Jämför bolån – Hitta bäst bostadslån 2021!


Listan över lån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket 2022-11-12
Lendo Låna Till Kontantinsats
 • Belopp: 10000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 29,95%
 • Löptid: 1år - 15år
 • Jämför upp till 40 banker & långivare!
 • Samma ägare som Blocket.se!
MER INFO »

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta.

Jämför bolån enkelt med hjälp av våran lista där du själv kan jämföra och hitta rätt bank och ränta för dig. Det du ser här är dom 2 populäraste av bolånen i vi listar på sajten. Vi har nyligen lagt till bolån så tyvärr har vi inte hunnit lägga in fler än.

Jämför bolån här!

#Ränta fr:Belopp:
1.Consector låneformedlare1,15%Upp till 15miljLåna pengar nu
2.Låna pengar av Svea ekonomi3,95Upp till 5miljLåna pengar nu

Pruta på bolån


Innehåll i Bolån

 • Gör en bolånekalkyl
 • Bolån och huslån
 • Bolån trots betalningsanmärkning
 • Så kan du låna till kontantinsatsen
 • Finns bolån utan kontantinsats?
 • Sammanfattning av guiden Bolån

Bostadslån

Bostadslån kalkyl? Var kan man göra en bolånekalkyl? I den här guiden har vi samlat bolån som har egna bolånekalkyler och sedan har vi helt enkelt recenserat dessa så att du kan veta vilken bolånekalkyl som är bäst. Det gör vi även genom att våra besökare kan lämna omdöme och betyg på samtliga. Vårt mål är att du som besökare själv ska kunna veta hur du ska gå tillväga för att få den bästa boräntan för just dig och dina förutsättningar och inte lägga detta i händerna på någon annan. Vi radar därför upp alternativ för dig så du kan hitta rätt. Bostadslån kalkyl är en sida där vi försöker beskriva hur du går tillväga för att göra en kalkyl på ditt bolån. Att skicka in och få ett lånelöfte när du ska köpa bostad är ett måste om du frågar oss när du ska titta på nya bostäder du vill köpa. För kommer du in i en budgivning utan lånelöfte kan det ta för lång tid för dig att vara med i budgivningen eller så kanske du inte får låna så mycket som du tror.

Bostadslån som ensamstående

Huslån

Huslån är ett bolån helt enkelt.> Skillnaden är att ett huslån är till ett hus och inte till en lägenhet. Då bolån kan vara till både hus och lägenhet alltså. Och dessa två lån skiljer sig en hel del. Därför har vi delat på dom och kallar dessa för huslån. Även bostadslån är ett samlingsnamn för båda typerna av bolån. Så är det till ett hus du ska låna så vet du att vi kallar det för huslån. Vilket tyvärr långt ifrån alla gör utan sammanfattar det till just bolån. Ja det är det vi kallar just huslån alltså. För det skiljer sig en del vad gäller lån till hus och vad gäller lån till lägenhet. Därför skiljer vi ut dessa genom att ha en guide bara för lån till hus. Så om du söker efter ett lån till en villa så kan du läsa igenom den här sidan.


Våran största sida om bolån

Vi rekommenderar alla våra besökare att besöka våran största guide om bostadslån och den heter Bolån. Om du eller ni funderar på att ta ett bostadslån so tycker vi att du ska besöka den sidan och verkligen läsa på om det innan du väljer att förhandla bostadsränta eller liknande. Hur mycket får man låna som ensamstående är sidan där vi förklara om hur man tar reda på hur mycket man får låna när man är ensamstående. För tyvärr finns det bara ett sätta att ta reda på det och det är att skicka in en ansökan. Och tyvärr är det ofta skillnad på att låna pengar som ensamstående i jämförelse med att man står två personer på ett lån.

