VECKANS TOPPLISTAN:
1. Advisa kontantinsats
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 29,50%
 • Löptid: 1år - 18år
 • Recension: 5-stars
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Låneförmedlare jämför lån gratis!
MER INFO »
2. Lendo kontantinsats
 • Belopp: 10000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 29,95%
 • Löptid: 1år - 15år
 • Recension: 5-stars
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Samma ägare som Blocket.se!
MER INFO »
Öppna HELA topplistan här »

Banklån – Bästa banklån 2019!

Bästa banklån försöker vi att tillsammans med våra kära besökare ta fram. Förstår och främst måste du förstå vad ett banklån är. Ett banklån räknar vi som ett lån du tar av en bank. Allt från alla långivare är nämligen banker så vi skiljer dom åt så. Ska du låna pengar av en bank så är det en bank och inte en annan typ av långivare helt enkelt. Det försöker vi reda ut här och sedan ta fram den bästa i vårt bäst i test. Med omdöme och betyg.


Innehåll Bästa banklån


Banklån? Vilket är bäst och har bäst ränta

Först måste vi bara skilja på olika typer av banklån. Vid just ordet banklån så menas ofta bolån eller privatlån (även kallat blancolån). Ett bolån är ett lån där du tar bostad som säkerhet för lånet och där du max får låna 85% av bostadens värde med bostaden som säkerhet för lånet. Resterande 15% kallas för kontantinsats och det är pengar du antingen måste ha själv eller skaffa genom att ta ett privatlån till det. För privatlån är ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för lånet och det lånet får du köpa vad du vill för. Till exempel för att finansera en insats för köp av en bostad.

Låna till jul

Låna till jul är det många av oss som behöver. December har väldigt många utgifter när man ska köpa julklappar och annat som hör julen till så som julmat och annat. Och till det kommer även nyår med allt vad det innebär. Så utgifterna blir ofta väldigt stora i december. Och då kan det behövas ett lån så man kan sprida ut utgifterna på några månader i stället för att ha alla under en och samma månad. Därför skapade vi den här guiden. Där vi kan samlas och hitta det bästa lånet för just detta.

Banklån som pensionär

Banklån som pensionär har tyvärr blivit svårt. Det finns bank som satt hårdare regler så fort man har gått i pension. Det vill säga runt 65år ungefär. Vissa har satt gränser redan tidigare än så. Det tycker vi så klart är helt fruktansvärt. Men i den här guiden försöker vi tipsa om banker som pensionärer även kan använda för att låna pengar. För varför ska man inte kunna låna pengar för att man blivit pensionär?

Så tar vi fram bästa banklånet

Det du ser här ovanför är alltså vårat egna bäst i test av just banklån. Och vet du inte vad det är för typ av lån kan du läsa om det här nedanför. Men testet går i alla fall ut på att vi samlar data som gör att vi kan utse testvinnare och sedan en andraplats och en tredjeplats. Vill du se alla kan du klickar på länken ovanför topp 3.

Här samlar vi allt om banklån

Vi har en startsida för allt vi skriver om just Banklån och det är guiden med samma namn, det vill säga Banklån. Så vill du läsa allt vi skrivit i ämnet så bör du titta in den sidan minst en gång. Vi tycker att alla som ska låna pengar med ett banklån bör läsa den sidan.

Det här är ett banklån

Vad ett banklån är kan skilja sig en del beroende på vem man frågar men vi har valt att kalla alla lån som man kan ta hos en bank för just detta. Speciellt eftersom så kallade peer-to-peer lån börjar bli väldigt stort och det är alltså lån mellan privatpersoner bland annat. Och därför kan det vara bra att ha ett ord för just lån hos en bank.

Ordet används mer sällan nu för tiden

Ja det är ett ord för lån som är påväg bort skulle vi gissa. Det kan man bland annat se på antalet sökningar hos Google. Det är ofta att någon söker på ett specifikt typ av lån. Till exempel privatlån, snabblån eller bolån.

