TOPPLISTAN VECKA 25 2019
KLICKA HÄR för HELA topplistan!
#Ränta fr:
1.Advisa liten2,95%
Jämför lån gratis!
Mer info »
2.Lendo liten3,01%
Jämför lån gratis!
Mer info »
3.Consector liten2,90%
Jämför lån gratis!
Mer info »

Kontantinsats bolån

Kontantinsats bolån? Hur står är kontantinsatsen? Finns det bolån utan kontantinsats? I Sverige är det MINST 15 procent i kontantinsats som gäller sedan Finansinspektionens nya regler som kom hösten 2010. Alltså kan du inte hitta en bank där du kan få mindre kontantinsats. Däremot kan du låna till kontantinsatsen om du har möjlighet till det. Men då genom ett privatlån. Alltså ett lån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för den delen av lånet. Privatlån är ett lån utan säkerhet där du alltså inte lämnar något i säkerhet för lånet och får köpa vad du vill för pengarna. Till exempel använda dom till kontantinsatsen på din bostad.


Låna till kontantinsatsen med ett privatlån

Vill du låna till kontantinsatsen med ett privatlån så kan du titta in våran topplista över privatlån som visar vart besökare valt att låna till sin kontantinsats just den här veckan. Vi har både den enkla topplistan som visar en nerbantad version av topplistan och sedan har vi även den stora topplistan där du hittar omdöme, betyg, recensioner och mycket mer.

Kontantinsats bolån

Så här kan en finansiering av en bostad alltså se ut

Du köper en bostad för 2milj. 15% av 2milj är 300.000kr. Du tar ett privatlån på 300.000kr och ett bolån till resterande 85 procent. Vissa banker har dock ännu ett privatlån där emellan. Så att kontantinsatsen är på 15% sedan ett topplån på 10% till och sedan 75% bolån istället. Men då är det bara byta bank om inte det passar dig.

Bolån utan kontantinsats

En av våra första guider var Bolån utan kontantinsats och där har vi skrivit väldigt mycket som vi tror du vill läsa om om du finner guiden du är i ny intressant. Den handlar om samma sak men är en lite mer djupgående guide. En av våra största.

Kontantinsats bolån är en sida där vi förklarar mer om hur insatsen ser ut vid köp av hus eller lägenhet. För i Sverige har vi nämligen ett bolånetak där du inte kan lämna bostaden som säkerhet över 85%. 85% av bostadens värde alltså. Sedan får du ta ett blancolån till insatsen.

För att du så enkelt som möjligt ska kunna hitta det du söker i guiden Kontantinsats bolån så har vi radat upp rubrikerna till dom olika kapitlen här. Så det är bara att klicka på rubrikerna för att direkt ta dig till det kapitlet. Här tipsar vi om guider som är relaterade till Kontantinsats bolån. Och det vi gör är att vi sammanfattar dom kort med några meningar för att du ska se om det är något för dig eller inte. Det är är kapitlet för dig som vill ha en fördjupning i Kontantinsats bolån. Funderar du på att låna till kontantinsatsen tycker vi att du bör läsa denna innan det. Vi satsar på att 90 procent ska hitta det dom söker redan innan menyn men för dom 10 procent som inte gör det så har vi bland annat skapat den här fördjupningen. Vi skulle bli otroligt glada om du ville ta en minut och sätta omdöme och betyg på guiden som du precis läst.

Kontantinsats bolån

Sedan hösten 2010 så har vi ett bolånetak i Sverige där vi bara får belåna upp till max 85 procent av bostadens värde. Sedan måste man alltså ha minst 15 procent i kontantinsats. Helst med egna pengar så klart men det går även att ta ett lån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för den delen. Ett sånt lån kallas just lån utan säkerhet och det är alltså för att man inte lämnar något i säkerhet för lånet. Många kallar det även för privatlån. Och ibland även blancolån även om det är mer ett gammalt ord som är påväg bort. Du kan alltså låna till kontantinsatsen med ett privatlån. Här ovan ser du en topplista över lån som besökare valt just den här veckan för att låna till sin.

Ska du köpa en bostad för 1500.000kr så måste du ha minst 225.000kr. Du kan ta ett bolån på max 1275.000kr där du belånar bostaden och sedan måste du alltså ha 225.000kr själv eller i form av ett privatlån. Om du väljer att låna till din insats så försök ändå lägga in så mycket som du bara kan. Ett privatlån måste du ändå betala av relativt snabbt och du kan spara pengar genom att försöka minska lånet så mycket som möjligt.

Läs mer om Kontantinsats bolån

Läs mer om Kontantinsats bolån är en meny över andra guider vi skrivit i ämnet eller som är relaterade till det. Så har du inte hittat det du söker eller bara vill läsa vidare om kontantinsats och bolån så hoppas vi att du hittar något här. Här tipsar vi nämligen om guider vi tror du kan vara intresserad av att läsa.

Kontantinsats bolån Länsförsäkringar?

Hur stor kontantinsats måste man ha hos Länsförsäkringar? Man måste ha minst 15 procent på Villa, bostadsrätt och fritidshus. Sen kan du enkelt ansöka om både lånelöfte och ansöka om bolån direkt. Kontantinsats bolån? Vad är det för procent på bolån och skiljer det sig mellan bostadsrätt och hus? Kontantinsatsen på bolån är minst 15 procent i Sverige 2015 och verkar så bli långt framöver. Insatsen blir snarare högre om någon ändring sker men det tror vi inte.


Kan man låna 100% till en bostad?

Det går inte att belåna bostaden mer än max 85% av dess värde. Därför går det bara ta bostadslån till just precis den gränsen som mest. Oavsett bank du väljer. Och sedan finns det möjlighet att låna pengar även till kontantinsatsen men då gör man det med ett blancolån i så fall.

Kontantinsats till hus och lägenhet är samma?

Det är ingen skillnad på kontantinsats till hus och kontantinsats till lägenhet. Men däremot gäller andra regler vad gäller kontantinsats till bil.


2 tankar på “Kontantinsats bolån”

  1. Så om min familj ska köpa en villa för 4 miljoner så måste vi alltså ha 600.000kr i kontanter eller genom ett privatlån? Det är ju helt galet hur det blivit. Vilka har råd med det liksom.

    • Hej Fam. Höglund, Ja tyvärr är det så galet idag. Och det är nog priserna som är galnare än reglerna egentligen.

Lämna en kommentar

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.