VECKANS TOPPLISTAN:
1. Advisa kontantinsats
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 29,50%
 • Löptid: 1år - 18år
 • Recension: 5-stars
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Låneförmedlare jämför lån gratis!
MER INFO »
2. Lendo kontantinsats
 • Belopp: 10000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 25,74%
 • Löptid: 1år - 15år
 • Recension: 5-stars
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Samma ägare som Blocket.se!
MER INFO »
Öppna HELA topplistan här »

Billån – Bästa billån med stor bäst i test!

Bästa billån 2019? Ja vilket är det bästa billånet 2019? Vi försöker ta fram det bästa billånet genom att samla in data från alla våra guider om billån och sammanställa det till en topplista som visar det billånen som våra besökare får lån hos flest gånger. Om det sedan är det bästa billånet är så klart svårt att avgöra bara utifrån det och därför har vi även så att våra besökare får lämna omdöme och betyg på samtliga lån. Till det har vi på redaktionen sedan skrivit en recension om varje billån.

Bästa billånet


Innehåll Bästa billån


Bästa billån

Bästa billån – Bäst i test 2019

Hos oss kan du jämföra billån och vårt mål med det är att du själv ska veta hur man kan jämföra billån för att hitta den billigaste räntan just nu. Vi sammanställer datan från alla sidor om lån och här ovan kan du se dom 5 populäraste lånen till bil och vill du se hela topplistan som den baseras på så klickar du bara på länken som du hittar ovanför topplistan. Där klickar du sedan på alla billån. Så du ska få så bra överblick som möjligt. Och glöm inte läsa hela den här guiden också.

Billån UTAN bilen som säkerhet: Billån utan kontantinsats, köp bilen av vem du vill, köp vilken bil du vill oavsett årsmodell, du kan låna till en billig bil. Billån MED bilen som säkerhet: Billån med MINST 20% i kontantinsats oavsett bank, du får ofta bara köpa bilen av en bilhandlare, du får inte köpa en bil äldre än x-antal år, du kan sällan låna mindre än 50.000kr

Billån utan kontantinsats är alltid ett privatlån

Billån utan kontantinsats är privatlån (även kallat blancolån) som man använder till att låna till bil. Vill du se vilka billån utan kontantinsats som är bäst i test enligt våra besökare kan du ta en titt på guiden Billån utan kontantinsats. Där skriver vi allt om hur du kan låna till bil utan insats.

Lämna bilen som säkerhet för lånet eller inte

Du bör känna till dom dina alternativ innan du ska låna till bil. Dom vanligaste är att du antingen tar ett privatlån till din bil (även kallat blancolån och lån utan säkerhet) eller så lämnar du bilen som säkerhet för lånet eller så leasar du bilen. Vi jämför framförallt privatlån till bil på Kontantinsats.se då det visat sig att det är det populäraste alternativet hos våra besökare.

Så kan du hitta det bästa billånet

Bästa billånet är en lite mindre version av Bästa billån. Besökt gärna Bästa billånet för att se skillnaden. Där skrev vi tidigare om just denna men har nu flyttat över det mesta till denna guide istället. Låna till bil är en guide där vi tar med alla olika typer av lån till bil rör att du ska kunna hitta rätt så snabbt som möjligt. Vi tycker så klart att EU borde läsa den här guide om du funderar på att låna pengar till bil.

Så tar vi fram testvinnaren

Bästa billånet utan kontantinsats hoppas vi få fram genom att ha skapat topplistan ovan. Topplistan sätta efter vilket lån som är mest populärt hos besökare innan dig. Fördelen med billån är att det ofta är billigare än ett privatlån pga att man vid ett billån lämnar bilen som säkerhet för lånet och vid ett privatlån gör man det inte.

Billån

Hur man hittar det bästa lånet

Ja hur hittar man egentligen det bästa lånet? Jämför, jämför och jämför. Här på Kontantinsats.se försöker vi visa vägen till alla ställen där du antingen kan få hjälp att jämföra lån eller så direkt till långivarna själva. Allt med direktlänkar så att du med så få klick som möjligt ska kunna jämföra så många olika lån som möjligt. Vi sorterar även lånen i topplistor som sätts efter hur populära dem är hos våra besökare och på så sätt hoppas vi få fram och hitta det bästa lånet.

