Hur mycket får jag låna 2023 – Så får du reda på det online idag!


Listan över lån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket 2023-03-15
Låna till Kontantinsats via Enklare
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Ränta: 3,01% – 29.27%
 • Löptid: 1år - 20år
 • Jämför 38 lån gratis online!
 • Över 300.000 kunder!
Mer info »

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Uppdaterat 2022-05-25.

Hur mycket får jag låna 2023? Hur kan jag ta reda på det? Det är en fråga som kommer in till oss väldigt ofta och därför tänkte vi i den här guiden förklara varför vi inte kan svara på det men också hur du själv kan ta reda på det väldigt enkelt direkt online på nätet. Ibland så snabbt som på 5min. För det är nämligen inte möjligt att säga hur mycket pengar just du får låna utan att du själv skickar in en ansökan till den banken du vill låna pengar hos men vi skulle utifrån statistik vi sett att man får låna ca 300.000kr i privatlån om man har en lön på 25.000kr innan skatt.

Du kan få reda på hur mycket du får låna genom att prova ansöka om ansökat lån.

Innehåll i Hur mycket får jag låna

 • Köpa lägenhet Stockholm
 • Ofta olika belopp hos olika banker
 • Det är ett banklån
 • Det är ett privatlån
 • Alltid en ansökan för att få veta hur mycket
 • Sorteras efter hur populära dom är
 • Hur mycket får jag låna till bostad?
 • Hur tar jag reda på hur mycket jag får låna?
 • Hur mycket får jag låna hos Lendo?
 • Sammanfattning av Hur mycket får jag låna

Vad är ett banklån?

Vi tycker alla som ska låna pengar bör läsa guiden Banklån. Detta eftersom vi märker att det är väldigt många som inte förstår skillnaden. Så om du inte vet vad ett banklån är och vad som skiljer det mot ett lån från en långivare som inte bedriver bank så går du inte där innan du skickar in en ansökan.

Låna pengar besked direkt

Låna pengar besked direkt? Finns det långivare som ger besked direkt om jag får låna pengar eller inte? Vilka är det i så fall? Många efterfrågar att få svar direkt om det är möjligt att låna pengar hos dem och i så fall hur mycket. Därför tänkte vi här sätta ihop en lista över såna som går ut med att dom lämnar besked direkt. Det kan dock skilja sig ganska mycket ändå vid speciallfall så det här är bara en lista över där du förmodligen kan få besked direkt. Sen hittar du dom vanligt topplista här längst upp över vilka som är populärast just nu totalt över alla vi lista på sajten. Vill du sedan sortera den topplista mer så kan du gå in på det lån du är intresserad av. Vi har till exempel topplistor över bolån, billån, snabblån, smslån med mera. Och sedan även topplistor under dessa kategorier. Så som billån utan kontantinsats och så vidare.

Det bästa lånet med besked om lån direkt

Vi försöker hitta det bästa lånet som erbjuder besked direkt online på nätet genom att sammanfatta data om lån som erbjuder just detta. Sedan skapar vi vårt bäst i test genom bland annat omdöme, betyg och recensioner om lånen. Till det plussar vi sedan på en rad olika saker som vi hoppas ska göra att den är en oslagbar lista att ta hjälp av helt själv som besökare.

 • Din inkomst
 • Din anställningsform
 • Hur mycket du har i andra lån

För att få låna pengar brukar det finnas väldigt grundläggande krav och det är följande:

 • Att du är myndig, det vill säga minst 18år
 • Att du är folkbokförd i Sverige
 • Att du har en stadig inkomst
 • Att du inte har några betalningsanmärkningar

Hur mycket får jag låna på det jag tjänar?

Det kan inte vi svara på utan du måste helt enkelt skicka in en låneansökan för att ta reda på det. Många väljer att skicka in låneansökningar till flera samtidigt för att sen jämföra dessa mot varandra. Villkoren för att få lån skiljer sig en hel del mellan långivarna så det är inte sällan man får avslag hos den ena och lånelöfte hos nästa. Här ovan hittar du en topplista över privatlån. Där kan du klicka dig vidare och ansöka direkt online på nätet. Är du ute efter ett annat typ av lån kan du använda dig av menyn för att sortera lånen.

Kolla hur mycket jag får låna så här

Kolla hur mycket jag får låna? hur gör jag det? hur mycket får jag låna på min inkomst och lön? Du måste skicka in en ansökan för att kunna se hur mycket pengar du kan låna. Det finns inget sätt att räkna ut det på då bankerna har så olika sätt att räkna och så olika grundkrav för om du får låna pengar och i så fall hur mycket. Hur mycket pengar du får låna kan bland annat bero på följande punkter:

Det har dom alltså gjort genom att skicka in en låneansökan online på nätet. Det tar inte mer än några minuter och då får man reda på hur mycket pengar man får låna. Det finns alltså inga genvägar med mallar eller så. Utan det beror helt på vilket långivare/bank man väljer. Så vill du få reda på det så får du helt enkelt skicka in en låneansökan och se vad du eventuellt får låna.

