1. Advisa kontantinsats
  • Jämför över 30 banker och långivare!
  • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
  • Se hur mycket du/ni får låna idag!
Till erbjudande »
2. Lendo kontantinsats
  • Jämför över 25 banker och långivare!
  • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
  • Samma ägare som Blocket.se!
Till erbjudande »

Se den totala topplistan genom att klicka här.

Kontantinsats wiki

Kontantinsats wiki – Här samlar vi en kortfattad sammanfattad av det viktigaste om vad kontantinsats är. Vid köp av bostad så måste du ha minst 15 procent i kontantinsats oavsett vilken bank du väljer. Detta sedan Finansinspektionen nya regler 2010 där kontantinsatsen gick från 10% till 15 procent istället. Så sedan 2010 så måste alla i Sverige ha minst 15 procent i kontantinsats alltså. Du får bara belåna max 85 procent av bostadens värde. Men du får låna till till din kontantinsats också men då med ett lån där du inte lämnar bostaden i säkerhet för lånet. Ett sådant lån kallas privatlån (även kallat blancolån) och är ett lån utan säkerhet. Lån utan säkerhet kallas lån där du inte lämnar något i säkerhet för lånet. Vid ett bolån lämnar du bostaden som säkerhet för lånet.


Ställ frågor om Kontantinsats wiki

Du kan vara med och ställa frågor om Kontantinsats wiki här nedanför. Där kan du diskutera ämnet med både oss på redaktionen och med andra besökare. Både vi på redaktionen och andra besökare finns online dygnet runt året runt.

Kan man låna till kontantinsatsen?

Svar: Ja man kan låna till kontantinsatsen men inte med bostaden som säkerhet för lånet. Du kan ta ett bolån upp till max 85 procent av bostadens värde oavsett vilken bank du väljer men du kan låna till resterande 15% också men då men ett privatlån.


Läs mer om Kontantinsats lägenhet

Här ovan har du tagit del av våran helt egna wiki över allt som har med kontantinsats att göra. Där vi så enkelt som möjligt försökt sammanfatta alla möjliga frågor om just kontantinsats till olika saker. Har du ändå inte hittar det du söker eller vill läsa vidare med fördjupande guider i ämnet så har vi sammanställa listor för dig här nedan där vi tipsar om andra guider vi skrivit och som vi tror du kan vara intresserad av.


Läs omdöme och betyg på guide Kontantinsats wiki

Som besökare till Kontantinsats.se kan du alltid vara med och påverka genom att lämna omdöme och betyg på samtliga guider och på så sätt vet vi vart vi skapar innehåll som uppskattas och efter frågas av våra besökare så vi kan anpassa våra guider åt det hållet hela tiden. Så även med guiden Kontantinsats wiki.


Lämna en kommentar

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.