Därför tror vi vårt test är det bästa

Detta är en sammanfattning av Bästa banklån. Ett banklån är ett lån som du kan ta hos en bank. Och det bästa försöker vi hitta i den här guiden. Det gör vi bland annat genom omdöme, betyg och recension. Vi skulle vilja veta om du tycker Bästa banklån är bra eller dålig? Klicka på stjärnorna för att säga vad du tycker. Vill du ge betyg med dina egna ord får du titta nedan istället. Du kan även säga vad du tycker om Bästa banklån med dina egna ord i kommentarsfältet. I form av ett omdöme alltså.

Vilket är det bästa banklånet?

Vi har gjort det så att vi skapat guiden Bästa banklån för att försöka ta reda på just detta. Och det försöker vi göra tillsammans med våra besökare. Var med och påverka detta du också. Vi samlar statistik över vilka lån som flest av våra besökare väljer bland annat. Och självklart även omdöme och betyg. Så se till att titta igenom det här du med och se så du hittar bäst ränta för det typet av lån som just du vill ta. Så börja gärna titta in guiden ovan och var med du med. Och sedan har vi även menyn där du kan klicka dig fram till några av våra största guider just nu.

Säg hemskt gärna vad du tycker också

Om du har lämnat ditt eget betyg på guiden så skulle vi bli glada om du vill motivera det. Så vi antingen kan ta åt oss krediten och göra en bättre sajt eller få lite beröm och bränsle att driva sajten vidare. Detta är innehållet i Bästa banklån. Uppdelat i olika kapitel för att du enklare ska hitta rätt. Det du ser här är hela överblicken över guiden så du redan här ska kunna veta vad guiden innehåller.

Vi uppdaterar Bästa banklån nästan varje dag

Bästa banklån är en sammanfattning av dom 3 bästa enligt våra tester. Och dom går ut på samlad data vi har om just sådana lån. Det vill säga omdömen och betyg som vi satt ihop och sedan lagt till hur populära dom är hos våra besökare. Slutligen har vi lagt till våra egna recensioner. Och vi uppdaterar dessa test med ny data varje vecka.

Bästa banklån
Bästa banklån försöker vi få fram med vårt bäst i test som du hittar info om i den här guiden.
Banklån

Så hittar du bästa banklånet

Så hur vet man då vilket lån som är bäst och har bäst ränta? I båda fallen så gäller det att jämföra, jämföra och jämföra. Är du intresserad av ett bolån så är vårt tips att du läser vidare i våran guide bolån. Och funderar du på att låna pengar med ett privatlån kan du läsa vidare här nedan. Att utse det bästa banklånet ser vi som våran huvuduppgifter. Och det gör vi tillsammans med våra besökare. Det vi gör är alltså att vi bjuder in våra besökare att lämna omdöme och betyg på samtliga lån bland annat. Och sedan lägger vi till våran egen recension om varje lån till det. Vi sorterar sedan dessa lån efter omdöme och betyg och efter 20 lån så visas det populäraste lånet. Och sedan nollställer vi listan varje måndag en minut över midnatt. På så sätt hoppas vi att vi tillsammans kan hitta det bästa lånet precis den här veckan.

Det är ett banklån 2018

Banklån är ett lån från en bank helt enkelt men det finns så många olika typer av lån så i det här inlägget tänkte vi gå igenom olika lån du oftast kan få ta hos en bank. Och vi går även igenom vad som räknas som bank i Sverige. Vårt mål är att när du läst det här inlägget så ska du veta vad som räknas som en bank i Sverige och vilka typer av lån det finns. Så att du ska kunna hitta exakt det lånet du är ute efter och som passar dig bäst. Kanske är det inte ens en bank du ska låna pengar av?

Men det hoppas vi att du själv kan komma fram till genom att läsa det här inlägget. Vårt mål är hela tiden att utbilda våra besökare som att dom själva kan jämföra lån och ta bra beslut om sin ekonomi som leder dom framåt i livet. Där huvudfokus ligger på att få människor in på bostadsmarknaden som annars riskera att hamna utanför. Detta genom att visa att man faktiskt kan låna till kontantinsatsen.