Låna till bil på bostad

Låna till bil på bostad var väldigt vanligt förut innan amorteringskravet men vad vi vet har det blivit extremt ovanligt ny för tiden. Detta eftersom det kan utlösa en amortering beroende på hur mycket du redan belånat din bostad. Så valen du har kvar är att låna till bil med ett privatlån, låna till bil med bilen som säkerhet för lånet eller leasa bilen. Leasa bilen kan se bra ut på papperet men se verkligen till att räkna på det innan du bestämmer dig för det. Du måste betala extra för varje liten märke bilen får till exempel.

Kan man låna till hela bilen?

Ja det går absolut att låna pengar till hela bilen och då är det privatlån som gäller. Då lämnar du inte bilen som säkerhet för lånet. Du tar alltså ett privatlån till hela bilens värde. Du kan se vart andra besökare valt att låna till bil här ovanför i den enkla topplistan. Sedan kan du titta på den stora topplistan över billån med omdöme, betyg och recensioner här nedanför.

Billån tips

Billån tips? Har ni några tips på bra billån? Vad är det bästa billånet? Vårt mål är att ge så mycket information till våra besökare att dom själva kan ta tag i sin jämförelse av lån. Och det på ett så lätt sätt att alla ska kunna förstå. Vi har även en fördjupning för dom som vi läsa en fördjupning som är lite mer avancerad. Så vid billån så är vårt tips att starta i guiden som heter just Billån. Där sammanfattar vi allt vi skrivit om billån på en och samma sida. Och där kan du sedan klicka dig vidare till mer djupgående guider. Till exempel just Bästa billån och hur vi tar fram det.

Låna pengar till begagnad bil

Ska du låna till bil så spelar det sällan roll om det är en ny eller begagnad bil. Utan mer priset på bilen, årsmodell och vart du köper bilen. Ska du låna till bil med en billån med bilen som säkerhet så måste du oftast köpa bilen av en bilhandlare. Och du får sällan köpa en bil äldre en ett visst årtal. Du måste dessutom ha minst 20 procent i Kontantinsats då. Ska du däremot köpa en bil utan kontantinsats så är det ett privatlån som gäller. Då får du köpa vilken bil du vill och även av privatperson. Detta eftersom du inte lämnar något i säkerhet för lånet och får köpa vad du vill. Till exempel en begagnad bil.

Räkna på billån

Räkna på billån kan du göra enkelt här. Genom topplistan kan du klicka på varje lån eller jämförelsetjänst för att jämföra billån redan idag och låna pengar redan idag. Så vill du ta ett lån till bil så har du kommit helt rätt. Vi skriver om billån varje dag så ska du ta lån till bil så kan du läsa allt om det här. Vi försöker skriva om allt som du behöver veta här nedan. Räkna på billån är sidan där vi skriver om hur du kan jämföra lån till bil online på nätet väldigt enkelt. Så om du planerar på att finansiera en ny bil så kan du ta del av den här guiden och räkna på det idag. Kom dock ihåg att det är först när du skickar in en ansökan som du ser exakt vad som gäller för just dig

Därför är låneförmedlare populärt

Ett enkelt sätt att jämföra billån utan säkerhet är att använda en låneförmedlare. Dom flesta låneförmedlarna jämför privatlån som används till billån när man bland annat inte vill lägga någon kontantinsats eller vill köpa en bil av en privatperson eller en bil av äldre modell. Det finns många anledningar till att man använder privatlån till bil. Men då är låneförmedlare att föredra eftersom du enkelt kan jämföra över 20 banker mot varandra helt gratis. Du får bara en enda UC och behöver bara skicka in en anda ansökan.

Billån är en guide där vi har som mål att samla allt om billån

När du lämnar den här sidan så har vi som mål att du ska kunna allt du behöver veta om billån och att du själv kan ta beslut om vilket lån till bil som passar just dig bäst. En startsida för alla som ska låna till bil i Sverige. Vi vill bygga guiden tillsammans med våra besökare så här kan du läsa och lämna betyg och omdöme på alla billån. Och läsa våra recensioner. Du kan även diskutera och ställa frågor om billån. Vill du sedan läsa fördjupningar om något vi skriver här så länkar vi vidare till guider vi tror kan passa dig i så fall.

