1. Advisa kontantinsats
  • Jämför över 30 banker och långivare!
  • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
  • Se hur mycket du/ni får låna idag!
Till erbjudande »
2. Lendo kontantinsats
  • Jämför över 25 banker och långivare!
  • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
  • Samma ägare som Blocket.se!
Till erbjudande »

Se den totala topplistan genom att klicka här.

Låna på lägenheten

Låna på lägenheten? Kan man belåna en bostadsrätt? Ja du kan låna på lägenheten. Det vill säga lämna lägenhet som säkerhet för lånet. Du kan ta en bolån när du köper lägenhet med bostaden som säkerhet för lånet och sedan ta lån igen med lägenheten som säkerhet. Lånet går till på samma sätt. Du lämnar bostaden som säkerhet till banken. Då vet banken att om du inte betalar lånet så kan dom alltid sälja lägenheten och få tillbaka pengar så i stället. Det gör att risken att låna ut pengar till dig minskar och därför blir det även billigare att låna pengar med lägre ränta.

För desto större risk banken tar desto mer måste dom även ta betalat. Lägenheten kan behöva värderas om av en mäklare för att se hur hur mycket mer du kan belåna lägenheten. I Sverige får man belåna max 85 procent av bostadens värde. Banken har sällan någon åsikt till vad du använder pengarna så du får låna till bil, resa eller renovering till exempel. Men belånar man bostaden så är det absolut bäst att göra så bostaden förhoppningvis höjs i värde.

Du befinner dig just ni på guiden Låna på lägenheten där vi skriver om hur man kan låna pengar med lägenheten som säkerhet för lånet. Tycker du vi har gjort det bra? Här kan du nämligen lämna ett betyg på hur bra eller dåliga du tycker vi varit att sammanfatta detta ämne.

Allt om att låna pengar med bostaden som säkerhet

Det går att låna pengar med bostaden som säkerhet till mer än till bostaden och det skriver vi mycket om. För det är många som lånar upp med bostaden som säkerhet för att köpa en bil eller renovering också. Därför försöker vi skriver guider om det så folk kan jämföra med det alternativet också.


Lämna en kommentar

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.