VECKANS TOPPLISTAN:
1. Advisa kontantinsats
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 29,50%
 • Löptid: 1år - 18år
 • Recension: 5-stars
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Låneförmedlare jämför lån gratis!
MER INFO »
2. Lendo kontantinsats
 • Belopp: 10000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 29,95%
 • Löptid: 1år - 15år
 • Recension: 5-stars
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Samma ägare som Blocket.se!
MER INFO »
Öppna HELA topplistan här »

Billån eller privatlån

Billån eller privatlån? Vad ska man välja när man ska låna till bil? Alltså billån med bilen som säkerhet för lånet eller privatlån till bil utan bilen som säkerhet för lånet? Det finns två typer av billån där du antingen lämnar bilen som säkerhet för lånet eller där du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet.

Så jämför du både billån och privatlån här

När vi skapade Kontantinsats.se så ville vi göra det enklare för människor att själva kunna jämföra lån. Att själva ta tag i sin ekonomi. Att inte lita blind på vad andra säger om ens ekonomi. Därför har vi gjort så att vi skapat topplistor över lån där vi på redaktionen sammanställer veckans lista löpande hela tiden. Där vi tar med omdöme, betyg och recension bland annat. Men även vilket lån som är populäraste hos våra besökare. Den är alltså baserad på vad våra besökare tycker. Det tror vi skapar den bästa listan där du själv kan ta tag i din ekonomi. Ovan ser du dom 5 populäraste lånen just nu. Du kan sedan se alla listor i länken ovanför topp 5 här uppe.


Lär dig skillnaden på alternativ för lån till bil

Det som kan vara lite förvirrande är att många kallar båda dessa för billån – vilket det ju är – men med ett privatlån får du köpa vad du vill och det kan även kallas bara just privatlån. Eller blancolån hos visa banker. Men det är ganska stor skillnad mellan ett billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet och ett privatlån till bil. Med ett billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet så måste du ha minst 20 procent i kontantinsats vart du än lånar. Så köper du en bil för 100.000kr måste du alltså ha minst 20.000kr själv.

Privatlån till insatsen tar vissa

Sen är det vissa som tar ett privatlån till kontantinsatsen och ett billån för 80 procent. Men det gör bara att du inte behöver någon insats och kanske kan få lägre ränta på billånet. Då lån där du lämnar något i säkerhet för lånet – i det här fallet bilen – i regel ofta är billigare. Men absolut inte alltid så du bör jämföra räntor och villkor noga innan du ska låna till bil oavsett vilket alternativ du väljer. Det som gör att många ändå väljer ett privatlån till 100% är att du kommer ifrån att behöva köpa bilen via en auktoriserad bilhandlare vilket dom flesta kräver att du gör om du ska ha ett billån med bilen som säkerhet hos dom.

Billån med bilen som säkerhet ställer fler krav

Det finns även en rad andra punkter du måste följa. Bilen får inte vara äldre än ett visst antal år till exempel. Den får heller inte vara för billig. Ofta är det en gräns på 50.000kr. Här nedan tänkte vi gå igenom dom populäraste lånen i våra topplistor kring billån för att se hur det ser ut hos just den banken, låneförmedlaren och så vidare.

Så har vi byggt denna sida för just dig

Här kan du enkelt klicka dig fram i menyn. genom att klicka på rubrikerna till dom olika kapitlet till guiden. På så sätt kan du läsa exakt det du vill istället för att behöva ta dig igenom hela och inse att det inte var det du sökte efter. Kapitlet Läs mer om Billån eller privatlån? kanske är något för dig i så fall. Där tipsar vi nämligen om andra guider vi skrivit i ämnet och som vi tycker du borde ta och läsa.

Säg vad du tycker om det du läser

Här nedanför kan du ge betyg och omdöme på guiden. Vill du istället hitta omdöme och betyg på billån så kan du titta in sidan Billån omdöme där vi samlar alla guider med omdöme och betyg som vi har på billån. Det är fördjupning av Billån eller privatlån där du kan läsa allt om billån och privatlån så du kan veta allt om detta innan du ska ta lån. Så titta igenom dessa två kategorier så du kan läsa på innan du ska låna pengar.


Finns det något billån utan kontantinsats?

Svar: Ja det finns billån utan kontantinsats och då är det privatlån till bil som gäller då det inte finns något billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet där du inte behöver 20% i kontantinsats. Oavsett vilken bank du väljer.

Vad avgör hur bra eller dåligt ett billån är?

Svar: Det är framförallt räntan och villkoren du ska jämföra. Jämför den effektiva räntan som visar vad ett lån verkligen kostar inkl alla avgifter. Sedan är det återbetalningstid och andra avgifter du bör jämföra.


Sammanfattning av Billån eller privatlån

Här har vi samlat relaterade guider till Billån eller privatlån. Så om du inte hittar det du söker än så hoppas vi att du kan göra det här istället. Det vi har gjort är att lyssna på Google. För dom tror vi vet bäst angå relevans och då har dom visar dessa för oss.