Advisa eller Lendo – Vilken är bäst 2023?


Listan över lån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket 2023-05-26
Låna till Kontantinsats via Enklare
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 26,50%
 • Löptid: 1år - 20år
 • Jämför 38 lån gratis online!
 • Över 300.000 kunder!
Mer info »

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Uppdaterat 2022-05-25.

Advisa eller Lendo – Vilken låneförmedlare av den bästa 2023? Nytt år och vi har återigen uppdaterat testet med ny statistik! Vilken är bäst av Advisa och Lendo och vilken ska man välja? Vilken av dom har flest antal banker som dom jämför? Står du mellan att låna pengar via Advisa eller att låna pengar via Lendo? Då kanske våra guider Advisa banker och Lendo banker kan vara något för dig. (läs mer här nedanför) Där ser du nämligen exakt vilka banker Lendo och Advisa har samarbete med och jämför åt dig. Och både Lendo och Advisa är kostnadsfria i skrivande stund och därför är det vilka banker dem har du bör jämföra.

Jämför Advisa mot Lendo 2023

Lendo Låna Till Kontantinsats
 • Belopp: 10000kr – 600.000kr
 • Ränta: 2,95% – 29,95%
 • Löptid: 1år – 15år
 • Jämför upp till 40 banker & långivare!
 • Samma ägare som Blocket.se!
Mer info »

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta.


Låna till kontantinsats Advisa
 • Belopp: 5000kr – 600.000kr
 • Ränta: 3,06% – 26,05%
 • Löptid: 1år – 20år
 • Jämför upp till 40 banker & långivare!
 • Låneförmedlare jämför lån gratis!
Mer info »

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.


Innehåll Advisa eller Lendo


Om du är osäker kan du prova båda två även om vi rekommenderar att du bara tar den du tror mest på. Du kan tjäna mycket pengar på att jämföra privatlån via en låneförmedlare likt Lendo och Advisa! Du kan jämföra lån utan att behöva ta något lån. Det vill säga du förbinder dig inte att låna pengar bara för att du jämför.

Allt om låneförmedlare Advisa

Advisa här startsidan för att vi skrivit om låneförmedlare Advisa. Och den är såklart en guiden vi tycker du borde besökare innan du väljer att låna pengar via dom. Där hittar du bland annat omdöme, betyg och våran egen recension. Både Advisa och Lendo är låneförmedlare med strax över 20 banker som dom jämför kostnadsfritt åt dig med bara en ansökan och en UC.

Advisa är en låneförmedlare som grundades 2011, det vill säga 4år efter Lendo.

 • Grundades: 2011.
 • Omsättning 2017: Ca 70 miljoner.

Advisa


Allt om låneförmedlare Lendo

Lendo heter våran guiden som fungerar som en startsida för allt som vi skriver om låneförmedlare Lendo. Så funderar du på att låna pengar via deras tjänst så tycker vi att du bör läsa den guiden först. För att se om du håller med övriga besökare om hur bra dom är. Vi har följt dom ända sedan 2010 och har under alla dessa år samlat mycket info så vi tror du skulle vara intresserad av.

Lendo grundades 2007 och är en låneförmedlare som ägs av Schibsted som även äger bland annat Aftonbladet, Blocket med mera.

 • Grundades: 2007.
 • Omsättning 2017: Ca 497 miljoner.

Låna pengar via låneförmedlare Lendo


Jämför Advisa mot Lendo här ovan

I den här topplistan har vi alltså utsett vilken av dom som är bäst. Det gör vi genom att titta vilken av dom som är populärast hos våra besökare och sedan vad dom har för omdöme och betyg hos våra besökare. Sedan har vi sammanställt det för att utse vilken av dom som är bäst i vårt bäst i test. Kom dock ihåg att det inte måste vara det bästa alternativet för alla då lån är väldigt individuellt.

Ställe en fråga och diskutera Låna pengar via Advisa

Vi vill bygga en sajt tillsammans med alla er och därför kan du som besökare alltid diskutera alla guider och ställa frågor. Antingen till oss på redaktionen eller till andra besökare. Vi på redaktionen finns i alla kommentarsfältet nästan dygnet runt året runt så du kan räkna med ett snabbt svar från oss. Och våra besökare finns där ännu mer så där får du ofta svar inom 24 timmar också.

Jämför mot andra låneförmedlare

Både AXO Finans och Lendo är låneförmedlare så se till att jämföra dessa mot varandra och sedan tittar du inte Bästa låneförmedlare för att se om du kan få billigare ränta hos någon annan innan du bestämmer dig. Titta igenom alla listor och ansöka där du känner att du är mest trygg. Det är vårt bästa råd.

