VECKANS TOPPLISTAN:
1. Advisa kontantinsats
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 29,50%
 • Löptid: 1år - 18år
 • Recension: 5-stars
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Låneförmedlare jämför lån gratis!
MER INFO »
2. Lendo kontantinsats
 • Belopp: 10000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 29,95%
 • Löptid: 1år - 15år
 • Recension: 5-stars
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Samma ägare som Blocket.se!
MER INFO »
Öppna HELA topplistan här »

Jämför bolån – Hitta bästa bolånet 2019 genom att jämföra bolåneräntor!

Jämför bolån enkelt med hjälp av våran lista där du själv kan jämföra och hitta rätt bank och ränta för dig.

Jämför bolån här!

Det du ser här är dom 2 populäraste av bolånen i vi listar på sajten. Vi har nyligen lagt till bolån så tyvärr har vi inte hunnit lägga in fler än.

#Ränta fr:Belopp:
1.Consector låneformedlare1,15%Upp till 15miljLåna pengar nu
2.Låna pengar av Svea ekonomi3,95Upp till 5miljLåna pengar nu

Pruta på bolån


Innehåll i Bolån

 • Gör en bolånekalkyl
 • Bolån och huslån
 • Bolån trots betalningsanmärkning
 • Så kan du låna till kontantinsatsen
 • Finns bolån utan kontantinsats?
 • Sammanfattning av guiden Bolån

Skillnad på lånelöfte och bolån

Ja det är skillnad på att få ett lånelöfte och att få ett bolån. Ett lånelöfte är bara ett förhandsbesked på om du får låna pengar eller inte och i så fall hur mycket. Och det vill man ha för att vara mer säkerhet på att man får låna och hur långt man kan vara med i en budgivning när man ska köpa en bostad. För att sedan få bolånet så krävs det en ansökan där du helt enkelt ansöker om lånet. Så du måste veta om att ett lånelöfte inte garanterar lån. Och det måste du vara medveten om när du ska ansökan om ett löfte om lån och lägga fram så mycket som möjligt som gör att banken verkligen har rätt bild av dig och typ av bostad du ska köpa.

Pruta på bolån!

Det tjatar vi om hela tiden! Du MÅSTE försöka pruta på ditt bolån. Jämför vad du skulle få för räntor hos olika banker och sätt press på dom. Kom dock ihåg att om du har svårt att få låna pengar så har man tyvärr mindre chans att få ner sin ränta. Men alla ska göra ett försök att få billigare ränta. För det finns marginal att göra det på. Och har du dessutom bra ekonomiska förutsättningar så kan det finnas mycket att pruta på. Om du till exempel har ditt företags pengar hos banken så brukar det vara lättare att även få en bra rabatt på bolånet. Om du ska pruta på befintliga lån så ska du lägga in påminnelse när eventuell löptid går ut. Och om du har rörlig bolån kan du börja pruta direkt. Innan du kontaktar banken bör du ha koll på deras list- och snittränta. Så du vet hur du ligger till i jämförelse med dessa.

Stor guide om bolån

Ett bolån får HÖGST vara 85 procent av bostadens värden. Köper du en villa för 3 miljoner så får bolånet alltså vara på upp till 2550.000kr med bostaden som säkerhet för lånet och sedan måste du ha 450.000kr, det vill säga 15%, i form av kontantinsats. Dock finns det möjlighet att låna till kontantinsatsen med ett privatlån. Det vill säga ett lån där du inte tar bostaden som säkerhet för det lånet. Du hittar en topplista över sådana lån här ovanför. Där ser du vilka privatlån som är populäraste just den här veckan för att låna till kontantinsats med. Listan sätts efter vart våra besökare oftast lånar till pengar just den här veckan och topplistan nollställs varje måndag klocka 00:01 på natten.

Bolån

Gör en bolånekalkyl

Det första du bör göra när du ska ta ett bostadslån är att göra en bolånekalkyl. I vår guide Bolånekalkyl listar vi banker och tjänster där du kan göra en bolånekalkyl och visar hur en sådan går till och vad den innebär. Ja allt du behöver veta inför att göra en bolånekakyl helt enkelt.

Bolån och huslån

Vi har valt att dela in det i bolån och huslån. Där huslån är ett lån till ett hus och ett bostadslån är ett lån till hus det också men även lån till lägenhet. Vi delar in det så här eftersom det skiljer sig en del mellan att låna pengar till hus och lägenhet. Bolån med betalningsanmärkning kan vara ganska svårt att få. Men inom kort kommer vi publicera en guide om det då vi märkt att det är väldigt efterfrågat.

