alla ska förstå vad vi menar. Det finns två olika typer av lån till bil och du kan se vilket som är utan insats här.

  • Billån utan kontantinsats = privatlån (även kallat blancolån).
  • Billån med kontantinsats = billån med bilen som säkerhet och 20% insats

Billån ingen kontantinsats

Billån ingen kontantinsats? Finns det något billån där man inte behöver någon kontantinsats alls utan kan låna pengar till hela beloppet? Ja det finns billån utan kontantinsats i form av ett privatlån som ofta marknadsförs som ett alternativ att låna till bil utan att behöva någon kontantinsats. Men det är inte ett billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet och det måste man tänka på. Ett lån där du lämnar någon i säkerhet för lånet blir oftast billigare. Men inte alltid.

Ställ en fråga och diskutera Billån utan kontantinsats via Advisa

Vi vill bygga en sajt tillsammans med våra besökare för att verkligen ha innehåll som ger mervärde så därför kan du bland annat kommentera, diskutera och ställa frågor om alla guiderna. Så även för guiden Billån utan kontantinsats via Advisa som du precis har tagit del av. Vill du ställa en fråga eller diskutera något av innehållet så kan du göra det med oss på redaktionen och med andra besökare här nedanför i kommentarsfältet.

Billån utan kontantinsats är ett privatlån

Vad bankerna kallar sina lån kan ibland vara väldigt förvirrande. Billån med bilen som säkerhet för lånet kallas oftast för billån men även privatlån till bil. Vilket är ett billån där du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. Det av dessa två olika typer av billån som är utan kontantinsats är privatlån till bil. Det är det du hittar i topplistan här ovan som visar dom 10 populäraste lånen via Kontantinsats.se just precis den här veckan.

Titta alltid vilka banker som låneförmedlare jämför

Eftersom vi förutsätter att du ska ta ett billån utan kontantinsats i den här guiden. Så är det alltså ett privatlån (även kallat blancolån) till bil som gäller för dig. Och som du kan se på tipset här ovanför så är låneförmedlare allra populärast. Alltså hos våra besökare när dom ska ta ett privatlån. Och vårt tips är att alltid titta exakt vilka banker som låneförmedlaren du väljer har. Vi har guider på vilka banker alla låneförmedlare vi listar har.

Se alltid till att kunna betala tillbaka

Om du ska låna till en bil bör du se till så du har en plan för hur du ska kunna betala tillbaka pengarna snabbare än bilen sjunker i värde. För annars kan det vara så att du sitter med mer lån är vad bilen är värd. Och det är inte så kul. Och se även till så du verkligen kan betala tillbaka så du inte hamnar i en situation. Där du måste sälja bilen för att du inte kan betala tillbaka pengarna annars. Och så visar det sig att du knappt får några pengar för det och så har du lån du inte kan betala och ingen bil.

Låna till bil med eller utan insats

Här kallar vi ett billån med bilen som säkerhet för ett ”vanligt” billån. Och ett billån utan säkerhet för privatlån. Så vad är det då för skillnad på ett privatlån till bil och ett ”vanligt” billån? Vid ett ”vanligt” billån måste du alltså ha MINST 20 procent i kontantinsats enligt lag i Sverige. Så kostar en bil 100.000kr så måste du alltså ha minst 20.000kr i kontantinsats. Vid ett privatlån får du låna till vad du vill utan någon kontantinsats. Du får alltså låna 100%. Vid ett ”vanligt” billån får du sällan köpa en bil under ett visst årtal. Tex så kan det vara så att du inte får du köpa en bil som är äldre än 10år. Vid ett privatlån får du köpa vilken årsmodell du vill. Vid ett ”vanligt” billån måste du ofta köpa bilen hos en bilhandlare.

Låna till bil med bilen som säkerhet

Låna till bil med bilen som säkerhet är möjligt med ett så kallat billån. Du har alltså bilen som säkerhet för ditt lån till samma bil. Vi listar just billån under billån samt i tabellen. Sen klickar du dig bara fram genom att klicka på mer info till de långivare du är intresserad av. Vill du läsa mer om billån så tittar du helt enkelt bara under billån. Där har vi sen samlat alla underkategorier så som detta inlägg till exempel.

