Kontantinsats bostadsrätt 2021 – Läs och jämför här


Listan över lån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket 2021-09-14.
Lendo Låna Till Kontantinsats
  • Belopp: 10000kr - 600.000kr
  • Ränta: 3,01% - 29,95%
  • Löptid: 1år - 15år
  • Jämför upp till 35 banker & långivare!
  • Samma ägare som Blocket.se!
MER INFO »
Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta.

Kontantinsats bostadsrätt 2021? Hur många procent ligger den på och kan man låna 100% och ha ett bolån utan kontantinsats? Kontantinsatsen på en bostadsrätt är sedan Finansinspektionens nya regler 2010 MINST 15 procent av bostadens värde i Sverige. Oavsett om det är ett hus eller en lägenhet du köper. Du kommer alltså aldrig undan att lägga minst 15 procent i insats. Däremot finns det möjlighet att låna till kontantinsatsen. Titta även in Köpa lägenhet om det är din första lägenhet som du ska köpa.


Innehåll i Kontantinsats bostadsrätt


Låna till kontantinsatsen så här 2020

Här ovan ser du en topplista över privatlån som du kan ta för att låna pengar till insatsen vid köp av en lägenhet. Det du ser där är den ENKLA topplistan. Vi har även den STORA topplistan. Det är exakt samma lista men skillnaden är att den enkla ska ge en överblick över alla alternativ så snabbt som möjligt medan den stora ska visa det som listan delvis baseras på. Det vill säga omdöme och betyg från våra besökare. Men den baseras även på hur populära lånen är till att låna till en lägenhet hos våra besökare. Ska du köpa lägenhet så bör du titta in båda dessa. Och sedan läsa Köpa lägenhet.

Så det går att låna till den med ett privatlån

Om du inte har insatsen så går det faktiskt att låna till den också. Men ej med bostaden du ska köpa som säkerhet som vid ett vanligt bolån. Utan till insatsen är det privatlån som gäller i så fall. Om din ekonomi klarar av det och om ditt val av bank erbjuder det. Vi skapade Kontantinsats vid köp av bostadsrätt för att du ska kunna hitta exakt det du söker så snabbt som möjligt vad gäller insats när du ska köpa en bostadsrätt. Här får du bland annat reda på att du måste ha minst 15 procent oavsett vilken bank du väljer att låna pengar via. Och sedan även hur du kan låna pengar till insatsen men inte med ett bolån utan med ett privatlån.

Att låna till bostadsrätt

Att låna till bostadsrätt är en guide där vi går igenom det grundläggande för dig som ska låna till bostadsrätt och inte riktigt vet hur det går till. Så guiden är kanske framförallt till för dig som aldrig köpt en bostadsrätt eller du som gjort det men inte riktigt vet hur det fungerar ändå. Målet med guiden är att när du läst klart hela guiden så kan du det mest grundläggande om att köpa en bostadsrätt i Sverige. Och med siktet på just finansieringen. Om du vill ta dig tiden att säga vad du tycker om Att låna till bostadsrätt så kan du göra det precis här nedan. Som du kan läsa här ovan så kan du ge ett betyg på Att låna till bostadsrätt med stjärnorna. Men vill du ge ett omdöme med dina egna ord så kan du även göra det och det gör du men kommentarsfältet.

Låna inte över din inkomst

Exakt som rubriken säger så bör du alltid se till att inte låna med än du vet att du kan betala för. Låna aldrig pengar på chans. Och speciellt inte vid köp av bostad eftersom det kan göra att du behöver sälja din bostad för att du inte har råd med den. Och det upplever dom flesta som mycket smärtsamt.

Låna pengar till bostadsrätt?

Om du ska låna pengar till en bostadsrätt i Sverige så kan du max låna 85 procent av det med bostadsrätten som säkerhet för lånet. Det är bolånetaket i Sverige som gör att det är så. Sedan måste du ha minst 15 procent själv eller genom att lån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för det lånet. Ett privatlån till exempel där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar.

