Blancolån – Bästa blancolånet 2023? Vilket är det?


Listan över lån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket 2023-05-26
Låna till Kontantinsats via Enklare
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 26,50%
 • Löptid: 1år - 20år
 • Jämför 38 lån gratis online!
 • Över 300.000 kunder!
Mer info »

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Uppdaterat 2022-05-25.

Bästa blancolån 2023? Hur vet man vilket som är det? Vi vill med den här guiden få fler i Sverige att jämföra blancolån för att hitta bästa blancolånet för just dom. Det gör man bara genom att jämföra. Vi listar blancolån du kan jämföra och sedan kan du se om du nöjer dig med det eller om du ska jämföra ännu flera.


Innehåll i Bästa blancolån

 • Topp 3 här ovanför
 • Allt vi skriver om blancolån
 • Privatlån är samma sak bara ett annat namn
 • Så har vi lagt upp innehållet här
 • Så blancolån är alltid ett lån utan säkerhet?
 • Privatlån är samma sak?
 • Är det osäker att att ta ett lån utan säkerhet?
 • Kan man använda det till topplån?
 • Kan man använda det till en båt?

Fördelar med att jämöfra blancolån hos låneförmedlare

Jämför blancolån hos Lendo genom att skicka in en ansökan redan idag. Du kan se hur populära dom här i topplistan vi har över lån utan säkerhet här ovanför. Där kan du sedan se och jämföra lån så du kan hitta ett som passar dig bäst. Efter vad du är ute efter och inget annat. För lån är väldigt individuella så ett lån som kan vara bäst för dig kan vara det sämsta för någon annan. Vi har skrivit väldigt mycket om både Lendo och blancolån så du kan läsa igenom den här sidan för att fördjupa din kunskap i ämnet.

Se hur andra besökare lånat i våran totala topplista

Där ser du vart våra besökare fått lån flest gånger den här veckan. Listan nollställs sedan varje måndag klocka 00.01 på natten. Alla behåller sin position men utan röster. Sedan kan du ta en titt på hela topplistan där du kan se dom populäraste blancolånen just nu totalt samt alla andra topplistor över lån. Till exempel dom mest populära låneförmedlarna just nu eller dom populäraste snabblånen just nu. Alla topplistor fungerar på ungefär samma sätt och exakt beskrivning står på respektive topplista. Sedan försöker vi göra dessa topplistor ännu mer relevanta och intressanta för våra besökare genom att erbjuda alla att läsa och lämna betyg och omdöme på alla lån, banker, låneförmedlare och andra typer av jämförelsetjänster. På så sätt vill vi skapa den bredaste jämförelsen för lån och då speciellt för lån till kontantinsats.

Blancolån till företag? Har ni något bäst i test av det?

Ja vi har det senaste året byggt ut våra guider om blancolån till företag och har gjort guider Företagslån till startsidan där du kan nå alla guider ifrån. Så är du ute efter ett företagslån så är en bra start att börja där. Vi sortera alla möjliga företagslån där och tipsar om möjligheter för dig som har svårt att låna pengar också. Företagslån är alltså lån som du kan ta på ditt företag. Den här guiden som du befinner dig på nu så listar vi blancolån du kan ta till ditt företag. Du kan även se vad andra besökare som läst guider om företagslån har valt att låna pengar.

Privatlån är samma sak bara ett annat namn

Privatlån är namnet som vissa banker använder för just lån utan säkerhet och det är bra för dig att veta om innan du börjar jämföra räntor för lån utan säkerhet. Du bör även titta in våran guide Privatlån också så du vet varför det finns fler namn på exakt samma typ av lån.

Allt vi skriver om blancolån

I guiden blancolån samlar vi allt vi skriver om just lån utan säkerhet. Så besök den guiden innan du väljer att ta ett sådant lån. Visionen med den guiden är att du ska få en så bra överblick som möjligt.

Så försöker vi få fram det bästa av alla

Med Bästa blancolån försöker vi lista ut vilket av alla blancolån som är bäst. Men inte förra månaden eller förra året utan exakt just nu. Den här veckan. Löpande hela tiden. I kommentarsfältet kan du ge omdöme på guiden. Vi har skapat den för att våra besökare ska hitta allt dom söker angå blancolån och tycker du att vi har lyckats eller inte lyckats så skulle vi bli glada om du ville ta dig tid att visa det nedan. Här listar vi helt enkelt dom.

Blancolån till kontantinsats

Ja du kan låna 15 procent av bostadens värde. Köper du en villa för 2 miljoner kan du alltså ta ett blancolån till 300.000kr. Resten kan du ta ett bolån till. Du kan max ta 85 procent av bostadens värde med ett bolån där du lämnar bostadens som säkerhet för lånet. Resterande 15 procent måste du ha själv eller ta med ett blancolån (även kallat privatlån). Här ovan ser du en topp 10 lista över dom 10 mest populära blancolånen just den här veckan.

