Här ser du veckans topp 3 i december. För att se hela topplistan klicka du här.
#Ränta fr:Belopp:
1.Advisa låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
2.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
3.Zmarta låneformedlare3,25%5000-600000krLåna pengar nu

Reporäntan idag

Reporäntan idag ligger på 1,75% då riksbanken sänkte reporäntan med 0,25% idag. Det efter ett år med tre höjningar med 0,25% per gång och två gånger då reporäntan fått stå stilla. Inlåningsräntan ligger på 1% och utlåningsräntan ligger på 2,50%. Om detta gör att några bolån blir billigare återstår och se. Om man läser banker och långivares kommentarer i media idag så verkar dom flesta tror att det inte kommer visa sig på räntan för bolån än utan att det måste till någon sänkning till. Men det återstår som sagt och se. Vi kommer ju även få se om det blir en sänkning på alla privatlån vi listar också, det vill säga alla lån utan säkerhet.

Om dom sänker räntan på bolånen så kan det vara smart att spara pengarna som ”blir över” då och som man tidigare betalat när räntan var dyrare. På så sätt kan man bygga upp en bra och trygg buffert som man kan ha när räntan går upp igen och om man skulle få svårt att betala den. Vill du öppna en sparkonto med bästa sparräntan så finns det information om det här på sidan.

Här kan du se reporäntan just nu

För att se den aktuella räntan så går du in här på Riksbankens hemsida. Där ser du även hur den sett ut historiskt. Om du har ett bolån är det viktigt att du följer reporäntan och lär dig vad som är bäst för just dig vad gäller att binda bolånet eller inte. Och när du ska göra det och inte.