Här ovan ser du vart våra besökare oftast väljer att låna pengar till sin insats just precis den här veckan. På så sätt hoppas vi att vi tillsammans kan utse det bästa lånet för just lån till kontantinsatsen. Vi har många guider om det och den största hittar du på startsidan och det heter helt enkelt Låna till kontantinsats. Den tycker vi att du ska börja med att läsa om du funderar på att låna till en bostadsrätt och inte har 15 procent av dess värde själv.

Alltid 15 procent vid köp av bostadsrätt

Insatsen till en bostadsrätt är alltid minst 15 procent. Och det är alltså oavsett vilket bank du väljer att ta. Så du kan belåna din bostadsrätt till max 85% alltså. Om du är ute efter att låna pengar till kontantinsatsen så bör du titta in våran guide Låna till kontantinsats innan det. Guiden ligger på startsidan och är den första guiden på Kontantinsats.se där vi lag grunden till den redan år 2010. Ett måste för dig som inte har hela kontantinsatsen själv.

Ja det går att låna till insatsen

Kontantinsats vid köp av bostadsrätt ligger på MINST 15 procent oavsett bank. Det är bolånetaket som gör att du inte kan hitta en bank som lånar ut mer än 85 procent av lägenhetens värde med bostaden som säkerhet för ditt lån. Däremot går det fortfarande att ta ett blancolån till insatsen när du ska köpa din bostadsrätt. Det enda som kan stoppa det är din eller er ekonomi och sedan val av bank då så klart.

Privatlån till insatsen

Detta genom ett privatlån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Här ovan hittar du en topplista över privatlån där du helt enkelt kan se vart besökare innan dig valt att låna till sin kontantinsats just den här veckan. Topplistan sorteras efter vart det är som mest populärt att ta ett privatlån till sin bostadsrätt just precis den här veckan. Du kan sedan läsa och lämna betyg och omdöme om samtliga lån i veckans STORA topplista. Som alltså är samma topplista som du ser här ovan men en utökad version med bland annat omdöme, betyg och recensioner. Samt fler banker.

Vi vill se vad du tycker om Låna pengar till bostadsrätt

Vi vill se vad du tycker om Låna pengar till bostadsrätt och det kan du visa här nedanför med hjälp av stjärnorna vi satt in. Du klickar helt enkelt bara på dom för att lämna ett betyg från 1 till 5. Och sedan kan du se vad tidigare besökare har givit guiden för betyg ihop räknat med ditt. Det vill säga det totala betyget. Innan du själv klickar ser du det totala betyget innan.

Kontantinsats lägenhet har samma procent oavsett

Kontantinsats lägenhet är en sida vi tycker du ska läsa om du ska låna till en lägenhet som inte är en bostadsrätt. För alla lägenheter man köper är nämligen inte bostadsrätter vilka många tror. Man kan även köpa en ägarlägenhet. Så läs Kontantinsats lägenhet för att se vad vi menar med det. Kontantinsatsen till en bostadsrätt ligger på minst 15% oavsett vilken bank du väljer. Men du kan låna till kontantinsatsen men inte med ett bollån med bostaden som säkerhet för lånet utan med ett privatlån (även kallat blancolån).

Du kan se en topplista över vilka privatlån flest valt att låna till sin kontantinsats med just den här veckan. Där kan du även läsa och lämna omdöme och betyg om samtliga lån samt läsa vad vi tycker i våra recensioner om alla lån. I den här guiden får vi igenom hur mycket du behöver i kontantinsats vid köp av bostadsrätt och hur du även kan låna pengar till kontantinsatsen.


Vanliga frågor om: Kontantinsats bostadsrätt

Här har vi svarat på frågor vi fått in om Kontantinsats bostadsrätt 2020:

Du tar alltså ett bolån på 85 procent av bostadens värde med bostaden som säkerhet för det lånet och sedan ett privatlån till 15 procent. Du ser ett topplista här ovan som visar vart besökare innan dig valt att låna pengar till sin insats just den här vecka. Listan uppdateras så fort något lån ändrar position och nollställs varje måndag klockan 00.01. Många undrar om det finns något bolån utan kontantinsats och i guiden Bolån utan kontantinsats svara vi bland annat på det. Har inte du hela kontantinsatsen så bör du läsa den här guiden. Desto snabbare desto bättre.