Konsumentverket granskar billån utan kontantinsats

Hittade en gammal intressant artikel från 2005 i Sydsvenskan där Konsumentverket granskade billån utan kontantinsats. Och då pratar vi inte om privatlån som är ett lagligt alternativ att marknadsföra som ett alternativ till billån utan kontantinsats, utan artikeln handlar om privatleasing och vilken gråzon det är. Företagen maskerar helt enkelt att det är privatleasing och kallar det något annat istället för att det ska verka bättre. Det gör det därför svårt för bilköparna att se vad bilköpet slutligen kommer kosta när företagen trixar och fixat med leasingavtal, restvärden, återköpsvärden och garanterade inbytesvärden. Dessutom är inte ränta som är inbakad i leasingavgiften avdragsgill.

Låna till begagnad bil med ett privatlån

Vad finns det för lån att välja mellan? Vad behöver jag veta innan jag lånar pengar till en begagnad bil? Låna till begagnad bil kan du göra med ett lån utan säkerhet. Det vill sägs ett lån där du inte behöver lämna bilen som säkerhet för lånet. Exempel på sådana lån hittar du i topplistan här ovan. Där kan du se vart besökare innan dig valt att låna till begagnad bil den här veckan. Du har även möjlighet att läsa och lämna omdöme om samtliga alternativ. Eller bara ett betyg 1 till 5. Kom dock ihåg att många som lämnar omdöme och betyg oftare är missnöjda då nöjda sällan tar sig tiden som en missnöjd tar sig. Läs gärna våra guider om billån för mer info.

Billån utan insats är populärt

När man tar ett billån med bilen som säkerhet för lånet. Alltså banken tar bilen som säkerhet och kan alltså sälja din bil om du inte betalar lånet. Då måste du ha minst 20 procent i kontantinsats enligt lag. Det kringgår vissa genom att ta ett privatlån till dom 20 procenten (du ser en topplista på privatlån här ovan). Sedan går det även ta ett privatlån till hela beloppet och det är många banker som marknadsför sina privatlån som billån. Vi har skrivit många guider om det här och du kan bland annat se våran största guide billån utan kontantinsats.

Jämför billån utan kontantinsats här

I topplistan ovan kan du själv jämföra billån utan kontantinsats genom att se vart besökare innan dig valt att låna pengar till sin bil. Alla alternativ erbjuder billån helt utan insats. Vi skulle bli väldigt glada om du vill ta dig tid att hjälpa oss och ge denna guide ett betyg. Här kan du även se vad andra tycker om den innan dig. Du klickar bara med musen här nedan för att ge guiden ett betyg från 1 till 5. Det är vanliga privatlån som du kan använda för att köpa en bil med lån som finansiering och det är viktigt att du känner till det så du vet vad det är du ska jämföra. Har du läst på om det och kommit fram att det är det bästa alternativet för dig så gäller det att jämföra räntorna då. Och det är den effektiva räntan du ska jämföra.

Köpa bil på avbetalning utan kontantinsats
Köpa bil på avbetalning utan kontantinsats? Då kan du läsa igenom den här guiden från början till slut så du vet hur du kan hitta det bästa lånet för just dig.

Allt om billån utan kontantinsats

Besök alltid guiden Billån utan kontantinsats för att hitta allt vi har i ämnet. Alltså om lån till bil där du inte behöver någon insats utan kan låna hela 100%. Så titta in där om det är det du söker. För där försöker vi nämligen hitta det lånet som är bäst när man vill låna mer än 80% och där man inte vill uppfylla kraven man har när man ska lämna bilen som säkerhet.


Om guiden Köpa bil med billån utan kontantinsats

Köpa bil med billån utan kontantinsats har vi skapat för dig som vill köpa en bil men inte vill lämna bilen som säkerhet för lånet så att du måste ha 20% i insats. Utan där du istället söker det billigaste privatlån för att kunna köpa en bil utan kontantinsats.

Billån utan kontantinsats bild


Det här söker våra besökare på kring Billån utan kontantinsats

Köpa bil på avbetalning utan kontantinsats

Köpa bil på avbetalning utan kontantinsats? Är det möjligt? Ja det är möjligt men du kan inte ta ett billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet och inte behöver betala någon kontantinsats. Det är nämligen alltid minst 20 procent i insats som gäller då. Om du inte kan eller inte vill betala något alls med egna pengar vi köptillfället så är det ett privatlån som gäller. Det är alltså ett lån utan säkerhet.