Bolån jämförelse

Bolån jämförelse ska innehålla vad? Vad bör man jämföra när man ska ta ett bolån? Under Bolån listar bolåneräntor och det tycker vi är en bra grund. Men man bör även jämföra andra saker och det har vi försökt gå igenom här nedan. Vi tipsar däremot inte om några långivare utan det gör låneförmedlarna och bankerna så bra själva. Vi länkar bara vidare till mer information samt låter besökarna själva sätta betyg och kommentera långivare. På så sätt hoppas vi ge en så rättvis plattform för alla konsumenter som möjligt, efter det är ni som står för tipsen. Vi skriver enbart ut räntorna alltså som tas från långivarna hemsidor. Vill du ha professionell rådgivning så hänvisar vi således till respektive långivare.

Krav för att få ta bolån?

I den här guiden tänkte vi gå igenom vad det är för krav hos olika banker att få ta ett bolån hos dom. För det är väldigt olika så därför uppmuntrar vi alla att jämföra innan man väljer att teckna ett lån. Om man inte har väldigt svårt att få låna så man bara få en chans. Vilket så klart är svårt att veta. För att få ta ett bolån hos Swedbank så skriver dom att det gör en bedömning av din betalningsförmåga utifrån din ansökan om bolån. Det gör dom genom att ta en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (även känd som UC) där dom kontrollerar att du bland annat inte har några betalningsanmärkningar. Sedan gör dom en bedömning av bostadens värde så dom kan godkänna den som säkerhet för lånet. Hos Swedbank får du ta bolån upp till max 85 procent av marknadsvärdet. Det vill säga maxgränsen för vad du får låna till bostad i Sverige med bostaden som säkerhet.

Ge ett till fem på Bostadslån kalkyl

Du kan ge ett betyg på ett till fem på Bostadslån kalkyl. Vi vill ha ett betyg på hur bra rubriken passar till innehållet och tycker du att vi gjort det bra så är det 5 du ger i betyg och tycker du det är dåligt är det istället ett i betyg. Eller något där i mellan som du tycker passar.

Bostadslån som ensamstående

Bostadslån som ensamstående är inte det viktigaste utan hur stor inkomst du har och om du har fast jobb eller inte. För att ta reda på hur mycket pengar du får låna som ensamstående förälder och om du får låna pengar så finns det bara ett sätt att verkligen ta reda på det på riktigt och det är att skicka in en ansökan. Det är precis därför vi gjorde den här sidan. Så du ska förstå att du inte kan räkna ut det utan att du måste skicka i en ansökan. För mig som skriver den här sidan är den här guiden väldigt viktigt då jag vuxit upp med en mamma som var ensamstående och som hade två jobb för att vi skulle kunna bo i ett hus. Därför var det jag som pushade denna guide på ett måndagsmöte.

Allt om bostadslån

Vi rekommenderar alla som vill jämföra bostadslån och klicka sig in på Bostadslån eller Bolån. Där kan du läsa allt vi har om det och där kan du även jämföra lån till en bostad samt lära dig allt vi skrivit om det på ett och samma ställe. Klicka dig in där så ser du direkt vad vi menar med det.

Skillnad på lånelöfte och bolån

Ja det är skillnad på att få ett lånelöfte och att få ett bolån. Ett lånelöfte är bara ett förhandsbesked på om du får låna pengar eller inte och i så fall hur mycket. Och det vill man ha för att vara mer säkerhet på att man får låna och hur långt man kan vara med i en budgivning när man ska köpa en bostad. För att sedan få bolånet så krävs det en ansökan där du helt enkelt ansöker om lånet. Så du måste veta om att ett lånelöfte inte garanterar lån. Och det måste du vara medveten om när du ska ansökan om ett löfte om lån och lägga fram så mycket som möjligt som gör att banken verkligen har rätt bild av dig och typ av bostad du ska köpa.

Pruta på bolån!

Det tjatar vi om hela tiden! Du MÅSTE försöka pruta på ditt bolån. Jämför vad du skulle få för räntor hos olika banker och sätt press på dom. Kom dock ihåg att om du har svårt att få låna pengar så har man tyvärr mindre chans att få ner sin ränta. Men alla ska göra ett försök att få billigare ränta. För det finns marginal att göra det på. Och har du dessutom bra ekonomiska förutsättningar så kan det finnas mycket att pruta på. Om du till exempel har ditt företags pengar hos banken så brukar det vara lättare att även få en bra rabatt på bolånet. Om du ska pruta på befintliga lån så ska du lägga in påminnelse när eventuell löptid går ut. Och om du har rörlig bolån kan du börja pruta direkt. Innan du kontaktar banken bör du ha koll på deras list- och snittränta. Så du vet hur du ligger till i jämförelse med dessa.

