Topplistan ändrades lördag 2018-02-24 kl 00:01.
#Ränta fr:Belopp:
1.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
2.Låna pengar av ICA Banken3,70%20000-350000krLåna pengar nu
3.MyLoan låneformedlare2,95%10000-500000krLåna pengar nu
4.AXO Finans låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
5.Zmarta låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu

Samla lån

Samla lån, hur gör man och hur hittar man det bästa samlingslånet för att samla lån och krediter till ett stort lån istället för att ha många kreditkort, snabblån, smslån och andra smålån? Samla lån och krediter på ett och samma ställe kan spara väldigt mycket pengar. Många gånger har man samlat på sig lån på flera olika stället till väldigt höga räntor med till exempel snabblån, kreditkort, smslån och andra smålån till hög ränta. Ett smart sätt som många väljer just nu är att börja samla lån och krediter till ett stort lån som man sedan kan betal av i sin egen takt. Då kan man istället ta ett enda lån med bättre ränta och villkor och sedan lösa alla dyra lån och krediter. Detta har blivit väldigt populärt efter att nästan alla som är med i TV-programmet Lyxfällan får göra det som första steget mot bättre ekonomi. Lyxfällan har dessutom varit sponsrade av Lendo som erbjuder just det. Du kan se Lendo och andra alternativ för dig som vill samla lån här ovan. Där finner du nämligen en topplista som sorterar fram vilket lån som besökare innan dig har valt för att samla sina dyra lån och krediter till ett lån istället.

Så hittar du bästa samlingslånet

Här ovan ser du veckans ENKLA topplista. Där visar vi vart våra besökare valt att samla lån och krediter den här veckan flest gånger efter ha läst våra guider om att samla lån och krediter till ett stort lån. Lite längre ned hittar du den STORA topplistan där du hittar sånt som omdöme, betyg, recensioner med mera. Både visar samma topplista, skillnaden är att den ENKLA topplistan är en mer avskalad där tanken är att man ska få en snabbare överblick medan den STORA topplistan är en mer fördjupande topplista där vi lägger stor viktigt på omdöme och betyg från våra besökare bland annat.

Samla lån

Populärt att samla lån idag

Högst upp på alla sökningar på Google så kan du se 4 annonser där företag betalar för att synas. Som ser väldigt lika ut som det ordinarie sökresultatet men är alltså betalda. För att synas längst upp när du söker på Samla lån och behöver företag betala 341kr under 2015. Det gjorde att sökordet klev in på topp 10 dyraste sökorden under 2015. Det är alltså väldigt många som vill samla lån och krediter.


Innehåll i guiden Samla lån

Här hittar du snabbmenyn över guider Samla lån så att du ska kunna hitta rätt så snabbt som möjligt. Du kan redan på förhand se vad du kan läsa i den här guiden så du inte behöver läsa något du inte vill och slösa bort din dyrbara tid.


Vanliga frågor om att samla lån

Här samlar vi vanliga frågor om att samla lån och krediter till ett stor lån. Hittar du inte det du söker om samlingslån kan du gå upp till menyn här ovan och klicka dig fram till kapitlet där du kan ställa dina frågor om just samlingslån. Får vi in frågorna tillräckligt många gånger så hamnar dom sedan här.

 • Är det privatlån man använder för att samla lån och krediter?
 • Hur går det till att samla lån?
 • Finns det något låneförmedlare som jämför lån där man kan samla lån?

Är det privatlån man använder för att samla lån och krediter?

Svar: Ja det är privatlån (även kallat blancolån) som används för att samla lån och krediter.

Hur går det till att samla lån?

Svar: Tanken är att hela den här guiden ska handla om just det. Alltså hur det går till när man vill samla lån och krediter till ett stort lån istället för att ha många små. Det man gör är helt enkelt att man tar ett privatlån som man får in på sitt konto och sedan hör man av sig till alla små-lån man har och betalar av dessa så snabbt man bara kan. Det är alltså du som får göra själva avbetalningen av dina små-lån med ditt nya stora lån.

Finns det något låneförmedlare som jämför lån där man kan samla lån?

Svar: Ja många låneförmedlare har till och med specialsidor just för att samla lån och krediter. Du kan besöka våran guide Bästa låneförmedlare där alla låneförmedlare fungerar att använda om man vill samla lån och krediter.


Samla lån – Veckans STORTA topplista

Här nedan listar vi dem populäraste alternativen att samla lån hos just den här veckan. I den STORA topplistan hittar du även omdöme och betyg med mera. Det är alltså en utökad version av den ENKLA topplistan.

