Veckans topplista över lån - v.42 2017

Här nedan ser du en topplista över lån som sätts efter vart besökare innan dig valt att låna pengar just den här veckan v.42 2017. Du kan skicka in en ansökan direkt online på nätet och du får ofta svar direkt om det är ett alternativ för dig/er. En låneansökan tar sällan mer än 5-10 minuter. Du hittar villkoren under "Mer info »".

Ett tips är att ni ansöker tillsammans om ni är gifta eller sambos då det brukar öka chansen till få låna pengar och dessutom till lägre ränta.

→ Topplistan ändrades onsdag 2017-10-18 kl 00:01.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
1.Låna till kontantinsats hos Lendo3,25%1-15år5000-500000krMer info om Lendo
2.Låna till kontantinsats hos ICA Banken3,70%3-12år10000-350000krMer info om ICA Banken
3.MyLoan2,95%2-15år10000-500000krMer info om My Loan
4.Sambla2,95%1-10år5000-500000krMer info om Sambla
5.Låna till kontantinsats via Zmarta3,54%1-15år1000-500000krMer info om Consector
6.Låna till kontantinsats hos Freedom Finance3,54%1-12år5000-500000krMer info om Freedom Finance
7.Låna till kontantinsats hos Bank Norwegian4,99%1-15år5000-500000krMer info om Bank Norwegian
8.Låna till kontantinsats hos Advisa2,95%1-12år10000-500000krMer info om Bank Advisa
9.Consector2,95%1-15år10000-500000krLåna till kontantinsats via Consector
10.Låna till kontantinsats Santander topplista3,95%2-15år20000-350000krLåna till kontantinsats Santander


Låna pengar med bilen som säkerhet – Viktigt

Låna pengar med bilen som säkerhet? Varför skulle man göra det? Svar: Det finns två sätta att låna till bil. Det ena är att låna pengar med bilen som säkerhet för lånet. Men vad menas med det? Jo banken tar bilen som säkerhet för lånet till dig. Så om du inte betalar för lånet så kan dom ta bilen och sälja den och få in pengar så och sen kräva resten av dig ut över det. Det gör att banken tar mindre risk och därför kan låna ut pengar till dig billigare än ett privatlån där risken för banken är större. Men varför ta inte alla billån med bilen som säkerhet om det är billigare? Jo för om du lämnar bilen som säkerhet för lånet så måste du också stå för 20 procent själv. Det är nämligen lag på att du måste lämna en kontantinsats på minst 20 procent själv vid ett sådant lån. Det märkliga är att du kan låna pengar till kontantinsatsen på 20 procent genom ett privatlån och sedan ta resterande 80 procent som ett billån. Men kan menar vi att det är många som gör det och där inte banken protesterar. Men när du lämnar bilen som säkerhet för lånet så finns det ännu mer krav än kontantinsats och det brukar vara att du inte får köpa en bil äldre än 10år, att du måste köpa den av en auktoriserad bilhandlare och att den måste kosta mer än 50000kr. Och för att komma förbi dessa krav så väljer många att låna till bil med ett privatlån istället. Ett privatlån är ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för lånet. Räntan blir lite högre då men du slipper många krav. Du behöver ingen kontantinsats och du får köpa vilken bil du vill och från vem du vill. Det gör att många väljer ett billån utan säkerhet. När man kan få ett privatlån med låg ränta som nu för tiden så gör ännu mer det dessutom.

Låna pengar med bilen som säkerhet


Innehåll i guiden Låna pengar med bilen som säkerhet

Här kan du se vad guiden Låna pengar med bilen som säkerhet redan innan du börjar läsa den. Du kan enkelt klicka på rubrikerna för att läsa mer.

 • Låna pengar med bilen som säkerhet »
 • Innehåll i guiden Låna pengar med bilen som säkerhet (här är du nu)
 • Vanliga frågor om Låna pengar med bilen som säkerhet
 • Sammanfattning av Låna pengar med bilen som säkerhet
 • Läs mer om Låna pengar med bilen som säkerhet
 • Ställ en fråga och diskutera Låna pengar med bilen som säkerhet
 • Betyg på Låna pengar med bilen som säkerhet
 • Omdöme på Låna pengar med bilen som säkerhet

Vanliga frågor om Låna pengar med bilen som säkerhet

Här samlar vi löpande på frågor som vi får in som är relaterade till Låna pengar med bilen som säkerhet och som vi svarat på. Alla frågor du ställer i kommentarsfält på Kontantinsats.se kan alltså hamna här.

 • Finns det billån utan kontantinsats?

Finns det billån utan kontantinsats?

Svar: Ja det finns billån utan kontantinsats och det är billån där du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. Det vill säga lån utan säkerhet. Namn på lån utan säkerhet till bil är bland annat privatlån, blancolån och konsumtionslån. Men dom flesta bankerna har privatlån till bil som ett alternativ när man trycker på deras sidor om billån i deras menyer.


Sammanfattning av Låna pengar med bilen som säkerhet

I den här guiden går vi igenom hur du kan låna pengar med bilen som säkerhet och vad som skiljer det mellan att inte lämna bilen som säkerhet för lånet. För det är framförallt dessa två alternativ som gäller om du ska låna pengar till en bil. Du kan leasa en bil också men då lånar du inte pengar till den.


Läs mer om Låna pengar med bilen som säkerhet

Det här är en snabbmeny över andra guider vi skrivit om just Låna pengar med bilen som säkerhet eller som är relaterade till det. Så har du inte hittat det du söker här ovan så hoppas vi att du kan göra det i någon av dessa guider istället. Vi uppdaterar den här menyn så fort vi har en guide som vi tycker passar här.


Ställ en fråga och diskutera Låna pengar med bilen som säkerhet

Här nedanför i kommentarsfältet kan du vara med och diskutera Låna pengar med bilen som säkerhet med oss på redaktionen eller med andra besökare. Vi finns online 24 timmar om dygnet året runt och svarar oftast inom 24 timmar.


Betyg på Låna pengar med bilen som säkerhet

Du kan säga vad du tycker om guiden Låna pengar med bilen som säkerhet genom att lämna omdöme och betyg här nedanför. Det vi vill att du ger betyg och omdöme på är hur bra du tycker vi lyckas svara på rubriken.

(20 röster och i snitt: 4,90 av 5)

Omdöme på Låna pengar med bilen som säkerhet

Vill du hellre skriva vad du tycker om Låna pengar med bilen som säkerhet gör du det i kommentarsfältet.


Här är du nu: Kontantinsats » Låna pengar med bilen som säkerhet

Det här inlägget postades i Billån, Låna pengar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Låna pengar med bilen som säkerhet – Viktigt

 1. Karl skriver:

  Vilket är billigast i längden? Privatlån eller billån med bilen som säkerhet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.