Så har vi lagt upp innehållet här

Bästa blancolån visar dom som kommer fram som topp 3 över våra test av just blancolån. Och det sammanställer vi genom att samla data från våra guider om just sådana lån. Och till det lägger vi alltid omdöme, betyg, recensioner, rapporteringar om dom i media med mera.

Låna pengar till vad du vill med ett blancolån

Med ett blancolån får du låna pengar till vad du vill och banken frågar sällan ens vad du ska ha pengarna till. Speciellt inte om du tar lånet online på nätet. Det är vanligt att ta ett blancolån till att renovera hus eller lägenhet, låna till bil, låna till resa, låna till motorcykel, låna till båt. Ja du ser att man kan låna till precis vad man vill. Vanligt är även att man tar ett lån för att betala räkningar vid oförutsägbara utgifter. Kanske går kylen sönder och man bara måste köpa en direkt men har inte dom pengarna och kan inte lägga ut en så stor summa direkt. Då kan ett blancolån vara en bra räddning.

Blancolån är ett privatlån

Guiden du befinner dig på nu, är en guide där vi samlar allt om just blancolån. Men vi har även tagit ut det bästa från den här guiden och gjort egna guider för det. Där vi tagit ut resultatet från alla guider om just blancolån. Privatlån är precis samma sak som Blancolån. Det är vara två olika namn på samma typ av lån. I guiden privatlån kan du läsa mer om det.

Så kan du hitta billigaste räntan

Du ska alltid jämföra blancolån innan du väljer ett. För det finns mycket pengar att tjäna genom att göra det och det är där Kontantinsats.se kommer in i bilden. Här kan du nämligen jämföra lån tillsammans med andra besökare. Det vi bland annat försöker göra är att skapa en topplista där vi listar dom bästa lånen enligt våra tester. Och kortfattat går dom ut på att du som besökare kan lämna omdöme och betyg på alla lån. Sedan listar vi alla lån i en topplista där vi får info från bankerna och långivarna att dom givit ett lån till något av våra besökare. Självklart inte vem. Och då kan vi se vilket lån som blir populärast. Till det har vi även våra egna recensioner efter ha följt lånebranschen varje dag sedan år 2010 när vi startade Kontantinsats.se. Allt det är tillsammans hoppas vi ska göra att vi kan göra en topplista av vårt test så du själv kan hitta det lånet som ger dig låg ränta och bäst villkor för just dig.

Veckans topp 3 blancolån

Här listar vi veckans topp 3 över blancolån till kontantinsats. Listan visar alltså vart besökare på Kontantinsats.se valt att låna till sin kontantinsats oftast just den här veckan. Du kan även välja att se hela topplistan och läsa omdöme, betyg och recensioner. På så sätt hoppas vi att du själv kan hitta en lån som passar just dig/er. Vårt mål är att informera att det är möjligt att låna pengar till kontantinsatsen. Vi tror att vi kan undvika att en hel generation hamnar utanför bostadsmarknaden på så sätt.

Jämför i guiden bästa låneförmedlaren

Tanken med Bästa låneförmedlare är att vi tillsammans ska kunna hitta den bästa låneförmedlaren. Vi ser vilken som är populärast hos våra besökare och vi erbjuder omdöme och betyg från tidigare besökare och en recension från oss på redaktionen. På alla lån och låneförmedlare. Det tycker vi är en bra grund för att hitta den bästa?

Det är lån utan säkerhet

Lån utan säkerhet är vad privatlån och blancolån är. Till och med snabblån, smslån och andra små-lån är lån utan säkerhet. Och med det menas det inte att du lånar pengar på ett osäkert sätt. Nej det betyder att du inte lämnar något i pant för att få låna pengar. Tar du ett bolån lämnar du till exempel din bostad som pant till banken. Så om du inte betalar ditt lån kan dom ta din lägenhet och sälja den. Men med ett lån utan säkerhet så lånar långivaren ut pengar med endast en kreditupplysning som säkerhet för dom att du kan betala tillbaka pengarna. I vår guide Lån utan säkerhet så reder vi ut detta djupare.

Blancolån betyder?