Dock är det lånet ofta dyrare än när man lämnar bilen som säkerhet. Det är för att långivaren helt enkelt tar större risk och alltså även måste ta mer betalt. Här ovan har du en topplista där du kan se vart besökare innan dig valt att låna pengar till bil utan insats just den här veckan. Det listan här ovan visar är vilka 3 lån som är vinnare i vårt bäst i test av lån som passar in just på denna rubrik. Det vill säga lån till bil där du inte behöver någon insats.

Billån med betalningsanmärkning

Billån med betalningsanmärkning? Är det möjligt? Ja det är möjligt men då krävs det ofta att du har en viss inkomst och att du inte har någon skuld hos kronofogden. För exakta villkor kan du klicka på mer info här ovan i topplistan. Eftersom många som söker sig till just Billån med betalningsanmärkning vill läsa om billån utan insats så har vi här lagt till en snabblänk till Billån utan kontantinsats. Det innebär alltså lån till bil där du inte behöver någon insats alls. Du kan med andra ord låna 100%. Köper du en bil för 150.000kr kan du ansökan om att få låna 150.000kr.

Köpa bil utan kontantinsats

Köpa bil utan kontantinsats är fullt möjligt men inte med bilen som säkerhet. Det är det första du måste veta om du planerar att finansiera en bil med lån men inte kan eller vill lägga in 20% i kontantinsats. Är det något du undrar om i guiden Läs hur du kan ta billån utan kontantinsats eller som är relaterat till ämnen så kan du vara med och diskutera det här nedanför. Lämna omdöme och betyg på guiden Läs hur du kan ta billån utan kontantinsats här nedanför. Betyg i form att stjärnor och omdöme i form av kommentar. Här samlar vi tips på andra guider vi skrivit i ämnet Läs hur du kan ta billån utan kontantinsats och som vi tycker du borde läsa innan du väljer att låna pengar till bil. Vi hoppas du hittar minst en sida som di vill läsa vidare i.


Vanliga frågor om Köpa bil med billån utan kontantinsats

Låna pengar med bilen som säkerhet

Låna pengar med bilen som säkerhet? Varför skulle man göra det? Det finns två sätta att låna till bil. Det ena är att låna pengar med bilen som säkerhet för lånet. Men vad menas med det? Jo banken tar bilen som säkerhet för lånet till dig. Så om du inte betalar för lånet så kan dom ta bilen och sälja den och få in pengar så och sen kräva resten av dig ut över det.

Är det någon låneförmedlare som inte tar UC?

Vi vet ingen låneförmedlare som inte tar UC. Om du vet det får du väldigt gärna kommentera det nedan så vi kan föra in det i våran data.

Vad är leasing?

Det innebär att man hyr bilen så man äger inte bilen och tar alltså inget lån för att låna pengar till den. Det kan vara ett avtal där du helt enkelt hyr bilen under exempelvis 3år för en fast månadskostnad. Om du planerar att ta en leasing så bör du läsa på ordentligt. Om det först för det kan bli dyrare än vad du tänkt dig om du inte vet vad du gör.

Hur tar ni fram dom populäraste lånen?

Vi gör det på lite olika sätt beroende på vilken lista det är men grunden är oftast att vi sorterar efter en manuellt sammansatt lista där vi slår ihop data om hur ofta våra besökare väljer att låna pengar från just den långivaren eller banker via våran sajt och hur bra omdömen och betyg lånen har. Sedan lägger vi även till våra egna recensioner.

Billån utan fast inkomst? Är det möjligt?

Det är absolut inte omöjligt att låna pengar utan fast inkomst. Däremot kräver dom allra flesta någon form av inkomst även om det inte är fast. Du bör visa så mycket som möjligt av din ekonomi för att öka chansen att få lån. Berätta allt helt enkelt. Här kommer vi snart lista alla lån vi vet att många får lån trots att dom inte har fast inkomst.

Finns det billån med bilen som säkerhet utan kontantinsats?

Nej det finns det inte men däremot väljer många att ta ett privatlån till insatsen också och på så sätt låna 100%. Men det finns ingen bank som lånar ut pengar till en bil med 100% av bilen som säkerhet. Dom får inte göra det nämligen.

Är lån utan säkerhet till bil osäkert på något sätt?

Nej men jag förstår att det kan uppfattas så. Men det betyder att du inte lämnar något i säkerhet för att du betalar tillbaka pengarna. Om du till exempel låna till ett fritidshus med ett privatlån så är det alltså ett just ett lån utan säkerhet. Men lämnar du bostaden som säkerhet så är det ett bolån med säkerhet.

Kan man ta ett banklån till en bil?