Billigaste billånet

Först och främst så måste vi reda ut vad det finns för olika typer av billån så vi vet vad vi jämför. Det finns billån där du lämnar bilen som säkerhet och sedan finns det billån där du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. Det är oftast billigare att lämna bilen som säkerhet för lånet men inte alltid. Men varför väljer då alla inte att göra det? Ska man göra det så måste man ofta uppfylla fler villkor för att få låna pengar helt enkelt. Vilket gör att många väljer att inte lämna bilen som säkerhet. Ska du lämna bilen som säkerhet så måste du alltid ha minst 20 procent i kontantinsats i Sverige. Dessutom får du sällan köpa en bil äldre en ett visst datum. Och du måste ofta hålla dig till en bilhandlare. Det är saker som du inte måste ta hänsyn till om du inte lämnar bilen som säkerhet alltså. För det är ett vanligt privatlån du tar då och för det får du köpa vad du vill. Till exempel låna till en bil.

Låna till entusiastbil

Så hittar du bäst billån för just dig

Målet med den här topplistan här ovan är att visa dig dom 3 populäraste billånen hos våra besökare just nu och göra det så enkelt som möjligt. Vill du ha en fördjupning så ska du gå till STORA topplistan istället där du bland annat kan hitta omdöme och betyg. Du hittar även länken till alla lån vi listar precis ovanför topplistan ovan.

Olika sätt att finansiera en bil

Den här guiden handlar bland annat om vilka sätt det går att finansera en bil. För det är viktigt att du vet om dessa alternativ så du kan hitta det alternativet som passar just dig bäst. Det finns lån till bil där du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Ett sådant lån har ofta lägst ränta men har också mycket mer krav. Bland annat är det ofta så att du inte får köpa bilen av en privatperson och den får inte vara äldre än ett visst antal år. Du måste också alltid ha minst 20% i insats och kan bara låna 80% som mest. Sedan har du även möjligheten att ta ett privatlån till en bil. Då får du låna till vad du vill eftersom du inte lämnar något i säkerhet för lånet och kan till exempel låna till en bil. Sedan har du även möjlighet att leasa bilen. Det vill säga hyra bilen under en bestämt period. Oavsett vilket du väljer bör du läsa på ordentligt innan du väljer vilket som är bäst för dig.

Billån med bilen som säkerhet för lånet

Du får dessutom inte köpa en bil äldre än ett visst antal år när du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Ofta får bilen inte vara äldre runt 10år när du betalat av billånet. Så ska du betala av ditt lån på 5år så får inte bilen vara äldre än 5år. Det gör banken för att vara säker på att bilen har något värde om du inte skulle betala av lånet och därför måste sälja din bil. Vidare så börjar lån med bilen som säkerhet för lånet mellan 50.000kr-100.000kr medan utan säkerhet börjar på runt 5000kr hos många långivare och banker. Du måste ofta även ha helförsäkring på bilen om du lämnat den som säkerhet. Men finns det då några fördelar med att lämna bilen som säker för lånet då? Ja räntan är ofta lägre då eftersom banken tar mindre risk.

Bilen som säkerhet

Fördelen med att inte lämna bilen som säkerhet för lånet är att det är ett billån utan kontantinsats. Du måste alltså inte ha några egna pengar när du ska köpa bil. Lämnar du bilen som säkerhet måste du annars ha MINST 20% i kontantinsats hos alla långivare och banker i Sverige. Ska du köpa en bil för 200.000kr så blir det alltså 40.000kr som du måste ha själv. Sedan kan du köpa bilen av en privatperson och inte bara av en bilhandlare vid billån utan säkerhet. För lämnar du bilen som säkerhet för lånet så måste du oftast köpa bilen av en bilhandlare.

Privatlån till bil

Men när privatlånen har så låg ränta så väljer många att ändå ta ett privatlån till bil för att slippa alla krångel. Billån finns det två alternativ av. Billån med bilen som säkerhet för lånet och billån utan bilen som säkerhet för lånet. Eller ja det finns billeasing också men det räknar vi inte riktigt som ett lån till bil så det kan du läsa vidare om längre ned i den här guiden om du är intresserad av att leasa en bil istället. Men vi börjar alltså med billån utan bilen som säkerhet för lånet och billån med bilen som säkerhet för lånet. Vad är det som skiljer dessa två alternativ åt? Vad är för och nackdelar mellan dessa två? Vi hoppas hjälpa dig få svar på dessa frågor.

Bästa billån hittar du så här förhoppningsvis

Bästa billån? Hur hittar man det bästa lånet till bil? Ja antagligen är det en kombination av att lånet har låg ränta och har bra villkor. Vi har skapat en topplista med billån här ovan som helt enkelt sorteras efter vart besökare innan dig valt att låna till bil. Sedan ger vi även besökare möjligheten att lämna betyg på varje bank, långivare, låneförmedlare och jämförelsetjänst så att listan förhoppningsvis blir ännu bättre och mer relevant.