Stor guide om bolån

Ett bolån får HÖGST vara 85 procent av bostadens värden. Köper du en villa för 3 miljoner så får bolånet alltså vara på upp till 2550.000kr med bostaden som säkerhet för lånet och sedan måste du ha 450.000kr, det vill säga 15%, i form av kontantinsats. Dock finns det möjlighet att låna till kontantinsatsen med ett privatlån. Det vill säga ett lån där du inte tar bostaden som säkerhet för det lånet. Du hittar en topplista över sådana lån här ovanför. Där ser du vilka privatlån som är populäraste just den här veckan för att låna till kontantinsats med. Listan sätts efter vart våra besökare oftast lånar till pengar just den här veckan och topplistan nollställs varje måndag klocka 00:01 på natten.

Bolån

Gör en bolånekalkyl

Det första du bör göra när du ska ta ett bostadslån är att göra en bolånekalkyl. I vår guide Bolånekalkyl listar vi banker och tjänster där du kan göra en bolånekalkyl och visar hur en sådan går till och vad den innebär. Ja allt du behöver veta inför att göra en bolånekakyl helt enkelt.

Bolån och huslån

Vi har valt att dela in det i bolån och huslån. Där huslån är ett lån till ett hus och ett bostadslån är ett lån till hus det också men även lån till lägenhet. Vi delar in det så här eftersom det skiljer sig en del mellan att låna pengar till hus och lägenhet. Bolån med betalningsanmärkning kan vara ganska svårt att få. Men inom kort kommer vi publicera en guide om det då vi märkt att det är väldigt efterfrågat.

Så kan du låna till kontantinsatsen

1 oktober 2010 trädde Finansinspektionens regler i kraft som gjorde att vi var tvungna att ha 15 procent i kontantinsats istället för tidigare 10 procent. Det gjorde att det blev ännu svårare att köpa en lägenhet om man inte var född med silversked i munnen. Men det går att låna till insatsen också men då med ett privatlån istället för ett bolån där du lämnar bostaden som säkerhet. Vi har samlar allt det viktigaste här så du ska kunna utgå från den här sidan när du vill läsa om bostadslån. Alltså lån till bostad som du kan använda både till lägenhet och hus. Du ska redan här se om det är något för dig på den här sidan. Du klickar bara på det du vill läsa mer om. Här kan du ge betyg och omdöme om våran guide. Här kan du ge betyg och omdöme om våran guide om. Här samlar vi på tips på guider vi skrivit om bolån och som vi tror du kan vara intresserad av om du är intresserad av bolån.

Bolån upp till 100% eller låna till kontantinsats?

Nej det är ej möjligt. Du får bara ha 85% av bostadens värde som säkerhet för ditt bolån. Köper du en lägenhet för 1milj så måste du alltså ha 150000 kronor som kontantinsats och sen kan du ha 850000kr som bolån med bostaden som säkerhet för lånet. Dock finns det banker som även på dom 850000kr har bottenlån och topplån. Så där bör du fråga din bank / långivare om dom använder sig av topplån och bottenlån vid en sådan situation. Men hur som helst så måste du således ha 150000kr själv eller lösa det med ett privatlån (kallas även blancolån och lån utan säkerhet) OM du kan ha med det i kalkylen för ditt bolån. Det vill säga om det finns utrymme för det i din budget. Ett topplån är sedan lite dyrare än bottenlånet. Några banker kräver även amortering på topplånet men ej bottenlånet.

Låna till hela bolånet går faktiskt att göra

Men det krävs att du har en ekonomi som klarar det. Och att du har en bank som tillåter det. För det finns inget förutom det som kan förhindra det. Däremot kan du inte hitta ett bostadslån som lånar ut mer än 85 procent med huset eller lägenheten som säkerhet. För om du vill låna mer än så är det privatlån som gäller. Och inget bolån alltså. Så det är så du kan låna mer än 85%. Om inte hela så några fler procent. Ofta är det så att bankerna som tillåter detta om din ekonomi klarar det ändå kräver några procent där du har egna pengar.

