Lånelöfte – Så får du ett löfte om bolån!


Listan över lån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket 2023-03-15
Låna till Kontantinsats via Enklare
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Ränta: 3,01% – 29.27%
 • Löptid: 1år - 20år
 • Jämför 38 lån gratis online!
 • Över 300.000 kunder!
Mer info »

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Uppdaterat 2022-05-25.

Lånelöfte – vad är det? Och hur jämför man bolån smartast? Lånelöfte är helt enkelt ett löfte på hur mycket du får låna. Du har ett löfte på att du får låna så mycket pengar och hur mycket pengar du får låna. Det kan till exempel vara bra att veta om du ska lägga bud på en bostad. Då vet du hur passa högt du kan vara med i budgivningen. Här kan du ge omdöme och betyg på guiden Lånelöfte som du precis har läst.


Innehåll i Lånelöfte

 • Hur fungerar lånelöfte?
 • Vad är lånelöfte?
 • Ansök inte om lånelöfte från för många banker
 • Ansök om lånelöfte
 • Få ett lånelöfte
 • Hur länge gäller ett lånelöfte?
 • Sammanfattning av guiden: Lånelöfte 2021

Hur länge gäller ett lånelöfte?

Svar: Det beror helt på vilken bank du ansöker hos. Villkoren kan nämligen skilja sig en hel del. Och eftersom att leta bostad kan ta tid så är det viktigt att du känner till hur länge just ditt löfte gäller. Så du har det färdigt om du ska kasta dig in i en budgivning. Så du vet vad du har att röra dig med. Och självklart gäller det bara om det inte varit någon förändring i din betalningsförmåga och att du uppgivit rätt uppgifter vid din ansökan.


Det här söker våra besökare på kring lånelöfte:

Få ett lånelöfte

Det är ett löfte om att du får låna pengar och hur mycket. Men det är ingen garanti för att du får låna pengar vilket många tyvärr tror. Det finns mycket som kan förändra ditt löfte om att få låna till en bostad. Så se till att veta villkoren hos just din bank du fått löftet ifrån. För det är bara en förhandsbesked på bostadslån och inget annat. Det är bland annat viktigt att du lämnat så rätt uppgifter som möjligt för att få så korrekt förhandsbesked som möjligt. Och sedan får det inte hänt några större förändringar som förändrar din betalningsförmåga. Det vill säga din förmåga att kunna betala lånet. Både att betala tillbaka det med amortering och sedan även räntan.


Hur fungerar lånelöfte?

Jo ett lånelöfte är ett löfte om att du får låna pengar. Det kan ändras om din ekonomi ändras eller om det går för lång tid från din lånelöfte men stämmer oftast på pricken. Det du bör göra innan du ska köpa en bostad är att få ett lånelöfte. Eller rättare sagt så bör du skaffa den innan du ens börjar titta på en bostad. För skriver du upp dig och hamnar i en budgivning så bör du redan då veta hur mycket du får låna. Och det vet du med ett lånelöfte. Så börja med ett lånelöfte och sedan kan du börja leta efter en bostad utifrån hur mycket pengar du får låna helt enkelt. Har du inte pengar till hela kontantinsatsen så kan du låna till den också men då med ett privatlån. Ett privatlån är ett lån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Våran guide om det hittar du på startsidan och den har vi byggt på ända sedan år 2010. Där har flera 1000 valt att låna till sin insats efter ha läst.

Vad är lånelöfte?

Det är precis det du behöver innan du börjar titta på din nya bostad. För det är ett löfte om att du får låna pengar och framförallt hur mycket du får låna. Så du vet hur mycket du kan ställa in Hemnet på och inte gå och titta på något du blir förälskad i och som du sedan inte har råd med. Så se alltid till att få ett lånelöfte innan du väljer att gå och titta på din nya bostad. Det är allt för få som gör det och sedan behöver avbryta en budgivning för att mötet men banken tar för lång tid eller så. Med en bank online där du får ett lånelöfte online snabbare ofta på det om du vet vad du gör. Så sammanfattningsvis vad är lånelöfte? Här kan du läsa om vad ett lånelöfte egentligen är och vad som oftast gäller runt just ett sådant. Nästan som ska låna pengar till en bostad tar ett lånelöfte. För att se hur mycket man får låna och räkna på det för att se vad man kan köpa och inte.

Ansök om lånelöfte

Sök lånelöfte innan du ger dig in i en budgivning av en bostad. På så sätt vet du exakt hur mycket du kan lägga och du kan bestämma ditt tak redan innan budgivningen drar igång och lägga upp din strategi utifrån det. Hur ska du lägga bud för att vinna budgivningen? Är det smartast alla lägga ditt högsta bud direkt eller att smyga upp med 5000kr i taget? Allt sånt är lättare att ta ställning till om du redan sökt lånelöfte och fått ett svar på hur mycket du får låna på din lön. Vi sammanställer guider vi skrivit i ämnet Sök lånelöfte i en tydliga lista över vilka som våra besökare valt att låna pengar till flest gånger just denna vecka. Den sorteras alltså efter hur populära dom är just nu.

Ansök inte om lånelöfte från för många banker

När du ansöker om ett lånelöfte tar banken ofta en kreditupplysning och det ser bankerna du tar efter det att du gjort. Det kan i värsta fall sänka din kredivärdighet hos dessa då dom ser att du ansökt om många lån. Så jämför alltid lån men inte hos allt för låna. Det är rådet man ofta får när man söker runt om just bolån.


Om guiden Lånelöfte

Lånelöfte är en guide där vi gå igenom vad det först och främst är för något och hur det fungerar i Sverige. Sedan går vi vidare till att undersöka vilka banker som erbjuder dig att ansöka om lånelöfte online på nätet och vilka vi tycker är bäst och smidigast där.