Vilken bank lånar lättast ut pengar 2023?


Listan över lån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket 2023-12-01.
Innehåller annonslänkar
Låna till Kontantinsats via Enklare
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 26,50%
 • Löptid: 1år - 20år
 • Jämför upp till 39 lån
 • Svar direkt
Mer info →

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Uppdaterat 2022-05-25.

Vilken bank lånar lättast ut pengar? Ja vilken bank är det egentligen som lånar ut pengar lättast. Det beror så klart på vilket typ av lån det handlar och sen vilken summa. Men på den här sidan försöker vi alltså redan ut det tillsammans med våra besökare. Vi har en av Sveriges största nischade ekonomi-bloggar och har ett unikt läge att ta hjälp av våra besökare för att tillsammans samlas och skapa bättre villkor för oss som konsumenter.

Den banken som lånar ut pengar till din granne enkelt behöver inte göra det till dig. Det är viktigt att förstå det när man ska låna pengar och ska jämföra lån för att hitta det bästa lånet med bäst ränta för just dig eller er. Lånevillkor och räntor är ofta väldigt individuellt. Vi lista många bra låneförmedlare och långivare i våran lista här ovan till exempel men det betyder inte att dom erbjuder den bästa räntan för just dig. Eller att man kan veta att någon där lånar ut pengar lättast till just dig. Därför gäller det att läsa på ordentligt innan man väljer att låna pengar. Och flera olika källor.


Innehåll Vilken bank lånar lättast ut pengar

 • Vilken bank lånar lättast ut pengar i listan
 • Därför har vi gjort en topplista över detta
 • Så jämför du privatlån enklast
 • Använd den bästa låneförmedlaren
 • Privatlån och blancolån
 • Inte lättast för alla
 • Så fungerar Vilken bank lånar lättast ut pengar
 • Därför skapade vi Vilken bank lånar lättast ut pengar
 • Hur mycket får jag låna?
 • Vart är det lättast att samla lån?
 • Vad är lättast – privatlån eller snabblån?

Privatlån och blancolån

Privatlån är ett lån utan säkerhet och med det menas att du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar. Det är lättare att låna en mindre summa av ett privatlån än ett större lån. Så låna bara det du behöver om du är rätt för att inte få låna. Blancolån är samma typ av lån som privatlån som vi skrivit om precis här ovan. Inte bara samma typ av lån utan exakt samma lån. Bara två olika namn på samma lån. Vi rekommenderar alla som ska ta ett privatlån att även läsa blancolån. Speciellt om man inte förstår att det är exakt samma lån.

Så jämför du privatlån enklast

Om du vill jämföra privatlån för att se vilket lån som ger just dig lägst ränta så är ett tips att använda dig av en så kallad låneförmedlare. Det är ett företag som gratis kan jämföra lån åt dig och se vilken bank som erbjuder just dig lägst ränta och bäst villkor. Så titta in våran guide Låneförmedlare för att jämföra privatlån du också.

Inte lättast för alla

Den viktigaste lärdomen i den här guiden är att det inte finns lån som är lättast att låna av för alla. Förstår du vad vi menar med det? Ett lån som är väldigt lätt för en kategori av människor kan vara det svåraste lånet för en annan kategori. Men det som nästan alltid gäller är hur lägre lån du tar hur lättare är det att få låna pengar. Det gör att det oftast är lättare att ta ett snabblån, smslån eller annat smålån än ett större privatlån eller ett bolån.

Därför skapade vi Vilken bank lånar lättast ut pengar

Vilken bank lånar lättast ut pengar är en i sig en sammanfattning av olika guider vi skrivit om hur lätt eller svårt det är att låna pengar hos en vis långivare. För det är väldigt svårt att säga det. Eftersom man inte riktigt kan dra något snitt som gäller alla. Det handlar det om.

Så fungerar Vilken bank lånar lättast ut pengar

Det är tyvärr helt omöjligt för oss att säga men det vi kan säga är att topplistan här ovan visar vart flest av våra besökare har fått lån den senaste veckan. Om det är lättast att få låna pengar via dessa eller inte kan vi som sagt inte svara på då det kan vara besökare som är väldigt kreditvärdiga som ansöker om lån. Men det borde inte betyda att det är jättesvårt att låna pengar via dessa?

Vilken bank lånar lättast ut pengar i listan

Här ovan ser du en topplista över dom 5 vanligaste lånen hos våra besökare. Den visar alltså vart flest fått låna pengar just den här veckan efter ha besökt någon av våra guider. Det borde göra att det är lättare att låna pengar av dom än hos många andra i alla fall men om det är lättast för dig att låna pengar där kan vi helt omöjligt svara på tyvärr. Lån är väldigt individuellt så det enda sättet för dig att få reda på hur mycket du får låna och om du får låna pengar är att skicka in en ansökan.

Så försöker vi få fram billigaste lånen

Vi för det framförallt genom att ta hjälp av våra besökare. Men och genom att gå igenom veckans statistik över besökare som valt att ta ett lån av något av alternativen i listan. Vi samman ställer det och omdömen och betyg så vi kan se vilket vi tror kan ge dig ett billigt lån. Kom dock ihåg att det är väldigt individuellt så ett lån som är billigast för din bästa kompis kan vara det dyrare för dig.