Bolån upp till 100 procent

Bolån upp till 100 procent? Finns det? Det vill säga bolån utan kontantinsats? Nej det finns inte då den efter Finansinspektionens nya regler hösten 2010 inte är möjligt att belåna bostaden mer än 85 procent av dess värde. Du kan således ha bolån upp till max 85 procent och sen MÅSTE resterande 15 procent bestå av en insats. Det är dock möjligt att låna pengar till dessa 15 procent också men då med ett privatlån som inte har bostaden som säkerhet för lånet. Längst upp på den här sidan ser du en sammanställd topplista över sådana lån. Där listar vi dem 10 mest populära privatlånen till kontantinsatsen på en bostad. Vi listar dem lånen som flest av våra besökare har blivit beviljade just den här månaden.

Bolån och huslån

Vi har valt att dela in bostadslån till bolån och huslån. Bolån är både huslån och lån till lägenhet. Vi har valt att dela in det så i och med att lån till hus skiljer sig en del mot att låna pengar till en lägenhet. Billån skiljer sig en hel del mot bolån och där är det möjligt att ta ett lån till bil så länge du inte har ett billån med bilen som säkerhet för lånet. Med bilen som säkerhet så måste du ha minst 20 procent i insatsen men om du tar ett privatlån till bil behöver du ingen insats så du kan låna 100%. Här på Bolån upp till 100 procent kan du läsa om hur det är möjligt att låna pengar till 100% av en bostad. För i Sverige har vi ett bolånetak som gör att du inte kan låna mer än 85% av bostadens värde när du lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Men du kan ta privatlån till resterande 15%. Dock är varje procent som du har själv i egna pengar bra och ger dig större chans att få låna pengar. Det är din ekonomi och val av bank som bestämmer om du kan få låna till insatsen med ett privatlån eller inte.

Bolån från två olika banker

Bolån från två olika banker? Går det? Ja det går absolut att ha banklån från två olika banker. Men det finns banker som inte accepterar det. Du måste alltid kontrollera hos dom banker du tänker låna pengar hos om det är okej. Då får du självklart det bästa svaret och det som verkligen gäller. Du bör alltså inte fråga någon annan än bankerna du tänker ha lånen hos för att få det svaret som verkligen gäller. Tänker du ta ett bolån hos bank A och bank B så bör du fråga båda dessa om det är okej. Då har du svaret på din fråga och behöver inte tänka mer om det. I guiden bolån kan du jämföra bolåneräntor och villkor. Vi försöker skapa topplistor som du kan ta hjälp av. Oavsett om du använder den från 1 till sista bolån så kan det vara ett bra verktyg för att lära sig jämföra. Så var gärna med och bidra till detta genom att använda listan också. Det är nämligen det listan baseras på bland annat.

Bolån utan topplån? Finns det bolån helt utan topplån?

Bolån utan topplån finns det absolut i Sverige. DOCK inte utan kontantinsats på minst 15 procent av bostadens värde, det vill säga det du tex köper den för. Vilket ofta blandas ihop med topplån. Sen vill vissa banker ha några procent till som topplån och sen ett bottenlån på resten. Men långt ifrån alla. Och på frågan om det finns något bolån utan kontantinsats så är svaret däremot nej. Med det sagt så går det dock att att även låna till insatsen. Det är det bara din ekonomi och val av bank som kan stoppa. Inga lagar så att säga.

Det kan alltså se ut så här vid köp av en bostad för 2 miljoner

 • Kontantinsats: 300.000kr 15%
 • Topplån: 200.000kr 10%
 • Bottenlån: 1500.000kr 75% (bolån)

Kontantinsatsen måste du ha själv eller låna med ett lån utan säkerhet om du har den möjligheten. En topplista över såna lån hittar du längst upp i det här inlägget. Topplistan är satt efter hur populära dom här hos våra besökare.

