Här ser du veckans topp 3 av lån vecka 29. För att se hela topplistan klicka du här.
#Ränta fr:Belopp:
1.Advisa låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
2.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
3.Låna pengar av ICA Banken3,70%20000-350000krLåna pengar nu

Kontantinsats villa

Kontantinsats villa, hur stor måste det vara? I Sverige måste kontantinsatsen till en villa vara minst 15 procent. Så har det varit sedan Finansinspektionen bolånetak som trädde i kraft 2010 och där du alltså minst måste ha 15 procent i insats oavsett vilken bank du väljer. Det har gjort att allt fler börjat ta blancolån (även kallat privatlån) till kontantinsatsen. Hela eller delar av den. Sedan vad som är bäst för befolkningen i Sverige och Sveriges ekonomi går så klart att diskutera. Som det är nu så kan man alltså belåna sin villa upp till 85 procent av villans värde. Sedan måste man ha egna pengar till 15 procent eller i form av ett blancolån där du inte får lämna bostaden i säkerhet för den delen. Köper du/ni eller villa för 3miljoner så måste du ha minst 450.000kr i insats. Det är väldigt få som har så mycket pengar och då väljer många att ta ett blancolån till hela eller delar av den för att snabba på chansen att få köpa en villa. Många väljer det framför att spara ihop sin kontantinsats i flera år innan man kan köpa en villa.


Ställ en fråga om Kontantinsats villa

Du kan ställa en fråga eller diskutera Kontantinsats villa i kommentarsfältet här nedanför. Där finns både vi och andra besökare.

Kan man låna mer än 85 procent till en bostad?

Svar: Det är fullt möjligt att låna mer än 85 procent men inte med ett bolån med bostaden som säkerhet. Det finns det ingen bank som erbjuder. Däremot kan du ta ett privatlån till delar eller resterande 15 procent. Där du alltså inte lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Men det hänger på vad du har för ekonomi och vilken bank du väljer. Det är precis det som vi försöker reda ut på startsidan i guiden Låna pengar till kontantinsatsen. Så titta in där om du vill läsa mer om det.


Läs mer om Kontantinsats villa

Här samlar vi löpande på alla guider om Kontantinsats villa vi har skrivit och som vi tycker du borde läsa innan du väljer att låna pengar till en villa. Så titta igenom listan och se om vi har lyckats pricka dom 10 guiderna vi tror du vill läsa allra helst just precis nu.


Sammanfattning av Kontantinsats villa

Kontantinsats villa är sidan om insats vid köp av en villa. Hur stor är det i procent till exempel? Och hur räknar man ut den? Läs om allt sådant på den här sidan och ta dig ett steg närmare ditt bostadsköp förhoppningsvis.


Här är du nu: Kontantinsats » Kontantinsats villa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.