Se vart andra tagit reda på hur mycket dom får låna

Här ovan ser du veckans topplista över populära stället att se hur mycket man får låna. Den visar vart våra besökare valt att se hur mycket dom får låna den här veckan efter ha läst våra guider om att se hur mycket dom får låna helt enkelt. Här ovan hittar du en topplista över lån som besökare innan dig valt för att ta reda på hur mycket just dom kan låna på sin lön.

Alltid en ansökan för att få veta hur mycket

Och i den här guiden visar vi vart du kan få reda på hur mycket du får låna online på nätet genom att skicka in en ansökan. Så i den här guiden kan du ta reda på hur du får reda på hur mycket pengar just DU får låna idag. För det finns bara ett sätt att ta reda på det och det är att skicka in en ansökan. Och det finns långivare och banker som har ganska smidiga tjänster för detta online på nätet och i den här guiden. Sammanfattar vi dessa och låter våra besökare lämna omdöme och betyg på alla långivare och banker.

Annan tumregel

Annan tumregel vi ofta sett är att man kan låna 90% av sin årsinkomst i privatlån. Sedan är det självklart mycket annat som spelar in om man får låna pengar eller inte men det kan vara en bra tumregel att följa om man har ordnad ekonomi i övrigt. Det är bland annat Lendo som skrivit ut den tumregeln när dom svarat på frågan Hur mycket får jag låna. Så i så fall är det så att om man tjänar 25.000kr i månaden så har man alltså en årsinkomst på ca 300.000kr. Då bör man inte ha privatlån på mer än 270.000kr. Så du kan använda det som en måttstock vad gäller lån utan säkerhet. Och vad gäller bolån så måste du ansöka där också för det kan skilja sig mycket mellan bank och bank.

Det finns billån där du kan låna 100%

Ja det finns faktiskt billån där du kan låna 100% och det är ett privatlån. Alltså ett lån till bil där du inte lämnar bilen som säkerhet. Du kan ta ett privatlån och då får du köpa vilken bil du vill och behöver inte köpa den av en bilhandlare och du behöver inte titta på årsmodellen. Som du annars ofta måste göra när du lämnar bilen som säkerhet. Våran största guide i ämnet heter Hur mycket får jag låna. Det är som sagt väldigt många som undrar just det och därför skapade vi just Hur mycket får jag låna där vi svarar på just det. Och sedan kan vi enkelt hänvisa till den sidan när vi får frågan. Och det är en väldigt uppskattat sida eftersom få tyvärr vet om hur man kan få reda på det. För att ta reda på hur mycket du får låna till bil så är tyvärr det enda sättet att skicka in en ansökan så en bank eller annan långivare kan bedöma det och ge dig ett svar. Lån är oftast väldigt individuella så det finns inget snabbt svar.

Sorteras efter hur populära dom är

Sedan sorteras dessa lån efter vart flest valt att låna pengar den här veckan efter ha läst den här guiden eller guider relaterade till den här. Guiden uppdateras flera gånger i veckan sedan starten år 2010. Det här är en meny som visar rubrikerna i den här guiden som heter Hur mycket får jag låna. Det du kan göra här är att direkt ta dig till varje kapitel genom att trycka på rubrikerna. Men du kan även scrolla med musen neråt för att läsa allt. Här kan du lämna betyg på guiden genom att ge den 1-5 stjärnor. Där 1 är att du tycker den är dålig och att den inte var till hjälp och där 5 är att du tycker den hjälpte dig med din fråga om Hur mycket du får låna.

Det enda sättet att få reda på det är att skicka in en ansökan

Så tyvärr finns det alltså inget sätt att räkna ut det på som gäller hos alla långivare. Utan vill du få reda på hur mycket du får låna så är det en ansökan som gäller. Du kan alltså inte räkna ut det för att se vad som gäller hos alla banker och långivare. Du kan se vad en bank får låna ut som max på bolån men inget annat.


Frågor och svar om Hur mycket får jag låna

Samlade frågor och svar om Hur mycket får jag låna:

Hur mycket får jag låna till bostad?

Svar: För att ta reda på det måste du helt enkelt fråga en långivare. Det gör du enkelt genom att skicka in en låneansökan. Ska du låna till en bostad så bör du ansöka om lånelöfte för att på så sätt få reda på hur mycket just du får låna hos dem.

Hur mycket får man låna som ensamstående?