Hur många procent är insatsen vid köp av hus?

Exakt samma procent, det vill säga 15 procent som minst. Så när du ska köpa ett hus för 4 miljoner så är det alltså minst 600.000kr som gäller. Du kan enkelt räkna ut din insats genom att ta priset gånger 0,15. Då får du fram 15%.

Köpa bostadsrätt utan kontantinsats

Finns det bolån utan kontantinsats i Sverige?

Nej bolån utan kontantinsats finns inte i Sverige. Sedan hösten 2010 och dessutom insatsen ökat från 10 procent till 15 procent. Du måste alltså ha 150.000kr per miljon du ska köpa bostad för. Det vill säga 15 procent. Men du kan låna pengar till den delen också, men då med ett privatlån (även kallat blancolån) till den delen. Det är alltså ett lån där du inte lämnar någon säkerhet för lånet. Det gör att lånet ofta får en lite högre ränta eftersom banker tar större risk när dom lånar ut pengar till dig och därför måste ta mer betalat. Men det gör att du kan låna till 100% av bostaden på så sätt.

Köpa bostadsrätt utan kontantinsats?

I Sverige går det inte att köpa en bostadsrätt utan att lägga minst 15 procent i kontantinsats. Däremot kan du låna 100 procent av en bostadsrätt genom att ta ett privatlån till dessa 15 procent och sedan ett bolån på resterande 85 procent. Här ovan ser du en topplista där du kan se vilka lån som är populärast att låna till insats för bostadsrätt just den här veckan. Där kan du skicka in en låneansökan online på nätet och så snabbt svar. Ofta direkt eller inom 24 timmar.

Då kan du alltså de om det skulle vara ett alternativ för just dig/er att göra så. För du/ni måste självklart nå upp till kraven för att att kunna låna 100 procent. Med ett privatlån så tar du inte bostaden som säkerhet för lånet och det är det som gör att det är möjligt. För du får bara belåna bostaden med 85 procent. Alltså lämna bostaden som säkerhet. Innan hösten 2010 så var det möjligt att upp till 90 procent men efter det är det alltså bara möjligt att belåna bostaden till 85 procent.


Det här söker våra besökare på kring Kontantinsats bostadsrätt

Låna till balkong går det att göra

Och det du väljer mellan är oftast att belåna din bostadsrätt för att kunna bygga din balkong eller att ta ett privatlån till det. I och med amorteringskraven så har fler valt att ta privatlån än tidigare då ett bolån med bostaden som säkerhet kan göra att du måste börja amortera på lånet. Så titta upp vad som gäller just dig vad gäller detta om du vill låna pengar till balkongen med bostaden som säkerhet. Vill du ta ett privatlån till balkongen kan du börja med och titta vilka som våra besökare valt efter ha besökt någon av våra guider om bygga av balkonger och det är alltså den listan du ser här ovan.

Köpa bostadsrätt

Att köpa bostadsrätt kan vara en bra investering i många fall. På senare år har bostaden blivit allt mer viktig för folk och många väljer att lägga en större del av sin inkomst på bostaden jämfört med förut och många vill därför gärna äga sin bostad. Dock kan det vara svårt för långa då det sedan Finansinspektionens nya regler hösten 2010 är så att du måste ha MINST 15 procent i insats. Men det går fortfarande att låna pengar till den delen också men då med ett privatlån.


Om guiden Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsats bostadsrätt är för dig som planerar att köpa en lägenhet som är en bostadsrätt och undrar hur mycket du behöver i kontantinsats. Och om det skulle gå att lösa insatsen med ett privatlån eller inte. För om du har de ekonomiska möjligheterna för det. Det vill säga tjänar tillräckligt mycket pengar. Ja då är det möjligt att ta privatlån till insatsen. Så länge du väljer en bank som accepterar att du gör det och så länge din ekonomi klarar av det. Och för att ta reda på det så måste du helt enkelt ansöka om det.

Kontantinsats bostadsrätt