Här ser du veckans topp 3 av lån vecka 29. För att se hela topplistan klicka du här.
#Ränta fr:Belopp:
1.Advisa låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
2.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
3.Låna pengar av ICA Banken3,70%20000-350000krLåna pengar nu

Statistik över bostadspriser

Statistik över bostadspriser kan vara intressant att följa både när man ska köpa ny bostad och när man ska sälja sin nuvarande. Ofta brukar man ju sälja och köpa ganska tätt inpå varandra dessutom. Vi använder oss av två sajter för att själva hålla koll på priserna och i det här inlägget tänkte vi tipsa om dessa.

Mäklarstatistik

Statistik över bostadspriser mäklarstatistik

Mäklarstatistik.se kan man få en ganska bra bild över hur det ligger till där man bor. Dom täcker enligt egen uppgift cirka 70 procent av alla försäljningar av bostadsrätter, villor och fritidshus i Sverige.

Hur ofta uppdateras statistiken över bostadspriserna på Mäklarstatistik.se?

Så här skriver Mäklarstatistik på deras hemsida om det:

Informationen på hemsidan uppdateras månadsvis med bostadsrätts- och villa-statistik för den senaste tremånadersperioden, samt fritidshus-statistik för den senaste 12-månadersperioden.

Man bör därför tänka på att bostadspriserna svänger ganska kraftigt ibland och att statistiken därför kan ligga väldigt mycket efter. Därför bör man även följa bostadspriserna själv för att få en egen överblick också.

Booli – slutpriser

Statistik över bostadspriser booli

Booli är framför allt ett alternativ till Hemnet för att hitta bostäder som är till salu men dom har också en tjänst som för tillfället är gratis och som dom kallar Slutpriser. Där kan man söka över sitt område och få fram väldigt bra statistik ner på exakt bostad till och med. Hur mycket det täcker av alla försäljningar hittar vi dock inget om.

Men dessa två, Mäklarstatistik och Booli, får man en ganska bra och samlad statistik över bostadspriserna. Ser man dessutom till att hänga med själv så får man en ganska bra överblick.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.