Du kan även låna till kontantinsatsen

I Sverige kan du som sagt inte komma undan kontantinsatsen på något sätt oavsett vilken bank du väljer. Du kan bara belåna din bostad med max 85% av dess värde. Resterande 15% MÅSTE vara en kontantinsats. Men det hindrar dig inte från att även låna till kontantinsatsen. Men då med ett privatlån (även kallat blancolån och lån utan säkerhet) istället. Det vill säga ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar av banken.

Bolån utan topplån

Viktigt att du vet det här innan du ska låna till bostad

I Bolån utan topplån förklarar vi att man inte kan hitta en bank som lånar ut mer än 85 procent av bostadens värde med bostaden som säkerhet men att man kan ta ett privatlån till insatsen. Det är alltså inte ett bolån utan ett topplån. Topplån använd felaktigt idag där många kallar just insatsen för topplån. Även det reder vi ut. Den här guiden är till för dig som vill veta om det finns något bolån i Sverige som inte har ett topplån. Vi svarar på hur du kan låna till kontantinsatsen som idag ofta har tagit platsen från det tidigare topplånet. Vi listar även banker där vi vet att många kunder inte har något topplån som topplån ser ut idag.

Uppdelade i kaptiel

Den här menyn visar varje kapitel i guiden Bolån utan topplån. På så sätt hoppas vi att du redan här ser om det är en guide för dig eller inte. Vårt mål är att du inte ska behöva lägga ner någon tid på en guide som inte svarar på dina eventuella frågor och funderingar. Tanken med olika kapitel är för att man ska få en snabb och bra överblick över innehållet och inte behöva läsa mer än vad man behöver för att hitta det man söker. Som du kan läsa ovan kan du ge ett betyg på med stjärnorna men vill du ge ett omdöme med dina egna ord istället kan du använda kommentarsfältet. Vi skulle önska att alla vilja säga vad dom tyckte om det dom läst så vi alltid kan bli bättre för varje dag som går. Du kan vara med och säg vad du tycker om guiden Bolån utan topplån genom att lämna omdöme och betyg här nedanför.

Jämför bankernas räntor? Hur gör jag det enklast?

Det är buskapet som Lendo just nu pumpar ut i sin reklam. Kanske har du sett en buss sugas förbi i den tunna luften och du tittar åt dess håll och ser Lendos reklam som säger att du kan jämför bankernas ränta. Jämför över 20 bankers räntor med bara en ansökan. Och ansökan är inte bindande. Att om du undrar hur mycket du kan låna på din lön så kan du skicka in en ansökan och se efter. Dom tar dessutom bara en UC och inte en per bank. Vilket skulle ske om du hade jämför alla bankerna själv. Och hur fler UC du har desto sämre chans har du att få låna pengar i framtiden så därför vill man ha så få som möjligt. Vill du skicka in en ansökan till Lendo så har vi några guider som vi vill rekommendera till dig först. Och det är Lendo banker som är en guide där vi varje vecka uppdaterar vilka banker det är Lendo jämför och har samarbete med. Sen vidare har vi Lendo omdöme, Lendo ränta, Lendo billån, Lendo bollån och starsidan Lendo. Lycka till och tack för ditt besök! Hoppas vi ses igen!

Vi har skrivit om ämnet sedan 2010

Det här kapitlet är för dig som vill ha tips om andra guider om just Bolån utan topplån. Det är alltså tips på andra guider vi skrivit om ämnet. När vi startade Kontantinsats år 2010 så var vår första guide för att informera människor om att man faktiskt kan låna till kontantinsatsen. Vilket väldigt få visste då, och tyvärr väldigt få vet idag också. Vi bli otrolig tacksamma för all hjälp vi får att bli bättre för varje besökare vi har.

Vad är ett bolån?

Det är ett lån som används för bostadsköp. Banken lånar ut pengar till dig för att köpa bostaden och tar säkerhet i bostaden med pantbrev. Som enkelt förklarat är beviset för att bostaden är pantsatt. Och det registreras hos Lantmäteriet. För att få låna pengarna så måste du betala en ränta. Och det är helt enkelt några procent av lånet som du ska betala för att få låna pengarna av dom. Till det kommer även amorteringen som är avbetalningen på lånet. Alltså ingen faktiskt kostnad. Utan du betalar av lånet med en amortering. I Sverige har vi amorteringskrav på bolån och det innebär att du måste amortera om du lånat mer än 50% av bostadens värde. Det du köper bostaden för alltså. Och ett pris som banken godkänner.

