VECKANS TOPPLISTAN:
1. Advisa kontantinsats
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 29,50%
 • Löptid: 1år - 18år
 • Recension: 5-stars
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Låneförmedlare jämför lån gratis!
MER INFO »
2. Lendo kontantinsats
 • Belopp: 10000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 25,74%
 • Löptid: 1år - 15år
 • Recension: 5-stars
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Samma ägare som Blocket.se!
MER INFO »
Öppna HELA topplistan här »

Bolån utan kontantinsats – Låna till insats 2019!

Bolån utan kontantinsats, finns det i Sverige 2019? Kan man låna till kontantinsatsen? Hur många procent ligger kontantinsatsen på vid bostadsköp? Är kontantinsatsen lika stor på lägenhet/bostadsrätt som hus/villa? Bolån utan kontantinsats finns det dessvärre inte i Sverige utan du får inte belåna din bostad mer än 85 procent av bostadens värde oavsett vilken bank du väljer. Och banken måste godkänna den värderingen. Detta sedan Finansinspektionens nya riktlinjer som kom hösten år 2010 när kontantinsatsen gick från 10% till 15% istället. Så sammanfattningsvis så går det inte att komma runt att behöva minst 15 procent utan bostaden som säkerhet oavsett om det är en lägenhet eller ett hus men det kan finnas möjlighet att ta ett privatlån till delar eller hela insatsen om man har ekonomi och rätt bank för det.

Bolån utan kontantinsats


Innehåll Bolån utan kontantinsats


Bolån utan kontantinsats hos ICA Banken?

ICA Banken marknadsför sitt billån som ett alternativ för dig som är ute efter ett billån men inte vill betala någon kontantinsats. Med ett billån med bilen som säkerhet för lånet så måste du ha minst 20 procent i insats i Sverige. Men om du istället tar ett privatlån till din nya bil så kan du låna 100% av vad bilen kostar och du behöver inte bry dig om att bara köpa bilen via en bilfirma vilket du annars kan behöva göra.

Alltid minst 15 procent i insats

Så minst 15 procent måste således bestå av en så kallad kontantinsats. Det är 15% kontantinsats på både hus och lägenhet. Och du kan alltså inte hitta någon bank som lånar ut mer än 85 procent med bostaden som säkerhet. Men man kan däremot låna till kontantinsatsen men då med ett privatlån (vilket också kallas för blancolån av vissa banker) som är ett lån där man inte lämnar bostaden som säkerhet. Men i och med att banken tar en större risk när dom lånar ut pengar till dig utan att ha någon säkerhet för den delen av lånet så har ett privatlån/blancolån oftast högre ränta än ett bolån med bostaden som säkerhet.

Låna pengar till hela huset? Går det?

Ja det är inget som hindrar dig från att låna till hela huset förutom eventuellt dina ekonomiska förutsättningar och val av bank. Däremot får du inte belåna huset mer än 85% oavsett vilken bank du väljer. 15% måste bestå av en kontantinsats och det är antingen pengar du har själv eller i form av ett privatlån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för det lånet. Ett så kallat lån utan säkerhet då du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar. Så du kan alltså låna till hela huset genom att ta ett bolån + ett privatlån. 85% + 15%. Dock är det långtifrån alla banker som erbjuder lån med bostaden som säkerhet för så högt som 85%. Men dom får göra det åtminstone.

Så kan du låna till kontantinsatsen

Här ovan har vi sammanställt en topp 5 lista över lån du kan använda för insatsen. Den baseras på hur populära lånen är av alla lån vi listar, omdömen, betyg och recensioner. Det sammanställer vi sedan i en topplista. Vill du se hela listan över alla lån vi listar så är det bara klicka dig vidare i länken precis ovanför listan ovan. Du bör även titta in startsidan som handlar om just lån till insatsen. Topplistan nollställs klockan 00:01 varje måndag men alla behåller sin placering sen veckan innan men då med noll ”röster”.

Jämför lån till insatsen innan du bestämmer dig

Vi listar banker, låneförmedlare och jämförelsetjänster som erbjuder privatlån/blancolån till kontantinsatsen och hoppas på så sätt visa den bredaste och bästa jämförelsen av alla med banker där du kan låna pengar till din kontantinsats. Vid ett bolån tar banken bostaden som säkerhet för lånet och då får du på så sätt en billigare ränta. Du måste ofta även amortera (betala av) på ett privatlån till kontantinsats betydligt snabbare än ett bolån med bostaden som säkerhet. Du kan inte hitta ett amorteringsfritt (där du inte behöver betala av lånet utan bara betala ränta) privatlån/blancolån till din kontantinsats precis som du inte kan hitta en bolån som du inte måste amortera på sedan dom nya amorteringsreglerna som trädde i kraft 2016.

