VECKANS TOPPLISTAN:
1. Advisa kontantinsats
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 29,50%
 • Löptid: 1år - 18år
 • Recension: 5-stars
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Låneförmedlare jämför lån gratis!
MER INFO »
2. Lendo kontantinsats
 • Belopp: 10000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 29,95%
 • Löptid: 1år - 15år
 • Recension: 5-stars
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Samma ägare som Blocket.se!
MER INFO »
Öppna HELA topplistan här »

Privatlån – Bästa privatlån 2020 med samlade bäst i test!

Bästa privatlån 2020 är en sida där vi försöka hitta det bästa privatlånet just nu och det gör vi bland annat med hjälp av våra besökare. Vi försöker att få fram det bästa privatlånet tillsammans med våra över 500.000 besökare genom att använda våran helt unika data som vi sitter på efter ha haft en av Sveriges största ekonomibloggar sedan 2010 när vi startade. Det har gjort att vi kan se vilka lån som är absolut populärast hos våra besökare just precis nu. Och vilka omdöme och betyg dessa lånen får för tillfället.

Funderar du på att ta ett privatlån och vill jämföra för att hitta så låg ränta som möjligt? Då kan du använda vårat bäst i test av privatlån som du hittar är ovan. Där ser du just nu topp 2 och du kan enkelt fälla ut hela bäst i testet och se fler alternativ. Antingen jämför du själv eller så låter du en låneförmedlare i listan jämföra åt dig.

Privatlån


Innehåll i Privatlån – Bästa privatlån


Det är ett lån utan säkerhet

Ett lån utan säkerhet är alltså ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få pengarna in på ditt konto. Det enda dom gör är att ta en kreditupplysning för att ta reda på om du kan betala tillbaka lånet eller inte. Det finns inget lån utan kreditupplysning. Däremot behöver du oftast ha en fast inkomst för att kunna få ta ett lån utan säkerhet. En låneförmedlare kan vara en smart sak att använda sig av. Läs mer om det nedanför. Det är viktigt att du känner till att du kan jämföra gratis.

Låg ränta privatlån

Låg ränta privatlån? Hur hittar man det? I den här guiden tänkte vi tips om hur du kan få billigare lån. Och det har vi gjort genom att göra en lista med 3 olika steg. Där du alltså ska kunna få billigare ränta efter att ta till dessa. Förhoppningsvis. Och alla vill väl ha lägre ränta? Så läs den här och se om du har möjlighet att få ner dina kostnader och lägga dom pengarna på något roligare än att ge bort dom till banken. Det första och bästa tipsen är att du helt enkelt jämföra. Och när du gjort det så jämför du ännu mer. För tyvärr är det så att det skiljer sig väldigt mycket mellan olika banker och långivare och då krävs det att man orkar jämföra riktigt mycket för att hitta det lånet som är billigare. Har du dragit på dig många dyra lån? Då kan du försöka samla lån och krediter till ett stort lån istället för att ha många små och dyra lån. Om du har ett större lån kan du få lägre ränta och då bakar du helt enkelt ihop dessa och har istället ett lån istället för många smålån. Det blir lättare att hålla reda på dessutom. Tyvärr är det så att dom med bäst ekonomi har bäst ränta. Detta eftersom banker tar mindre risk och behöver inte ta lika mycket betalt. Därför kan du förbättra din ekonomi och på så sätt få lägre ränta. Kan du söka ett nytt jobb med lite mer betalt kanske? Då kan du även få bättre ränta om du har tur.

Privatlån är samma sak som blancolån

Precis som rubriken säger, Privatlån är samma sak som blancolån. Det är det tyvärr långt ifrån alla som vet om. Men det är alltså samma typ av lån. Bara två olika namn. Och lånet är ett lån utan säkerhet. Vilket alltså inte betyder att det inte finns någon säkerhet i att ta ett sådant lån utan det handlar om att du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar. Alltså inget i pant.