Vi har valt att kalla alla lån från en bank för banklån och där är det framförallt privatlån till bil. Eller billån med bilen som säkerhet som gäller om du vill finansiera en bil med hjälp av en bank. Läs på vad som gäller för dessa två alternativ och se om något passa dig bättre än det andra.

Kan man använda en låneförmedlare för att jämföra?

Ja det är perfekt att jämföra lån till bil med en låneförmedlare. Så titta in topplistan för att se vilja som är just låneförmedlare så du kan hitta den som är populäraste just nu.

Vad finns det för olika alternativ till bilfinansiering?

Du kan låna pengar till en bil och sedan kan du leasa en bil. Att leasa en bil är en längre hyra av bilen helt enkelt. Där du betalar en månadavgift i x-antal år och sedan lämnar du tillbaka bilen. Där måste du verkligen veta vad du gör då det kan bli kostsamt om du kör mer mil än avtalat eller om du repar bilen med mera. Och sedan kan du som sagt lån till bilen och då tar du antingen ett billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet eller så tar du ett lån utan säkerhet där du inte lämnar bilen som säkerhet. Ett sådant lån kallas oftast för privatlån eller blancolån.

Kan man köpa bil utan kontantinsats?

Ja det går alldeles utmärkt att köpa bil utan kontantinsats men då kan du inte lämna bilen som säkerhet för lånet. Så du måste alltså välja ett billån utan bilen som säkerhet för lånet och inte ett billån med bilen som säkerhet för lånet. För i Sverige måste du ha minst 20 procent i kontantinsats om du lämnar bilen som säkerhet för lånet oavsett vilken bank eller långivare du väljer. Men väljer du däremot ett privatlån till att låna pengar till bil så behöver du ingen insats och du behöver inte heller hålla dig till några regler som du annars behöver göra om du lämnar bilen som säkerhet för lånet.

Om du lämnar bilen som säkerhet för lånet så måste du ofta hålla dig till regler som att inte köpa en bil äldre än 10år och att du måste köpa bilen av en bilfirma. Men om du tar ett privatlån till en bil kan du låna 100% och köpa bilen av både privatpersoner och bilfirmor. Du kan även strunta i att köpa bil efter ålder. Så varför väljer inte alla privatlån till bil då? Jo det är för att billån med bilen som säkerhet för lånet ofta är billigare än privatlån till bil. Alltså har lägre ränta. Men då många tycker privatlån har så många fördelar som väger över så är det ofta många som väljer det ändå. I regel oftast till begagnade bilar och billån med bilen som säkerhet till nya bilar.

Kan man ta lån utan BankID?

Ja absolut. Det finns många lån man kan ta utan UC. Vi förstår att det ibland inte kan kännas så online på nätet där många långivare föredrar just BankID eftersom det är så snabbt och smidigt och snabbar på ansökningen rejält. Men det finns fortfarande folk som inte har det och vill skriva på papperna för hand istället till exempel. Du kan titta in Låna pengar utan BankID till exempel.

Hur hittar man det bästa billånet?

Att försöka hitta det bästa billånet ser vi som vårt stora uppdrag och det gör vi genom några olika punkter. Vi har skapat topplistor över både billån med bilen som säkerhet för lånet och billån utan kontantinsats. Sedan har vi lagt till omdöme till alla lån, banker, låneförmedlare och jämförelsetjänster. För att sedan säga vad vi tycker med våra egna recensioner.

Kan man få billån med betalningsanmärkning?

Ja det kan du absolut få men det beror helt på din situation. Precis som med alla lån alltså. Lån är högst individuella så det är svårt att ge generella svar. Det finns banker som inte godkänner betalningsanmärkning överhuvudtaget. Och det finns banker som är beredda att ta sig en titt på just din situation trots betalningsanmärkning. Men har du betalningsanmärkningar så är det i alla fall större chans att du får låna pengar om du väljer att ansöka om ett mindre belopp än ett större.


Jämför och hitta bästa låneförmedlare

Titta in Bästa låneförmedlare för att läsa om hur vi försöker ta fram den bästa låneförmedlaren varje vecka. För det är nämligen så att vi på redaktionen samlas flera gånger under veckan för att sammanställa data och skapa en topplista över just förmedlare av lån precis som alla andra lån vi kategoriserar i menyn. Som vi tror våra besökare kommer ha användning av när dom själva jämföra lån och försöker hitta den bästa ränta för just dom och deras egna förutsättningar att få låna pengar.