Bolån utan kontantinsats 2024


Listan över lån är uppdaterad: 2024-05-16.
Innehåller annonslänkar
Lendo Låna Till Kontantinsats
  • Belopp: 10000kr - 600.000kr
  • Ränta: 4,70% - 33,75%
  • Löptid: 1år - 15år
  • Jämför upp till 40 banker & långivare!
  • Samma ägare som Blocket.se!
Mer info →
Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 6.98%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 2032 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 292 653 kr. Ingen start-/aviavgift. 6.77% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil, uppdaterat 2023-10-06. Återbetalningstid 1-15 år. Maximala räntan är 33,75%. Räntespann mellan: 4,70%-33,75%.
Kommentar: Lendo skriver på sin hemsida att dom är Sveriges största låneförmedlare. Lendo ägs av Schibsted som även har varumärken som Aftonbladet, Blocket, Klart.se med flera. Här jämför du upp till 40 banker och långivare med en ansökan. Lånebelopet är från 10.000kr upp till 600.000kr.

Bolån utan kontantinsats, finns det i Sverige 2024? Kan man låna till kontantinsatsen? Hur många procent ligger kontantinsatsen på vid bostadsköp? Är kontantinsatsen lika stor på lägenhet/bostadsrätt som hus/villa?

Bolån utan kontantinsats finns det inte i Sverige utan här får man inte belåna bostaden mer än 85 procent av bostadens värde oavsett vilken bank man väljer. Banken kan även kräva högre insats i vissa fall. Och banken måste godkänna värderingen av bostaden.

Så det går inte att komma runt att behöva minst 15 procent i insats med bostaden som säkerhet oavsett om det är en lägenhet eller ett hus. Men det kan finnas möjlighet att ta ett privatlån till insatsen om man har ekonomi som klarar av det och en bank som godkänner det.

Bolån helt utan kontantinsats finns alltså inte i Sverige 2024. Däremot erbjuder vissa banker och långivare lån till insatsen med ett privatlån istället. Du kan jämföra privatlån med start här ovan.Alltid minst 15 procent i kontantinsats

Så minst 15 procent måste således bestå av en så kallad kontantinsats. Det är 15% kontantinsats på både hus och lägenhet. Och du kan alltså inte hitta någon bank som lånar ut mer än 85 procent med bostaden som säkerhet. Men man kan däremot låna till kontantinsatsen men då med ett privatlån (vilket också kallas för blancolån av vissa banker) som är ett lån där man inte lämnar bostaden som säkerhet. Men i och med att långivaren tar en större risk när dem lånar ut pengar till dig utan att ha någon säkerhet för den delen av lånet så har ett privatlån/blancolån oftast högre ränta än ett bolån med bostaden som säkerhet. Och din ekonomi måste klara av att ta ett privatlån till insatsen och du måste ha en bank som godkänner det. Det måste helt enkelt finnas plats i din bolånekalkyl för det. Låna aldrig mer pengar än du själv känner att du klarar av – oavsett om du du har möjlighet att få lånen alltså.

Svårt att spara ihop så mycket pengar snabbt

I och med att bostadsmarknaden verkligen rusat senaste åren så har även insatsen gjort det. Det är en summa som många har väldigt svårt att spara ihop inom en rimlig tid. Därför har privatlån till delar av den blivit populärt. Men det bästa du kan göra är att börja spara till din insats så tidigt i livet som du kan. Eller kan du kanske sälja av något till insatsen? Behöver du bilen? Har du en motorcykel som bara står? Tänk alltid på olika alternativ innan du välj att låna till insatsen med ett privatlån. Och låna aldrig mer än du själv känner att du klarar av oavsett om du har möjlighet att låna till den.

Låna pengar med medsökande

Låna pengar med medsökande kan ibland vara helt avgörande för att du/ni får låna pengar eller inte. Dessutom kan det göra lånet billigare med lägre ränta i och med att banken som lånar ut pengar till dig tar mindre risk och därför inte behöver ta lika mycket betalt. Så om du/ni har möjlighet till det så kan ni alltså öka chansen att få låna pengar och få billigare ränta genom att prova ansöka tillsammans.