Vad är bra ränta på billån

Ränta för billån ska du jämföra ordentligt men även kostnaderna runt den. Den effektiva räntan tar med alla kostnader inkl aviavgifter, uppläggningsavgift med mera så du ska kunna hitta rätt snabbare. För då se du hur mycket lånet ska kosta totalt. Och då kan du lättare jämför lån mot varandra. Det var så den effektiva räntan kom till. För att göra det lättare att jämföra lån helt enkelt. Så om du planerar på att låna pengar till en bil så jämför den effektiva räntan oavsett om det är ett billån med eller utan bilen som säkerhet.

Billån föräldraledig är tyvärr svårt

Men inte omöjligt. Så vi har tagit fram en lista för lån till båt för dig som är hemma just nu. Så fyll i den som stämmer för just dig där du kan ta ett lån till bil fast du inte jobbar just nu. Men fyll i vart du brukar jobba. Och se vad banken eller långivaren vill att du fyller i just nu. Och se vilken ränta du får om du skulle vilja låna pengar nu och inte när du får tillbaka ditt jobb om du är föräldrar ledigt. För du kanske behöver bilen just nu och inte sedan och då är denna sida för dig.

Billån beräkna månadskostnad

Billån beräkna månadskostnad kan du enkelt göra genom att ta del av våran topplista över lån till bil. Du kan se dom 5 populäraste lånen till bil precis ovanför och sedan har du en guide här som berättar hur du kan ta reda på hur mycket ett billån skulle kosta för just dig. För det är så att det inte går att räkna ut det något sätt som gäller för alla utan du måste helt enkelt ansöka för att få reda på vad det skulle kosta dig. Man kan ofta räkna ut exempel på vad det skulle kosta men det är sällan det stämmer exakt eftersom räntan är så olika eftersom den oftast sätts efter risken att låna ut pengar till just dig.

Räkna på billån

Billiga bilförsäkringar?

För att få råd med sitt boende kan det vara bra att jämföra och byta bilförsäkring lite då och då och pressa ner priset. Därför har vi satt ihop guider om försäkringar och tänkte visa med några riktigt bra guider om bilförsäkringar, hemförsäkringar och villaförsäkringar så att du ska kunna hitta riktigt billiga och bra försäkringar så du kan spara mer pengar varje månad eller lägga dom på ett boende. Vi kommer komma med guider om hur du kan spara ihop pengar till din kontantinsats. Så att du kan välja mellan att låna till din kontantinsats och spara ihop till den och se skillnaden. Och själv kan räkna på det och se hur din ekonomi ser ut.

Jämför billån

Jämför billån gör du enkelt med våra topplistor som sorteras efter vilka billån besökare innan dig valt. Topplistorna över vanligaste billånen är uppdelade i två olika typer av lån. ”Vanliga” billån och privatlån till bil. Ett ”vanligt” billån är ett lån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet och måste ha minst 20 procent av köpesumman själv i kontantinsats. Dessutom följer ofta några andra krav så som att bilen inte får vara äldre 10år och att du måste köpa bilen av en bilfirma. Med ett privatlån till en bil behöver du inte uppfylla dessa kraven alls men då är också lånet ofta dyrare också. Dock väljer många ett privatlån till att köpa bil ändå. Här ovan ser du en topplista över vilka privatlån besökare innan dig valt att köpa bil med. Vill du istället jämföra billån så kan du ta en titt under billån.

Hur mycket kan man låna till bil

Hur mycket kan man låna till bil beror på hur mycket man har i inkomst. Det vill säga hur mycket pengar man tjänar. Sedan beror det på om man lånar pengar med bilen som säkerhet för lånet eller om man väljer att låna pengar utan bilen som säkerhet för lånet. Allt det hoppas vi kunna reda ut i det här inlägget. Ska du låna till bil kan du göra det på lite olika sätt och det bästa du kan göra är att prata med din bank / långivare och fråga om råd. För du kan ju ta ett så kallat billån som du antingen kan ta via bilfirman (som samarbetar med en långivare/bank) eller själv via din bank / långivare som du bestämmer dig för att ta. Men många väljer även att ta ett vanligt privatlån för att låna till en bil.