Svar: Den enda sättet att ta reda på hur mycket du kan låna som Ensamstående är att skicka in en ansöka tyvärr. Det finns inget sätt att räkan ut hur mycket pengar du kan låna utan du måste helt enkelt ta reda på det själv genom att skicka in en ansökan. Vi har listat vart andra tagit reda på hur mycket kan jag låna som är en av dom vanligaste frågorna vi får in och därför har vi valt att ta med detta på dom va vanligaste frågorna för alla som vill låna pengar bland annat. Vi har byggt guider för dig som inte kan så mycket om att låna pengar där vi försöker visa hur enkelt det är att jämföra lån. För oavsett om du är ensamstående eller inte så måste du alltid jämföra innan du ska låna.

Hur tar jag reda på hur mycket jag får låna?

Svar: Det enda sättet att ta reda på det är att skicka in ansökningar om att få låna pengar. Det finns inget sätt man kan räkna ut det då du bli nekad lån hos en bank och sedan få låna hos en annan. Lån är individuella och det beror helt på deras krav och vilket typ av lån du vill ha.

Hur mycket får jag låna till bil?

Svar: För att ta reda på hur mycket du får låna till bil så finns det bara en sak och göra och det är att ansöka om ett lån till bil. För den finns ingen kalkyl du kan gå efter för alla banker. Utan det kan bli så att du får låna olika summor av olika banker. Det är till och med överhängande att det är just så. Hos oss kan du se vart du kan låna till bil i någon av våra topplistor över lån. Ska du låna till med med bilen som säkerhet för lånet eller ska du låna utan bilen som säkerhet för lånet? Du kan läsa mer om skillnaderna under billån. Vi har även guiderna billån utan kontantinsats och låna till bil som kan vara intressanta för dig om du ska till att låna pengar till bil nu eller i framtiden. Läs mer om hur mycket du kan låna under Hur mycket får jag låna som är en av våra populäraste guider.

Hur mycket får jag låna hos Lendo?

Svar: Det enda sättet att ta reda på hur mycket just du får låna via Lendo är att skicka in en ansökan. Det går att låna upp till 500.000kr via Lendo men då måste man ha dom ekonomiska förutsättningarna för att få låna så mycket. En rumregel som Lendo själva skriver ut på sin hemsida är att inte ha mer än 90% av sin årsinkomst i privatlån.

Hur mycket får jag låna på min lön

Svar: Hur mycket får jag låna på min lön är en guide där vi skriver mer om att man inte bör ansöka om mer privatlån än 90% av sin årsinkomst. Vi visar vilka som skrivit det och varför dom borde veta hur den svenska lånemarknaden ser ut. Du kan själv ta reda på hur mycket du få låna genom att skicka in en eller flera låneansökningar och ansöka om lånelöfte. Då får du helt enkelt på papper hur mycket du kan få låna. Vad som avgör det är bland annat om du har fast inkomst och hur mycket pengar du tjänar.

Det kan skilja väldigt mycket mellan långivare. Både vad gäller bolån och privatlån. Oavsett om du är ensamstående eller inte ska du alltid jämföra riktigt ordentligt innan du tar ett lån. Och vi hoppas att den här guiden ska hjälpa dig att vet hur du ska göra det. Och sedan hur du kan ta hjälp av vårat egna bäst i test som vi sammanstället för dig. Hur mycket får man låna som ensamstående är sidan där vi förklara om hur man tar reda på hur mycket man får låna när man är ensamstående. För tyvärr finns det bara ett sätta att ta reda på det och det är att skicka in en ansökan. Och tyvärr är det ofta skillnad på att låna pengar som ensamstående i jämförelse med att man står två personer på ett lån.


ICA Banken

ICA banken – Hur mycket får jag låna? Hur tar man reda på hur mycket man kan låna hos ICA Banken? Att ta reda på hur mycket du får låna hos ICA Banken är väldigt enkelt. Du ställer helt enkelt in hur mycket pengar du vill låna här nedan och sedan skickar du in en ansökan efter det. Då får du reda på om du får låna pengar eller inte helt enkelt.

Så enkelt är det och det är det enda sättet. Det finns ingen lånekalkylator där du kan se exakt hur mycket pengar du får låna utan att skicka in en ansökan. För alla lån är individuella. Du kan se om du följer kraven för att få låna pengar över huvudtaget men mer än så går det inte att ta reda på direkt. Klicka dig fram här nedanför för att ta reda på exakt hur mycket pengar just du får låna. Se framför allt Hur mycket får jag låna där vi fördjupar oss i hur man kan ta reda på hur mycket man får och kan låna.

Nordea

För att få reda på hur mycket du kan låna hos Nordea så kan du bara gör en enda sak och det är att skicka in en ansökan. Det är nämligen helt omöjligt att säga exakt hur mycket du får låna utan att skicka in en ansökan. Då görs det bland annat en kreditupplysning för att se om du får låna pengar och i så fall hur mycket. Du bör titta igenom grundkraven för att se om du kan få låna pengar överhuvudtaget först och sedan skicka in en ansökan. Och det gäller alla typer av lån och inte bara hos Nordea. Alla lån är högst individuella och det hänger helt på dina förutsättningar om just du får låna pengar och i så fall hur mycket.


