TOPPLISTAN VECKA 25 2019
KLICKA HÄR för HELA topplistan!
#Ränta fr:
1.Advisa liten2,95%
Jämför lån gratis!
Mer info »
2.Lendo liten3,01%
Jämför lån gratis!
Mer info »
3.Consector liten2,90%
Jämför lån gratis!
Mer info »

Låna till bostad utan kontantinsats

Låna till bostad utan kontantinsats? Är det möjligt? Ja det är möjligt och det är framför allt det vi har som mål med det här sajten att informera om. Vi försöker reda ut skillnaderna på att låna till hela bostaden och belåna hela bostaden. För i Sverige får du inte belåna hela bostaden oavsett vilken bank du väljer. I Sverige har vi ett bolånetak som gör att du max får låna 85 procent av bostadens värde med bostaden som säkerhet för lånet. Det vill säga det du köper din bostad för eller får den värderad till. Så köper du en villa för 2 miljoner så får du alltså låna max 1,7milj med bostaden som säkerhet för det lånet. Sedan får du även låna kontantinsatsen som ligger på 15 procent och alltså 300.000kr vid köpa av en bostad för 2milj men inte med bostaden som säkerhet för det lånet.

Topp 3 över lån till insatsen ser du här ovan

Du får däremot ta ett privatlån till dessa 300.000kr och sedan ett bolån till 85%, dvs 1,7milj i detta exempel. Men du får alltid belåna 100% men du får låna till 100%. Sedan måste du självklart klara det med din inkomst och så vidare men det är absolut möjligt att låna till 100% och inte själv behöva lägga in någon kontantinsats med egna pengar. Sedan är såklart rådet att lägga in så stor del av kontantinsatsen själv men det är möjligt att låna pengar till hela. Här ovan har vi sammanställt en topplista över privatlån som våra besökare valt till sin insats just precis den här veckan. Och vårt råd är att du skickar in en ansökan till fler för att sedan se vart du får bäst ränta. Så tar du till exempel topp 5 i listan och skickar in en ansökan där så får du en bra överblick själv vart du kan låna pengar till bästa ränta och bäst villkor för just dig.

Låna till bostad utan kontantinsats

Mål med guiden

Vårt mål med den här sajten är att ge besökarna en egen överblick över sina alternativ och inte lägga det i händerna på någon annan. Du kan lätt ta reda på allt online på nätet idag och skicka in en ansökan tar bara några minuter och sedan har du svar på om du har möjlighet att låna pengar och hur mycket. Då en vanlig fråga till oss är – Hur mycket får jag låna – och det är en omöjlig svara att svara på mer än att skicka in en ansökan och titta efter själv. Lycka till med köp av din nya bostad!

Diskutera och ställ frågor

Vi försöker bygga en sajt tillsammans med våra besökare och har därför alla guider öppna för frågor och diskussion. Så även med Låna till bostad utan kontantinsats. Du kan ställa dina frågor här nedanför i kommentarsfältet och diskutera med oss på redaktionen och andra besökare.

Läs mer om Låna till bostad utan kontantinsats

Det här är en lista över andra guider vi skrivit i ämnet och som vi tror du kan vara intresserad av om du varit intresserad av guiden ovan. Det baserar vi helt enkelt på vad du och andra besökare sökt efter och vart ute efter. Så fort vi skriver en ny guide vi tycker skulle passa här så kommer den dyka upp i listan.

Går ej att undvika

Nej det går inte att undvika kontantinsats men det går att låna pengar till insatsen också. Men skillnaden är att man inte får lämna bostaden som säkerhet för insatsen. Du får bara lämna bostaden som säkerhet för max 85 procent av bostadens värde. Och det värdet måste godkännas av banken. Antingen för det du köper bostaden för eller det du får den värderat till av en mäklare. Som sagt, som är godkänt av banken.

Alltid minst 15 procent

Och sedan har du alltså 15 procent kvar som du antingen måste ha själv eller som du kan ta ett privatlån till. Vilket alltså är ett lån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för det lånet. Utan det är helt enkelt ett lån utan säkerhet. Det betyder alltså att du inte lämnar något i pant för att få låna pengarna. Vilket du alltså gör vid ett bolån. Där du lämnar bostaden som säkerhet för att få låna pengarna. Det som kan stoppa dig från att låna till insatsen är din ekonomi och val av bank. Det finns ingen lag eller så som stoppar dig.


Sammanfattning av Låna till bostad utan kontantinsats

Om du ska köpa en bostad i Sverige med en svenska bank så kan du inte komma ifrån kontantinsatsen på minst 15 procent. Däremot kan du låna pengar till kontantinsatsen också men då är det med ett privatlån. Alltså ett lån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för lånet.

Det här är en snabbmeny där målet är att du inte ska behöva läsa någon du inte är intresserad av och som inte svarar på dina frågor och funderingar. Vi vill att du alltså ska kunna hitta det du söker så snabbt som möjligt. Här kan du enkelt klicka dig fram till varje rubrik till alla kapitel i guiden Låna till bostad utan kontantinsats. Här kan du ge omdöme och betyg på vår guide Låna till bostad utan kontantinsats. Vi uppdaterar alla våra guider löpande och nollställer betyg och omdöme vid större förändringar.