Handpenningslån – Jämför lån till handpenningen!


Listan över lån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket 2022-09-20.
Lendo Låna Till Kontantinsats
  • Belopp: 10000kr - 600.000kr
  • Ränta: 2,95% - 29,95%
  • Löptid: 1år - 15år
  • Jämför upp till 40 banker & långivare!
  • Samma ägare som Blocket.se!
MER INFO »

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta.

Handpenningslån

Handpenningslån är ett lån till handpenningen helt enkelt. När du köper en bostad och ska skriva kontrakt så brukar man ofta lägga en handpenning till mäklaren för att på så sätt visa att man är seriös med sitt köp. Sen när man får tillträde till bostaden så lägger man resterande. Ofta är handpenningen 10% av vad man ska betala för bostaden. Handpenning bör ej förväxlas med Kontantinsats som är vad banken vill att man ska betala med annat än med bostadslån. Kontantinsatsen ligger på 15%.

Mer om Handpenningslån

Du kanske vill läsa vidare om lån till handpenningen? Här radar vi upp guider som har med det att göra eller som är väldigt relaterade till just det. Så klicka gärna dig vidare och läs mer här på Kontantinsats.se. Vi gillar att våra besökare kommenterar så mycket så vart gärna med och gör det du också. Ja det vi skulle vilja ha här är ett betyg på Handpenningslån. Det tar bara några sekunder att ge ett omdöme och det ger du genom att trycka på stjärnorna.

Handpenningslån till bostad

Handpenningslån till bostad är helt enkelt det lånet dom du tar för att kunna betala handpenning när du ska skriva på en ny bostad. Ofta går det till så att du är med i en budgivining och när du vinnit den så vill mäklaren och säljaren ofta skriva kontrakt på att du ska köpa den för det priset ni kommit överens över. Då brukar det vara så att man även ska lägga en handpenning på 10%. Vilket alltså är 100.000kr per en milj. Och har man inte dessa pengar kan man ta ett handpenningslån. Handpenning ska ofta var inbetald 7-10 dagar efter man skrivit på. Sedan på tillträdesdagen så ska resterande summa betalas. Det vill såga återstående 90%. Blanda inte ihop handpenning och kontantinsats.