Köpa lägenhet – Tips för en bra affär!


Listan över lån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket 2023-03-15
Låna till Kontantinsats via Enklare
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Ränta: 3,01% – 29.27%
 • Löptid: 1år - 20år
 • Jämför 38 lån gratis online!
 • Över 300.000 kunder!
Mer info »

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Uppdaterat 2022-05-25.

Köpa lägenhet är kanske den absolut största affären du gör i livet. Eller i alla fall en av dom största. Speciellt om du bor i och runt några av dom största städerna i Sverige där nästan alla är tvungna att låna pengar för att ha möjlighet att köpa en bostad. Därför bör man vara noga med och göra den affären så bra man kan och läsa på mycket innan. Se till att det först och främst är en seriös mäklare som säljer lägenheten som vet vad han eller hon pratar om.


Innehåll i Köpa lägenhet

 • Köpa lägenhet som student
 • Köpa lägenhet – Så går det till
 • Köpa lägenhet utomlands
 • Allt om att Köpa lägenhet
 • Sammanfattning av Köpa lägenhet utomlands
 • Lån för att köpa lägenhet
 • Köpa lägenhet tips
 • Köpa lägenhet utan kontantinsats?

Köpa lägenhet som student

Det är en fråga som vi ofta får och det är också en fråga som är väldigt svår att svara på även om vi försöker ge så generella svar som möjligt men i det här fallet är till och med det svårt. Det absolut bästa rådet är att kontakta olika banker och fråga vad dom säger då det är så extremt individuellt vad gäller lån. Bankerna räknar ofta olika på det först och främst. Sedan är det helt omöjligt att svara på utan att veta exakt allt som även banken vill få reda på för att kunna ge ett svar och inte ens då kan man ge något konkret svar. Så vårt råd är helt enkelt att kontakta olika banker och fråga om möjligheten att få köpa lägenhet som student. Många löser det genom att någon närstående köper lägenheten. Antingen hela eller delar av den. Köpa lägenhet är en guide som heter som är en steg för steg guide om hur det går till när man ska köpa lägenhet. Det finns många som inte vet alls hur det går till och då hoppas vi att den här guiden kan hjälpa till att hitta rätt och ta rätt beslut efter ha läst på.

Köpa lägenhet – Så går det till

Sen när man ska till och låna pengar så bör man jämföra långivare och banken och se vilken som passar just dig bäst. Vill du ha hjälp med ditt bolån och kontantinsats så se till att kontakta en seriös långivare. I den här guiden kommer vi gå igenom att som har med att köpa lägenhet att göra. Vi har även en uppskattad guide om att köpa hus som du gärna får titta in också om du inte kan bestämma dig om det är en bostadsrätt eller ett hus du/ni vill köpa. Vi har allt du behöver veta inför din första visning när du ska köpa bostad. Här kan du läser mer om Köpa lägenhet. Alla länkar gått till andra guider vi skrivit i ämnet och som vi tycker du bör läsa innan du ska låna pengar till en lägenhet.

Köpa lägenhet utomlands

Köpa lägenhet utomlands är det många som är intresserad av att göra men det finns mycket att tänka på när man ska göra det. Här försöker vi samla tips på vad man bör tänka på och det tänkt vi att vi kan göra tillsammans. Samla ihop tips till vad man bör tänka på alltså. Så sammanfattar vi guiden löpande hela tiden. Så har du några tips på vad man bör tänka på när man ska köpa lägenhet utomlands så kan du kommentera den här nedan. Det viktigaste att tänka på är att lagar och regler ofta ser väldigt annorlunda ut utomlands i jämförelse med Sverige så det är viktigt att verkligen ta reda på vad som gäller innan man köper en bostad utomlands. Dom flesta rekommenderar att man har en advokat som hjälper en att köpa så allt blir rätt.