Hitta bästa banklån med låg ränta så här

Vi kan inte säga det för många gånger tycker vi – Jämför lån stenhårt innan du väljer att ta ett lån. Det finns väldigt mycket pengar att spara om du jämför och letar efter det lånet som har lägst ränta och bäst villkor för just precis dig. Guiden är en av våra största guider om banklån och det har blivit så eftersom vår främst ambition är att hitta det bästa banklånet helt enkelt. Och det tillsammans med er som läser det här. Så om du funderar på att ta just ett banklån så tycker vi att du bör besökare Bästa banklån först.

Verksamt skriver bra om banklån

Verksamt drivs av myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information och är en sajt där du som ska starta företag eller driver företag kan ha nytta av. Men det finns även mycket informationen som är bra för människor i vårt land som inte ska driva företag. Exempel på det är sidan om banklån. Vi tycker om att länka till källor med högt förtroende och det där är verkligen en sådan.

Vi tycker du ska läsa hela Banklån

Banklån är en sida där vi först och främst förklarar vad vi tycker det står för för lån. Så du vet hur vi har sorterat lån vi skriver om. Sedan är det dom vanligaste frågorna om det. Och självklart vårt bäst i test den senaste tiden.

Banklån ränta

Banklån kan betyga väldigt många olika typer av lån men om du vill se bolåneräntor kan du titta in guiden bolåneräntor och vill du jämför banklån som i privatlån (även kallat blancolån) där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar så kan du titta i topplistan här ovan. Där kan du se vad dom har för från ränta. Ett privatlån är väldigt individuellt och därför blir räntan väldigt svår att jämföra efter som vi omöjligt kan veta vad just du får för ränta om du väljer att låna pengar av den banken. Det kan inte du veta förens du skickar in en ansökan själv. Därför kan du jämföra från räntan istället där du kan se hur låg ränta du kan få som lägst. Sedan bedöms dina förutsättningar att få låna pengar och du får reda på just din ränta.

Läs våran populäraste guide om banklån innan du bestämmer dig

Här kan du jämföra räntor hos banklån. Vi har döpt den till Banklån ränta för att man snabbt ska se vad den innehåller. Tanken med guiden är att man ska kunna jämföra räntor. Eller rättare sagt lära sig själv att jämföra. Och inse hur viktigt det är. Tycker du att vi svarar på allt angå Banklån ränta? Här kan du vara med och säga om du tycker vi gör det eller inte. Du klicka helt enkelt bara på stjärnorna för att säga vad du tycker om guiden och dess innehåll. Och vill du göra det med dina egna ord finns kommentarsfältet.

Banklån aktiebolag? Har ni några guider om företagslån?

Ja vi har många guider om företagslån och du hittar startsida för dom i guiden med samma namn, det vill säga Företagslån. Där kan du bland annat hitta vilket banklån som är populäraste att använda hos våra besökare efter ha besökt någon av våra guider om lån till företag med banklån. Vårt mål är att skapa en plattform för alla våra besökare oavsett vilket lån det är dom är ute efter. Så vi jobbar varje dag med att erbjuder plats till alla som vill låna pengar till sitt företag att diskutera banklån till aktiebolag.

Banklån låg ränta, hur hitta man det?

Vårt mål med Kontantinsats.se är att ge en så bra överblick över lån som det bara går och lägga makten och kunskapen i våra besökares händer istället för att dom lägger den hos en bankman. Och är du ute efter ett banklån med låg ränta så borde du jämföra räntor tills du hittar det bästa lånet för just dig med den bästa räntan och det bästa villkoren för just dig.

Lån är så individuella så att jämföra räntor är svårt innan du har skickat in en ansökan själv. Du måste själv skicka in en ansökan för att få reda på om du får en låg ränta eller inte och beroende på vilken typ av lån du är ute efter så kan du välja olika sätt att få reda på det. Om du till exempel vill låna pengar med ett privatlån så kan en låneförmedlare vara smart där du får över 20 banker jämförda med bara en ansökan och en UC (kreditupplysning). Sedan låter dom bankerna tävla om att få låna ut pengar till just dig och erbjuda dig så bra ränta och villkor så att du väljer just dom.

