1. Advisa kontantinsats
  • Jämför över 30 banker och långivare!
  • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
  • Se hur mycket du/ni får låna idag!
Till erbjudande »
2. Lendo kontantinsats
  • Jämför över 25 banker och långivare!
  • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
  • Samma ägare som Blocket.se!
Till erbjudande »

Se den totala topplistan genom att klicka här.

Pantbrev

Pantbrev? Vad är ett pantbrev? I den här guiden kommer vi samla allt vi skrivit om pantbrev. Guiden uppdateras hela tiden löpande. Ofta flera gånger i veckan. Längst ner kan du vara med och ställa frågor och diskutera pantbrev. Vi vill skapa en startsida för alla som undrar något om pantbrev och vi vill göra det tillsammans med våra besökare. Vi är en av Sveriges största bloggar om ekonomi i Sverige och har funnits sedan 2010. Sedan dess har vi byggt ut sajten flera gånger i veckan.

Så vad är då ett pantbrev?

Ett pantbrev är kortfattat banken säkerhet som gör att dom har en säkerhet i ditt hus för att du ska betala lånet du har tagit för att köpa huset. Så om du inte betalar dina lån så kan banken alltså kräva att du säljer ditt hus. Det gör också att du inte kan sälja din bostad utan att lösa lånen hos din bank. Pantbreven är helt enkelt bankens säkerhet att dom inte lånar ut pengarna utan säkerhet.

Vad kostar ett pantbrev?

Vad kostar ett pantbrev? Svar: NYA pantbrev kostar i skrivande stund 2 procent av pantbrevets belopp i stämpelskatt och sedan en avgift på 375kr. Du betalar inga procent på gamla pantbrev som redan finns på huset.

Inget pantbrev på bostadsrätt

Det finns inget pantbrev på bostadsrätt så det behöver du inte bry dig om då.

Lämna en kommentar

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.