Bolån och kontantinsats

Kan man ta både ett bolån och låna till kontantinsats kanske du undrar ändå? Ja det är möjligt att ta ett bolån och sedan låna till kontantinsatsen också. Dock beror det självklart på vilken bank du väljer och dina förutsättningar för det. Det enda sättet du kan då reda på om det är ett alternativ för dig är att skicka in en låneansökning och få en ett lånelöfte. Det finns ett bolånetak hos svenska banker som gör att du inte få belåna din bostad mer än upp till max 85 procent.

Låna pengar med medsökande

Låna pengar med medsökande kan ibland vara helt avgörande för att du/ni får låna pengar eller inte. Dessutom kan det göra lånet mycket billigare med lägre ränta i och med att banken som lånar ut pengar till dig tar mindre risk och därför inte behöver ta lika mycket betalt. Så om du/ni har möjlighet till det så kan ni alltså öka chansen att få låna pengar och få billigare ränta genom att prova ansöka tillsammans.

Svårt att spara ihop så mycket pengar snabbt

Det är en summa som många har väldigt svårt att spara ihop inom en rimlig tid så dom kan köpa sitt boende. Därför kan du ta ett privatlån där du alltså inte lämnar bostaden som säkerhet för den delen av lånet. Banken tar en större risk vid ett sådant lån och måste alltså ta mer betalt men det gör att du kommer in på bostadsmarknaden snabbare och det är väldigt många berätta att betala extra för. Speciellt nu när räntorna är så låga att du även kan få ett privatlån till mycket förmånlig ränta. Många kan låna 100 procent av en bostad och fortfarande har mycket billigare kostnad för boende än om dom skulle hyra likvärdig bostad där man i Stockholms innerstad inte sällan får betala dubbla priset då.

Bolån låna hela beloppet

Nej det är ej möjligt att ta ett bolån i Sverige där du får låna hela beloppet med bostaden som säkerhet. Du får max belåna din bostad 85 procent. Sedan måste du aningen ha pengarna själv eller låna till resterande 15 procent med ett lån utan säkerhet. Ett privatlån det vill säga. Exempel på sådana lån hittar du i topplistan här ovanför inlägget. Där kan du även se vart besökare innan dig valt att låna till sin kontantinsats.


Det finns frågor om Bolån utan kontantinsats som vi får in oftare än andra och dom har vi svarat på här nedan:

Vad är ett lånelöfte?

Ett lånelöfte är precis som det låter ett löfte om att få låna pengar. Om du ska köpa en bostad så är det bra att du har ett sådant redan innan du går på visningen. Så du direkt kan vara med i budgivningen när du redan fått grönt ljus hos banken. Exakta villkor för lånelöften tar du med banken. Hur länge det gäller och så vidare.

Kan man låna till kontantinsatsen med ett privatlån?

Ja det går utmärkt att låna pengar till kontantinsatsen med ett privatlån (även kallat blancolån). Självklart måste du ha förutsättningarna för att få det men det finns inga regler som hindrar dig från det. Du får däremot inte belåna din bostad mer än 85% av bostadens värde och det spelar ingen roll vilken bank du väljer för ingen belånar din bostad med mera. Däremot kan du alltså ta ett lån utan säkerhet till insatsen.

Är det skillnad på lån till villa och lägenhet?

Ja det är därför vi har valt att uppdela det så tydligt så alla ska förstår så snabbt som möjligt och inte själva riskera sitt liv.

Hur stor är insatsen vid husköp?

Kontantinsats vid husköp är precis som vid lägenhet/bostadsrätt. Det vill säga minst 15 procent sedan Finansinspektionens krav som trädde i kraft i oktober 2010. Så det är alltså exakt samma regler som gäller för hus, lägenhet och bostadsrätt vad gäller insatsen på minst 15 procent. Sedan är det så att banken kan kräva ännu mer om dom tycker att du borde ha större insats.

Hur stor är insatsen vid köp av lägenhet?

Det är exakt som med husköp, dvs 15 procent. Och det spelar ingen roll vilken bank du väljer för det är minst 15 procent. Sedan kan det vara större hos vissa banker för att dom tycker det är större risk att låna ut pengar till dig men alltid minst 15 procent.


Smspengar – Bäst i test?

SMSpengar är en långivare som du kan låna 500kr till 20000kr mellan 30dagar och 5år. Du kan alltså anpassa ditt lån efter hur du vill göra. På deras hemsida ser du direkt en uträkning på hur mycket du ska betala i månaden för att låna pengar hos dem. Här kan du läsa allt om SMSpengar och ge omdöme och betyg. För att få låna pengar av Smspengar så måste du ha minst 100.000kr i deklarerad inkomst. Och sedan kan du ha betalningsanmärkningar men inga ärenden hos kronofogden. Det är grundkraven för att få låna av dom men det garanterar inte att du få låna pengar med deras snabblån. Med guiden Smspengar så skriver vi allt vi kommer över om dom. Det är alltså en samlingssida för allt vi har om dom. På en och samma sida. Och sedan kan du som besökare vara med och diskutera det i vårt låneforum i form av kommentarsfältet nedan.