1. Advisa kontantinsats
  • Jämför över 30 banker och långivare!
  • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
  • Se hur mycket du/ni får låna idag!
Till erbjudande »
2. Lendo kontantinsats
  • Jämför över 25 banker och långivare!
  • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
  • Samma ägare som Blocket.se!
Till erbjudande »

Se den totala topplistan genom att klicka här.

Vad är kontantinsats?

Vad är kontantinsats? Kontantinsats är den delen av ett bolån som du måste ha själv eller i form av ett lån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för den delen av lånet. Ett så kallat lån utan säkerhet. Det vill säga ett privatlån / blancolån. (två namn på samma typ av lån) Vid ett bolån får du lämna bostaden som säkerhet för lånet upp till max 85% av bostadens värde. Så köper du för enkelhets skull en lägenhet för 1milj så måste du ha 15% i kontantinsats. Det vill säga 150.000kr. Oavsett vilken bank du väljer.

Vad är kontantinsats

Tyvärr vet allt för få vad en insats vid köp av bostad är för något och vad det innebär. Därför föddes guiden Vad är kontantinsats? hos oss. Här försöker vi så enkelt som möjligt svara på just det och visar hur det går till när man ska köpa en bostad. Oavsett om det är en lägenhet eller ett hus. Vi får ofta frågan och länkar enkelt till den här sidan då. Här har vi samlar dom vanligaste frågorna vi får in om just insats vid köp av hus och lägenhet. Hittar inte du det du söker kan du enkelt ställa din egen fråga längst ned.


Kan man låna till kontantinsatsen?

Svar: Ja man kan låna till sin kontantinsats till en bostad. Dock måste du ha god ekonomi för att ha möjligheten att göra det då både ett bolån och ett lån till kontantinsatsen kan bli ganska dyrt. Du måste ha utrymmer för en räntehöjning och bankerna blir hårdare och hårdare för varje dag som går känns det som.

Är det samma kontantinsats på hus och lägenhet?

Svar: Ja det är 15% i insats oavsett om man ska köpa hus eller lägenhet.

Vad är kontantinsats vid köp av bil?

Svar: Ska du köpa bil och vill lämna bilen som säkerhet för lånet så är det 20 procent i kontantinsats som gäller.


Lämna en kommentar

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.