Blancolån betyder att det är ett lån utan säkerhet. Kallas även privatlån av många. Ett lån utan säkerhet betyder att du inte lämnar något i säkerhet för lånet. Vid ett bolån lämnar du till exempel bostaden som säkerhet för lånet. Ett Blancolån kan du köpa vad du vill för upp till 500.000kr. I vår guider Blancolån så har vi samlat allt om Blancolån inkl alla våra bästa guider om det. Vårt mål är att vara Sveriges självklara startsida för alla lån. Så funderar du på att låna pengar så är vårt tips att börja med vår guide som heter låna pengar och sedan försöka få en så bra överblick som du bara kan över dina alternativ.

Det är lån med säkerhet

Och lån med säkerhet som är bolån och andra lån där du lämnar något i säkerhet till exempel billån eller du kanske lämnar en guldring i pant hos pantbanken. Ett lån med säkerhet är ofta billigare än et lån utan säkerhet. Alltså är ett bolån med din bostad som säkerhet ofta billigare än ett blancolån. Men långt ifrån alltid. Du kanske har bundit din ränta på 4% och så kan du få ta ett privatlån på 3%. Så du ska som vanligt alltid jämföra vad som är bäst för dig just precis nu.

Lån utan säkerhet samma sak

Ja det är alltså ett lån utan säkerhet. Det vill säga ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar. Det kallas även för privatlån och är bara två olika namn på samma typ av lån. I den här guiden har vi den enkla topplistan över blancolån. Den enkla visar veckans populäraste lån hos våra besökare och den stora visar precis samma lista men en utökad variant med omdöme och betyg bland annat.

Amorteringsfritt blancolån

Amorteringsfritt blancolån finns det tro det eller ej. Det är helt enkelt ett lån utan säkerhet där du kan låna pengar utan att du behöver betala tillbaka lånet under en bestämd tid men du måste fortfarande betala räntan och övriga kostnader. Men alltså inte betala tillbaka lånet just nu. Vi har däremot inte hittat någon amorteringsfritt blancolån där du kan göra så hur länge du vill. Det vi sett är att det finns banker och långivare som erbjuder dig att inte betala tillbaka någon av lånet första året utan bara räntan och övriga kostnader.

Att göra så kan vara önskvärt om man på något sätt har svårt att betala av pengarna just då bara men det kan bli extra dyrt i längden så se till att alltid försöka betala av dina lån utan säkerhet så snabbt du kan när du sparar pengar på det. Vi vet bland annat att Sambla skriver på sin hemsida i skrivande stund att någon bank dom samarbetar med har 1års amorteringsfritt lån om så önskas. Så klicka på länken ovanför topp 5 här ovan och gå ner till Sambla. Klicka sedan på länken och gå till Sambla förklarar. Där kan du hitta mer om det.

Hitta ett blancolån med låg ränta

Hitta ett blancolån med låg ränta, hur gör man det? Vårt mål är att tillsammans med våra besökare skapa den bästa listan i Sverige över blancolån. Vi listar blancolån i Sverige som vi sedan sorterar efter vart flest väljer att låna pengar av våra besökare. Listan nollställs varje måndag för att hela tiden vara aktuell. En låneförmedlare kan till exempel byta samarbeten och därför visa fel statistik. Därför har vi en topplista över dom populäraste blancolånen just den här veckan. Den listan tar vi sedan ut dom 3 populäraste lånen från och sorterar dom efter vilken som har bäst omdöme och betyg hos våra besökare. Där får vi sedan fram en helt unik lista utifrån statistik som vi har på grund av att vi är en av Sveriges största ekonombloggar och har data som ingen annan har.

Vad är blancolån?

Ja vad är egentligen ett blancolån? Ett blancolån är ett så kallat lån utan säkerhet. Även kallat privatlån. Så det är alltså samma typ av lån. Du lämnar helt enkelt inget i säkerhet för att få låna pengar. Läs allt om blancolån i vår guide Blancolån. Vid ett bolån lämnar du till exempel bostaden som säkerhet för lånet och vid ett billån med bilen som säkerhet så lämnar du bilen som säkerhet för lånet. Men vid ett blancolån lämnar du alltså inget som säkerhet för lånet. Ett blancolån ofta större lån upp till 400.000kr men även snabblån och smslån är en typ av blancolån även om dom sällan kallas det då det rör sig om små lån som istället fått namnen snabblån och smslån. För ett blancolån får du låna pengar till vad du vill. Till exempel som ett båtlån, billån eller låna till renovering eller nytt kök. Vill du läsa mer om blancolån kan du ta en titt under blancolån där vi har skrivit mer om det.

 • Veckans topplista över blancolån
 • Privatlån är som sagt samma typ av lån

Blancolån som topplån

Blancolån som topplån? Kan man ta blancolån som topplån? Först och främst måste vi reda ut vad topplån är. Idag används sällan ordet topplån utan enbart bottenlån (max 85% av bostadens värde) och kontantinsats (minst 15% av bostadens värde) men det finns fortfarande banker som har topplån men då ser det ut så att bottenlånen kan ligga på 75%, sedan topplån på 85% och sedan kontantinsats på 15%.

