Här ser du veckans topp 5 av lån vecka 11. För att se hela topplistan klicka du här.
#Ränta fr:Belopp:
1.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
2.Låna pengar av ICA Banken3,70%20000-350000krLåna pengar nu
3.MyLoan låneformedlare2,95%10000-500000krLåna pengar nu
4.AXO Finans låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
5.Zmarta låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu

Kontantinsats vid lägenhetsköp

Kontantinsats vid lägenhetsköp? Hur många procent ligger den på som minst? Kan man låna pengar till kontantinsatsen också? Kontantinsats vid lägenhetsköp ligger på minst 15 procent. Precis som vid husköp alltså. I Sverige måste du ha minst 15 procent i kontantinsats vid bostadsköp oavsett vilken bank du väljer att låna pengar av och oavsett om du köper lägenhet eller eller hus. I Sverige har vi behövt minst 15 procent sedan 2010 när Finansinspektionens nya regler trädde i kraft. Då ändrades bolånetaket till att man max får låna 85 procent med bostaden som säkerhet för lånet i stället för tidigare 90 procent och en kontantinsats på 10%. Så du kan inte hitta någon bank som lånar ut 100 procent med bostaden som säkerhet för lånet. Däremot går det att låna till kontantinsatsen men då i form av ett privatlån (även kallat blancolån ibland) där du inte lämnar något i säkerhet för det lånet. Så du kan låna 100 procent till en bostad men inte med bara ett bolån med bostaden som säkerhet för 100% av bostadens värde.

Och för att låna 100 procent av bostadens värde idag så måste du så klart kunna visa att både bolån + privatlån får plats i din kalkyl. Men glöm inte att bankerna räknar lite annorlunda så får du inte lån hos en bank behöver inte det betyda att du inte får det hos en annan. Så jämför jämför och jämför. Här ovan hittar du en topplista över privatlån där du kan se vart dom flesta av våra besökare väljer att låna till sin kontantinsats just den här veckan. Där kan du även klicka dig vidare till omdöme, betyg och recensioner om alla lån. Betyg och omdöme är öppet för alla besökare att läsa och lämna och recensionen är våran eget betyg och omdöme på lånet. Vi listar banker, mindre långivare, låneförmedlare och andra typer av jämförelsetjänster. Vårt mål är att ha den bredaste jämförelsen av alla och skapa dom bästa guiderna för alla som ska låna pengar och då framförallt till alla som vill hitta information om hur dom kan finansera sin bostad på bästa sätt.

Låna till kontantinsats vid lägenhetsköp

Du kan låna till kontantinsatsen vid lägenhetsköp men inte med bostaden som säkerhet för lånet. Då måste du istället ta ett privatlån (även kallat blancolån) till kontantinsatsen istället. Längst upp på den här sidan hittar du en topp 10 över dom populäraste lånen just den här veckan.

Kontantinsats vid lägenhetsköp


Kontantinsats lägenhet

I guiden Kontantinsats lägenhet samlar vi allt om handlar om att köpa lägenhet. Det är en fördjupning i vad du precis läst.

Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsats bostadsrätt är guiden som helt enkelt handlar uteslutande om köp av bostadsrätt. Många frågar vad det innebär att köpa en bostadsrätt och där försöker vi reda ut det.

Kontantinsats hus

Kontantinsats hus är guiden för dig som har frågor om kontantinsatsen vid husköp. Alltså en liknande guide som du befinner dig på nu och dom två vi tipsat om här ovan, men där skillnaden är att den tar upp allt kring husköp istället för köp av lägenhet.

Bolån utan kontantinsats

Finns bolån utan kontantinsats? Den här en fråga många som ska köpa bostad ställer sig och det svarar vi på i guiden Bolån utan kontantinsats.

Billån utan kontantinsats

Vårt sista tips är för dig som även vill läsa hur kontantinsatsen vid bilköp ser ut. Billån utan kontantinsats heter den guiden.


Läs mer om Kontantinsats vid lägenhetsköp

Här kan du klicka dig vidare till andra guider i ämnet. Var även med och påverka innehållet genom att klicka på det du vill läsa mer om.


Säg vad du tycker om guiden Kontantinsats vid lägenhetsköp genom att lämna omdöme och betyg på den

Säg gärna vad du tycker om guiden Kontantinsats vid lägenhetsköp genom att lämna betyg och omdöme här nedan.


Sammanfattning av Kontantinsats vid lägenhetsköp

Kontantinsatsen till en lägenhet måste vara minst 15% av bostadens värde. Köper du en lägenhet för 3 miljoner så måste du alltså ha minst 450.000kr i insats. Du får inte belåna bostaden till 100% med bostaden som säkerhet för lånet utan bolånetaket ligger på 85% i Sverige oavsett vilken bank du väljer. Men du kan låna till kontantinsatsen men med ett privatlån. Du hittar topplistan över dom populäraste privatlånen till kontantinsatsen längst upp på den här sidan. Där kan du sedan klicka dig vidare till exakta villkor, omdöme, betyg och recension.


Här är du nu: Kontantinsats » Kontantinsats vid lägenhetsköp

Här följer några tips på relaterade guider som vi tror du kan tycka är intressanta om du funderar på att låna pengar till kontantinsatsen eller bara vill läsa mer om bostadsköp.

2 reaktion på “Kontantinsats vid lägenhetsköp

  1. Klara

    Hej! Om jag ska köpa ett hus av min föräldrar kan vi drar upp värdet på huset då och undvika kontantinsatsen då?

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.