Låna pengar – Jämför för att hitta bästa lånet 2021


Listan över lån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket 2023-03-15
Låna till Kontantinsats via Enklare
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Ränta: 3,01% – 29.27%
 • Löptid: 1år - 20år
 • Jämför 38 lån gratis online!
 • Över 300.000 kunder!
Mer info »

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Uppdaterat 2022-05-25.

Låna pengar är otroligt lätta att göra idag online på nätet vilket har gjort att det är en djungel bland alla alternativ där ute. I den här guiden går vi igenom i stor sätt precis allt som har med låna pengar att göra. Vi vill se vår starsida samt den här sidan som navet och sedan bygger vi guider runt dessa två guider. Vad du än har för fråga om att låna pengar så hoppas vi kunna hjälpa dig med det genom att du läser igenom den här guiden. Vi listar olika långivare i olika kategorier och filter så att du kan jämföra själv. På så sätt blir du aldrig lurad.


Innehåll

 • Låna pengar snabbt och direkt
 • Direktutbetalning med pengarna på kontot inom 24 timmar
 • Låna pengar låg ränta
 • Låna pengar till insatsen vid köp av bostad
 • Låna pengar efter summa
  • Låna 5000
  • Låna 10000
  • Låna 50000
 • Låna till renovering
 • Lånekalkyl
 • Små-lån
 • Billån
 • Billån utan kontantinsats
 • Lån utan säkerhet
 • Privatlån

Så jämför du lån bäst

Vi tror att man jämför lån bäst tillsammans Där vi helt enkelt diskuterar lån tillsammans för att hitta den bästa räntan. Och det är alltså det du kan göra här.

Låna pengar

Direktutbetalning med pengarna på kontot inom 24 timmar

Det är inte många som erbjuder direktutbetalning men det finns några stycke så vi har gjort en lista för att ta reda på vilket lån som är bäst när det gäller att betala ut pengar direkt på kontot. Eller du ökar iallafall chansen att undvika det. Tar du sen långivare som du känner att du litar på så ökar så klart chansen att undvika det ännu mer. Sen är ju definitionen på lurad olika men det vi menar med det är att du inte blir inlurad i något villkor som blir dyrare än vad du tänkt dig. Vi har sorterad stora delar av googles resultat och lagt i olika kategorier av lån.

Låna pengar låg ränta

Låna pengar låg ränta är en guide där vi tillsammans hjälper varandra med tips om hur man kan få riktig låg ränta. Allt beroende på vilket typ av lån man ska ta. Vi hoppas det ska vara till hjälp för dig som letar så kallade Internetlån. Låna pengar direkt är en guide där vi helt enkelt har utgått från alla lån på hela Kontantinsats.se och sedan tagit ut dom som går ut med att dom kan betala ut lånet direkt så fort lånet är godkänt. Sedan har vi några underkategorier till det så som lån på natten, lån på helgen och så vidare.

Låna pengar till en tomt

Låna pengar till en tomt är det många som gör och i den här guiden så går vi igenom hur det kan gå till bland annat. Bor du i ett hus eller lägenhet idag och vill bygga ett nytt hus på en annan tomt så kan ett byggnadslån vara det du söker. Kontakta din bank så hjälper dom dig med hur de går till. Vi har många guider om just att bygga nytt hus så vårt tips är att du läser igenom dessa för att få lite mer kunskap om hur det går till. Sedan bör du gå till fler olik banker för att verkligen få det bästa priset och dom bästa villkoren.

Låna pengar till insatsen vid köp av bostad

Låna pengar är våran andra startsida skulle man kunna säga. På förstasidan är vårt huvudfokus en guide om att finansiera kontantinsatsen vid köp av hus eller lägenhet. Men även en sammanfattning av dom viktigaste guiderna. Men på den här sidan har vi utökad den sammanfattningen till att innefatta alla dom viktigaste guiderna om att låna pengar.

Låna pengar akut?