Då är topplånet ofta just ett blancolån och du belånar bostaden med 75% då. Men är det kontantinsats som du nämner som blancolån i din fråga så går det bra att även låna pengar till kontantinsatsen med ett blancolån. Allt beror på dina/era förutsättningar att låna pengar och vilken bank ni väljer. Det finns exempel där man fått låna 100% genom ett bottenlån på 85% och ett blancolån på resterande 15% till insatsen. Sedan finns det exempel där banken kräver 5% av egna pengar och sedan 10% blancolån och 85% med bostaden som säkerhet för lånet. Vad som gäller för just dig/er kan du tyvärr bara ta reda på genom att skicka in en låneansökan.

Blancolån som topplån

Blancolån utan UC? Finns det?

Ja det finns Blancolån utan UC och i den här guiden går vi igenom dom och vilken skillnad det är på dom. Självklart så finns även omdöme och betyg från tidigare besökare samt våran egna recension om alla Blancolån utan UC. Vi har även andra guider om utan UC som vi tror du kan tycka är intressanta så därför har vi även tipsar vidare om dom guiderna. Vi hoppas du hittar det du söker om utan UC och Blancolån. Vårt mål är att du alltid ska kunna hitta de du söker om att låna pengar och privatekonomi hos oss.


Så blancolån är alltid ett lån utan säkerhet?

Svar: Ja det är korrekt. Både blancolån och privatlån är namn för lån utan säkerhet. Alltså lån där du inte lämnar något i pant för att få låna pengar. Där dom tar en kreditupplysning för att se om dom tror du kan betala tillbaka lånet och hur stor risk dom tror det är att låna ut till dig.

Kan man använda det till topplån?

Svar: Det går att ta lån utan säkerhet till topplån. För att se om du kan göra det så måste du helt enkelt ansökan hos önskad bank eller långivare.

Hur mycket kan man låna med ett blancolån?

Svar: Det beror så klart på vilken långivare eller bank du väljer men det finns lån upp till 600.000kr i våran lista. Sedan kan man ha flera lån utan säkerhet men det vanligaste summan verkar vara runt 150.000kr vad gäller lån utan säkerhet. Förmodligen för att det ofta är runt det man får låna med en snittlön i Sverige vad vi kan se.

Privatlån är samma sak?

Svar: Ja och det är så klart lite förvirrande men privatlån är samma typ av lån. Alltså ett lån utan säkerhet. Så det är viktigt att du vet om det när du ska jämföra lån så du inte tror att någon bank inte har lånet för att dom kallar det för något annat.

Varför heter det lån utan säkerhet?

Svar: Det heter lån utan säkerhet eftersom man inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengarna. Det vill säga lämna något i pant för att man ska betala lånet. Om man lämnar något i pant kan långivaren sälja eller ta det som är pantsatt. För att på så sett minska sin förlust.

Är det osäker att att ta ett lån utan säkerhet?

Svar: Lån utan säkerhet är ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar helt enkelt. Det har alltså inget i säkerhet för dig att göra. Alltså det är inget osäkert lån på något sätt. För att ta ett exempel så är bolån ett lån med säkerhet. För om du inte betalar ditt bolån så kan banken sälja bostaden. Men vid ett privatlån så har inte banken en säkerhet. Där av namnet.

Kan man använda det till en båt?

Svar: Ja precis som med lån till bil så fungerar det på samma sätt. Så ett lån utan säkerhet passar utmärkt för att köpa en båt. Vi hoppas så klart Bästa blancolån kan göra så du känner att du hittar rätt lån till din nya båt.

Vad är blancolån?

Svar: Det är ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna. Ett sådant lån kan gå upp till så mycket som 600.000kr. Och du kan köpa vad du vill. Vilket gör att det ofta används till att renovera, köpa bil, resa med mera.


Bästa blancolån

Blancolån till företag

Jämför dina försäkringar själv

Det gör att man bara på några år kan spara in betydande belopp bara genom att jämföra priserna. Det finns många olika jämförelsetjänster men precis som med lån så uppmuntrar vi till att jämföra själva istället. Då vet man vilka försäkringsbolag som verkligen jämförts och man kan lättare läsa dom olika villkoren som gäller. Därför har vi listat försäkringsbolag precis som långivare. Sen har vi sorterat dessa efter pris och villkor för att sen låta besökarna visa med statistiken vilka som är populärast. Via Kontantinsats.se det vill säga. Det tycker vi ger en rättvis bedömning.