1. Advisa kontantinsats
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
 • Se hur mycket du/ni får låna idag!
Till erbjudande »
2. Lendo kontantinsats
 • Jämför över 25 banker och långivare!
 • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
 • Samma ägare som Blocket.se!
Till erbjudande »

Se den totala topplistan genom att klicka här.

Vanliga frågor om lån

I det här kapitlet samlar vi på vanliga frågor om lån. Vi får in frågor varje dag på bloggen och svarar på nästan alla. Det gör att vi efter 7år verkligen vet vad dom vanligaste frågorna är. Vill du ställa en fråga till andra besökare och till oss på redaktionen så kan du enkelt göra det här nedanför i kommentarsfältet.

 • Hur mycket kan jag låna?
 • Hur går det till när man ska samla lån till ett stort?
 • Är inte snabblån och smslån samma sak?
 • → Kan man låna till bil utan kontantinsats?
 • Hur fungerar företagslån?
 • Vilken låneförmedlare är bäst?
 • Kan man låna till kontantinsatsen vid bostadsköp?

Hur mycket kan jag låna?

Hur mycket kan jag låna? är en av dom absolut vanligaste frågorna vi får. Och tyvärr är det en fråga vi inte kan svara på utan svaret på den frågan är att du kan inte veta innan du skickar in en ansökan. Du kan få lån hos en bank men bli helt nekad hos en annan. Du kan få låna 5000kr hos en bank som max och 3milj i bolån hos en annan. Så för att få svar på frågan måste du alltså skicka in en ansökan till den långivaren du önskar att få låna pengar hos.

Hur går det till när man ska samla lån till ett stort?

Det du gör då är helt enkelt att ta ett privatlån där du får en bättre ränta och bättre villkor i form av längre återbetalningstid så du vet att du kan betala tillbaka lånet i din takt. Så det som händer är alltså att du får in pengarna på ditt konto och sedan är det din uppgift att betala av dina lån som du vill packa ner i ett stort lån med bättre ränta istället.

Är inte snabblån och smslån samma sak?

Både ja och nej. Snabblån är lån som har kortare återbetalningstid än 1år. Så räknar åtminstone vi. Vilket vi även gör med smslån. Men skillnaden är att vi utgått från våra listor med snabblån och plockat ut dom som går att ta med en mobil. Där man kan identifiera sig med en mobil helt enkelt. Och förut var det enbart med sms vi tog med men nu har vi även med till exempel mobilt BankID. Men vi skriver alltid ut vilket typ av smslån det är.

Kan man låna till bil utan kontantinsats?

Ja det kan du men inte med bilen som säkerhet för lånet. Tar du ett billån och lämnar bilen som säkerhet för lånet så måste du ha minst 20 procent i insats oavsett vilken bank du väljer. Tar du däremot ett privatlån som billån så kan du låna hela beloppet till bilen.

Hur fungerar företagslån?

Våran guide företagslån är en fördjupande guide till dig som vill låna pengar till företag. Där får vi igenom hur du kan låna pengar till både aktiebolag och enskild firma.

Vilken låneförmedlare är bäst?

Vi har listat många låneförmedlare här på Kontantinsats och våran guide Bästa låneförmedlare visar vilken låneförmedlare som våra besökare tycker är bäst. Det vi gör är att lista låneförmedlare i Sverige och sedan får våra besökare vara med och ge omdöme och betyg på dessa. Listan börjar varje vecka med att vara sorterad efter just omdöme och betyg från våra besökare och sedan övergår den till att visa vilken som är mest populär efter 10 lån. På så sätt hoppas vi visa vilken som är bäst på att förmedla lån i Sverige.

Kan man låna till kontantinsatsen vid bostadsköp?

Ja det är bara din ekonomi eller val av bank som kan stoppa dig från det. Du kan däremot inte låna till insatsen med bostaden som säkerhet utan du måste ta ett privatlån (även kallat blancolån) till din insats.

Lämna en kommentar

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.