Vad menar man med det? Vi uppfattar det som att man vill ha lån direkt. Alltså där man betalar ut pengarna så snabbt som möjligt. Och då är snabblån oftast det populäraste hos våra besökare. Så om du vill ha en snabblån så kan du titta in sidan Snabblån. Där vi bland annat utser det bästa snabblånet tillsammans med våra besökare. Det vill säga tillsammans med dig om du väljer att ta ett lån. Låna pengar akut skapade vi för alla som vill låna pengar snabbt. Och då både med snabblån och privatlån. Där du ska kunna få pengarna så snabbt som möjligt. Vi vill göra en lista efter hur snabba utbetalningar det är alltså.

Hur lånar man pengar?

Låna pengar kan man göra på många olika sätt. Här försöker vi samla länkar för att du ska veta exakt hur man kan gå tillväga. Vi samlar även länkar till långivare som vi har lagt i lite olika kategorier. Det finns även en del filter man kan använda sig av. Exempel på några lån är bolån, privatlån och billån. Hoppas du hittar det du söker.

Hur lånar man pengar

Kort sammanfattning av sidan Hur lånar man pengar

Med Hur lånar man pengar vill vi ta dig genom grunderna. Och då menar vi verkligen det du verkligen måste veta om innan du ska låna pengar. Många lär sig det här i grundskolan men det finns många som inte göra det och då hoppas vi att den här sidan kan hjälpa. Det du kan ge betyg på här är hur bra rubriken Hur lånar man pengar stämmer med innehållet? Tycker du vi har lyckats svara bra på rubriken? Det ditt betyg med stjärnorna. Ett till fem.

Låna pengar till en gård

Då gör du bäst i att ta kontakt med en bank som är specialiserade på det. Vilket många av våra största banker i Sverige är. Det vill säga dom har resurser som kan hjälpa dig vid köp av en gård. Och det skiljer sig mycket om du tänker köpa gården privat eller om du ska köpa den och driva den som ett företag. Men som sagt, du bör kontakta din bank och prata igenom ett eventuellt köp så tidigt som möjligt så du tar ett så bra beslut som det bara går. Det är nämligen mycket att tänka på när man ska driva en gård framförallt. Och köpa en gård. Och sälja en gård. Och då behöver man hjälp av kompetent personal.

Låna 350.000kr utan säkerhet?

Här ovan ser du vart besökare innan dig valt att låna pengar. Där kan du låna utan säkerhet upp till så mycket som 400.000kr. Det vill säga 50.000kr mer än tidigare. Topplistan sätts alltså efter vart besökare innan dig valt att låna pengar och du ser aktuell period i rubriken. Oftast smalas statistiken per år då det ger den mest rättvisa bilden. Men svänger det enormt mycket så kan vi dra ner det till ett visst antals månader och då står det i rubriken.

Låna pengar med medsökande

Låna pengar med medsökande gör att chansen att gå låna pengar ökar väldigt mycket. Så har du/ni svårt att låna pengar så är det ett sätt att öka chansen att få låna pengar och att få låna mer pengar. Dessutom att få lägre ränta på lånet. Detta eftersom risken att låna ut pengar går ner och då behöver inte banken ta lika mycket betalt för att låna ut pengar till dig.

Låna pengar med medsökande

Vilket lån är lättast att få låna hos?

Vi har tyvärr ingen aning om vilket lån som är lättast att få låna pengar av då lån alltid är individuellt. Därför har vi satt ihop Vilke bank lånar lättast ut pengar där vi visar vilket lån som varit populärast hos våra besökare som läst guider i ämnet. Och det borde betyda att det i alla fall inte är svårast att få låna pengar där.