Bästa privatlån

Så går vårt bäst i test av privatlån till

Här ovan har vi sammanställt en enkel topplista över privatlån. Den visar alltså vilka privatlån som just denna vecka leder enligt oss på redaktionen och den listan tar vi fram genom våra egna recensioner bland annat. Till det lägger vi sedan till hur populära lånen är hos våra besökare efter ha besökt någon av våra guider om just privatlån. Den statistiken får vi från långivare och banker. VI har även med statistik från guiderna om blancolån och lån utan säkerhet eftersom det är samma typ av lån men olika namn bara. Varje måndag så uppdaterar vi den efter vad som hänt senaste dagarna.

Använd bästa låneförmedlare

Bästa låneförmedlare är en guide som fungerar precis som Bästa privatlån. Skillnaden är att vi sorterat ut enbart låneförmedlare. Det gör att vi tror du kan vara intresserad att även se den topplistan då dom allra flesta låneförmedlarna jämför privatlån och där behöver du oftast bara en UC och en ansökan för att ansöka om över 20 lån.

Privatlån jämför ränta

Hur jämför man ränta på privatlån lättast? Idag jämför man privatlån lättast med en låneförmedlare. Du kan jämföra upp till 25 banker och långivare med bara en ansökan och en UC. Det är riktigt bra. Hade du istället valt att jämföra dessa själv med en ansökan per bank och långivare så hade du alltså fått skriva 25 ansökningar. Dessutom hade du fått 25 kreditupplysningar och förmodligen skulle 24 av dessa vara från UC. Och hur fler UC du har på dig desto svårare kan det bli att få låna pengar och dessutom kan räntan bli mycket högre om du har för många UC på dig. Därför är en låneförmedlare att föredra om du ska ta ett privatlån. Det är förmodligen även därför som många låneförmedlare toppar våran topplista över lån här ovan där du kan se vart våra besökare väljer att låna pengar oftast när dom ska ta ett privatlån. Under guiden privatlån samlar vi allt vi har skrivit om detta. Så om du planerar att låna pengar med lån utan säkerhet så kan du titta in där och se vad du bör tänka på när du ska låna.

Läs även den största guiden om blancolån

Men vi tycker du ska läsa guiden Blancolån om du funderar på att ta ett lån utan säkerhet för vi tar upp varför det finns fler namn på samma typ av lån och vad du bör veta om det. Blancolån och privatlån är lån utan säkerhet. Båda namnen för detta lån är alltså precis samma typ av lån. Alltså ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar. Därför tycker vi du ska läsa just Lån utan säkerhet för att du ska förstå just exakt det.

Motsatsen till lån utan säkerhet

För att du ska förstå skillnaden på lån utan säkerhet och lån med säkerhet så är bolån oftast ett lån med säkerhet. Där man lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Det gör att banken har en säkerhet för att du ska betala lånet. Annars tar dom bara huset för dig. Och det gör att risken för dom minskar. Och dom kan erbjuda ett billigare lån.

Vad är ett privatlån?

Det är ett namn för ett lån utan säkerhet. Kallas även för blancolån ibland. Och även konsumtionslån. Men det är helt enkelt ett lån utan säkerhet allt ihopa. Och används ofta för att köpa bil, renovera, resa, som båtlån eller köpa husvagn eller husbil. Det används även ofta för att samla lån och krediter till ett stort lån med billigare ränta istället för att ha många dyra smålån. Det är även vanligt att låna till insatsen med privatlån. Det finns annuitetslån och lån med rak amortering så det bör du läsa på ordentligt om innan du väljer att låna pengar. När du tar ett sånt här lån så har du amortering där du betalar av på lånet och sedan ränta och andra avgifter så som aviavgift och uppläggningsavgift med mera som är själva kostnaden för att du får låna pengar. Med annuitetslån menas att du betalar exakt samma summa hela tiden. Det gör att du i början kommer amortera mindre i början och mer i slutet. Det blir så eftersom räntan blir större i början eftersom lånet är större då. Men när du betalar av lånet allt eftersom så blir ju även ränta mindre. Väljer du rak amortering så betalar du av samma summa varje månad men eftersom räntan är mer i början så kommer du betala in mer i början och sedan mindre allt eftersom du betalar av.

