TOPPLISTAN VECKA 12 2019:
1. Advisa kontantinsats
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
 • Se hur mycket du/ni får låna idag!
MER INFO »

KLICKA HÄR för HELA topplistan!

Lendo – Bäst i test 2019! Jämför här!

Lendo är en så kallad låneförmedlare och vi har följt dom ända sedan år 2010. Det vill säga när vi startade Kontantinsats.se. Och det har vi gjort varje vecka sedan dess. Det har gjort att våran guide om denna låneförmedlare är väldigt omfattande. Och det växer för varje vecka som går. Vi råder alla våra besökare att läsa den här sidan innan man väljer att låna pengar via dom. Du ska alltid titta upp hur många banker en låneförmedlare har till exempel. För först och främst måste du veta om att du inte lånar något av Lendo utan via dom. Dom jämför privatlån. Och det med bara en ansökan och en UC. Det är deras tjänst. Så vill du använda deras tjänst så bör du läsa igenom denna sida först.

 Lendo kontantinsats
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Helt gratis att jämföra – Ej bindande!
 • Samma ägare som Blocket.se!
MER INFO »

Innehåll i guiden om Lendo

Låna pengar via låneförmedlare Lendo

Tar Lendo UC?

Ja Lendo tar UC och faktum är att dom flesta större lån tar UC. Vi har skrivit väldigt många guider om just UC och hur dom som låna pengar utan UC kan göra för att undvika få fler UC på sig och ändå kunna låna pengar. Vi har även skrivit många guider som år igenom hur man får bort UC på sig och hur långtid det tar. Vill du låna pengar och inte få någon UC på dig kan du börja med att läsa våran guide Lån utan UC där vi löpande hela tiden uppdaterar med det senaste om hur du kan låna utan UC och framförallt vart. Och vart andra oftast har låna för att inte få någon UC just den här veckan. Men svaret på från är att du inte kan låna via Lendo utan att dom tar en UC på dig.

Vilka banker har låneförmedlaren Lendo samarbete med?

Innan du väljer att låna pengar via låneförmedlaren Lendo så bör du ta reda på vilka banker dom samarbetar med och jämför åt dig med bara en enda kreditupplysning. (en UC) Vi hårdbevakar låneförmedlare i Sverige och listar banker som dom olika låneförmedlarna jämför åt dig för att du ska få en så bra överblick som möjligt och inte dra på dig någon onödig UC. För att se bankerna Lendo har så tittar du inte under Vilka banker har Lendo där vi löpande uppdaterar om just exakt det.

Lendo recension av Kontantinsats.se

Låneförmedlare: Lendo
Betyg: 4,9

Jämför alltid låneförmedlare

Hos oss kan du kan jämföra Lendo mot andra låneförmedlare, banker och långivare och andra typer av jämförelsetjänster här ovan i vår topplista. Där ser du nämligen en topplista över lån som besökare innan dig valt just den här veckan. På så sätt hoppas vi få fram det bästa lånet i varje kategori av lån. Så här ovan ser du alltså dom mest populära privatlånen just precis den här veckan hos våra besökare. Sedan kan du lämna och läsa omdöme och betyg om samtliga lån.

 • Lånebelopp: 10000kr-500.000kr
 • Lånetid: 3-15år
 • Åldersgräns: 18år
 • Grundades: 2007
 • Omsättning: Ca 255 miljoner 2015
 • Ägare: Det är Schibsted som är ägare. Dom finns på Oslobörsen och dom äger även Aftonbladet, Blocket.se och många andra stora och kända varumärken online.

Omdömen, betyg och recensioner

Vill du lämna och läsa omdöme och betyg om Lendo så gör du det under här nedan. Innan vi sätter igång guider om så vill vi påminna dig om att du bör läsa villkoren här nedanför direkt. Så att du vet att just du har möjlighet att låna pengar så att du inte lägger ner onödigt tid på att skicka in en ansökan eller läsa vidare i våran guider om du ändå inte har möjlighet att låna pengar via dom. Tanken är att det här ska fungera lite som en startsida för allt vi skriver om dom. Här samlar vi helt enkelt allt vi tycker du ska veta innan du väljer att att använda deras tjänst som är att jämför privatlån.

Jämför alltid

Vi har skapat den här guiden för att du som besökare ska kunna se allt vi skrivit om låneförmedlaren och sedan vad våra besökare tycker om dom. Det är här vi sammanställer allt till en och samma sida och tanken vi har med det är att skapa en startsida för allt vi skriver om dom och där du som besökare kan vara med och bidra med ditt omdöme och betyg på dom.