Billiga billån i en lista som vi tagit fram

Billiga billån? Vi har två topplistor över två olika typer av billån. Här ovan hittar du en topplista över privatlån du kan använda till att köpa bil. Det är alltså lån där du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. Och därför inte behöver någon kontantinsats, du behöver inte köpa av en bilhandlare och heller inte behöva bry dig om årsmodellen. Många av långivarna marknadsför även dessa som hårdast. Till ett sådant lån behöver du inte några pengar själv utan kan alltså låna hela beloppet. Men sen finns det även billån där du lämna bilen som säkerhet för lånet och på så sätt får lite billigare lån – dock är det vid sådant lån lag på minst 20 procent i kontantinsats. Det vill säga pengar du måste ha själv. Visa väljer att låna till dessa 20 procent med ett privatlån och sedan resterande 80 som vanligt billån. Det är dock inte helt säkert att långivarna gillar det upplägget.

Billiga billån


Finns det billån utan insats?

Ja det finns framförallt två olika typer av lån till bil och det är billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet och där måste du alltid ha minst 20 procent i insats oavsett bank du väljer. Men sedan kan du även ta ett privatlån till en bil och där kan du låna hela 100% om du vill. Kostar bilen 100.000kr kan du alltså även låna 100.000kr.

Vad är leasing?

Leasing är ett sätt du kan låna en bil på. Man lånar inte pengar så man kan köpa bil utan man lånar bilen helt enkelt. Det är ett alternativ för dig som inte har råd med en bil eller som ser andra fördelar med det. Se dock till att läsa på riktigt ordentligt innan du tecknar en leasing för det kan blir mycket dyrare än vad du tänkt dig. Till exempel om du vill avbryta avtalet tidigare eller om du sliter på bilen mer än vad som anses normalt. Till exempel genom repor. Då kan det helt plötsligt bli mycket dyrare. Så läs på alltså.

Hur vet ni vilket som är bäst?

Vi vet inte vilket som är bäst men vi tror vi kan få fram det genom att ta hjälp av våra besökare och långivare och banker vi samarbetar med. Så vi ihop statistik från dessa två tror vi att vi kan ta fram det bästa alternativet i olika kategorier av lån.

Kan man använda ett privatlån för att finansiera en bil?

Ja det är lån utan säkerhet du kan ta om du inte har någon insats tex. Vill du finansiera en bil med ett lån så är det privatlån eller billån med bilen som säkerhet du väljer mellan. Så läs på om dessa alternativ för att se vilket som passar dig bäst.

Hur utser ni det bästa billånet?

Vi utser det bästa billånet med hjälp av våra besökare. Det vi gör är att samla in data från hela året och ta fram dom 3 populäraste billånen via Kontantinsats.se. Det vill säga dom 3 billånen som våra besökare oftast väljer att låna pengar av efter ha läst någon av våra guider om billån. Sedan tittar vi vilka av dessa 3 som har bäst omdöme och betyg hos våra besökare. Där har vi sedan en topp 3 billån där vi helt enkelt utser nummer 1 på den listan till året billån. Och så har vi gjort sedan starten av Kontantinsats.se år 2010.

Finns det billån utan kontantinsats?

I vår guide billån utan kontantinsats tar vi upp hur man kan låna till bil utan att ha någon kontantinsats alls. Är det ett lån utan insats du vill ta för att köpa en bil så bör du titta in där. Men andra ord så finns det alltså och är ett privatlån till bil.

Hur stor insats måste man ha vid lån till bil?

Om du väljer lån där du lämnar bilen som säkerhet så måste du ha minst 20 procent. Men om du tar ett privatlån så kan du låna 100%. Så det gäller att du läsa på vad som gäller och vad som är bäst för just dig eller er.

Kan man ta ett blancolån til bil?

Ja det går utmärkt. Blancolån är exakt samma typ av lån som privatlån. Där du inte lämnar bilen som säkerhet. Det är bara två olika namn på samma typ av lån.


Viakredit

Viakredit är en kredit upp till 20.000kr som du kan ta löpande. Som ett kreditkort helt enkelt. Ett alternativ för dig som efterfrågar en flexibel återbetalning och vill kunna låna pengar om och om igen från samma utan att behöva skicka in en ansökan hela tiden. Du kan enkelt välja mellan att återbetala hela beloppet direkt efter minsta återbetalningsbeloppet. Vilket är 12% av utnyttjad kredit per månad. Månadsräntan ligger på 7% vilket är lägre än dom flesta snabblån, smslån och andra små-lån i skrivande stund. Du ansöker smidigt med e-legitimation och får svar direkt online på nätet. Du får pengarna dag eller senast nästa bankdag.

Viakredit