 • → 1. Lendo (låneförmedlare)
 • → 2. ICA Banken
 • → 3. MyLoan (låneförmedlare)
 • → 4. Sambla (typ av låneförmedlare)
 • → 5. Zmarta (låneförmedlare)
 • → 6. Freedom Finance (låneförmedlare)
 • → 7. Bank Norwegian
 • → 8. Advisa (låneförmedlare)
 • → 9. Consector (låneförmedlare)
 • → 10. Santander

1. Lendo

Lendo är en låneförmedlare och väldigt populärt alternativ för dem som vill samla lån och krediter till ett stor lån. Via Lendos hemsida kan du fylla i att det är precis det du vill göra. Samla lån och sen hur mycket pengar du vill låna. Vi har skapat Lendo betyg, omdöme och recension där du som besökare kan se vad andra besökare tycker om låneförmedlaren Lendo och där du även kan läsa vad vi på redaktionen tycker om dom efter ha följt dom varje vecka sedan år 2010.

Samla lån Lendo


2. ICA Banken

Här nedan ser du en screenshot får ICA Bankens hemsida. Tyvärr är kvaliteten på bilden inte den bästa men det viktigaste är att vi kan leda dig rätt om du funderar på att låna pengar till att samla lån hos ICA Banken. När du kommer in på deras hemsida så hittar du fliken Samla lån genom att klicka på Lån högst upp i menyn. Då får du upp en meny på vänstra sidan och där klicka du helt enkelt på Samla lån. Då kan du ansöka om att få samla lån från 20.000kr och upp till max 350.000kr. Du kan välja återbetalningstid från 3år upp till max 12år. Du kan välja mellan att ansöka om lån med eller utan Mobilt BankID. För att se omdöme på ICA Banken går du till ICA Banken omdöme och vill du läsa våran recension så gör du det under ICA Banken recension.

Samla lån hos ICA Banken


→ 3. MyLoan

MyLoan är en låneförmedlare som jämför privatlån som är perfekta för att samla lån med. MyLoan har till och med en specialsida för det. Men det är samma typ av lån. Det vill säga ett lån utan säkerhet. Det du gör är att ta ett lån som du sedan kan betala av dina andra lån med. Läs mer i länken i topplistan. Om du planerar på att använda dig av en låneförmedlare och har tittat på Advisa så tycker vi att du ska titta in MyLoan omdöme, betyg och recension först. Där samlar vi alla åsikter som våra besökare lämnat i form av omdöme och betyg på Advisa. Där hittar du även vad vi på redaktionen tycker om dom efter ha följt låneförmedlare varje vecka sedan år 2010.

Samla lån My Loan


→ 4. Sambla

Sambla är en låneförmedlare som fungerar utmärkt för att jämföra lån till att ha som samlingslån. Sambla har bara funnits sedan år 2014 men det är redan över 140.000 som tagit ett lån via deras jämförelsetjänst. Vad beror det på tror du? Titta in deras tjänst och se själv.

Låna pengar Sambla


→ 5. Zmarta

Zmarta är en låneförmedlare som har samma ägare som låneförmedlare Zmarta. Men dom skiljer sig ändå åt så ska du samla lån tycker vi att du bör titta in båda. Du börjar med att klicka på Mer info i topplistan. Sedan klickar du på Lån. Där hittar du sedan 5 alternativ. Samla lån, privatlån, billån, företagslån och bolån. Och där klicka du på samla lån. Antingen Ansök nu eller Läs mer.

”Låna


→ 6. Freedom Finance

Freedom Finance är en av Sveriges kändaste låneförmedlare och ett väldigt populärt alternativ för våra besökare som vill samla lån. Freedom Finance har en knapp i menyn för bara dom som vill samla lån vilket gör att dom är extra populära för just det.

Låna pengar via Freedom Finance


→ 7. Bank Norwegian

Bank Norwegian är helägt av flygbolaget Norwegian som du förmodligen känner till ännu mer. Hos Bank Norwegian kan du ta ett privatlån som du sedan kan använda för att betala av dina dyra lån och krediter så du istället kan få ett stort lån istället för många små-lån.

”Låna


→ 8. Advisa

Advisa är en låneförmedlare precis som Lendo. Även Advisa har en specialsida för att just samla lån och där kan du läsa mer om hur det går till att samla dina lån och krediter till ett stort lån. Varför du ska välja Advisa framför Lendo som har samma typ av tjänst är inget vi kan svara på. Vårt råd är som vanligt att bilda din egen uppfattning om vilket lån eller låneförmedlare som passar just dig bäst. Klicka dig in på både Lendo och Advisa i det här fallet och se vilket som passar just dig bäst. Varken Advisa eller Lendo är bindande så du kan skicka in en ansökan och se om det först och främst är möjligt för dig att låna pengar genom dom. Om du får låna pengar via dom så behöver du inte tacka ja utan du kan i lugn och ro se om det är något lån som du tycker verkar bra och sedan ta ett beslut om du vill låna pengar eller inte.

