Här ser du veckans topp 3 av lån vecka 42. För att se hela topplistan klicka du här.
#Ränta fr:Belopp:
1.Advisa låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
2.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
3.AXO Finans låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu

Lendo – Bäst i test 2018

Lendo är en så kallad låneförmedlare och vi har följt dom ända sedan år 2010. Det vill säga när vi startade Kontantinsats.se. Och det har vi gjort varje vecka sedan dess. Det har gjort att våran guide om denna låneförmedlare är väldigt omfattande. Och det växer för varje vecka som går. Vi råder alla våra besökare att läsa den här sidan innan man väljer att låna pengar via dom. Du ska alltid titta upp hur många banker en låneförmedlare har till exempel.

För först och främst måste du veta om att du inte lånar något av Lendo utan via dom. Dom jämför privatlån. Och det med bara en ansökan och en UC. Det är deras tjänst. Så vill du använda deras tjänst så bör du läsa igenom denna sida först.

Låna pengar Lendo

 • Lånebelopp: 10000kr-500.000kr
 • Lånetid: 3-15år
 • Åldersgräns: 18år
 • Grundades: 2007
 • Omsättning: Ca 255 miljoner 2015
 • Ägare: Det är Schibsted som är ägare. Dom finns på Oslobörsen och dom äger även Aftonbladet, Blocket.se och många andra stora och kända varumärken online.

Lendo


Innehåll i Lendo – Bäst i test 2018

 • Jämför alltid låneförmedlare
 • Vilka banker har Lendo samarbete med?
 • Vilken ränta får man?
 • Har dom billån?
 • Grundkrav för att få låna pengar via dom?
 • Låna pengar trots betalningsanmärkning?
 • Tar någon av dom som dom samarbetar med Creditsafe?
 • Lista på alla sidor om Lendo som vi har just nu

Jämför alltid låneförmedlare

Du kan jämföra Lendo mot andra låneförmedlare, banker och långivare och andra typer av jämförelsetjänster här ovan i vår topplista. Där ser du nämligen en topplista över lån som besökare innan dig valt just den här veckan. På så sätt hoppas vi få fram det bästa lånet i varje kategori av lån. Så här ovan ser du alltså dom mest populära privatlånen just precis den här veckan hos våra besökare. Sedan kan du lämna och läsa omdöme och betyg om samtliga lån.

Vill du lämna och läsa omdöme och betyg om Lendo så gör du det under här nedan. Innan vi sätter igång guider om så vill vi påminna dig om att du bör läsa villkoren här nedanför direkt. Så att du vet att just du har möjlighet att låna pengar så att du inte lägger ner onödigt tid på att skicka in en ansökan eller läsa vidare i våran guider om du ändå inte har möjlighet att låna pengar via dom. Tanken är att det här ska fungera lite som en startsida för allt vi skriver om dom. Här samlar vi helt enkelt allt vi tycker du ska veta innan du väljer att att använda deras tjänst som är att jämför privatlån.

Vi har skapat den här guiden för att du som besökare ska kunna se allt vi skrivit om låneförmedlaren och sedan vad våra besökare tycker om dom. Det är här vi sammanställer allt till en och samma sida och tanken vi har med det är att skapa en startsida för allt vi skriver om dom och där du som besökare kan vara med och bidra med ditt omdöme och betyg på dom.

Innan du ska låna pengar via Lendo så har vi några tips som vi tycker du ska läsa. Först och främst så hittar du en topplista här ovanför. Där kan du se hur Lendo ligger till hos besökare innan dig i år. Och för att sen göra den topplistan mer rättvis så har du även möjlighet att läsa och lämna omdöme, betyg och recension om Lendo. Vi har med banker, långivare, låneförmedlare och andra typer sv jämförelsetjänster. Därför har vi väldigt mycket bredare jämförelse än dem flesta. Vårt mål är att just ge den absolut bästa överblicken. Sedan skriver vi om dessa jämförelsetjänster och låneförmedlare så att man ser tydligt vad man jämför via dem. Därför har vi i Lendos fall även en sida som heter Lendo banker där vi helt enkelt listar vilka Lendo samarbetar med. Vi vill jobba med öppenhet mer än någon annan på så sätt.


Vilka banker har Lendo samarbete med?

Svar: Vi råder alla att titta up vilka banker en låneförmedlare har innan man skickar in en ansökan och så även med Lendo. Du kan titt här nedanför i kapitlet Vilka banker har Lendo eller så kan du titta i guiden Vilka banker har Lendo. Sådana guider har vi skapat om ALLA låneförmedlare.

Lendo banker

Vilken ränta får man?

Svar: Lendo visar en så kallad från ränta. Alltså lägsta möjliga räntan hos någon av deras samarbetspartners alltså. Men räntan sätts individellt via Lendo så det är inte säkert att just du får den räntan. Hur högre risk banken anser att det är att låna ut pengar till dig desto högre ränta. Med start från lägsta möjliga som du ser i topplistan här ovan.

Lendo ränta

Har dom billån?

