TOPPLISTAN VECKA 25 2019
KLICKA HÄR för HELA topplistan!
#Ränta fr:
1.Advisa liten2,95%
Jämför lån gratis!
Mer info »
2.Lendo liten3,01%
Jämför lån gratis!
Mer info »
3.Consector liten2,90%
Jämför lån gratis!
Mer info »

Ordlista för lån

Här sammanfattar vi delar av våran ordlista för lån. Vill du veta med får du gå till våran kompletta ordlista för lån. Om du ändå undrar något kan du som vanligt skriva dina funderingar längst ned på denna sida. Vi försöker göra en så komplett lista som möjligt och jobbar på den varje vecka året runt.

Handpenning

Handpenning blandas ofta ihop med insats. Men handpenning är det du betalar för att visa säljaren att du menar allvar helt enkelt. Vid köp av en bostad så brukar det ligga på 10% i handpenning som du betalar för att visa att du menar allvar med ditt bud. Och det ska du oftast betala inom x-antal dagar efter du skrivit kontrakt. Sedan vid tillträdet när du får nycklarna så betalar du resterande 90% till säljaren.

Banklån

Banklån är helt enkelt ett lån som en bank erbjuder. Det finns olika typer av långivare och banklån är enbart lån från en bank.

Topplån

Topplån var vanligare förut. Innan man var tvungen att ha en kontantinsats så kallades det ofta för topplån och gör de ibland fortfarande för just insatsen. Men om någon använder topplån idag så är det ofta lånet mellan bolån med bostaden som säkerhet för lånet och eventuellt lån till insatsen. Att kalla de topplån då tycker vi är fel om det inte är så att man har lagt in hela insatsen själv. Men många banker erbjuder lån upp till 85% med bostaden som säkerhet och sedan är det insatsen på 15% kvar. Alltså helt utan topplån. Men sedan finns det fortfarande banker som gärna har ett privatlån mellan bolånet och insatsen och då kallas det ibland topplån fortfarande.

Lånelöfte

Att skaffa ett lånelöfte kan vara smart att göra redan innan man väljer att gå in i en budgivning på en bostad. Då vet du hur mycket du får låna redan innan och kan lägga upp din strategi utefter det.

Lämna en kommentar

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.