Här ser du veckans topp 3 av lån vecka 42. För att se hela topplistan klicka du här.
#Ränta fr:Belopp:
1.Advisa låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
2.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
3.AXO Finans låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu

Procent

Hur många procent ska kontantinsatsen vara?

Procent på insats vid köp av bostadsrätt / lägenhet

Vid köp av bostadsrätt / lägenhet så måste du ha en kontantinsats på MINST 15 procent. Det är dock möjligt att låna till din kontantinsats i vissa fall. Det får du i så fall göra med ett privatlån som är ett lån där du inte tar något i säkerhet för ditt lån. Till skillnad från ditt bostadslån där du tar din bostadsrätt / lägenhet som säkerhet för lånet. Skillnaden mellan dessa två är framför allt att långivaren tar större risk när du inte lämnar något i säkerhet för lånet och således måste ta mer betalt för det lånet.

Procent på instas vid köp av villa / hus

Vid köp av villa / hus gäller exakt samma sak. Det vill säga minst 15 procent. Och du kan även där få låna till kontantinsatsen i vissa fall. För att få reda på om det är möjligt för just dig / er får du / ni helt enkelt prova ansöka om det. Ett bolån + privatlån alltså. Smartaste är dock om du har pengar att försöka betala så stor del av insatsen med egna pengar.

Procent på insats vid köp av fritidshus

Vid köp av fritidshus gäller ofta lite andra regler. Ofta är procenten på insatsen något högre där. Detta eftersom marknaden för fritidshus är lite mer skakig och säkerheten för långivaren inte är så stor.

Procent vid köp av bil

Om du ska låna till bil med ett billån så är det LAG på minst 20 procent insats. Väljer du dock att köpa bilen med ett privatlån så är kontantinsatsen 0kr istället. Topplista på privatlån hittar du längst upp i det här inlägget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.