Advisa


→ 9. Consector

Consector är en ganska ny låneförmedlare som snabbt blivit populär hos våra besökare. Via Consectror kan du enkelt slå ihop lån till ett stort lån.


→ 10. Santander

Santander lånar ut pengar för att du ska kunna samla lån hos dom. Du går in under privatlån och ansöker för att se om du har möjlighet att låna pengar av dom för att samla dina lån och krediter hos Santander.


Tips på andra guider relaterade till Samla lån

Här samlar vi tips på guider som är relaterade till Samla lån. Guider vi tror du skulle vilja läsa om du är intresserad av att samla lån och krediter alltså.

 • Samla alla lån på ett ställe
 • Samla lån och krediter
 • Samla lån utan UC
 • Lendo
 • Slå ihop lån
 • Låneförmedlare
 • Hur mycket får jag låna

Samla alla lån på ett ställe

Samla alla lån på ett ställe kan vara smart för att få ner kostnaden för alla lån. Det du gör då är att du helt enkelt tar ETT lån och löser alla andra lån. Då kan du förhandla fram en bättre ränta samt få ner kostnaderna runt. Alltså istället för att betala avgifter (utöver räntan alltså så som fakturor med mera) så för 20 olika lån och krediter så kan du samla alla till ett istället.

Samla lån och krediter

Vissa räntor så höga att lånet växer fast man betalar av på lånet varje månad. Då är det smart att ställa olika banker och långivare mot varandra och se vilka som vill ta över dina lån och vilken som erbjuder den bästa räntan. Antingen kan man göra så att man bakar in alla lån i sitt bolån om man har möjlighet till det. Det är oftast det billigaste lån alternativet. Men finns det inte möjlighet till det, då man till exempel har lånat upp till 85% av marknadsvärdet (15% måste vara kontantinsats) eller att man helt enkelt inte har någon bostadslån så finns det även andra alternativ. Då kan man ta ett så kallat privatlån (även kallat konsumtionslån och blancolån ibland) där man alltså samla alla sina tidigare lån under ett och samma i stället. Antingen går du direkt till din bank eller så tar du ett lån online där du i stället får hemma alla papper i brevlådan.

Samla lån utan UC

Samla lån utan UC är en guide för alla som vill samla lån och letar efter en bank eller långivare som inte tar någon UC. Varför man inte vill att dom ska ta en UC kan vara många men oftast är det att man vill hålla ner antalet UC för att inte försvåra att få låna pengar i framtiden. Läs mer under Samla lån utan UC.

Samla lån utan UC

Slå ihop lån

Guiden Slå ihop lån är till för att förklara för dom som vill veta hur det går till när man ska slå ihop lån till ett stort lån istället för att ha många små. Varför vissa kallar det just för att slå ihop lån och andra att samla lån och krediter. En guide vi verkligen tycker du borde läsa om du känner att du sitter i en situation där du behöver slå ihop lån och krediter till ett stort lån helt enkelt.

Lendo

Lendo är en låneförmedlare som erbjuder sina kunder att fylla i uppgifter för att jämföra över 20 banker som du kan samla lån och krediter hos. Våran guide Lendo är tänkt att fungera som en startsida för allt vi skriver om låneförmedlare Lendo. Lendo har år efter år varit det populäraste alternativet för att samla lån hos våra besökare så därför tycker vi du bör läsa den här guiden.

Låneförmedlare

För att samla lån och krediter så tar man ett privatlån och för att jämföra privatlån kan man använda sig av en låneförmedlare. Faktum är att dom allra flesta av våra besökare använder en låneförmedlare efter ha besökt någon av våra guider om att samla lån och krediter till ett stort lån och på så sätt spara pengar. Därför tycker vi att det är viktigt att du läsa guiden Låneförmedlare som vi skrivit och som är väldigt populär.

Hur mycket får jag låna

Hur mycket får jag låna är en guide som svarar på just den frågan. Faktum är att det är en av dom vanligaste frågorna vi får in här på Kontantinsats.se. Så funderar du på hur mycket pengar just du får låna på din lön bör du läsa den här guiden.


Läs mer om att Samla lån och krediter till ett stor lån

Här försökt vi så enkelt som möjligt skapa en meny över guider vi skrivit om att samla lån och krediter. Vi vill att du minst ska vilja läsa en sida till. Därför har vi skapat detta efter det.


Ställ en fråga och diskutera med andra besökare om att samla lån

Har du en fråga om att Samla lån så kan du skriva den här nedanför i kommentarsfältet så svarar antingen vi i redaktionen eller någon annan besökare. Både vi på redaktionen och andra besökare finns i kommentarsfälten dygnet runt.


