Renoveringslån – Bästa lånet till renovering 2023?


Listan över lån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket 2023-03-15
Låna till Kontantinsats via Enklare
  • Belopp: 5000kr - 600.000kr
  • Ränta: 3,01% – 29.27%
  • Löptid: 1år - 20år
  • Jämför 38 lån gratis online!
  • Över 300.000 kunder!
Mer info »

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Uppdaterat 2022-05-25.

Bästa renoveringslån 2023? Hur hittar man det? Jo genom att jämföra. Så om du planerar att låna till renovering 2022 så är det viktigt att du jämför. Renoveringslån är antingen ett lån där du lämnar bostaden som säkerhet för renoveringslånet eller så är det ett vanligt privatlån. Här har du vårt stora test av lån till renovering. Vad som passar dig eller er bäst är upp till er själva. Se till att läsa på om dessa alternativ och se vilken som passar er ekonomi. Det finns för och nackdelar med båda. I den här guiden får vi bland annat igenom dessa tvåa alternativ. Och sedan utser vi det bästa renoveringslånet 2022 till slut. Du finner det totala testet här ovan.

För att hitta det bästa renoveringslånet 2023 så måste du lägga ner tid på att jämföra. Se till så du vet vad du har för olika alternativ och vilket typ av lån just du vill ha. Sedan är det bara börja jämföra.

Innehåll i Bästa renoveringslån

  • Vanligt med privatlån till renovering
  • Vill du låna pengar till renovering
  • Allt om att låna pengar på ett ställe

Låna till renovering – Veckans topplista

Här ovan har vi lagt in en topplista över just privatlån som besökare på den här sidan har valt att låna pengar hos eller via för att låna till renovering. Självklart kan dem ha lånat pengar till något helt annat också men ansökningarna har alltså kommit via topplistorna på guider som vi skrivit om just att låna till renovering på olika sätt. Och statistiken kommer från bankerna, långivarna, låneförmedlarna och jämförelsetjänsterna själv.

Låna till nytt kök? Vad bör man tänka på? Vad har man för alternativ?

I och med dom nya amorteringskraven som trädde i kraft 1 juni 2016 så har det blivit betydligt dyrare för många att låna till nytt kök med bostaden som säkerhet. Det gör att man kan tjäna på att titta på om ett privatlån (även kallat blancolån) kan vara ett billigare och bättre alternativ för just dig. Detta eftersom ett nytt bolån kan utlösa höra amorteringskrav. Med dom nya amorteringskraven så måste du amortera 2% av hela beloppet över 70% i belåning och 1% över 50% i belåning. Så allt beror på hur hög belåning du har på din bostad. Allt över 50% måste alltså amorteras. Vilket du även måste göra med ett privatlån men amorteringen kan bli lägre ändå trots samma belopp. Så du bör räkna på det innan du bestämmer dig vilket som är bäst för just dig.

Vanligt med privatlån till renovering

Det finns som sagt framförallt två lån som är populära till att renovera och det är bolån med bostaden som säkerhet och sedan privatlån. Men våran gissning är att dom nya amorteringskraven och lite krångligare att få låna pengar med bostaden som säkerhet har gjort att privatlån har blivit ännu mer vanligt för att använda till att renovera både lägenhet och hur runt om i landet.

Låna till renovering bostadsrätt?

Här ovan har vi satt ihop en topplista över vart besökare valt allt låna till renovering flest gånger den här veckan. Listan visar dom 10 populäraste lånen just nu och listan nollställs varje måndag klockan 00:01. Alla behåller sina platser från föregående vecka men med noll ”röster”. Genom de här topplista hoppas vi hitta det bästa lånet för att låna till renovering just nu. För att göra topplista mer relevant så går det att läsa och lämna omdöme på samtliga lån, banker och jämförelsetjänster. Vi skriver även egna recensioner om samtliga. För att nå vårt mål med att ha den bredaste jämförelsen av alla så tar vi med alla. Alltså inte bara banker och långivare utan även jämförelsetjänster och låneförmedlare.

Låna till renovering vid husköp

Om man kan låna till renovering vid husköp är väldigt individuellt. Det beror verkligen från fall till fall. Men grunden är alltid att du måste ha minst 15 procent i kontantinsats. Alltså du får inte belåna huset för dessa 15 procent utan måste antingen ha pengarna själv eller låna till dessa med ett privatlån. Men då måste lånet få plats i bolånekalkylen också så banken är med på det. Sedan går det att belåna 85 procent hos vissa banker medan några gräver ännu några procent lägre.

