TOPPLISTAN VECKA 8 2019:
1. Advisa kontantinsats
  • Jämför över 30 banker och långivare!
  • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
  • Se hur mycket du/ni får låna idag!
MER INFO »

KLICKA HÄR för HELA topplistan!

Låna 100 procent till bostad

Låna 100 procent till bostad, går det? Låna 100 procent till bostad är möjligt men inte med bostaden som säkerhet för hela lånet. I Sverige har vi nämligen ett bolånetak på 85 procent av bostadens värde. Köper du en bostad för 2 miljoner så får du alltså bara belåna den upp till max 1700.000kr. Resterande 15 procent är kontantinsatsen och det får du bara låna till med ett privatlån. Det vill säga ett lån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för lånet.

Med dagens allt dyrare bostadspriser så är det väldigt svårt att ta sig in på bostadsmarknaden. För om vi sparar till en kontantinsats för att köpa en bostad för 2miljoner idag och behöver en kontantinsats på 300.000kr så kan värdet på bostaden gått upp så mycket när vi väl har sparat ihop 300.000kr att vi inte kommer kunna köpa lägenheten utan istället får köpa en mycket mindre lägenhet heller en lägenhet med sämre läge. Det gör att många väljer att låna till kontantinsatsen för att på så sätt kunna hoppa in på bostadsmarknaden direkt.

Låna 100 procent till bostad

Allt om Låna 100 procent till bostad

Låna 100 procent till bostad är en guide om att du kan ta ett blancolån till insatsen men inte ta ett lån till kontantinsatsen med bostaden som säkerhet. Att låna 100% är fullt möjligt om din ekonomi tillåter det och om din bank godkänner det. Men inte med bostaden som säkerhet. Utan med ett bolån till max 85% och sedan 15% med ett blancolån. Låna 100 procent till bostad är sidan där du kan läsa om hur man faktiskt kan låna mer än 85 procent till en bostad. Och det gör man i så fall med ett blancolån. Som även går under namnet privatlån hos vissa banker och låneförmedlare. Så om du vill låna mer än 85 procent bör du alltså läsa denna sida. Från början till slut.


Lämna en kommentar

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.