Läs Hur mycket får jag låna innan du bestämmer dig

Hur mycket får jag låna heter våran största och mest lästa guide i ämnet och den tycker vi så klart att du bör läsa innan du bestämmer dig för att skicka in en ansökan. Vi tror på att göra det tillsammans där vi kan påverka banker och långivare till lägre räntor tillsammans.

Köpa lägenhet i Stockholm – En guide för köpare!

Det är såklart en väldigt svår fråga att svara på. Man ser att rent procentuellt så har många förordet stigit ännu mer än innan för tullarna dom senaste åren. Men kommer det fortsätta så? Om priserna rasar vart rasar det först då? Det vanligaste tipset man får från mäklare är att köpa läge, läge och läge. Att de i princip är allt. Det är såklart inte helt sant men det är helt klart den viktigaste punkten. Köper du en lägenhet i Stockholm med bra läge så bör det vara den säkraste investeringen. Och bra läge är nästan allt innanför tullarna om man tittar på priserna. Men självklart kommer lägenheter nära populära platser alltid vara mest populära. Och med utsikt. Det går att låna pengar till kontantinsatsen också men inte med ett bolån med bostaden som säkerhet. Då måste du ta ett privatlån till den delen och det är sådana lån du hittar här ovanför. Och vill du se fler alternativ är det bara klicka på alla lån precis ovanför listan. Var ska man köpa lägenhet i Stockholm är en sida som vi uppdatera löpande hela tiden eftersom Stockholm verkligen är en stad i förändring. Det finns områden man kan köpa som kommer bli nästa stora grej så att säga. Där priserna går upp väldigt mycket i procent och där man kan tjäna mycket pengar.

Lär dig jämföra privatlån i Sverige 2021

Du kan titta in guiden Privatlån 2021 för att enkelt se hur du kan jämföra lån utan säkerhet. För det finns nämligen ett smart knep att göra det och som dom senaste åren blivit väldigt populärt. Så titta in där om du vill läsa om det. Tyvärr måste du ALLTID skicka in en ansökan för att veta hur mycket just du får låna.


Sammanfattning av Hur mycket får jag låna

Hur mycket får jag låna visar hur lån utan säkerhet fungerar och att det oftast är så att räntan sätts efter att du skicka in din ansökan. Att det alltså är individuell och bestäms för då. Så om du vill få reda på vad du får för ränta så måste du skicka in en ansökan. Och då får du även reda på hur mycket du får låna. Att genom en enkelt kalkyl på nätet bestämma hur mycket pengar du får låna går tyvärr inte att göra någonstans idag. Alltså inte på en sajt som visar alla långivare och bankers erbjudande till dig. Detta eftersom det krävs en mer avancerad riskanalys än så. Det finns så många punkter som måste med i analysen att det helt enkelt inte går. Men du kan däremot låna pengar direkt hos visa företag som erbjuder mindre privatlån.

Låna pengar besked direkt är sidan där vi försöker samla lån där du får besked direkt online på nätet om du får låna pengar och i så fall hur mycket. För fast det är 2018 så är det tyvärr allt för få sidor som visar just det. Och det tycker vi så klart är konstigt. Därför har vi gjort det vi kan för att samla alla som visar det. Först hittar du topp 5 totalt längst upp och det är alltså inkl dom som inte visar direkt. Sedan kommer rubriken under topp 5 och den är under den vi skriver om just vilka som lämnar besked direkt om du får låna eller inte.

Hur mycket får jag låna


Aasa – Hur mycket får jag låna? Aasa Krediter erbjuder lån från 10.000kr upp till 50.000kr och det är alltså en mindre privatlån/blancolån. För det är ingen snabblån trots att det är ett mindre lån. För att platsa som snabblån hos oss måste man ha en återbetalningstid på mindre än 12 månader. Och Aasa Kredit har en återbetalningstid på minst 24 månader. Alltså dubbelt så mycket. Dom har väldigt snabba ansökningstider så du får snabbt reda på om du får låna pengar eller inte och hur mycket. På startsidan så har dom rubriken HUR MYCKET VILL DU LÅNA? och där kan du fylla i hur mycket du vill låna och hur lång tid du vill betala tillbaka lånet på. Sedan klickar du på ansök nu. Eftersom det finns så många alternativ när man ska låna pengar så skiljer sig priserna för det enormt mycket verkligen. Därför kan du tjäna på att lägga ner mycket tid på att jämföra. Så se till att göra det innan du bestämmer dig.