Så kan du låna till kontantinsatsen

1 oktober 2010 trädde Finansinspektionens regler i kraft som gjorde att vi var tvungna att ha 15 procent i kontantinsats istället för tidigare 10 procent. Det gjorde att det blev ännu svårare att köpa en lägenhet om man inte var född med silversked i munnen. Men det går att låna till insatsen också men då med ett privatlån istället för ett bolån där du lämnar bostaden som säkerhet. Vi har samlar allt det viktigaste här så du ska kunna utgå från den här sidan när du vill läsa om bostadslån. Alltså lån till bostad som du kan använda både till lägenhet och hus. Du ska redan här se om det är något för dig på den här sidan. Du klickar bara på det du vill läsa mer om. Här kan du ge betyg och omdöme om våran guide. Här kan du ge betyg och omdöme om våran guide om. Här samlar vi på tips på guider vi skrivit om bolån och som vi tror du kan vara intresserad av om du är intresserad av bolån.

Sammanfattning av guiden Bolån

Här kan du se vad vi skrivit om just bolån. Listan har vi gjort så enkelt som möjligt så du ska kunna hitta rätt så snabbt som möjligt hos oss. Här kan du läsa dom vanligaste frågorna vi fått in i kommentarsfältet vad gäller Bolån. Vill du själv ställa en fråga så scrollar du bara dig ner till kommentarsfältet och fyller i formuläret där. Där publiceras allt så alla kan se det så skriv aldrig några känsliga uppgifter i din fråga. Vi raderar allt sådant och släpper inte igenom några sådana frågor. Där kan sedan vi på redaktionen och våra besökare vara med och diskutera dina funderingar. Om en fråga kommer upp ofta så kan det hända att vi tar upp frågan här och klistrar den.

Låna till hela bolånet går faktiskt att göra

Men det krävs att du har en ekonomi som klarar det. Och att du har en bank som tillåter det. För det finns inget förutom det som kan förhindra det. Däremot kan du inte hitta ett bostadslån som lånar ut mer än 85 procent med huset eller lägenheten som säkerhet. För om du vill låna mer än så är det privatlån som gäller. Och inget bolån alltså. Så det är så du kan låna mer än 85%. Om inte hela så några fler procent. Ofta är det så att bankerna som tillåter detta om din ekonomi klarar det ändå kräver några procent där du har egna pengar.

Bolån upp till 100 procent

Bolån upp till 100 procent? Finns det? Det vill säga bolån utan kontantinsats? Nej det finns inte då den efter Finansinspektionens nya regler hösten 2010 inte är möjligt att belåna bostaden mer än 85 procent av dess värde. Du kan således ha bolån upp till max 85 procent och sen MÅSTE resterande 15 procent bestå av en insats. Det är dock möjligt att låna pengar till dessa 15 procent också men då med ett privatlån som inte har bostaden som säkerhet för lånet. Längst upp på den här sidan ser du en sammanställd topplista över sådana lån. Där listar vi dem 10 mest populära privatlånen till kontantinsatsen på en bostad. Vi listar dem lånen som flest av våra besökare har blivit beviljade just den här månaden.

Bolån upp till 100% eller låna till kontantinsats?

Nej det är ej möjligt. Du får bara ha 85% av bostadens värde som säkerhet för ditt bolån. Köper du en lägenhet för 1milj så måste du alltså ha 150000 kronor som kontantinsats och sen kan du ha 850000kr som bolån med bostaden som säkerhet för lånet. Dock finns det banker som även på dom 850000kr har bottenlån och topplån. Så där bör du fråga din bank / långivare om dom använder sig av topplån och bottenlån vid en sådan situation. Men hur som helst så måste du således ha 150000kr själv eller lösa det med ett privatlån (kallas även blancolån och lån utan säkerhet) OM du kan ha med det i kalkylen för ditt bolån. Det vill säga om det finns utrymme för det i din budget. Ett topplån är sedan lite dyrare än bottenlånet. Några banker kräver även amortering på topplånet men ej bottenlånet.