Låna upp på huset för renovering

Låna upp på huset för renovering är det väldigt många som gjorde innan dom nya amorteringskraven som trädde i kraft år 2016. Efter det så har det skett en minskning av det då nya lån på huset gör att du måste amortera 2% när du har en belåning på 70% och mer och 1% när du har en belåning på 50% upp till 70%. Därför väljer fler och fler att låna pengar med ett privatlån för att renovera. Förmodligen är det för att folk tycker det är krångligt och hellre väljer att ta ett privatlån där dom inte behöver betala nya pantbrev och så vidare.

Låna till renovering med ett privatlån?

Men sen finns det ibland även möjlighet att låna på sin bostad och renovera för. Dock grävs det att värdet på bostaden först och främst är så pass högt att belåningsgraden ej överstiger 85 procent. Det vill säga, du får ej låna mer än 85 procent av bostadens värde. Sen gäller det självklart även att du får själv lånet också. Topplistan ovan sorteras efter vart flest besökare valt att låna till renovering just den här veckan. Vi har väldigt många guider om just renovering och i det här inlägget försöker vi löpande sammanfatta alla dem mest populära guiderna. Sedan kan du genom att klicka på någon av dessa klicka dig vidare till fortsättningsguider. Men alla går att nå från den här guiden. Antingen med ett eller flera klick.

Vill du låna pengar till renovering

Antingen att du belåna din bostad om banken godkänner det eller så tar du helt enkelt ett privatlån. Vi har satt ihop en topplista över just privatlån här ovan. Där kan du ansöka direkt online på nätet och på många av dem kan du få svar direkt. På så sätt får du snabbt pengar på ditt konto och kan börja renovera så snabbt som möjligt.

Låna till köksrenovering? Vad behöver jag tänka på?

Låna till köksrenovering är en av dem mest populära sakerna att göra vad gäller privatlån. För med ett privatlån får man låna till precis vad man vill. Därför väljer många privatlån till att låna till köksrenovering. För att försöka hjälpa till att hitta en bra långivare att låna till kök hos så har vi satt ihop en topplista här ovan med privatlån. Där ser du sedan vart besökare innan dig har lånat till kök den aktuella månaden eller månaderna som står i rubriken. På så sätt hoppas vi tillsammans med besökarna ta fram det bästa lånet till att låna till kök med.

Allt om att låna pengar på ett ställe

Våran startsida om att låna pengar heter Låna pengar. Så om du vill läsa det som vi tycker är viktigaste när man vill låna så ska du besöka den sidan. Där kan du bland annat jämföra lån och lära dig hur man kan jämföra lån. Vi försöker skriver det på ett sätt där alla kan hitta det dom söker oavsett hur mycket man kunde innan man besökte oss. Vill du läsa mer om att låna pengar och vad det finns för olika typer av lån kan du titta in under låna pengar. Där listar vi olika typer av lån och försöker ge en bra överblick över olika guider vi har.

Låna till nytt kök

Vi har en stor sida om att låna pengar till renovering

Våran största sida i ämnet heter Låna pengar till renovering. Du kan titta in den för att se allt i vi skrivit så du kan hitta det lånet med bästa ränta för just dig. För det krävs att du vet hur man jämför lån för att du ska kunna förstå hur du kan hitta billigaste räntan och med dom bästa villkoren för dig.

Låna till renovering 2022

Låna till renovering 2021? Vad finns det för alternativ? Hur kan jag jämföra lån till renovering så att jag får bäst ränta och bäst villkor? Låna till renovering kan du till exempel göra med ett privatlån. Samtliga lån ovan är privatlån och där kan du välja mellan att låna 5000kr upp till 500.000kr. Vilket borde täcka in dom flesta renoveringarna.

Jämför lån till renovering innan du börjar renovera

Om du ska finansera din renovering av din lägenhet eller hus med ett lån så börjar det med att du ska jämföra lån. För det går att spara väldigt mycket pengar på att göra det. Så lägg några timmar på det och helst dagar. Så du kan hitta bäst ränta och bäst villkor.

Längst ned i den här guiden ser du ett kommentarsfält. Där kan du ställa eventuella frågor och funderingar om Låna till renovering SBAB. Allt publiceras publikt så både vi på redaktionen och andra besökare kan se och svara på dina frågor och funderingar. Du kan ställa frågor om SBAB, låna till renovering eller något annat som du läst om lån här på Kontantinsats.Vi skulle vilja veta om du tycker guiden är bra eller dålig? Därför har vi satt in stjärnorna här nedan. Du kan ge ett omdöme på genom att fylla i formuläret här nedanför. Vi vill veta vad du tycker vi kan göra bättre med guiden framförallt. Tycker du att vi har lyckats leva upp till rubriken?


Det här söker våra besökare på kring Renoveringslån 2021

Låna pengar till renovering

Låna pengar till renovering är det många gör. Antingen genom att belåna bostaden eller med ett så kallat lån utan säkerhet. Alltså ett lån där man inte lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Här ovan hittar du en topplista över lån som besökare innan dig valt att låna till renovering med. Där kan du låna upp till 400.000kr. Med ett privatlån lån, alltså ett lån utan säkerhet, får du låna pengar till vad du vill. Du kan alltså låna pengar till renovering och något annat samtidigt om du vill.