Innan du ska låna pengar

Innan du ska låna pengar via Lendo så har vi några tips som vi tycker du ska läsa. Först och främst så hittar du en topplista här ovanför. Där kan du se hur Lendo ligger till hos besökare innan dig i år. Och för att sen göra den topplistan mer rättvis så har du även möjlighet att läsa och lämna omdöme, betyg och recension om Lendo. Vi har med banker, långivare, låneförmedlare och andra typer sv jämförelsetjänster. Därför har vi väldigt mycket bredare jämförelse än dem flesta. Vårt mål är att just ge den absolut bästa överblicken. Sedan skriver vi om dessa jämförelsetjänster och låneförmedlare så att man ser tydligt vad man jämför via dem. Därför har vi i Lendos fall även en sida som heter Lendo banker där vi helt enkelt listar vilka Lendo samarbetar med. Vi vill jobba med öppenhet mer än någon annan på så sätt.

Bra när man ska samla lån med samlingslån

Du kan använda dig av en tjänst som Lendo om du till exempel vill samla lån till ett stort lån. Och på så sätt få ner räntan med att ha ett stort lån och inte många med högre ränta. Dessutom betalar man ofta avi-avgift för flera lån och på så sätt spar man in pengar redan där. Har du avi-avgift a 35kr per lån och har 10 små snabblån, smslån eller annat små-lån så blir det alltså 350kr i månaden som är totalt onödigt. Att ha 10 snabblån brukar dessutom resultera i en hög ränta och då kan du ta ett större privatlån för hela summan och få en lägre ränta på det lånet. Lendo är en låneförmedlare som ställer banker och långivare mot varandra så att du ska få det bästa lånet för just dig.

Hitta rätt i guiden

Det här är en guide om dom helt enkelt. Här samlar vi all data som som vi sedan använder till deras plats i våran topplista bland annat. Det är här du kan se en sammanfattning av deras verksamhet, deras omdömen och betyg och våran egen recension. Du kan även se hur populära dom är hos våra besökare. Vi följer dom varje dag och har gjort den ända sedan 2010.

Så snabbt kan du få pengarna

Klickar man på ”När betalas lånet ut?” på Lendos hemsida så står det att beroende på vilken bank eller låneinstitut du väljer att låna pengar ifrån så tar det olika lång tid att få dina pengar utbetalda till ditt konto. Och det finns olika sätt att skriva under skuldbrevet hos olika banker vilket gör att det tar olika lång tid. Skickas det ett skuldbrev till dig med post så ska du skriva under det och skicka tillbaka och då brukar det ta mellan 2-5 dagar från att dom får brevet tills du får pengarna på ditt konto.

Går du direkt till bankens kontor under kontorstid och skriver under det istället så får du pengarna utbetalda efter det, dock är det långt ifrån alla banker som ger den möjligheten av dem som du jämför hos Lendo. Men dom som ger den möjligheten så kan du göra det efter att du fått ditt låne-erbjudande via Lendo. Sen ger visa banker via Lendo dig möjlighet att skriva under ditt skuldbrev online direkt via BankID och då snabbare det på utbetalningen eftersom du kan skriva under direkt via en länk du får när du skickar in din ansökan via Lendo.

Att tänka på innan du lånar via låneförmedlare

Låna pengar via Lendo är väldigt populärt och kanske framför allt efter att Lendo köptes upp av samma ägare som Aftonbladet och Blocket så att man kan se deras reklam där hela tiden. Du kan se hur populära Lendo är här ovan i topplistan. Där ser du hur populära den är hos besökare innan dig. Du kan även läsa mer om Lendo här nedan. Vi försöker bygga ett mervärde för våra besökare genom att hela tiden bjuda in till diskussion. Därför kan man alltid kommentera och ställa frågor i alla guider och så även i alltså. Du ställer din fråga här nedanför i kommentarsfältet. Vi på redaktionen brukar svara inom 24 timmar och våra besökare av en av Sveriges största ekonomibloggar brukar vara vara lika snabba.

Lendo alternativ

Är du ute efter andra liknade alternativ till Lendo? Alltså låneförmedlare som samarbetar och jämför banker och långivare åt dig med en kreditupplysning bara. Det finns och några av dem största alternativen har vi i vår jämförelse ovan. Där hittar du bland annat Compricer, Freedoms Finance och Advisa. Du kan alltså genom vår topplista täcka in VÄLDIGT många långivare och banker. Många av dem som dessa samarbetar med hittar du även direkt i vår topplista.