Bolån och huslån

Vi har valt att dela in bostadslån till bolån och huslån. Bolån är både huslån och lån till lägenhet. Vi har valt att dela in det så i och med att lån till hus skiljer sig en del mot att låna pengar till en lägenhet. Billån skiljer sig en hel del mot bolån och där är det möjligt att ta ett lån till bil så länge du inte har ett billån med bilen som säkerhet för lånet. Med bilen som säkerhet så måste du ha minst 20 procent i insatsen men om du tar ett privatlån till bil behöver du ingen insats så du kan låna 100%. Här på Bolån upp till 100 procent kan du läsa om hur det är möjligt att låna pengar till 100% av en bostad. För i Sverige har vi ett bolånetak som gör att du inte kan låna mer än 85% av bostadens värde när du lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Men du kan ta privatlån till resterande 15%. Dock är varje procent som du har själv i egna pengar bra och ger dig större chans att få låna pengar. Det är din ekonomi och val av bank som bestämmer om du kan få låna till insatsen med ett privatlån eller inte.

Bolån från två olika banker

Bolån från två olika banker? Går det? Ja det går absolut att ha banklån från två olika banker. Men det finns banker som inte accepterar det. Du måste alltid kontrollera hos dom banker du tänker låna pengar hos om det är okej. Då får du självklart det bästa svaret och det som verkligen gäller. Du bör alltså inte fråga någon annan än bankerna du tänker ha lånen hos för att få det svaret som verkligen gäller. Tänker du ta ett bolån hos bank A och bank B så bör du fråga båda dessa om det är okej. Då har du svaret på din fråga och behöver inte tänka mer om det. I guiden bolån kan du jämföra bolåneräntor och villkor. Vi försöker skapa topplistor som du kan ta hjälp av. Oavsett om du använder den från 1 till sista bolån så kan det vara ett bra verktyg för att lära sig jämföra. Så var gärna med och bidra till detta genom att använda listan också. Det är nämligen det listan baseras på bland annat.

Bolån utan topplån? Finns det bolån helt utan topplån?

Bolån utan topplån finns det absolut i Sverige. DOCK inte utan kontantinsats på minst 15 procent av bostadens värde, det vill säga det du tex köper den för. Vilket ofta blandas ihop med topplån. Sen vill vissa banker ha några procent till som topplån och sen ett bottenlån på resten. Men långt ifrån alla. Och på frågan om det finns något bolån utan kontantinsats så är svaret däremot nej. Med det sagt så går det dock att att även låna till insatsen. Det är det bara din ekonomi och val av bank som kan stoppa. Inga lagar så att säga.

Det kan alltså se ut så här vid köp av en bostad för 2 miljoner

 • Kontantinsats: 300.000kr 15%
 • Topplån: 200.000kr 10%
 • Bottenlån: 1500.000kr 75% (bolån)

Kontantinsatsen måste du ha själv eller låna med ett lån utan säkerhet om du har den möjligheten. En topplista över såna lån hittar du längst upp i det här inlägget. Topplistan är satt efter hur populära dom här hos våra besökare.

Du kan även låna till kontantinsatsen

I Sverige kan du som sagt inte komma undan kontantinsatsen på något sätt oavsett vilken bank du väljer. Du kan bara belåna din bostad med max 85% av dess värde. Resterande 15% MÅSTE vara en kontantinsats. Men det hindrar dig inte från att även låna till kontantinsatsen. Men då med ett privatlån (även kallat blancolån och lån utan säkerhet) istället. Det vill säga ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar av banken.

Bolån utan topplån

Viktigt att du vet det här innan du ska låna till bostad

I Bolån utan topplån förklarar vi att man inte kan hitta en bank som lånar ut mer än 85 procent av bostadens värde med bostaden som säkerhet men att man kan ta ett privatlån till insatsen. Det är alltså inte ett bolån utan ett topplån. Topplån använd felaktigt idag där många kallar just insatsen för topplån. Även det reder vi ut. Den här guiden är till för dig som vill veta om det finns något bolån i Sverige som inte har ett topplån. Vi svarar på hur du kan låna till kontantinsatsen som idag ofta har tagit platsen från det tidigare topplånet. Vi listar även banker där vi vet att många kunder inte har något topplån som topplån ser ut idag.

Uppdelade i kaptiel

Den här menyn visar varje kapitel i guiden Bolån utan topplån. På så sätt hoppas vi att du redan här ser om det är en guide för dig eller inte. Vårt mål är att du inte ska behöva lägga ner någon tid på en guide som inte svarar på dina eventuella frågor och funderingar. Tanken med olika kapitel är för att man ska få en snabb och bra överblick över innehållet och inte behöva läsa mer än vad man behöver för att hitta det man söker. Som du kan läsa ovan kan du ge ett betyg på med stjärnorna men vill du ge ett omdöme med dina egna ord istället kan du använda kommentarsfältet. Vi skulle önska att alla vilja säga vad dom tyckte om det dom läst så vi alltid kan bli bättre för varje dag som går. Du kan vara med och säg vad du tycker om guiden Bolån utan topplån genom att lämna omdöme och betyg här nedanför.