Kan man låna pengar till renovering?

Ja man kan låna pengar till renovering och det är bland det vanligaste som folk i Sverige lånar pengar till med privatlån. Så du kan låna till renovering med ett privatlån och du ser i topplistan här ovanför vart flest väljer att låna pengar till sin renovering hos våra besökare just den här veckan. Sedan kan man även låna på sin bostad till renovering men då amorteringskraven infördes 2016 så har andelen som gör det gått ner verkar det som då det kan göra att man får börja amortera på det lånet om man har mer än 50% i lån på sin bostad. Alltså om lånet är över 50% av bostadens värde. Då måste man amortera i Sverige sedan amorteringskravet 2016. Därför väljer många att ta ett privatlån istället. Det måste man också amortera så egentligen borde inte just det vara anledningen till att man väljer privatlån framför bolån men det är så det ser ut.

Låna till renovering av bostadsrätt?

Du kan välja att låna till din bostadsrätt antingen genom att lämna den som säkerhet för lånet. Kom dock ihåg att du måste betala en avgift till banken för att ta lånet ofta och sedan kan det utlösa en amortering som du inte haft tidigare. Men du måste amortera privatlån också så på så sätt kan det spela mindre roll. Så det du ska leta efter är alltså ett bolån där du kan låna upp på din bostad. Eller så jämför du privatlån där du får låna pengarna till vad du vill. Till exempel att renovera din lägenhet.

Kan man låna på huset till renovering?

Ja det är möjligt men det är inte säkert att det är det bästa för just dig. Så se till vilket som är bäst för just dig. Är det privatlån till renovering eller har du möjlighet att belåna på huset?

Låna pengar till renovering Swedbank? Går det?

Självklart går det att låna till renovering hos Swedbank. Är du inne på att låna till renovering och vill göra det hos Swedbank så ska du kontakta din bank så berättar dom mer. I den här guiden guidar vi dig genom olika guider vi har om att låna till renovering som vi tycker kan vara bra att känna till oavsett om du ska låna pengar av Swedbank eller någon annan. Det finns nämligen många alternativ för dig som vill låna till renovera. Förmodligen fler än någonsin förut då det startats otroligt många företag som lånar ut pengar online på nätet speciellt.

Låna till renovering


Om guiden Renoveringslån – Bästa renoveringslånet

Renoveringslån – Bästa renoveringslånet är ränkt som en guide för dig som själv vill jämföra privatlån för att låna pengar till en renovering. I fall du söker efter Låna till renovering vid husköp så hoppas vi att du redan ovan hittat rätt. Men självklart kan det vara så att du inte riktigt har gjort det eller vill fördjupa dig i det och då är denna lista för dig. Den visar nämligen andra sidor vi har gjort om detta. Här tipsar vi om andra guider vi skrivit om just att låna till renovering eller sidor som är relaterade till just det. Så du ska kunna klicka dig vidare till det som just du vill läsa om.

Låna till köksrenovering


Så jämför du privatlån

Privatlån passat utmärkt för att använda till renovering. Om du inte vill låna pengar med bostaden som säkerhet för lånet utan vill ta ett privatlån så rekommenderar vi dig att titta in sidan privatlån. Du kan låna pengar till renovering med privatlån eller belåna huset. I den här guiden kan du jämföra privatlån till renovering med omdöme, betyg och recensioner. I den här guiden får vi igenom hur man kan låna pengar till renovering av sitt bostad. Vi visar även vart flest av våra besökare valt att låna till sin renovering just den här veckan. På det har vi även omdöme och betyg från våra besökare. Sedan har vi även recensioner om alla lån som våran redaktion skrivit efter ha följt lånemarknaden varje dag sedan år 2010 när Kontantinsats.se kom i en första version.

Låna till kök

Låna pengar till nytt kök? Jag skulle behöver låna pengar för att köpa nytt kök och undrar vad det finns för alternativ för mig? Då har du kommit helt rätt! Här ovan hittar du en topplista över privatlån du kan använda för att låna pengar till nytt kök till ditt hem. Listan är satt efter hur populärt alternativet är via oss. På så sätt hoppas vi få fram det bästa alternativet för dig när du ska låna pengar till nytt kök genom att se vart dem före dig valde att låna. På så sätt får vi fram en oberoende jämförelse.


Sammanfattning

Du kan jämföra din Hemförsäkring i den här guiden. Så om du vill jämföra din försäkring kan du vara med och göra det här så du kan få en billigare försäkring förhoppningsvis. Vi skriver om alla möjliga försäkringar så du kan jämföra villaförsäkringar och mer.