Lendo – Bra eller dåligt? Så tycker våra besökare!


Listan över lån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket 2023-05-26
Låna till Kontantinsats via Enklare
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 26,50%
 • Löptid: 1år - 20år
 • Jämför 38 lån gratis online!
 • Över 300.000 kunder!
Mer info »

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Uppdaterat 2022-05-25.

Lendo – Bra eller dåligt? Hur bra är Lendo i jämförelse med andra låneförmedlare? Tanken med Kontantinsats.se är att bjuda in våra besökare att vara med och skapa innehållet. Så varje besök ska göra sajten bättre för alla. Därför kan våra besökare bland annat lämna omdöme och betyg på alla lån vi listar. Så även för låneförmedlare Lendo alltså. Så vill du veta hur bra andra tycker Lendo är kan du läsa omdöme och betyg från våra tidigare besökare. Sedan kan du titta i topplistan över alla lån för att se vart Lendo befinner sig där. Topplistorna baseras på vilket lån som är populäraste hos våra besökare just den här veckan.

Vi nollställer alla listor varje måndag klocka 00:01. Till det kan du även läsa redaktionens recension av Lendo. Med allt detta hoppas vi att du kan bilda dig en bra uppfattning av hur bra eller dåliga Lendo är. Och alla andra lån vi listar på Kontantinsats.se också för den delen. Till det skriver vi dagligen om alla lån vi listar. Vi följer dom slavisk alla dagar om året och har gjort så sedan år 2010.

Lendo Låna Till Kontantinsats
 • Belopp: 10000kr – 600.000kr
 • Ränta: 2,95% – 29,95%
 • Löptid: 1år – 15år
 • Jämför upp till 40 banker & långivare!
 • Samma ägare som Blocket.se!
Mer info »

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta.


Lendo har samma ägare som tex Blocket, Aftonbladet med flera och hos Lendo jämför du privatlån och företagslån helt gratis.

Jämför alltid låneförmedlare innan du väljer en

Det är väldigt svårt att säga om Lendo är bra eller dåligt för just dig. Det vi gör för att ta reda på det är att sortera lån efter vart våra besökare väljer att låna pengar efter ha besökt Kontantinsats.se. Och med just Lendo kan vi säga att våra besökare använt Lendo helt överlägset mest sedan starten av Kontantinsats.se år 2010. Om dom sedan är bäst eller inte kan inte vi svara på mer än så. Har du inte hittat det du söker efter än? Här tipsar vi dig vidare till andra guider om Lendo som vi har skrivit och som vi tror du kan vara intresserad av. Vi skriver om Lendo flera gånger i veckan och uppdaterar listan löpande hela tiden så den alltid är efter vad vi tror just du vill läsa mer om.

Lendo

 • Grundades: 2007
 • Omsättning 2019: ca 714milj
 • Omsättning 2018: ca 637milj

Vad är Lendo?

Lendo är en så kallad låneförmedlare och lånar alltså inte ut några pengar själva. Det dom gör är att dom tar in en ansökan från dig och sedan låter dom banker tävla om att ge dig det bästa erbjudandet så du väljer att låna pengar av just dom. Den stora fördelen med en låneförmedlare som Lendo är att dom bara ta en UC stället för en per bank som det skulle blivit om du själv jämförde. Och UC är alltså en kreditupplysning från företaget UC. Och det vill man inte ha får många då det kan försämra ens chansa att få låna pengar och dessutom ge än sämre ränta då banken kan tycka det är större risk att låna ut pengar till dig.

Så kan du hitta den bäst låneförmedlaren

Bästa låneförmedlare är en guide som fungerar som en förlängning på guiden Låneförmedlare. Där fokuserar vi på dom 3 vinnande ur guiden Låneförmedlare helt enkelt. Många väljer att läsa den versionen då dom bara vill låna pengar via dom bästa låneförmedlarna. Både Lendo och Compricer är låneförmedlare så därför tycker vi att du bör läsa guiden Låneförmedlare. Där kan du se ännu fler alternativ än dessa två och se vilken som passar dig bäst.

Vad tjänar Lendo pengar på

Vad tycker du om guiden mot vad rubriken lovade?

Tycker du guiden Vad tjänar Lendo pengar på är bra eller dålig? Här kan du säga vad du tycker och sedan även se vad andra besökare tycker om innehållet. Vad tjänar Lendo pengar på egentligen är en sida där vi berättar hur låneförmedlare Lendo tjänar pengar på sin tjänst. Vilket det är många som undrar eftersom deras tjänst är helt gratis för privatpersoner som använder deras jämförelse av privatlån. Vi har skrivit massor i ämnet Vad tjänar Lendo pengar på tidigare och här samlar vi dom i en lista. Så du enkelt ska kunna klicka dig vidare och fördjupa dig så långt du vill.

Allt om låneförmedlare Lendo

Lendo heter våran guide som fungerar som startsida för allt vi skriver om Lendo.< Där kan du bland annat hitta omdöme och betyg från våra besökare och recension från redaktionen på Kontantinsats.se som följt Lendo varje dag sedan starten av Kontantinsats.se år 2010.