Bara en enda UC är en stor fördel

Sen får du bara en UC hos båda så det är ingen skillnad där heller. Titta gärna in våran recension om båda två också och läsa omdöme och betyg från våra tidigare besökare. Du kan även se topplistan här ovan om dom hör till dem 10 mest populära lånen hos våra besökare och hittar du dom inte där kan du bara klicka på alla lån för att se vart dom ligger totalt just den här veckan.

Där är dom alltså väldigt lika. Genom att jämföra vilka banker dom har i guiderna Lendo banker och Advisa banker så kan du se skillnaden mellan dessa två låneförmedlare. Du förbinder dig inte att låna pengar av någon av dom när du skickar in en ansökan. Så du kan skicka in en ansökan hos båda och se vad skillnaden är med egna ögon. Den här guiden visar vi vilken av Lendo och Advisa som är populärast hos våra besökare och vad dom har lämnat för omdöme och betyg.


Låna pengar via Advisa

Låna pengar via Advisa är smart om du vill jämföra lån men vill undvika att dra på dig för många UC. Det vill säga kreditupplysningar. Man vill inte ha många kreditupplysningar då det kan göra det svårare att få låna pengar. Hos Advisa kan du jämföra över 20 banker men med bara en kreditupplysning. Och det är gratis.

Vad våra besökare söker efter kring Advisa eller Lendo

AXO Finans eller Lendo då?

AXO Finans eller Lendo, vilket låneförmedlare ska man välja av dessa två? Det är därför vi finns. Här kan du som besökare läsa omdöme och betyg för båda dessa låneförmedlare. Och sedan läsa vad vi tycker om dom efter ha följt dom ända sedan starten. Lendo har vi följt ända sedan 2010 när vi startade Kontantinsats.se och AXO Finans sedan dom startade. Så vi har bra koll på dessa två. Vilket som är bäst för just dig måste du dock själv ta reda på. Vi finns bara här som ett låneforum och visar vad våra besökare tycker om lånen. Du kan se i topplistan hur populära dom är hos våra besökare bland annat.


Frågor och svar på de vanligaste frågorna vi får in om Lendo, Advisa och låneförmedlare

Det är är en samling frågor och svar som vi fått in om Lendo, Advisa och låneförmedlare:

Kan man samla lån hos både?

Svar: Man kan inte samla lån hos någon av dom eftersom båda är låneförmedlare men man kan samla lån VIA Advisa och Lendo. Det är väldigt viktigt att förstå att man inte lånar pengar av varken Lendo eller Advisa. Men det går utmärkt att samla lån och krediter till ett stort lån istället för att sitta på många små-lån.

Jämför båda billån?

Svar: Ja båda jämför lån som du kan använda för att köpa en bil. Så du kan spana in båda för att se vilken av dom som passar dig bäst. Dock inte billån med bilen som säkerhet vad vi vet. Utan då är det privatlån till bil som gäller.

Vilka banker jämför dom?

Svar: Vi uppmanar ALLTID våra besökare att ta reda på vilka banker en låneförmedlare har innan dom skicka in en ansökan. Och vi har därför även skapat guider som visar just det. Vilka banker har Lendo handlar om vilka banker låneförmedlare Lendo har. Så det är en guide du bör läsa innan du väljer att låna pengar via dom. Med Vilka banker har Advisa vill vi framförallt uppmärksamma våra besökare att ta reda på vilka banker låneförmedlare jämför innan man skickar in en ansökan. Och den här guiden handlar alltså om vilka banker som Advisa jämför åt dig när du skickar in en ansökan.

Är både låneförmedlarna gratis?

Svar: Ja som låntagare är det alltid gratis att använda deras tjänster i skrivande stund. Så du kan ansöka om ett lån och inte välja att ta något och det är fortfarande helt gratis för dig.

Är båda låneförmedlare?

Svar: Ja både Advisa och Lendo är låneförmedlare. Så det du bör jämföra är hur dom arbetar. Skickar dom ut sina erbjudanden om lån via mail eller via telefon? Hur många långivare och banker jämför dom? Titta in under Advisa och Lendo för att de vad som har har erbjuda dig och dina barn och familj.


Om guiden Advisa eller Lendo

Advisa eller Lendo är en guide för förhoppningsvis ska kunna hjälpa dig hitta den den bästa låneförmedlaren av dessa två. För vilken av dom är egentligen bäst? Är en och samma bäst för alla? Läs guiden och få reda på svaret. För det gäller inte bara att jämföra privatlånen utan även låneförmedlarna så man får en så bra och bred jämförelse som möjligt.

I den här guiden går vi igenom allt du bör tänka på INNAN du ska låna pengar via låneförmedlare Advisa. Det gör vi genom att sammanfatta det viktigaste från alla våra guider som handlar om just att låna pengar via Advisa. Vi försöker skapa en plattform tillsammans med våra besökare där man ska kunna samlas innan man ska låna pengar och här är alltså tanken att man ska titta in innan man ska låna pengar via Advisa för att diskutera och ställa frågor till varandra.

Advisa eller Lendo