Banklån låg ränta bild

Det är ett banklån

Många vet tyvärr inte vad som är ett banklån och vad som inte är det. Men det är alltså ett lån som en bank ger ut. Och du kan alltså låna även från företag som inte är bank. Men då är det inte ett banklån helt enkelt. Det har bland annat blivit populärt att låna av privatpersoner via låneförmedlare och då är det alltså inte ett lån från en bank.

Som du kan läsa här ovan kan du ge betyg på guiden med stjärnor men vill du göra det med dina egna ord kan du göra det nedanför här. Vi vill att du ger betyg på hur bra rubriken Banklån låg ränta stämmer med innehållet och det gör du med stjärnornas hjälp. Och nej inte dom på himlen utan dom här nedan. Fråga är kapitlet där vi uppmanar dig om att fråga och diskutera ämnet i guiden. Du kan göra det i kommentarsfältet och där svarar båda vi på redaktionen och andra besökare här på Kontantinsats.


Hur jämför ni lån?

Vi jämför lån med bland annat omdöme, betyg, räntor, hur populära lånen är och efter våra egna recensioner. Sedan sammanställer vi detta till topplistor i olika kategorier av lån. Vi skapar en sammanfattning av data som vi tror gör att listorna blir så bra som dom kan bli. Så dom är så användbara som möjligt.

Är blancolån ett banklån?

Ja det är samma ska om vi skrev om privatlån här ovan. Om det är en bank som har blancolånet så är det alltså ett lån hos en bank. Och kom ihåg att blancolån och privatlån är samma typ av lån. Alltså ett lån utan säkerhet.

Kan man ta ett lån till insatsen?

Ja är fullt möjligt att låna pengar till insatsen vid köp av bostaden. Det gör man i så fall med ett lån utan säkerhet och inte ett bolån där du lämnar bostaden som säkerhet.

Fungerar blancolån till att finansiera en husbil?

Ja du kan välja mellan att ta ett vanligt blancolån till husbilen och då kan du köpa vilken husbil du vill och låna så mycket som 100%. Annars är det ett lån där du lämnar husbilen som säkerhet som gäller.

Vad är skillnaden på ett privatlån och ett banklån?

Ett banklån har vi sorterat ut som ett lån som kommer från en bank. Vilket långt ifrån alla bank kommer ifrån. Du kan även låna från ett företag som inte är en bank. Alltså kan du ta ett privatlån från ett företag som inte är en bank. Det är skillnaden.

Vad räknas som ett banklån?

Ett banklån är ett lån du får hos banken. Oavsett vad det är för typ av lån alltså. Så till banklån räknas bolån, privatlån, bilån osv in. För alla lån är nämligen inte av en bank. Och det är bland annat det vi försöker förklara i guiden du befinner dig på just nu.

Är ett blancolån samma sak som lån utan säkerhet?

Ja det är exakt samma typ av lån och bara två typer av lån. Så se till att vet alla namn på lån utan säkerhet så du kan jämföra dom riktigt ordentligt. För om du bara söker efter blancolån får du inte lika bred jämförelse. Det ska inte blandas ihop med osäkert lån vilket är något helt annat.

Vad är en låneförmedlare?

Det är som det låter – ett företag som förmedlar lån. Som jämför lån åt dig. Och väljer du en bra så är den gratis.

Vad är ett banklån?

Det beror på vem man frågar är det snabbaste svaret. Men vi har sorterat in det så att det är alla lån som kommer från en bank. Så det kan vara ett privatlån och det kan vara ett bolån till exempel. Bara det är en bank som lånar ut pengarna.


Vad får jag ut efter skatt?

Det är en fråga som väldigt många som vill ha svar på och de enda sättet man kan få reda på exakt hur mycket man får tillbaka är att logga in på Skatteverket. Då kan du få reda på hur mycket du kan få tillbaka. Så logga in på ditt konto hos dom och se om ett beslut har kommit och då kan du få se hur mycket du kan få tillbaka. För det är det du frågade och det är det enda sättet du kan få reda på. Du kan läsa mer om skatt och privatekonomi genom att titta in menyn. Där kan du se vad vi skrivit om skatt tidigare. Det är viktigt att läsa på ordentligt om detta och lära sig allt man som vuxen människa bör veta om i Sverige.

Vad får jag ut efter skatt
Vad får jag ut efter skatt