Här ser du veckans topp 3 av lån vecka 42. För att se hela topplistan klicka du här.
#Ränta fr:Belopp:
1.Advisa låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
2.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
3.AXO Finans låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu

Topplån

Topplån används mer sällan idag än förr i tiden då vi idag har ett bolånetak som gör att du inte får belåna mer än 85% av bostaden oavsett vilken bank du väljer att låna pengar av. Det har gjort att många banker bara har ett bottenlån på 8% och sedan har du en kontantinsats på 15%. Dock finns det fortfarande banker kvar som kallar lånet mellan bottelån och kontantinsats för topplån. Då kan det alltså se ut så att du har ett bottenlån på 75% och sedan har du ett topplån på 10% och sedan en kontantinsats på 15%. Kontantinsats och topplån är alltså inte samma sak även om det verkar som folk blandar ihop det om vi tittar på alla frågor vi får in. Ett topplån kan vara ett lån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för lånet och därför får en högre ränta på dessa. Och sedan har du ett bottenlån där du lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Det beror helt på vilken bank du väljer och vilka dina förutsättningar för att få låna pengar är. Du kan även ha möjligheten att låna pengar till kontantinsatsen om du har förutsättningarna för det också. Det är absolut möjligt att göra så i alla fall. Många har väldigt svårt att spara ihop till insatsen inom rimlig tid och har därför ingen annan möjlighet än att låna till insatsen också.

Exempel på hur topplån kan se ut

Exempel ett:

  • Kontantinsats alltid minst 15%
  • Bottenlån 85%

Exempel två:

  • Kontantinsats alltid minst 15%
  • Topplån 10%
  • Bottenlån 75%

Topplån


Vad är topplån?

Svar: Topplån var vanligare förut men finns fortfarande hos vissa banker. Det gör det kanske ännu lite krångligare men vi hoppas kunna redovisa olika svar från banker och långivare hur det ser ut som dom.


Läs mer om Topplån

Här samlar vi på guider vi skrivit om just Topplån så att du så enkelt som möjligt ska få en så bra överblick som möjligt. Vi tycker alla som ska ta ett bolån bör veta om det som står i den här guiden.


Här är du nu: Kontantinsats » Topplån

Det här är en snabbmeny över guide Topplån. Du klickar bara på rubrikerna för att komma till det kapitlet du vill läsa mer om helt enkelt. På så sätt hoppas vi att du sparar tid och att du snabbare hittar det du söker. Här kan du ge omdöme och betyg på guiden Topplån som du precis har läst. Vi försöker skapa guider som verkligen ger mervärde till våra besökare och vi tror dom har större chans att göra det hur mer vi bjuder in våra besökare. Så på Kontantinsats.se kan du ge omdöme och betyg på alla lån och på alla guider. Så vi vet vad våra besökare vill ha. Här nedanför kan du vara med och diskutera och ställa eventuella frågor om just. Vi på redaktionen hänger i kommentarsfälten på Kontantinsats.se i stort sätt dygnet runt året runt och försöker alltid svara så snabbt vi kan. Andra besökare brukar trots det komma före oss ändå.

2 reaktion på “Topplån

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.