Låna pengar till kläder

Låna pengar till kläder har blivit allt vanligare i och med att många klädbutiker erbjuder finansiering direkt online på nätet eller med deras egna kreditkort. Det många inte tänker på att det i dom allra flesta fallen blir billigare att låna pengar till kläder med ett privatlån som man sedan går till butiken och köper kläder för. Men det är förmodligen i stundens heta som man vill köpa kläder och därför går med på att låna till kläder med väldigt hög ränta. Sedan finns det såklart bra erbjudanden direkt hos butikerna också men många butiker tjänar enorma belopp på att få kunderna att låna pengar av dom och köpa kläder. Dom tjänar alltså pengar på flera olika saker och inte bara kläder.

Låna lite pengar

Låna lite pengar, kanske bara några dagar? Är det möjligt och hur gör man? Det finns massor långivare som sysslar med så kallade smslån eller snabblån. En typ av privatlån där du lånar små summor utan att lämna något i säkerhet för ditt lån. Det vill säga ett lån utan säkerhet. Är det ett sådant lån du är ute efter kan du titta under smslån eller direkt i tabellen ovan.


Låna pengar efter summa

Vi har även sorterat lån efter summor och förklarar lite om vad det finns för olika typer av lån för just den summan. Ska man till exempel låna 5000kr så finns det flera privatlån hos större banker som faller bort. Det är lite därför smslån och snabblån blivit så stora också. Allt sånt beskriver vi i den här sektionen och länkar vidare till våra guider med topplistor över långivare och banker som erbjuder dig att låna just den summan. Fler belopp fylls på löpande.

 • Privatlån: 500-500.000kr, 3-15år.
 • Smslån: 500-40.000kr, 3-24 månader, där du kan låna med mobilen
 • Snabblån: 500-40.000kr, 3-24 månader.
 • Smålån: 500-50.000kr, oavsett lånetid.

Låna 5000

Låna 5000 kr gör många för att betala vanlig vardaglig konsumtion eller betala någon oförutsedd kostnad för till exempel en ny tvättmaskin, laga en trasig bil eller köpa en ny TV. Tänk på att alltid försöka betala tillbaka lån så snabbt som möjligt när räntan här hög.

Låna 10000

Ska du låna 10000 kr så finns det många alternativ. Många större privatlån börjar på 10.000kr. Ska du däremot låna till bil så är det privatlån som oftast gäller då ett lån med bilen som säkerhet börjar betydligt högre. Mer om det längre ned.

Låna 10000 – Bäst i test »

Låna 50000

Låna 50000 kr gör många som ska låna pengar till en resa eller en begagnad bil. När du kommer upp till en summa på 50000 kr finns det många alternativ och du kan spara in mycket pengar på att jämför lån. I vår topplista över lån för 50000 kr hittar du väldigt många alternativ.


Låna utan UC

Låna pengar utan UC en är en guide där vi helt enkelt listar alternativen där dem inte tar någon UC på dig. Så vad är då en UC? Det är en kreditupplysning taget av just UC. Mer om det i guiden.


Låna till renovering

Låna pengar till renovering brukar man antingen göra genom att belåna sin bostad eller med ett privatlån. Att belåna bostaden förutsätter dock att man inte har belåning på 85 procent redan. Medan man vid ett privatlån inte behöver ta hänsyn till något sådant. Dock är ett privatlån ofta dyrare än att belåna bostaden.


Lånekalkyl

Under lånekalkyl har vi samlat stället du kan göra en lånekalkyl och då är det privatlån och billån det handlar om. Vill du göra en bolånekalkyl får du titta under bolånekalkyl istället.

Små-lån

Under Små lån samlar vi alla lån under 50.000kr. Både smslån och snabblån. Så ska du låna 50000 så kan du ta en titt under små lån där vi listar lån från 500kr till 50000kr. Men vill du jämföra en viss summa så har vi guider för olika belopp också. Se beskrivningar om sådana guider här nedan.


Billån

Billån kan både vara ett lån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet och ett privatlån där du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. Vill du veta mer om skillnaden på dessa två alternativ kan du titta under billån. Låna pengar till bil kan man göra med bland annat ett ”vanligt” billån och privatlån. Ett vanligt billån måste man enligt lag ha minst 20 procent i kontantinsats och så får man låna resterande 80. Det gör att det ofta är billigare än ett privatlån men i och med att man inte behöver någon insats till ett privatlån utan får låna hela beloppet så väljer många ett privatlån ändå.

