VECKANS TOPPLISTAN:
KLICKA HÄR för HELA topplistan!
#Ränta:
1.Advisa litenJämför lån gratis!Mer info »
2.Lendo litenJämför lån gratis!Mer info »
3.Consector litenJämför lån gratis!Mer info »

Räkna ut kontantinsats 2019!

Räkna ut kontantinsats? Hur gör man det? Att räkna ut kontantinsatsen är väldigt enkelt. Om vi tar kontantinsatsen till en bostad i Sverige till exempel så måste du ha minst 15 procent i kontantinsats oavsett vilken bank du väljer att ta ditt bolån hos. Du får alltså ha max 85 procent av bostadens värde som bolån. Alltså ett bolån med bostaden som säkerhet för lånet. Så du kommer alltså inte undan minst 15 procent i insats. Så hur räknar du då hur hur mycket insats du kommer behöva till din bostad?

Så räknar du ut din/er insats

För att räkna ut insatsen så tar du bara priset på bostaden gånger 0,15 på en miniräknare. Alltså om du köper en bostad för 4miljoner så tar du 4000000*0,15 och det blir 600.000kr. Det vill säga 15%. Köper du en bostad för 2milj så blir det alltså 2000000*0,15=300000kr. Väldigt enkelt att räkna ut hur mycket i insats du behöver alltså.

Räkna ut kontantinsats


Innehåll i Räkna ut kontantinsats


Så lånar du pengar till insatsen också

Och har du inte tillräckligt med insats med egna pengar som du sparat ihop så kan du låna pengar till din kontantinsats med ett privat (även kallat Blancolån och lån utan säkerhet att vissa banker). Ett privatlån är ett lån där du inte lämnar något i pant för att få låna pengar. Räntan blir då något högre då banken tar en större risk att lån ut pengar till dig men du får då låna pengar till vad du vill. Till exempel till en insats till din eller er nya bostad. Längst upp den här här sidan så ser du en topplista över vart besökare innan dig valt att låna pengar till sin insats. Den visar dom 3 populäraste alternativen just denne vecka

Vet du att det går att låna till insatsen 2018

Ja tyvärr är det allt för få som vet om att man kan låna pengar till insatsen. Det är bara ditt val av bank och din eller er egen ekonomi som kan hindra er från att göra det helt enkelt. Det finns alltså inga lagar som säger att man inte får låna till insatsen vid köp av en bostad. Men du får däremot inte belåna bostaden mer än 85% så dom resterande 15% som är kontantinsatsen måste alltså tas med ett privatlån. Men sedan kan du öka dina chanser att få låna pengar genom att inte låna 100% utan att ha en del av insatsen själv åtminstone.

Informerat om insats vid bostadsköp sedan 2010

Vi tyckte allt för få visste om att man kunde finansiera insatsen med ett privatlån och startade den här sajten 2010 enbart för att få folk att förstå att man kunde köpa en bostad trots att man inte hade hela insatsen själv. Vi hoppas det gör att fler kommer in på marknaden som annars inte hade gjort det.

Läs Räkna ut kontantinsats innan du lånar

Räkna ut kontantinsats visar hur du så enkelt som möjligt ska kunna räkna ut hur stor insats du behöver om du ska köpa en bostad. Oavsett om det är ett hus eller lägenhet du ska köpa. Sammanfattat så ska du alltså ta bostadens köpesumma gånger 0,15 på miniräknare. Då får du fram exakta insatsen du MÅSTE ha som minst. Så kan du enkelt ta reda på det utan att behöva veta något mer än att du gångrar det med 0,15.


Är insatsen lika stor för lägenhet som för villa?

Ja den är 15 procent oavsett om du vill köpa en lägenhet eller om du vill köpa en vill. Minst 15 procent. Och det går att låna till insatsen med privatlån i båda fallen.


Julklappar på avbetalning?

Hur ska man göra när man inte har råd att köpa julklappar just nu och vill köpa julklappar på avbetalning? Det bästa sättet är då att låna pengar till julklappar. Då får man oftast bäst och lägst ränta. Köper du direkt från en butik och tar deras alternativ på avbetalning så blir det ofta väldigt hög ränta. Då är det bättre att låna pengarna från någon med lägre ränta och sedan köpa sina julklappar var som helst. Här ovan ser du vart besökare innan sig valt att låna pengar den här veckan.