1. Advisa kontantinsats
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
 • Se hur mycket du/ni får låna idag!
Till erbjudande »
2. Lendo kontantinsats
 • Jämför över 25 banker och långivare!
 • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
 • Samma ägare som Blocket.se!
Till erbjudande »

Se den totala topplistan genom att klicka här.

Låna pengar med bilen som säkerhet

Låna pengar med bilen som säkerhet? Varför skulle man göra det? Det finns två sätta att låna till bil. Det ena är att låna pengar med bilen som säkerhet för lånet. Men vad menas med det? Jo banken tar bilen som säkerhet för lånet till dig. Så om du inte betalar för lånet så kan dom ta bilen och sälja den och få in pengar så och sen kräva resten av dig ut över det.

Se dom 3 populäraste ovan

Det gör att banken tar mindre risk och därför kan låna ut pengar till dig billigare än ett privatlån där risken för banken är större. Men varför ta inte alla billån med bilen som säkerhet om det är billigare? Jo för om du lämnar bilen som säkerhet för lånet så måste du också stå för 20 procent själv. Det är nämligen lag på att du måste lämna en kontantinsats på minst 20 procent själv vid ett sådant lån. Det märkliga är att du kan låna pengar till kontantinsatsen på 20 procent genom ett privatlån och sedan ta resterande 80 procent som ett billån.

Låna pengar med bilen som säkerhet

Innehåll Låna pengar med bilen som säkerhet

 • Så har vi lagt upp guider om lån till bil
 • Ställ gärna frågor om det är något du undrar över angå billån
 • Finns det billån utan kontantinsats?
 • Billån med bilen som säkerhet och billån utan säkerhet?
 • Kan man låna 100% vid köp av bil?
 • Finns det billån utan kontantinsats?

Så har vi lagt upp guider om lån till bil

I den här guiden går vi igenom hur du kan låna pengar med bilen som säkerhet och vad som skiljer det mellan att inte lämna bilen som säkerhet för lånet. För det är framförallt dessa två alternativ som gäller om du ska låna pengar till en bil. Du kan leasa en bil också men då lånar du inte pengar till den. Här kan du se vad guiden Låna pengar med bilen som säkerhet redan innan du börjar läsa den. Du kan enkelt klicka på rubrikerna för att läsa mer. Här samlar vi löpande på frågor som vi får in som är relaterade till Låna pengar med bilen som säkerhet och som vi svarat på.

Ställ gärna frågor om det är något du undrar över angå billån

Alla frågor du ställer i kommentarsfält på Kontantinsats.se kan alltså hamna här. Vill du ställa en egen så är det bra scrolla längst ned på den här sidan och ställa den redan nu. Du kan säga vad du tycker om guiden Låna pengar med bilen som säkerhet genom att lämna omdöme och betyg här nedanför. Det vi vill att du ger betyg och omdöme på är hur bra du tycker vi lyckas svara på rubriken. Vill du hellre skriva vad du tycker om Låna pengar med bilen som säkerhet gör du det i kommentarsfältet.


Finns det billån utan kontantinsats?

Svar: Ja det finns billån utan kontantinsats och det är billån där du inte lämnar bilen som säkerhet för lånet. Det vill säga lån utan säkerhet. Namn på lån utan säkerhet till bil är bland annat privatlån, blancolån och konsumtionslån. Men dom flesta bankerna har privatlån till bil som ett alternativ när man trycker på deras sidor om billån i deras menyer.

Billån med bilen som säkerhet och billån utan säkerhet?

Svar: Ska du låna till bil är det framförallt dessa två alternativ du kan välja mellan. Och dom skiljer sig något åt. Och det skiljer sig även från långivare till långivare. Men oftast är det så att du måste ha en insats på minst 20% vid bilköp med bilen som säkerhet. Bilen måste vara nyare än x-antal år. Du får bara köpa bilen av en bilhandlare. Men för det får du ofta en billigare ränta. Och privatlån till bil är alltså ett billån utan säkerhet. Där du kan köpa vilken bil du vill av vem du vill och låna 100%. Men ofta med en något högre ränta. Dock finns det undantag från detta så se till att alltid jämföra lån innan du tar och lånar pengar till en bil.

Kan man låna 100% vid köp av bil?

Svar: Men kan menar vi att det är många som gör det och där inte banken protesterar. Men när du lämnar bilen som säkerhet för lånet så finns det ännu mer krav än kontantinsats och det brukar vara att du inte får köpa en bil äldre än 10år, att du måste köpa den av en auktoriserad bilhandlare och att den måste kosta mer än 50000kr. Och för att komma förbi dessa krav så väljer många att låna till bil med ett privatlån istället. Ett privatlån är ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för lånet. Räntan blir lite högre då men du slipper många krav. Du behöver ingen kontantinsats och du får köpa vilken bil du vill och från vem du vill. Det gör att många väljer ett billån utan säkerhet. När man kan få ett privatlån med låg ränta som nu för tiden så gör ännu mer det dessutom.


Sammanfattning av Låna pengar med bilen som säkerhet

Det här är en snabbmeny över andra guider vi skrivit om just Låna pengar med bilen som säkerhet eller som är relaterade till just det. Så har du inte hittat det du söker här ovan så hoppas vi att du kan göra det i någon av dessa guider istället. Vi uppdaterar den här menyn så fort vi har en guide som vi tycker passar här. Den uppdateras bland annat efter vilka guider våra besökare visar intresse för. Så att sajten alltid blir bättre för varje besökare som besöker oss.