Billån utan kontantinsats

Billån utan kontantinsats är 100% av gångerna ett blancolån. Vilket alltså är ett lån där du inte lämnar bilen du ska köpa som säkerhet för lånet. Så du kan alltså låna pengar utan bilen som säkerhet och då kallas det för blancolån. Även privatlån av många.


Privatlån

Privatlån innebär att du inte lämnar något i säkerhet för pengarna du lånar. Vid ett bolån lämnar du till exempel bostaden som säkerhet för lånet. Exempel på lån utan säkerhet är privatlån (även kallat blancolån), snabblån, smslån, smålån, båtlån utan säkerhet och billån utan säkerhet.

Lån utan säkerhet

Lån utan säkerhet är inte ett osäkert lån. Det är inte det som menas åtminstone. Det är nämligen ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengarna.


Låna till kontantinsats Advisa Låna till kontantinsats ICA Banken Låna till kontantinsats Zmarta AXO Finans låneförmedlare Låneförmedlare Myloan ränta Låna till kontantinsats Consector Låna till kontantinsats Bank Norwegian Låna pengar via Freedom Finance Lendify låna av privatperson Låna pengar Sambla

Hur kan jag låna pengar

Svar: Det är en fråga som dom flesta av oss ställer sig någon gång till livet. Det vanligaste svaret på den frågan är ofta hos en långivare eller bank. Summan du vill låna bestämmer dock oftast på vilket sätt du väljer att låna pengar. Vill du bara låna en mindre summa kanske du har någon i närheten av dig som du kan låna av. Har du inte det eller vill du inte fråga dom så finns det små lån man kan ta direkt online på nätet. Så kallade snabblån och smslån. Det är dock ett ganska dyrt lån och man bör inte ta ett sådant lån om man inte har en plan för att betala tillbaka det. Till exempel att man får lön och vet att man då kan betala tillbaka och inte hamna i någon lånesnurra som blir betydligt dyrare än vad man tänkt det från början. Ska man låna större summor så finns det privatlån upp till 350.000kr.

Låna pengar snabbt och enkelt? Hur gör man det?

Svar: Men ett Internetlån kan du låna pengar snabbt och enkelt genom att bara fylla i en ansökan online och sedan få pengarna in på kontot samma dag. Men det är långt ifrån alla som är så smidiga så i den här guiden tänkte vi gå igenom alla lån vi listar som har enkel och snabb ansökan och sedan snabb utbetalning. Vi har sedan sorterat in dessa i två olika topplistor. En topplista som går efter vad lånet fått för omdöme och sedan ett efter hur populärt lånet är. På så sätt hoppas vi skapa den bästa guiden för alla som vill låna pengar snabbt och enkelt. Vi har även fler guider i ämnet som vi tipsar om.

Låna pengar till billig ränta? Hur gör man det?

Svar: Vi brukar säga det om och om igen men det är genom att jämföra lån man gör det. Och framförallt lär sig jämföra. Att man till exempel vet vad ränta är och framförallt vad effektiv ränta är. Effektiv ränta är räntan inkl med alla kostnader. Ränta + övriga kostnader tillsammans alltså. Så det ger den mest rättvisa bilden. Men sedan ska du inte glömma att jämföra villkor också. Så titta igenom våra guider för att lära dig jämföra lån så du kan hitta det bästa för just dig. Vi hoppas att vårat bäst i test kan hjälpa dig hitta rätt lån och framförallt ett lån med riktigt billig ränta för just dig. Vi har satt ihop listorna med hjälp av omdöme och betyg från våra besökare. Till det har vi sedan plussar på hur populära lånen är hos våra besökare. Och sedan har vi även lagt till våra egna recensioner för att du ska hitta rätt.