1. Advisa kontantinsats
  • Jämför över 30 banker och långivare!
  • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
  • Se hur mycket du/ni får låna idag!
Till erbjudande »
2. Lendo kontantinsats
  • Jämför över 25 banker och långivare!
  • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
  • Samma ägare som Blocket.se!
Till erbjudande »

Se den totala topplistan genom att klicka här.

Nordea billån kalkyl

Nordea billån kalkyl? Nordea har ganska bra lånekalkyler för billån och i det här inlägget tänkte vi gå igenom vart du hittar dom och hur den går till. Vi försöker gå igenom alla bankers lånekalkyler så titta gärna in på våra andra guider om andras bankers lånekalkyler. Vårt mål är att ha guider om alla företag som lånar ut pengar i Sverige. Titta gärna in vår guide Nordea billån också som är en större och mer omfattande guide om deras billån än den här. I den här guiden där du befinner dig nu går vi bara igenom deras kalkyler.

Vi går igenom deras lånekalkyler för både billån med bilen som säkerhet och billån utan bilen som säkerhet, det vill säga ett privatlån.

Nordeas billån med bilen som säkerhet

Här ser du kalkylen för Nordeas billån där du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Då måste du köpa bilen av en bilhandlare och du måste ha en kontantinsats på minst 20 procent. Bilen får inte kosta under 125.000kr för detta alternativ. Vid kredittidens slut får bilen inte överstiga 15år och längsta kredittid är 8år.

Nordea billån kalkyl

Nordeas billån utan bilen som säkerhet för lånet och utan kontantinsats

Så har vi då kalkylen för Nordeas billån där du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. Då får du köpa bilen av vem du vill. Alltså inte bara bilhandlare utan även privatpersoner. Du behöver ingen kontantinsats utan kan låna hela beloppet. Lägsta beloppet du kan låna är 10.000kr istället för 100.000kr för deras billån med bilen som säkerhet. (125.000kr inkl kontantinsatsen får bilen kosta som lägst då) Och du behöver inte bry dig om bilens ålder utan får köpa hur gammalt bil du vill. Lägsta kredittid är dessutom hela 15år istället för 8år.

Nordea billån kalkyl privatlån

I kalkylerna ovan har vi valt en kredittid på 8år på båda då det är max på billån med bilen som säkerhet medan du på privatlånet kan välja upp till 15år och på så sätt få ner månadskostnaden. Men vi har valt 8år för att du ska kunna se skillnaden på kostnaden. Vi har valt ett lån på 150.000kr på båda. Och vi har valt ett annuitetslån istället för rak amortering. Läs gärna våra guider vad skillnaden är mellan annuitetslån och rak amortering. Vi är medvetna om att när vi väljer 150.000kr på båda så innebär det att bilen kostar 150.000kr med ett privatlån om man inte lägger in en krona själv medan det med bilen som säkerhet för lånet innebär att bilen kostar 150.000kr + 20% kontantinsats. Men poängen med det är att visa att ett billån med bilen som säkerhet för lånet är billigare men att ett billån utan bilen som säkerhet för lånet har dina fördelar också och i vissa fall är det enda alternativet för vissa. Till exempel om man vill köpa bilen av en privatperson, man vill låna 100%, bilen är av en äldre än vad den får vara vid bilen som säkerhet eller att du inte har någon kontantinsats.

Med Nordea billån kalkyl försöker vi förklara hur man kan ta reda på vad ett billån skulle kosta hos banken Nordea. Det vi gör är ett guida dig igenom deras hemsida och berätta lite hur det går till och vilka alternativ det finns helt enkelt. För det finns nämligen inte bara ett typ av lån till bil att välja mellan. Och sedan hur du kan jämföra deras lån till bil mot andra om du skulle vara intresserad av det.


Har vi gjort Nordea billån kalkyl bra?

Tycker du att vi har gjort Nordea billån kalkyl bra? Svarar vi på hur du kan räkna ut hur mycket ett billån skulle kosta dig hos Nordea. Eller rättare sagt att det inte går att räkna ut det innan man skickar in en ansökan? Du kan ge betyg här nedan på hur bra du tycker vi svarat på frågan och rätt ut det för dig.


Lämna en kommentar

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.