VECKANS TOPPLISTAN:
1. Advisa kontantinsats
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 29,50%
 • Löptid: 1år - 18år
 • Recension: 5-stars
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Låneförmedlare jämför lån gratis!
MER INFO »
2. Lendo kontantinsats
 • Belopp: 10000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 29,95%
 • Löptid: 1år - 15år
 • Recension: 5-stars
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Samma ägare som Blocket.se!
MER INFO »
Öppna HELA topplistan här »

Bolåneräntor – Jämför här!

Bolåneräntor bör man alltid jämföra innan man tar ett bolån. Precis som man bör jämföra räntor vid andra typer av lån också. Dock bör man inte bara stirra sig blind på räntorna. Du bör även jämföra villkoren. Behöver du hjälp med det så bör du ta kontakt med varje långivare för att få experttips. Att ta ett bostadslån är ofta en stor affär och bör inte hafsas till på en kvart. Begär ut räntor från så många långivare som möjligt som regeringen tipsar om, MEN, se upp för att för många kreditupplysningar tydligen kan ge sämre chans att få ett lån. Det är i alla fall vad man kunnat läsa sig till på olika forum av personer som råkat ut för just detta. Så det bör du ta upp med din långivare, om, och varför dom gör så.

Jämför bolåneräntor

Här nedan kan du se bolåneräntor som respektive lånegivare / bank har på sina hemsidor. Dock hinner vi inte alltid uppdatera lika snabbt som dom gör så jämför ALLTID att räntorna stämmer. Vi friskriver oss allt ansvar för eventuella faktafel och missförstånd som kan uppkomma av det. När vi uppdaterade listan senast står längre ned. Dock kan det även ha uppkommit faktafel vid inhämtningen av informationen vid den tidpunkten så vi friskriver oss även allt ansvar för fel som kan ha uppkommit då.

Förhandla bolåneränta? Hur gör man?

Det finns väldigt mycket pengar att spara genom att förhandla bolåneräntan! Men hur gör man det smartast då? Jo man använder sig av snitträntorna! Så vad är det då? Jo 2015 så tvingades bankerna skylta med vad deras kunder har för snitträntor helt enkelt. Så du kan hela tiden ta reda på vad just din bank har för snittränta. Helt gratis. Du kan även titta på andra banker och se om dom har mycket bättre snittränta. Du kan se snitträntor efter hur lång bindningstid kunderna har så dom klumpas alltså inte bara ihop i en hög. Det skulle ge väldigt missvisande statistik. Så vårt bäst råd inför din förhandling om bolåneränta är att klura ut frågor som du kan ta till och ta snitträntan som ett verktyg. När du tittar vad en bank har för ränta på sina bolån så kallas det för listränta. Det är utgångspriset kan man säga. Sedan har dom sedan 2015 även snitträntan alltså. Det här är gjort för att skapa en bättre insyn i bankerna vilket så klart är väldigt positivt. Speciellt för oss kunder! Så när du går till banken så kommer du säkerligen få listräntan om du inte säger något. Men om du däremot stället frågor som – Varför får just jag sämre ränta än snitträntan? Är jag en sämre kund för er än snittet? Men det finns även tjänster som du kan använda dig av som jämför bolåneräntor åt dig och hjälper dig förhandla och det är till exempel Mitt bolån och funderar som en låneförmedlare likt Lendo men för bolån istället.