Med denna guide är det tänkt att vi ska utse det bästa privatlånet tillsammans med våra besökare. Och det vi gör är alltså att vi publicerar data av vilka privatlån som våra besökare oftast väljer efter ha läst omdöme och betyg för dom privatlån vi listar under guiden Privatlån. Här ska vi tillsammans med våra besökare utse det bästa privatlånet precis just nu. Alltså inte för en månad sedan eller förra året utan just precis denna vecka. Eftersom sådant snabbt kan ändra på sig.

Jämför med en låneförmedlare

Med en låneförmedlare av privatlån kan du på enklast sätt jämföra räntor så du kan hitta det billigaste lånet för just dig. Du kan med en låneförmedlare jämföra så mycket som 25 banker och det med endast en ansökan. Och en UC. Och det är dessa tre fördelar som gör att många väljer att använda en låneförmedlare. Spara tid med en ansökan, få bara en UC och hitta snabbt den bästa räntan.

Allt om privatlån

För att du så enkelt som möjligt ska kunna hitta allt om privatlån har vi gjort en guide som heter just Privatlån. Det är där vi samlar allt om just lån utan säkerhet på ett och samma ställe så du ska kunna se hur man kan jämföra ett sådant typ av lån bland annat.

Glöm ej att blancolån är samma sak

Blancolån är samma ska som privatlån. Alltså det är bara två olika namn på exakt samma lån. Ett lån där du inte lämnar något i säkerhet. Kan även kallas samlingslån, billån utan kontantinsats och konsumtionslån i bland. Men det är ingen skillnad på själva lånet. Så det är bra att veta när man ska jämföra.

Låna till vad du vill med privatlån?

Ja det kan du faktiskt göra med dem flesta privatlånen. Du hittar dessutom en topplista på privatlån här ovan. Den sorteras efter vilka lån besökare innan dig valt för att låna till vad dom vill. Så vill du låna pengar utan att dom frågar vad du ska låna till så är privatlån ett bra lån alltså. Du kan enkelt ansöka online på nätet och sedan få pengarna insatta på ditt konto. Och det underlättar väldigt mycket om du har BankID.

Så har vi sorterat fram det bästa privatlånet just nu

Titta in guiden Bästa privatlån i första hand vad gäller jämförelse av lån utan säkerhet. För det är den guiden vi uppdaterar mest om detta och där har vi enligt oss själva det bästa testet för denna typ av lån. Så funderar du på att låna pengar och vill se det testet så klicka dig in där och se hur testet går till och om det är något för dig.

Ta privatlån till kontantinsats

Ta privatlån till kontantinsats är möjligt genom du ansöker till ett privatlån online på nätet till exempel. För att på så sätt se om det är ett alternativ för just dig/er. Du kan ansöka direkt online på nätet genom att välja någon bank, långivare eller låneförmedlare i listan här ovan och på så sätt få svar direkt. Listan sorteras efter vart flest av våra besökare fått lån just den här veckan. Så på så sätt får vi fram det alternativet som förhoppningsvis ger dig störst chans att låna pengar.

Därför ska du alltid jämföra lån

Privatlån är ett lån utan säkerhet där du får ett lån av en långivare eller bank men där du inte behöver lämna något i säkerhet för det. Det kallas även för blancolån, konsumtionslån och lån utan säkerhet. Sedan finns det många banker som döper det till vad man ska låna till. Till exempel billån utan kontantinsats, låna till husvagn, låna till renovering och så vidare. För med ett lån utan säkerhet kan du låna till vad du vill. Det gör att många gör reklam för det som ett lån till en specifik sak. I den här guiden går vi bland annat igenom dom vanligaste sakerna man använder detta typ av lån till. Vi försöker även visar hur du ska jämföra lånen för att just du ska hitta ett så bra lån som möjligt med just dina förutsättningar att få låna pengar.

Gratis privatlån – Finns det?

Gratis privatlån? Finns det? Alltså privatlån utan ränta och avgifter? Ja gratis privatlån finns det. Dock är lånen ej så stora utan det är så kallade smslån / snabblån / små-lån men som också går under kategorin privatlån då det är lån utan säkerhet. Lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar. Så det finns ingen storleksordning på privatlån. Även om dom brukar börja på 5000-10000kr hos storbankerna.