Jämför Lendo mot andra låneförmedlare

Här ovan ser du en topplista över andra låneförmedlare och andra privatlån vi listar och som är alternativ till låneförmedlaren Lendo. Listan storteras efter vilken låneförmedlare som är populärast just precis den här veckan. Läs mer om låneförmedlarna under Låneförmedlare för att se alla låneförmedlare.

Lendo samla lån?

Lendo gör väldigt mycket reklam i TV bland annat och då framför allt att man ska samla lån hos dem. Men vad menar dem med det och varför ska man göra det? Jo det är privatlån Lendo förmedlare och det är alltså tänkt att funka som samlingalån för alla som dragit på sig många och dyra lån och krediter och som istället skulle vilja ha ett enda lån och så blir mycket billigare med låg ränta.

Startsidan för allt om Lendo

Vi samlar det viktigaste om Lendo under Lendo. Så fort vi skriver något nytt om dom så kommer det även upp där. Så det är en viktigaste guider om dom som vi har. Som en startsida för allt vi skriver om denna låneförmedlare. Lendo är en låneförmedlare och lånar inte ut pengar själva. Den gör att räntan varierar kraftigt från dom olika bankerna som dom jämför åt dig. Här ovan kan du se vad billigaste möjliga ränta är från.

Därför har låneförmedlare blivit populärt

Vi tror att låneförmedlare har blivit populära i och med att det är gratis och du kan skicka in en enda ansökan och få över 20 banker jämförda hos dom allra flesta bra förmedlarna av lån. Och dessutom med enbart en UC. Alltså en kreditupplysning från företaget UC. Lendo alternativ är guiden som visar låneförmedlare som är alternativ för dig som inte vill använda dig av Lendo. Listan sorteras efter hur populära dom är EFTER Lendo då Lendo annars leder överlägset som mest populär hos våra besökare. Vi vill skapa en sida där du som besökare ska kunna ta jämföra själv.

Sammanfattning av Lendo alternativ

Den här menyn är till för att du ska kunna klicka dig fram i guiden Lendo alternativ så enkelt som möjligt och läsa mer om låneförmedlare Lendo. Du ska alltså inte behöva scrolla igenom allt innan du ser om du är intresserad av sidan eller inte. Här ovan kan du ge betyg på och i kommentarsfältet nedan kan du ge ett omdöme med dina egna ord. Vi vill gärna vet vad du tycker vi kan göra bättre med guiden så vi kan göra innehållet bättre för varje besök. Här har du möjlighet att säga vad du tycker genom att ge betyg på guiden. Lendo är en låneförmedlare som du säkert vet vid det här laget och planerar du att använda dig av en sådan så kan du titta in våran listar på olika låneförmedlare så du kan hitta den som är bäst för just dig. Vi har tagit fram dom sidorna som handlar mest om detta.

Lendo ränta Låna pengar Lendo

Lendo är en av dom mest populära alternativen så självklart får vi mängder av frågor kring deras tjänst och här har vi samlar några av dom vanligaste och svar på dessa:

Vilka banker har Lendo samarbete med?

Vi råder alla att titta up vilka banker en låneförmedlare har innan man skickar in en ansökan och så även med Lendo. Du kan titt här nedanför i kapitlet Vilka banker har Lendo eller så kan du titta i guiden Vilka banker har Lendo. Sådana guider har vi skapat om ALLA låneförmedlare.

Vilken ränta får man?

Lendo visar en så kallad från ränta. Alltså lägsta möjliga räntan hos någon av deras samarbetspartners alltså. Men räntan sätts individellt via Lendo så det är inte säkert att just du får den räntan. Hur högre risk banken anser att det är att låna ut pengar till dig desto högre ränta. Med start från lägsta möjliga som du ser i topplistan här ovan.

Har dom billån?

Ja dom jämför billån utan säkerhet. Det vill säga lån där du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. Sådant typ av lån kallas även för privatlån och är ett lån du får låna till vad du vill. Alltså kan du till exempel låna till bil. Vid ett billån utan säkerhet behöver du inte hålla dig till villkor som ofta finns när du lämnar bilen som säkerhet för lånet. Du kan läsa mer om billån under billån och låna till bil till exempel.

Grundkrav för att få låna pengar via dom?

Lendo har två olika grundkrav. Ett om du ska låna under 30.000kr och ett om du vill låna över 350.000kr. Har du svårt att få låna pengar och egentligen inte behöver mer än under 30.000kr så kan det alltså vara smart att ansöka om att få låna under 30.000kr.

Grundkrav för att få låna ÖVER 30.000kr

 • Du ska vara minst 18år gammal.
 • Du måste ha varit folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst ett år tillbaka.
 • Du måste ha en fast inkomst från arbete eller pension.
 • Du måste ha en årsinkomst på minst 110.000kr.
 • Du måste vara skuldfri från kronofogden i minst 6mån.

