Lån utan säkerhet – Bästa lån utan säkerhet 2020


Bäst i test 2020: Listan är uppd: 2020-11-02.
1. Advisa kontantinsats
  • Belopp: 5000kr - 600.000kr
  • Ränta: 2,95% - 26,05%
  • Löptid: 1år - 20år
  • Recension: 5-stars
  • Jämför över 30 banker och långivare!
  • Låneförmedlare jämför lån gratis!
MER INFO »

Bästa lån utan säkerhet? Här har vi tillsammans försökt ta fram det så du enkelt själv ska kunna jämföra och hitta det med lägst ränta för dig eller din familj.

Vad är ett lån utan säkerhet?


Vad är ett lån utan säkerhet?

Lån utan säkerhet är precis vad det låter. Det vill säga ett lån som du tar utan att sätta något i säkerhet för lånet. Lånet blir dock oftast dyrare när man tar sånt lån i jämförelse med att ta ett lån där du lämnar något i säkerhet. Till exempel så kan du ju sätta din bostad som säkerhet för ett bostadslån. Då sätter du en del av din bostad som säkerhet och så får du förhoppningsvis ett billigare lån. Detta eftersom långivaren har lägenheten som säkerhet och om du inte kan betala ditt lån så kan dom helt enkelt sälja din bostad. Dock är det väldigt ovanligt att det händer, även om det händer ibland.

Det är ett Lån utan säkerhet

Lån utan säkerhet är ett lån där kreditgivaren, det vill säga dom du lånar pengar av, inte har någon säkerhet för ditt lån förutom att dom gör en kreditprövning på dig för att se att du kan betala tillbaka lånet. Den här sidan fungerar som en samlingssida för allt vi skriver om just att låna pengar utan säkerhet. Så funderar du på att låna pengar med ett lån utan säkerhet tycker vi att du bör läsa den här först. Här är dom 3 privatlånen / blancolånen som flest av våra besökare valt att låna pengar hos efter ha läst någon av våra guider om lån utan säkerhet. Om du vill ha en utökad versionen av den här topplistan så ska du gå till Veckans STORA topplista där du även kan läsa omdöme, betyg och recensioner bland annat.

Jämför lån utan säkerhet

Jämför ni privatlån och blancolån? Både jag och nej. Vi tillsammans med våra besökare jämför lån utan säkerhet (privatlån / blancolån) genom några olika steg. Vi har samlar ihop lån utan säkerhet där du som besökare kan läsa och lämna omdöme och betyg. Sedan har vi på redaktionen skrivit en recension om varje lån för att ge en extra tydlig bild över dina alternativ om du är ute efter att låna pengar med ett lån utan säkerhet. Sedan sorterar vi lånen efter vilka lån som våra besökare oftast väljer att låna pengar hos. Vi har följt lånebranschen varje dag sedan starten 2010 och bygger löpande på våra guider om privatlån (även kallat blancolån).

Lägsta ränta lån utan säkerhet?

Det är precis det vi försöker få fram och det försöker vi göra tillsammans med våra besökare. Det vi gör är att ta alla lån som är just privatlån och samla in data för dessa. Där i bland omdöme och betyg från er besökare. Som i skrivande stund varit över 500.000 stycken. Om du vill ta ett lån utan säkerhet så hoppas vi att du kan ha hjälp med denna guide för att hitta rätt själv. Och det är vårt mål. Att man ska kunna ta tag i sin egen ekonomi och veta så passa mycket om det att man kan hitta det lägst ränta själv.

Du har alltid möjlighet att läsa och lämna omdöme och betyg på samtliga lån hos oss. Sedan lägger vi alltid till våran egen recension också för att göra testet ännu mer komplett. Här ovan kan du se dom 10 populäraste lånen utan säkerhet just den här veckan. Vi har skapat Bästa lånet utan säkerhet för våra besökare och vill därför gärna veta vad ni tycker om den. Guiden alltså. Vi vill bland annat att rubriken ska stämma så bra som möjligt med innehållet. Och att du kan hitta det du söker i ämnet oavsett på vilket nivå av kunskap du besitter innan.


Är inte lån utan säkerhet, privatlån och blancolån samma sak?

Svar: Jo lån utan säkerhet, privatlån och blancolån är samma typ av lån. Det vill säga ett lån där du inte lämnar något i säkerhet till långivaren. Du lämnar helt enkelt inte något i pant för ditt lån utan lågivaren för helt förlita sig på din betalningsförmåga.


Sammanfattning av Bästa lånet utan säkerhet 2020

Vilket är det bästa privatlån just nu? Först ska vi bara klara göra för alla att privatlån och blancolån är två namn på ett och samma typ av lån och det är alltså en lån utan säkerhet. Vilket innebär att du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar. Vid ett bolån så lämnar du bostaden som säkerhet för lånet så det är alltså ett lån med säkerhet istället. Så nu har vi klargjort det och kan gå vidare till vilket lån utan säkerhet som är bäst. Vi har valt att utnyttja våran unika ställning som en av Sveriges största ekonombloggar genom att få info av bankerna vilka besökare som väljer att låna pengar efter ha besökt våran sajt. Det gör att vi kan se vilket lån av dom lånen vi listar på Kontantinsats.se som är allra populärast hos våra besökare. Av det har vi sedan tagit fram dom 3 populäraste privatlånen av alla och sorterat dom efter vilket lån som har bäst omdöme och betyg hos våra besökare. Det är alltså så vårt bäst i test går till och vi tycker att det är så träffsäkert som ett sådant test kan bli om du frågor oss.