Låneförmedlare Lendo är bäst i test

Lendo är en låneförmedlare som vi haft med ända sedan starten av Kontantinsats.se år 2010. Då var Lendo bara 3år och det fanns inte så många låneförmedlare. Men fast konkurrensen hårdnat så fortsätter Lendo vara populärast hos våra besökare vecka efter vecka. Och faktum är att dom har varit den enda sedan starten men väldigt få undantag. Dom utklassar alla andra totalt. Och dessutom så är dom väldigt omtyckta av våra besökare vad gäller omdöme och betyg. Lendo äga och drivs av samma ägare som bland annat äger Blocket, Aftonbladet och Hitta.se. Så dom vet onekligen hur man driver framgångsrika produkter på nätet.

Där samlar vi allt om Lendo

Våran startsida för allt vi skriver om Lendo hittar du under Lendo. Kom dock ihåg att hur större man är desto fler är det som kan lämna ett negativs omdöme. Och sen lämnar sällan dom nöjda omdömen i samma utsträckning som dom som inte är det. Så hur löser man det? Jo man har en topplista också som du hittar här ovan. Där ser du hur populära Lendo är hos våra besökare innan dig. Och finns dom inte med på topp 10 (vilket om gjort ända sedan starten år 2010) så kan du hitta dom på den totala topplistan med alla lån. Vi hoppas att allt det här ska kunna hjälpa dig att se hur bra eller dåliga dom är. Här nedan ser du en meny över vad vi skrivit i den här guiden.

Stora sidan om låneförmedlare Lendo

Om du planerar att använda dig av Lendo ska du titta in våran sida Lendo innan det. För det är nämligen där vi samlar allt om dom. Och det tillsammans med våra besökare där vi bland annat har omdöme, betyg och recension. Så du kan vara med och diskutera vilka banker dom har och deras för och nackdelar. Låneförmedlare Lendo är bäst i test är en sida där vi skrivit om hur bra Lendo har presterat på våra topplistor över framförallt privatlån och låneförmedlare men även den totala topplistan. Varför dom har blivit det så hoppas vi så klart att du ska hitta det i guiden Lendo.


Hur tjänar dom pengar om det är gratis?

Svar: Det för dom genom att få ersättning av bankerna och långivarna dom samarbetar med och jämför åt dom. Så fort dom förmedlar ett lån får dom betalt. Men det ska inte vara någon skillnad på räntan om du ansöker via någon av dessa låneförmedlare i jämförelse med direkt hos den banken du får erbjudande från och som du vill ta.

Jämför Lendo bolån?

Svar: Just nu jämför Lendo inte bolån. Men om dom skulle börja så uppdaterar vi om det så fort vi kan. Dom börja att jämföra bolån men gick sedan över till att bara jämföra privatlån. Vill du jämföra bolån kan du titta in bolån i menyn.

Jämför Lendo billån?

Svar: Ja, Lendo jämför privatlån och det går utmärkt att använda för att låna pengar till en bil. Så är du ute efter att låna pengar till en bil med ett privatlån så kan du alltså använda låneförmedlare Lendo.

Är både Lendo och Compricer låneförmedlare?

Svar: Ja både Lendo och Compricer är låneförmedlare. Hos Lendo kan du enbart jämföra privatlån och hos Compricer kan du jämföra mer än så. Du kan jämföra privatlån, bolån, försäkringar med mera.

Jämför Lendo snabblån, smslån eller andra smålån?

Svar: Nej Lendo har inga smslån / snabblån. Dom jämför större privatlån. Om du är ute efter mindre lån tycker vi att du kan börja i våran guide små-lån. Där samlar vi nämligen allt om både snabblån och smslån på en och samma sida. Så du enkelt kan hitta vidare till det du vill jämföra.

Är både Lendo och Compricer gratis?

Svar: Ja i skrivande stund så är både Lendo och Compricer gratis att använda. Vår gissning är att det även i fortsättningen kommer förbi så eftersom deras affärsmodell inte ser ut så att det är kunderna som betalar för jämförelsen utan långivarna och bankerna.

Vilka banker är det Lendo jämför?

Svar: Vi har samlat en lista på dessa banker under Vilka banker har Lendo. Så är du ute efter vilka banker det är dom jämför kan du titta in där. Vi tycker alla som använder en låneförmedlare bör titta upp just hur många banker dom jämför och vilka det är. Och sedan se till att dom verkligen gör det och inte bara säger det. Så vi ÄLSKAR den här frågan.

Lendo eller Compricer? Vilken ska man välja?

Svar: Lendo och Compricer har samma ägare och som även äger Aftonbladet, Blocket med mera. Men Lendo och Compricer jämföra olika banker för närvarande. Även om många av dom är samma. Så vilken du ska välja är svårt att säga. Här ovan i topplistan ser du vilket alternativ som besökare innan sig valt just den här veckan. Men det varierar väldigt mycket från vecka till vecka. Det som är bra med både Lendo och Compricer är att båda bara tar en UC. Alltså kreditupplysning. Det gör att du kan jämföra massa banker men med bara en UC. Så jämför du genom båda så blir det ändå bara två UC.


Om Lendo lån – Bra eller dåligt?

Lendo lån – Bra eller dåligt handlar om vad vi tror om deras tjänst efter har följ dom ända sedan 2010. Titta gärna igenom vårt arkiv av guider om låneförmedlare och Lendo här nedan. Du ser dom populäraste just nu från mest populärast längst upp och så nedåt.

Målet med den här menyn är att ge dig så bra överblick som möjligt över guider som vi skrivit om Lendo och Compricer eller som på annat sätt är relaterade eller som vi tror du skulle vilja läsa eftersom du tagit dig in här. Exempel på det kan vara våra guider om låneförmedlare eftersom både Lendo och Compricer är låneförmedlare.