Svar: Ja dom jämför billån utan säkerhet. Det vill säga lån där du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. Sådant typ av lån kallas även för privatlån och är ett lån du får låna till vad du vill. Alltså kan du till exempel låna till bil. Vid ett billån utan säkerhet behöver du inte hålla dig till villkor som ofta finns när du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Du kan läsa mer om billån under billån och låna till bil till exempel.

Grundkrav för att få låna pengar via dom?

Svar: Lendo har två olika grundkrav. Ett om du ska låna under 30.000kr och ett om du vill låna över 350.000kr. Har du svårt att få låna pengar och egentligen inte behöver mer än under 30.000kr så kan det alltså vara smart att ansöka om att få låna under 30.000kr.

Grundkrav för att få låna ÖVER 30.000kr

 • Du ska vara minst 18år gammal.
 • Du måste ha varit folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst ett år tillbaka.
 • Du måste ha en fast inkomst från arbete eller pension.
 • Du måste ha en årsinkomst på minst 110.000kr.
 • Du måste vara skuldfri från kronofogden i minst 6mån.

Grundkrav för att få låna UNDER 30.000kr

 • Du ska vara minst 18år gammal.
 • Du måste ha varit folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst ett år tillbaka.
 • Du måste ha en inkomst från arbete eller pension.
 • Du måste ha en årsinkomst på minst 110.000kr.
 • Du måste vara skuldfri från kronofogden i minst 6mån.
 • Du kan ansöka om lån upp till 30.000kr via Lendo äver om du inte är fast anställd alltså. Till exempel om du arbetar extra timmar, har ett vikariat eller är provanställd. Vid en tidsbegränsad anställning är det viktigt att du har 6 månader kvar av din anställningstid för att få låna pengar.

Låna pengar trots betalningsanmärkning?

Svar: Ja det går att låna pengar via Lendo trots att du har betalningsanmärkningar men det är väldigt individuella som alltid med lån. Begränsningen är i alla falla att du inte kan låna mer än 150.000kr om du har någon betalningsanmärkning eller betalningsanmärkningar. Du måste vara fyllda 18år, vara folkbokförd i Sverige, tjäna minst 120.000kr om året, vara skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader. Viktigt att komma ihåg är att Lendo är en låneförmedlare och Lendo kan inte påverkade det här utan det är deras samarbetspartners som sätter dessa krav.

Låna pengar via låneförmedlare Lendo

Tar någon av dom som dom samarbetar med Creditsafe?

Svar: Det är inte deras samarbetspartners som tar kreditupplysning utan det är dom själva. Och det är en UC dom tar och inget annat. Så om du inte vill ha en UC på dig så är dom inget för dig alltså.


Lista på alla sidor om Lendo som vi har just nu

Den här tabellen visar dom populäraste guiderna vi har skrivit om låneförmedlare Lendo. Se till att titta igenom hela listan för att se om du kan fördjupa dig innan du väljer låneförmedlare. Oavsett om det är deras tjänster du väljer eller någon annans.


23 reaktion på “Lendo – Bäst i test 2018

  1. Kontantinsats

   Hej Marcus! Om du tittar i inlägget ovan så skriver vi lite kort om just det och länkar vidare till ett inlägg där vi har försökt reda ut detta. Det inlägget uppdaterar vi dessutom så fort vi får reda på om dom avslutar något samarbete eller startar något nytt.

   Svara
 1. Lotta

  Jag har lånat 171.000kr till min kontantinsats via Lendo och det funkade väldigt bra. Jag fick pengarna snabbt och kunde betala handpenningen med dem först.

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Lennart, Lendo tar enbart en UC och den gäller för alla banker dem jämför åt dig. Hoppas det gav svar på din fråga annars är det bara återkomma med fler frågor.

   Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Anton! Det är väldigt svårt för oss att svara på men vi har fått in många frågor om just det och har därför valt att publicera ett svar här ovan i vår guide om Lendo. Hoppas det kan vara till hjälp!

   Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Eva, ja när Lendo startade sin verksamhet så skulle dem jämföra bolån vad vi vet men sedan ändrade dom det till att enbart jämföra privatlån och det är det dom gör i skrivande stund.

   Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Erik, Schibstedt (som även äger till exempel Blocket och Aftonbladet) äger Lendo sen hösten 2009 och köpte sedan upp Lendo så dem ägde 51% våren 2010 och sedan 97% hösten 2010. Sedan dess vet vi inte hur ägandet ser ut mer än att Schibstedt fortfarande äger minst 97%.

   Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Marcus, du har helt rätt. Lendo ägs av Schibsted som även äger Aftonbladet, Blocket, Compricer m.m för att dra några exempel.

   Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Bea,

   Att skicka in en ansökan är helt gratis hos Lendo. Om du får låna pengar via Lendo så har du pengarna inom 2-5 bankdagar från det att banken du väljer har din påskrift på att du vill låna pengar av dom.

   Svara
 2. Karin

  Kan bara säga att jag är väldigt nöjd med bemötandet hos Lendo. Har mitt samlingslån via Lendo nu och det gick väldigt smidigt och bra.

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Maj, Nej Lendo jämför inte bolån i dagsläget utan bara privatlån (även kallat blancolån).

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.