Lättast att få lån just nu

Lättast att få lån just nu försöker vi ta fram genom att titta på data vart flest av våra besökare får låna pengar. Om det sedan är det lättaste sättet att låna pengar kan vi inte svara på. För det kan vara så att våra besökare hör till dom som tjänar väldigt mycket pengar. Det vet vi inte. Men det vi kan säga är att flest av våra besökare väljer att låna pengar hos några av dom här ovan efter ha besökt någon av våra sidor om att låna pengar online på nätet.

Använd den bästa låneförmedlaren

Bästa låneförmedlare visar vilka låneförmedlare som oftast lånar ut pengar till våra besökare efter att dom har besökt oss. Om det sedan visar vilket lån där dom lånar ut pengarna lättast är svårt att säga men det visar i alla fall att det inte är svårt att låna pengar via dom. Även guiden Låneförmedlare bör du läsa innan du tar ett lån med ett privatlån. Guiden fungerar lite som en startsida för allt vi skriver om låneförmedlare.

Hur kan man låna pengar från banken

Vet du inte hur man lånar pengar? Du är absolut inte ensam. Dom flesta vet tyvärr inget vad ränta och amortering är. Dom vet inte hur man lånar pengar helt enkelt. Den här guiden är för dig som inte vet hur man kan låna pengar. Vi försöker förklara det så tydligt som möjligt så du ska kunna läsa dig hur det går till så enkelt som möjligt. Ett lån är ett avtal mellan dig och en bank till exempel. Där du helt enkelt får låna pengar genom att betala ränta. Ränta är en procent av det du lånar som du måste låna tills du betalat tillbaka pengarna. Och amortering är delar av det du lånar. Om du lånar 100.000kr och amorterar 1000kr i månaden så måste du alltså betala 1000kr i 100 månader. Förstår du? Till det tillkommer ofta ränta som är procent av det du lånat. Är det 1% av 100.000kr så är det 1000kr per år du måste betala. Och sedan tillkommer ofta avgifter så som kostnad per faktura.


Om Vilken bank lånar lättast ut pengar

Du hittar som vanligt vår topplista över privatlån som är populärast här ovan. Där kan du alltså se vart besökare innan dig fått lån oftast just den här veckan. Det behöver dock inte betyda att det är lättast att få lån där eftersom det även beror på vart flest väljer att låna pengar helt enkelt. Så om man ska gå efter vart flest av våra besökare får låna pengar så är det helt överlägset Lendo. (se topplistan här ovan) Sedan är det Snabblån, Smslån och andra små-lån efter det.

Vilken bank lånar lättast ut pengar


Vad är lättast – privatlån eller snabblån?

Rent generellt så är det så att mindre lån är lättare att få. Så vi skulle säga att snabblån är mycket lättare i jämförelse med ett snittlån vid ett större privatlån. Jämför man däremot en mindre summa så som 5000kr så blir det förmodligen lite jämnare kamp.

Är det lättast att ta ett snabblån och smslån?

Eftersom summan ofta är ganska liten vid ett snabblån så blir det i och med det även lättare att låna pengar med ett snabblån. Besök våran guide snabblån för att se vilka snabblån som oftast lånar ut pengar till våra besökare och där med även borde låna ut pengar lättast också. Precis som med snabblån som frågan här ovanför handlar om så är det i regel lättare att låna mindre pengar och i och med att smslån och snabblån är små summor så är det alltså ofta lättare att låna pengar med den typ av små-lån.

Vart är det lättast att samla lån?

I topplistan här ovan visas dom privatlån som flest av våra besökare får låna pengar av eller via. Alla större privatlån passar bra att använda för att samla lån och krediter. Så för att få svar på din fråga kan du alltså titta på topplistan.

Hur mycket får jag låna?

En av dom allra vanligaste frågorna vi får är just hur mycket får jag låna och tyvärr går det inte att ge någon exakt formel för att räkna ut det utan det enda sättet är att skicka in en ansökan. Och tyvärr räcker inte ens det då banker och långivare kan tänka väldigt olika där en kan låna ut pengar och en inte gör det. Så lån är högst individuellt och det är just därför det är så viktigt att jämföra lån också. För skillnaden kan vara enorm. Men en tumregel som man ofta kan läsa är att man inte ska ha privatlån som överstiger 90% av sin årsinkomst. Det är dock inte hela sanningen det heller men det är en rumregel man kan tänka på i alla fall då det är fler som skrivit ut den på sin hemsida. Bland annat låneförmedlare Lendo.

Kan man låna pengar som pensionär?

Ja det kan man oftast men det blir svårare hur äldre man blir tyvärr. Och till slut får man inte låna pengar överhuvudtaget. Därför gäller det att planera sin pension noga och ta dom lån man behöver redan innan man fyller så mycket att det blir svårare att få lån.

Enklaste lånet att få?

Hur tar man reda på det? Vi tror att vi har hittat en lösning där vi kan se hur många som får låna pengar och därför se om det är rätt eller fel. Om vi har rätt eller fel alltså. För listan här ovan visar vårt test. Och om det är fel så märker vi det ganska så snabbt eftersom inte så många får låna pengar här då. Och när vi ser det så ändrar vi så klart datan vi samlar in så den ska visa så korrekt som möjligt vilka banker det är som gäller om man har svårt att få låna pengar.