Jämför lån till insatsen innan du bestämmer dig

Vi listar långivare och jämförelsetjänster som erbjuder privatlån/blancolån där tanken är att du själv ska kunna jämföra och se hur låg ränta du kan få på ett privatlån. Det är dock viktigt att du får plats med privatlån i din bolånekalkyl och att banken godkänner att du tar ett lån utan säkerhet till den.


Det här söker våra besökare efter kring Bolån utan kontantinsats

Bolån låna hela beloppet

Nej det är ej möjligt att ta ett bolån i Sverige där man får låna hela beloppet med bostaden som säkerhet. Man får max belåna din bostad 85 procent. Ibland måste man även ha ännu större insats än 15%.


Vanliga frågor om Bolån utan kontantinsats

Det finns många ffrågor om Bolån utan kontantinsats så här har vi försökt samla några av de vanligaste:

Hur stor är insatsen vid köp av lägenhet?

Det är exakt som med husköp, det vill säga minst 15 procent. Och det spelar ingen roll vilken bank du väljer för det är minst 15 procent. Sedan kan det vara större hos vissa banker för att dem tycker det är större risk att låna ut pengar till dig eller för bostaden du ska köpa, men alltid minst 15 procent.

Bostadslån utan kontantinsats?

Bostadslån utan kontantinsats? Finns det bostadslån där du inte behöver någon kontantinsats alls? Nej det finns inte något bolån alls i Sverige där du kan ha mindre än 15 procent i insats. Så köper du en bostad för 1milj så måste du alltså ha minst 15 procent av det, det vill säga 150.000kr per miljon du köper bostad för. Du kan inte låna till dessa pengar med bostaden som säkerhet men det kan finnas möjlighet att ta ett lån utan säkerhet om din ekonomi klarar av det och att banken godkänner det.

Hur stor är insatsen vid husköp?

Kontantinsats vid husköp är precis som vid lägenhet/bostadsrätt. Det vill säga minst 15 procent. Så det är alltså exakt samma regler som gäller för hus, lägenhet och bostadsrätt vad gäller insatsen på minst 15 procent. Sedan är det så att banken kan kräva ännu mer om dom tycker att du borde ha större insats.

Vad är ett lånelöfte?

Ett lånelöfte är precis som det låter ett löfte om att få låna pengar. Om du ska köpa en bostad så är det bra att du har ett sådant redan innan du går på visningen. Så du direkt kan vara med i budgivningen när du redan fått grönt ljus hos banken. Exakta villkor för lånelöften tar du med banken. Hur länge det gäller och så vidare. Kom ihåg att lånelöfte är inte lika med att du alltid till 100% får låna pengar. Fråga din bank om det om du är osäker.

Kan man låna till kontantinsatsen med ett privatlån?

Ja det kan finnas möjlighet att låna pengar till kontantinsatsen med ett privatlån (även kallat blancolån). Självklart måste du ha förutsättningarna för att få det och välja en bank som godkänner det. Man får däremot inte belåna din bostad mer än 85% av bostadens värde och det spelar ingen roll vilken bank du väljer för ingen belånar bostad med mera.


Om Bolån utan kontantinsats

Bolån utan kontantinsats är en sida där vi skriver om att det inte finns någon bank som kan erbjuda ett bolån helt utan insats i Sverige. Att man måste ha minst 15% i insats. Ibland till och med mera. Men att det kan finnans en möjlighet att finansiera insatsen med privatlån om din ekonomi klarar av din och att du väljer en bank som godkänner det. Men det finns inget bostadslån utan kontantinsats då vi har ett bolånetak i Sverige som gör att man inte kan belåna din bostad mer än max 85% av bostadens värde.

Låna aldrig mer än du själv känner att du klarar av. Bara för att en långivare är beredd att låna ut pengar till dig kanske det inte matchar den risk som du själv är beredd att ta.

Bolån utan kontantinsats


Senast uppdaterad: 20 april, 2024