Här ser du veckans topp 3 av lån vecka 28. För att se hela topplistan klicka du här.
#Ränta fr:Belopp:
1.Advisa låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
2.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
3.Låna pengar av ICA Banken3,70%20000-350000krLåna pengar nu

Räkna ut kontantinsats

Räkna ut kontantinsats? Hur gör man det? Att räkna ut kontantinsatsen är väldigt enkelt. Om vi tar kontantinsatsen till en bostad i Sverige till exempel så måste du ha minst 15 procent i kontantinsats oavsett vilken bank du väljer att ta ditt bolån hos. Du får alltså ha max 85 procent av bostadens värde som bolån. Alltså ett bolån med bostaden som säkerhet för lånet. Så du kommer alltså inte undan minst 15 procent i insats. Så hur räknar du då hur hur mycket insats du kommer behöva till din bostad? Jo du tar bara priset på bostaden gånger 0,15. Alltså om du köper en bostad för 4miljoner så tar du 4000000*0,15 och det blir 600.000kr. Det vill säga 15%. Köper du en bostad för 2milj så blir det alltså 2000000*0,15=300000kr. Väldigt enkelt att räkna ut hur mycket i insats du behöver alltså. Och har du inte tillräckligt med insats med egna pengar så kan du låna pengar till din insats med ett privat (även kallat Blancolån). Ett privatlån är ett lån där du inte lämnar något i pant för att få låna pengar. Räntan blir då något högre då banken tar en större risk att lån ut pengar till dig men du får då låna pengar till vad du vill. Till exempel till en kontantinsats till din bostad. Längst upp den här här sidan så ser du en topplista över vart besökare innan dig valt att låna pengar till sin insats.

Räkna ut kontantinsats: Summan du ska köpa bostaden för * 0,15

Sammanfattat så ska du alltså ta bostadens köpesumma gånger 0,15 på miniräknare. Då får du fram exakta insatsen du MÅSTE ha som minst.

Vet du att det går att låna till insatsen 2018?

Ja tyvärr är det allt för få som vet om att man kan låna pengar till insatsen. Det är bara ditt val av bank och din eller er egen ekonomi som kan hindra er från att göra det helt enkelt. Det finns alltså inga lagar som säger att man inte får låna till insatsen vid köp av en bostad. Men du får däremot inte belåna bostaden mer än 85% så dom resterande 15% som är kontantinsatsen måste alltså tas med ett privatlån. Men sedan kan du öka dina chanser att få låna pengar genom att inte låna 100% utan att ha en del av insatsen själv åtminstone.

Räkna ut kontantinsats


Vi har mer om Räkna ut kontantinsats

Kontantinsats.se skapades för att informera människor om att man faktiskt kan låna till insatsen också men inte med bostaden som säkerhet bara. Här har vi några andra guider vi skrivit i ämnet. Vi listar dom i ordningen som vi tror du vill läsa dom i.


Sammanfattning av Räkna ut kontantinsats

Räkna ut kontantinsats är sidan där vi skriver om hur du kan räkna ut din insats vid köp av hus eller lägenhet i Sverige. Helt enkelt hur du enkelt kan räkna ut 15% av vad bostaden kostar. Det är väldigt enkelt att göra det med en miniräknare om man vet vad man ska tycka in för att få fram 15 procent. Men vi skriver även om varför man räknar som man gör.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.