Svårt att få lån – Hur gör man då?


Listan är uppd: 2021-05-08.
Advisa kontantinsats
  • Belopp: 5000kr - 600.000kr
  • Ränta: 2,95% - 26,05%
  • Löptid: 1år - 20år
  • Jämför upp till 36 banker & långivare!
  • Låneförmedlare jämför lån gratis!
MER INFO »
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.

Svårt att få lån? Det är många av oss som någon gång i livet får det svårt att låna pengar. Men eftersom det kan bero på väldigt många olika saker så finns det långivare som tar på sig att se det individuellt. Det gör att det faktiskt kan gå att låna hos några långivare när det verkar omöjligt hos andra. Vi skriver en del om det och det är en hårfin gräns att skriva om det eftersom det tyvärr är allt för många som lånar på sig för mycket. Du ska alltid försöka att inte låna pengar vore väl enklast att säga men det är ju inte riktigt sanningen heller. Men någon som verkligen är sanning är att det är viktigt att man håller reda på sin ekonomi.

Saker kan hända i ens liv som gör att det blir svårt att få låna pengar

Men tyvärr kan det ju hända saker i ens liv som vänder upp och ner på det hur mycket man än har försökt och kämpat för att hålla reda på den. Det för att man till exempel kan dra på sig en betalningsanmärkning utan att man ens behövt det. Det kan vara en partner som ställt till det eller när någon blivit allvarligt sjuk i ens närhet. Eller en själv. Hur som helst så finns det många olika orsaker till en betalningsanmärkning och tack och lov så ser vissa långivare det och gör det möjligt för oss som kan ha svårt att låna i perioder att faktiskt få den möjligheten. Och något annat som är sant är att aldrig låna pengar till något du inte behöver. Låna till exempel ALDRIG till att spela om pengar.