Lämna betyg på guiden Samla lån

Här kan du ge betyg på våran guide om att Samla lån. Betyg ger du genom att trycka på stjärnorna precis här under. Du kan de 1, 2, 3, 4 eller 5 stjärnor. Hur fler stjärnor du ger oss desto mer gillar du vårt arbete med guiden. Vårt mål är att göra en gratis guide om lån som alla som ska låna pengar kan ha användning av. Vårt största mål är att få in människor på bostadsmarknaden som annars hade hamnat utanför. Stort tack för ditt besök och välkommen tillbaka! Du får väldigt gärna lägga till vår hemsida bland dina bokmärken eller länka till den från din blogg eller hemsida.


Lämna omdöme på guiden Samla lån

Omdöme på Samla lån kan du ge genom att lämna en kommentar här lite längre ned. Där kan du även ställa frågor om vår guide eller hemsidan i stort.


Sammanfattning

Samla lån innebär att man tar tar ett nytt stort lån (kallat privatlån och ibland blancolån) och betalar av alla sina gamla och dyrare lån. I den här guiden går vi igenom banker, långivare och låneförmedlare som på sin hemsida har specialsidor för att just samla lån och krediter. Sedan ger vi möjlighet till att läsa och lämna omdöme och betyg på samtliga. Vi skriver även recensioner och skapar topplistor som visar vilket lån som är populäraste just den här veckan och sedan i år. I den här guiden samlar vi alla lån som har en egen specialsida just för att samla lån och krediter till ett stor lån istället för många små-lån. På så sätt hoppas vi att du kan få ordning på din ekonomi.


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Samla lån

15 reaktion på “Samla lån

 1. Katarina

  Hej jag har massa kreditkort jag vill ha sönder och sen samla alla lån på ett ställe. Vilken bank bör jag välja?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Katarina! Vi ger inga sådana specifika råd vilken bank man bör välja. Men vi hoppas att omdömen, betyg, recensioner, våra guider och topplistor ska kunna hjälpa dig att själv hitta det bästa alternativet för just dig att samla lån och krediter till ett stort lån istället. Lycka till! Mvh Patrik på Kontantinsats.se

   Svara
 2. Mark

  Är det ett privatlån man har när man ska slå ihop lån? Fattar inte riktigt. Det är ju privatlån man har redan innan?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Mark! Lånen som ofta marknadsförs som lån till att samla lån med är privatlån. Du ska helt enkelt hitta ett lån som har lägre ränta och på så sätt få ner kostnaden om du har flera olika små lån med dyra räntor och avgifter. Många som samlar sina lån har många små smslån, snabblån och andra små krediter på kreditkort och annat. Ofta till hög ränta om dem ej kunnat betala av lånen i tid. Då kan man spara mycket pengar på att ta ett stort lån till alla dessa lån med en lägre ränta. Lycka till!

   Svara
 3. Erika

  Har massa smslån som jag skulle vilja samla ihop till ett lån istället tänkte jag och sen sluta att ta smslån och snabblån. Men hur gör man? Alltså vem betalar lånen? Gör dom det eller jag det?

  Svara
 4. Eva Carlsson

  Jag har 14 olika små krediter som jag skulle vilja samla till ett större lån istället då jag har svårt att hålla reda på alla lån och är rädd att missa att betala av något. Sen är det fruktansvärt dyrt också och jag har skjutit upp det så mycket att jag sitter och betalar ränta för det mesta känns det som. Men finns det någon maxgräns för hur många små krediter man får ha när man ska samla lån? Alltså har dom olika låneförmedlarna någon sådan gräns? Tänker om det är som att om man har för många UC så kan man inte få lån? Vet ni det här?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Eva! När du ska samla lån så lånar du en summa som du själv betalar av lånen med. Alltså spelar antalet ingen roll.

   Svara
 5. Lena

  Tack för den här sidan som hjälper en fattig kvinna ta tag i sin ekonomi så jag kan sitta på min balkong i sommar utan ångest. Tack!

  Svara
 6. Märta

  Samla mina små lån är det bästa jag gjort! Nu kanske jag äntligen får en sommar utan stress!

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Märta! Tack så hemskt mycket för din kommentar! Vi blir så otrolig glada när vi får såna här kommentarer! Det gjorde våran dag! TACK!

   Svara
 7. Josefine

  Jag hade 8 snabblån som jag tog när jag var deprimerad och inte hade någon ork att ens bry mig om att jag tog lån efter lån. Men nu har jag kommit ut det och samlat alla lån och krediter till ett stort lån. Det känns som jag fått en andra chans!

  Svara
 8. Matte

  Jag samlade ihop skulder min ex-fru fixade åt mig till ett och samma lån och känner en otrolig lättnad att ha ordning på allt nu. Tack för en bra guide! 5 av 5 får den av mig.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.