Vi har skrivit om ämnet sedan 2010

Det här kapitlet är för dig som vill ha tips om andra guider om just Bolån utan topplån. Det är alltså tips på andra guider vi skrivit om ämnet. När vi startade Kontantinsats år 2010 så var vår första guide för att informera människor om att man faktiskt kan låna till kontantinsatsen. Vilket väldigt få visste då, och tyvärr väldigt få vet idag också. Vi bli otrolig tacksamma för all hjälp vi får att bli bättre för varje besökare vi har.

Vad är ett bolån?

Det är ett lån som används för bostadsköp. Banken lånar ut pengar till dig för att köpa bostaden och tar säkerhet i bostaden med pantbrev. Som enkelt förklarat är beviset för att bostaden är pantsatt. Och det registreras hos Lantmäteriet. För att få låna pengarna så måste du betala en ränta. Och det är helt enkelt några procent av lånet som du ska betala för att få låna pengarna av dom. Till det kommer även amorteringen som är avbetalningen på lånet. Alltså ingen faktiskt kostnad. Utan du betalar av lånet med en amortering. I Sverige har vi amorteringskrav på bolån och det innebär att du måste amortera om du lånat mer än 50% av bostadens värde. Det du köper bostaden för alltså. Och ett pris som banken godkänner.

Amortera

Du måste amortera 1% av lånet varje år så länge lånet överstiger 50% men inte mer än 70%. Och över 70% så amorterar du 2% på lånet tills du kommer ner till 70% och då blir det 1%. Om det är oklart hur din bank tänker angå detta så frågar du bara så du får korrekta uppgifter för just din bank. Sedan finns det ett omdiskuterat amorteringskrav som i skrivande stund gäller fortfarande men som många säger sig ta bort efter valen 2018. Och det är att du inte får låna mer än 4,5 gånger din inkomst. Allt över det måste du amortera 1% till på. Utöver det så är det en insats på 15%. Som du inte får lämna som säkerhet för lånet. Utan där måste du har sparat ihop insatsen eller tagit ett privatlån till den delen. Och det är alltså ett lån där du inte lämnar bostaden som säkerhet. Kallas även blancolån och lån utan säkerhet av några banker.

Jämför bankernas räntor? Hur gör jag det enklast?

Det är buskapet som Lendo just nu pumpar ut i sin reklam. Kanske har du sett en buss sugas förbi i den tunna luften och du tittar åt dess håll och ser Lendos reklam som säger att du kan jämför bankernas ränta. Jämför över 20 bankers räntor med bara en ansökan. Och ansökan är inte bindande. Att om du undrar hur mycket du kan låna på din lön så kan du skicka in en ansökan och se efter. Dom tar dessutom bara en UC och inte en per bank. Vilket skulle ske om du hade jämför alla bankerna själv. Och hur fler UC du har desto sämre chans har du att få låna pengar i framtiden så därför vill man ha så få som möjligt. Vill du skicka in en ansökan till Lendo så har vi några guider som vi vill rekommendera till dig först. Och det är Lendo banker som är en guide där vi varje vecka uppdaterar vilka banker det är Lendo jämför och har samarbete med. Sen vidare har vi Lendo omdöme, Lendo ränta, Lendo billån, Lendo bollån och starsidan Lendo. Lycka till och tack för ditt besök! Hoppas vi ses igen!


Finns bolån utan kontantinsats?

Bolån utan kontantinsats finns inte i Sverige. Du måste ha minst 15 procent av bostadens värde som kontantinsats. Oavsett vilken bank du väljer. Och oavsett om det är ett hus eller lägenhet du ska köpa. Men däremot kan du även låna pengar till kontantinsatsen men då kan du inte lämna bostaden som säkerhet för det lånet. Utan det lånet måste vara ett privatlån (även kallat blancolån) som är ett lån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Du får ofta lite högre ränta och behöver amortera av ett privatlån snabbare än med ett bolån men många väljer ändå att finansiera sin bostad på detta sätt och betala av ett privatlån och snabbare kunna köpa en bostad än om du skulle samla ihop samma summa och sen köpa en bostad.

Lendo bolån – Har Lendo jämförelse av bostadslån?

Nej Lendo har inte jämförelse av bostadslån i skrivande stund utan enbart privatlån och företagslån. Vi har skrivit