Gratis privatlån

Låna till kontantinsats med ett privatlån

Privatlån till kontantinsats funkar alldeles utmärkt. Dock är ju ett lån utan säkerhet, dyrare än vad ett bolån skulle varit. I alla fall oftast. Eftersom långivaren tar en större risk med ett privatlån i och med att det är ett lån utan säkerhet. Utan säkerhet för långivaren alltså. Du sätter ju inget i säkerhet för ditt lån vid ett privatlån. Vid ett bolån så sätter du oftast din bostad som säkerhet till exempel. Men har man inte någon kontantinsats själv som man sparat ihop till så är lån utan säkerhet ett alternativ.

Mer om blancolån

Blancolån är bara ett annat namn på privatlån och därför tycker vi du verkligen bör läsa guider Blancolån om du funderar på att låna pengar med ett privatlån snabbt och direkt redan idag. Vi tar bland annat upp skillnaderna mellan just dessa lån. Eller att det inte är någon skillnad rättare sagt. Men att det är viktigt att känna till.

Bästa låneförmedlare hittar du så här

Bästa låneförmedlare är en förläning av guiden här ovan som bara heter Låneförmedlare. Bästa låneförmedlare tar ut dom som är testvinnare helt enkelt. Låneförmedlare toppar alltid våra topplistor över privatlån och det är för att du kan jämför över 20 banker med bara en ansökan. Helt oslagbart om du funderar på att låna pengar med ett privatlån alltså. Våran guide låneförmedlare tycker vi att du måste läsa om du funderar på att låna pengar med ett privatlån.

Fler namn på samma typ av lån

Privatlån är samma sak som Blancolån. Samma typ av lån med två olika namn helt enkelt. I den här guiden lista vi alla sådana lån och skapar en topplista över vilket privatlån som är populäraste hos våra besökare just den här veckan. Sedan har vi gjort två olika topplistor över det. Den enkla topplista och den stora topplistan. Den enkla är bara en länk till banken/långivaren medan den stora topplistan är mer omfattande med omdöme, betyg och mycket mer.

Tips på bra privatlån

Ett bra privatlån borde rimligtvis vara ett lån med bra villkor och med bra ränta? Är det lånet med lägst ränta alltid det bästa? Ja det är ju så klart väldigt svårt att svara på. Så hur har vi då försökt att lösa detta problem? Vi vill ju att våra besökare ska kunna besöka oss och hitta ett lån som passar just dom. Detta genom att visa hur andra tagit lån helt enkelt. Vi har topplistor över lån som uppdateras hela tiden under veckan. Du ser när topplistan uppdaterats senast precis över topplistan. Den listan sätts efter vart våra besökare oftast tar lån. Just den här veckan. Sen har vi även topplistor över totalen med mera. Men huvudfokus ligger på just den här veckan. Eftersom det ofta tar med vad räntan är just nu. Vilka som erbjuder så bra villkor att flest väljer att ta lån hos dom.

Så hittar du låg ränta

Men sen kan det ju även vara så att dom godkänner lån oftast av alla också så klart. Därför måste vi komma med mera än så. Därför följer vi samtliga långivare slaviskt och är på dom om info hela tiden. Som vi sedan publicerar. Och hos oss kan du läsa betyg, omdöme som andra besökare skriver. Samt vår egen recension av långivaren eller låneförmedlaren. På så sät hoppas vi att du själv hittar tips på bra privatlån. För det viktigaste är att själv hålla koll på sina lån.

Låna liten summa

Då är det smslån, snabblån eller annat små-lån som gäller. Vi har valt allt dela upp dessa små-lån i just sms-lån, snabblån och små-lån. Sms-lån är lån där du kan identifiera dig med ett sms som är kopplad till en telefon. Sedan har vi snabblån som är lån som har en lånetid på mindre än ett år. Låneföretagen måste alltså ha minst ett lån som man får låna kortare än 12månader. Sedan har vi små-lån som är alls som lånar ut upp till 50.000kr. Det är alltså egentligen alla. Men där vi försöker skapa en bättre överblick över dessa små-lån så att du själv ska kunna jämföra dom så lätt som möjligt.