Amortera

Du måste amortera 1% av lånet varje år så länge lånet överstiger 50% men inte mer än 70%. Och över 70% så amorterar du 2% på lånet tills du kommer ner till 70% och då blir det 1%. Om det är oklart hur din bank tänker angå detta så frågar du bara så du får korrekta uppgifter för just din bank. Sedan finns det ett omdiskuterat amorteringskrav som i skrivande stund gäller fortfarande men som många säger sig ta bort efter valen 2018. Och det är att du inte får låna mer än 4,5 gånger din inkomst. Allt över det måste du amortera 1% till på. Utöver det så är det en insats på 15%. Som du inte får lämna som säkerhet för lånet. Utan där måste du har sparat ihop insatsen eller tagit ett privatlån till den delen. Och det är alltså ett lån där du inte lämnar bostaden som säkerhet. Kallas även blancolån och lån utan säkerhet av några banker.


Är topplån och bottenlån samma sak?

Svar: Topplånet har ofta en högre ränta än bottenlånet medan bottenlånet är det lån som är minst risk för långivaren/banken och därför billigast. Här samlar vi löpande på länkar till guider som vi skrivit om Bolån utan topplån eller relaterade ämnen. Helt enkelt en snabbmeny över andra guider vi skrivit om bolån och topplån. Vi skapar guiderna utifrån att du alltid ska kunna hitta det du söker men gör du ändå inte det så vill vi att du hittar vidare här. Och gör du inte det kan du enkelt ställa din fråga längst ned.

Vad är en bolånekalkyl?

Svar: Det är en uträkning på din ekonomi för att se hur mycket pengar du skulle kunna låna då bankerna kräver att man ska ha x-antal tusen över när du betalat deras lån och då räknar dom med en mycket högre ränta än dagens ränta. En bolånekalkyl bör du göra så snabbt som möjligt om du planerar att ta ett bostadslån.

Finns bolån utan kontantinsats?

Svar: Bolån utan kontantinsats finns inte i Sverige. Du måste ha minst 15 procent av bostadens värde som kontantinsats. Oavsett vilken bank du väljer. Och oavsett om det är ett hus eller lägenhet du ska köpa. Men däremot kan du även låna pengar till kontantinsatsen men då kan du inte lämna bostaden som säkerhet för det lånet. Utan det lånet måste vara ett privatlån (även kallat blancolån) som är ett lån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Du får ofta lite högre ränta och behöver amortera av ett privatlån snabbare än med ett bolån men många väljer ändå att finansiera sin bostad på detta sätt och betala av ett privatlån och snabbare kunna köpa en bostad än om du skulle samla ihop samma summa och sen köpa en bostad.

Lendo bolån – Har Lendo jämförelse av bostadslån?

Svar: Nej Lendo har inte jämförelse av bostadslån i skrivande stund utan enbart privatlån och företagslån. Vi har skrivit Lendo bolån för att snabbt kunna hänvisa våra besökare till mer info om det. Så titta in där för att läsa mer om Lendo och jämförelse av bostadslån med en låneförmedlare.


Sammanfattning av guiden Bolån

Här kan du se vad vi skrivit om just bolån. Listan har vi gjort så enkelt som möjligt så du ska kunna hitta rätt så snabbt som möjligt hos oss. Här kan du läsa dom vanligaste frågorna vi fått in i kommentarsfältet vad gäller Bolån. Vill du själv ställa en fråga så scrollar du bara dig ner till kommentarsfältet och fyller i formuläret där. Där publiceras allt så alla kan se det så skriv aldrig några känsliga uppgifter i din fråga. Vi raderar allt sådant och släpper inte igenom några sådana frågor. Där kan sedan vi på redaktionen och våra besökare vara med och diskutera dina funderingar. Om en fråga kommer upp ofta så kan det hända att vi tar upp frågan här och klistrar den.