Grundkrav för att få låna UNDER 30.000kr

 • Du ska vara minst 18år gammal.
 • Du måste ha varit folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst ett år tillbaka.
 • Du måste ha en inkomst från arbete eller pension.
 • Du måste ha en årsinkomst på minst 110.000kr.
 • Du måste vara skuldfri från kronofogden i minst 6mån.
 • Du kan ansöka om lån upp till 30.000kr via Lendo äver om du inte är fast anställd alltså. Till exempel om du arbetar extra timmar, har ett vikariat eller är provanställd. Vid en tidsbegränsad anställning är det viktigt att du har 6 månader kvar av din anställningstid för att få låna pengar.

Låna pengar trots betalningsanmärkning?

Ja det går att låna pengar via Lendo trots att du har betalningsanmärkningar men det är väldigt individuella som alltid med lån. Begränsningen är i alla falla att du inte kan låna mer än 150.000kr om du har någon betalningsanmärkning eller betalningsanmärkningar. Du måste vara fyllda 18år, vara folkbokförd i Sverige, tjäna minst 120.000kr om året, vara skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader. Viktigt att komma ihåg är att Lendo är en låneförmedlare och Lendo kan inte påverkade det här utan det är deras samarbetspartners som sätter dessa krav.

Tar dom Creditsafe?

Det är inte deras samarbetspartners som tar kreditupplysning utan det är dom själva. Och det är en UC dom tar och inget annat. Så om du inte vill ha en UC på dig så är dom inget för dig alltså.

Lendo omdömen?

Är du ute efter att läsa lite omdömen om Lendo så kan du läsa och lämna eget betyg under Lendo omdöme. Du ger betyg i form av stjärnor. Sen lämnar du bara en kommentar helt enkelt. Du kan även ta en titt under Lendo banker och Lendo för att läsa mer om dom. Under Lendo omdömen har vi samlar omdömen från Lendo omdöme. Här citerar vi alltså några av dessa. Men vill du se alla så klickar du bara in dig där och läs och lämnar dina egna ord där.

Lånar man pengarna av Lendo?

Lendo är låneförmedlare och lånar inte ut pengar själva. Så när du skickar in en ansökan hos Lendo så ställer dom din ansökan mot över 20 bankers erbjudande om att låna ut pengar till dig. Sedan kan du se om det är något av dessa erbjudande som passar dig. Och det gör Lendo helt gratis. Du kan alltså skicka in en ansökan för att se hur mycket pengar du kan låna och om du kan låna pengar och sedan kan du bestämma dig efter det om du ska låna eller inte. Men då lånar du alltså av någon av bankerna som Lendo har samarbete med och jämför åt dig och inte av Lendo.

Lendo svarstid?

Hur lång tid tar det för Lendo att svara på en ansökan? Vad vi kan hitta på deras hemsida så ska du få svar inom 24 timmar. Det står att du ofta får svar inom så lite som en minut men att dom rekommenderar sina kunder att vänta i just 24 timmar så ansökningen är färdigbehandlad. Sedan är din lånelöfte i 30 dagar så det gäller att du bestämmer dig innan tiden går ut att få låna pengar via låneförmedlaren. I skrivande stund så får du upp till så mycket som 25 banker jämförda när du skickar in en ansökan. Sedan beror det på vilken du sedan väljer för att få reda på hur snabbt du får pengarna utbetalda till ditt konto. Om det är viktigt för dig så ska du även läsa på det hos dom olika alternativen. Det beror på vilken du väljer och det beror på hur du skriver under skuldebrevet. Om du gör det fysisk eller via BankID.

Största sidan om Lendo

Vi har skrivit om låneförmedlare Lendo varje veckan ända sedan 2010. Det har gjort att vi har ett enormt bibliotek av guiden om dom och därför har vi skapa sidan Lendo. Det vi har gjort där är att samla alla guider på ett och samma ställe. Eller vi har rättare sagt sammanfattat det viktigaste och länkat vidare till guiderna där vi tycker du borde ta en fördjupning.

Lendo samarbetspartner

Vilka banker har Lendo samarbete med? Det är en fråga vi ofta får in och därför har vi skapat en sida där vi uppdaterar det så fort det blir något ändring och du hittar den sidan under Lendo banker. Där hittar du alltså alla banker som Lendo samarbetar med just nu och så fort vi får info om ändring så uppdaterar vi sidan med det. Vi skulle bli väldigt glad om du tog dig tid att lämna omdöme och betyg på den här guiden.

Låna pengar via Lendo