Allt om att Köpa lägenhet

Du kan även titta in guiden Köpa lägenhet där vi skriver rent generellt om att köpa en lägenhet och vad som är viktigt att veta då. Och självklart massor av bra tips som vi tagit fram genom att se vilka tips som våra besökare tycker bäst om. Så den verkligen ska ge mervärde för våra besökare.

Köpa lägenhet tips

Köpa lägenhet tips är en sida där vi löpande samlar tips för alla som vill köpa en lägenhet. Har du några egna tips får du väldigt gärna vara med och bygga den här listan genom att skriva dom längst ned på den här sidan. Tillsammans kan vi skapa en sida där vi kan samlas innan vi köper en lägenhet. Framförallt om man inte gjort det förut eller om det var länge sedan så man inte riktigt kom ihåg hur det går till och vad man bör tänka på.

Lån för att köpa lägenhet

Om du ska låna till en ny lägenhet så har vi några guider vi tycker att du ska läsa först. Vi har som du kanske vet många guider om bolån och det är en bra början om du vill veta hur man finansierar en lägenhet. Vi skriver om allt om har med lån att göra och då framförallt om att finansera bostäder. Så du kan enkelt klicka dig fram i menyn. Där du sedan kan ta dig fram till det du vill läsa mer om. Guiden Köpa lägenhet är en sida vi bygger på flera gånger i veckan. Så gå gärna in där.

Köpa lägenhet utan kontantinsats?

Köpa lägenhet utan kontantinsats kan man inte göra. För oavsett vilken bank du väljer att låna pengar av till din lägenhet så måste du ha minst 15 procent i insats. Men det går att låna till insatsen också men då med ett privatlån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Det är det topplistan längst upp på den här sidan visar. Det är lån som andra besökare valt att låna till sin insats med just den här veckan.

Låna 100 procent till bostad, går det?

Låna 100 procent till bostad är möjligt men inte med bostaden som säkerhet för hela lånet. I Sverige har vi nämligen ett bolånetak på 85 procent av bostadens värde. Köper du en bostad för 2 miljoner så får du alltså bara belåna den upp till max 1700.000kr. Resterande 15 procent är kontantinsatsen och det får du bara låna till med ett privatlån. Det vill säga ett lån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Med dagens allt dyrare bostadspriser så är det väldigt svårt att ta sig in på bostadsmarknaden. För om vi sparar till en kontantinsats för att köpa en bostad för 2miljoner idag och behöver en kontantinsats på 300.000kr så kan värdet på bostaden gått upp så mycket när vi väl har sparat ihop 300.000kr att vi inte kommer kunna köpa lägenheten utan istället får köpa en mycket mindre lägenhet heller en lägenhet med sämre läge. Det gör att många väljer att låna till kontantinsatsen för att på så sätt kunna hoppa in på bostadsmarknaden direkt.

Låna 100 procent till bostad

Hur mycket låna till bostad

Hur mycket låna till bostad? Hur mycket får jag låna till en bostad? Hur tar man reda på det? I Sverige har vi ett bolånetak som gör man inte får belåna sin bostad mer än max 85 procent av värdet på bostaden. Det spelar igen roll om det är en villa/hus eller lägenhet/bostadsrätt. Det är 85 procent bolån och resterande 15 procent insats som gäller. Vill du låna resterande 15 procent kan du göra det med ett privatlån. Det vill säga ett lån utan säkerhet där du alltså inte sätter din bostad som säkerhet för lånet. Dock måste du självklart kunna betala båda lånen. Det vill säga bolånet och privatlånet.

Köpa bostad guide?

Om du planerar att köpa en ny bostad så tycker vi att du ska gå igenom våra guider om bostadsköp först. vi har valt allt döpa den till köpa bostad där dom undersidor till denna är köpa hus och köpa lägenhet. Det är dom tre hörnstenarna i guider om att köpa bostad. Du kan själv klicka dig fram till dem kategorierna som du tycker passar dig bäst så vi vet vad du är ute efter och kan servera dig innehåll utifrån det. Men startsidan är köpa bostad och sedan är det bara ta dig vidare därifrån om du vill ha fördjupning i något.