Vart kan jag låna med betalningsanmärkning

Vart kan jag låna med betalningsanmärkning? Det finns många alternativ för dig som har betalningsanmärkningar tro det eller ej. Men det är för att man kan ha fått det av många olika själ. Därför finns det många som inte bedömer alla på samma sätt. Utan ser hur det gått till när man dragit på sig dom och sedan ser till att du får en rättvis bedömning. Så vill du låna pengar av en bank eller långivare som accepterar en betalningsanmärkning så har du kommit till rätt sida.

Bäst i test lån

Vi skapade Bästa privatlån för att

Bästa privatlån är sidan där vi försöker få fram dom 3 bästa lånen varje vecka för dig som vill låna pengar utan att lämna något i säkerhet för lånet. Vi sammanställer data för att du ska kunna jämföra själv helt gratis. Hur vi gör det ser du i guiden ovan. Bästa privatlånet vill vi ta fram här. Med omdöme och betyg. Vi har skrivit en recension om varje långivare så du ska kunna läsa dig till lite fakta om varje lån. Har du använt någon av dessa får du väldigt gärna hjälpa oss och besökare efter dig genom att lämna ett omdöme och betyg eller något av dom. Vi kommer bygga på den här sidan hela tiden och den ska bli så omfattande att du inte behöver besöka någon annan sida.


Frågor och svar om Privatlån – Bästa privatlån 2019:

Kan man låna pengar till husvagn med ett sådant här lån?

Svar: Ja det går utmärkt. Det är ofta det dom flesta väljer mellan ett ett lån där du lämnar husvagnen som säkerhet för lånet. Så jämför dessa två olika lån för att hitta det bästa för dig.

Kan man jämföra privatlån med en låneförmedlare?

Svar: Ja det är väldigt populärt att jämföra just privatlån med hjälp av en låneförmedlare. Och det du gör då är att skicka in en ansökan och sedan kan du med endast en enda UC jämföra över 20 banker. En låneförmedlare är oftast gratis och fördelen är att dom som sagt bara tar en UC på dig. Alltså en kreditupplysning. Och sedan att du bara behöver skicka in en ansökan och inte en per bank.

Hur jämför man privatlån enklast?

Svar: Det enklaste sättet att jämför lån utan säkerhet är att göra det via en låneförmedlare. Det är förmodligen därför dom vuxit sig så stora dom senaste åren också. Där kan du skicka in en enda ansökan och få över 20 banker jämförda med enbart en enda UC. Alltså en enda kreditupplysning. Dom två fördelarna gör att många väljer just en förmedlare av lån när dom ska jämföra lån.

Hur jämför man lån utan säkerhet lättast?

Svar: Det gör man oftast enklast med ett låneförmedlare som är gratis där du får så många banker och långivare jämförda som möjligt. Gärna 20-25 stycken. Och det med bara en UC och en ansökan. Då har du en bra jämförelse att börja med för att se hur mycket du får låna och till vilken ränta.

Kan man låna pengar till husbil med ett sådant lån?

Svar: Ja det fungerar lika som när man vill finansiera en husvagn med ett privatlån som vi skrivit om här ovan. Med Bästa privatlån kan du hitta dom vanligaste lånen utan säkerhet som kan användas till husbil eller husvagn tex.

Är blancolån samma typ av lån?

Svar: Ja det är exakt samma typ av lån – det vill säga lån utan säkerhet. Det är bara två olika namn för samma typ av lån. Det är viktigt att veta det här när man ska jämföra detta för att hitta så billig ränta som möjligt.


Sammanfattning av: Privatlån – Bästa privatlån 2020 med samlade bäst i test!

Privatlån – Bästa privatlån 2020 med samlade bäst i test! är guiden för dig som funderar på att ta ett privatlån men först vill jämföra och hitta bästa privatlånet just nu för er. Så du kan hitta billigaste räntan och bästa villkoren för ditt privatlån och inte lägga onödiga pengar på lån som du inte skulle behöva om du bara jämförde först.

Låna till vad du vill med privatlån är ofta en rubrik som banker använder när dom marknadsför sina lån utan säkerhet och i den här guiden så skriver vi om just sådana lån och vad dom menar med det. Så om du vill veta det och kanske till och med söker ett sådant lån så kan du läsa igenom denna sida.