TOPPLISTAN VECKA 8 2019:
1. Advisa kontantinsats
  • Jämför över 30 banker och långivare!
  • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
  • Se hur mycket du/ni får låna idag!
MER INFO »

KLICKA HÄR för HELA topplistan!

Kontantinsats vid husköp

Kontantinsats vid husköp? Hur stor måste kontantinsatsen vara som minst vid husköp idag? Kontantinsatsen vid husköp (det vill säga en villa) är precis som vid köp av bostadsrätt, det vill säga minst 15 procent i Sverige. Det bestämde Finansinspektionen i oktober 2010 för att på så sätt dämpa prisutvecklingen på bostadsmarknaden och du kan således inte gå förbi det på något sätt förutom att låna till det med ett privatlån.

Innehåll i Kontantinsats vid husköp


Kontantinsats vid husköp

Låna till insatsen vid husköp – Topp 3

Här ovan hittar du en topplista över privatlån som helt enkelt besökare innan dig valt för att låna till sin kontantinsats. Topplistan sorteras efter där besökare fått lån flest gånger den här veckan. På så sätt hoppas vi hitta det bästa lånet tillsammans.

Låna till kontantinsats vid husköp

Det går som sagt att låna till kontantinsatsen vid husköp men ej med huset som säkerhet. Utan med ett privatlån. Du kan alltså inte låna mer än 85 procent med huset som säkerhet oavsett bank. Det du gör är att banken tar huset som säkerhet. Och det får du göra upp till max 85 procent av huset värde. Det du köper det för till exempel. Sedan kan du även låna till insatsen med då med ett privatlån.

Det gäller vid köp av bostadsrätt

Funderar du på att köpa bostadsrätt så tycker vi att du bör läsa guiden Kontantinsats bostadsrätt. Där går vi bland annat igenom hur stor kontantinsats du behöver vid köp av bostadsrätt och hur du kan låna till insatsen vid köp av en bostadsrätt. Med Kontantinsats bostadsrätt svarar vi mer om detta.

Alltid minst 15 procent oavsett bank du väljer

Kontantinsatsen vid husköp är minst 15% oavsett vilken bank du väljer att låna pengar av. Då kan alltså inte komma förbi bolåntaket på något sätt. Däremot kan du låna till kontantinsatsen också men då med ett privatlån (även kallat blancolån) till den delen av lånet. Det är ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar och därför får låna till till exempel din kontantinsats till din bostad. I den här guiden får du bland annat reda på att du måste ha MINST 15 procent i kontantinsats oavsett vilken bank du väljer samt att du kan låna till kontantinsatsen men inte med ett bolån med bostaden som säkerhet utan med ett privatlån.

Du lämnar inget i säkerhet för lånet

Ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för lånet. Det är enbart din/er ekonomi och val av bank som kan sätta stopp för det. Och kom ihåg att det alltid är bättre att ha så stor del som möjligt själv. Både för dig själv och banken. Här ovan ser du vart besökare innan dig valt att låna till sin insats den här veckan. Listan baseras på hur populära lånen är och av omdöme och betyg. Se alltid guiden Låna till kontantinsats innan du väljer att låna till insats.

Läs hela Kontantinsats vid husköp innan du köper hus

Det vi försökt med här är att ta fram dom mest populära guiderna om insats vid köp av hus. Så du ska kunna fördjupa dina kunskaper så snabbt och smidigt som möjligt. Vi vill så klart att du redan hittat det du sökte här ovan i guiden men man kan ju vilja fördjupa dig ändå. Därför har vi skapat denna meny.

Så stor insats behöver du när du ska köpa ett hus

Kontantinsats husköp, hur stor kontantinsats måste man ha? Kontantinsats vid husköp är precis som vid köp av lägenhet. Det vill säga MINST 15 procent enligt LAG. År 2010 infördes ett bolånetak som gjorde att man måste ha 15 procent som kontant instället för tidigare 10 procent. Dessutom börjar fler banker bli hårdare på att amortera. Speciellt på topplånet där man ofta måste ha en plan för att kunna amortera av helt. Om banken har topplån och bottenlån det vill säga. Alla har nämligen inte det.

Låna till kontantinsats är det enda alt för många

På startsidan och är våran absolut populäraste guider vi skrivit. Det var där vi startade och det är våran äldsta guide. Målet med den är att få in fler på bostadsmarknaden som annars riskerar att hamna helt utanför. Där tipsar vi varandra hur och vart vi tagit lån till våran insats och hur bra det fungerat.

Låna mer än 85% så här

Som du nu vet så är det alltså 85% som är gränsen för vad en bank får låna ut med bostaden som säkerhet. Men det går alltså att ta ett lån till mer än så men då med ett privatlån. Vill du jämföra ett sådant lån för att hitta den billigaste räntan kan du titta in låneförmedlare. Där kan du gratis jämföra dessa lån om du väljer en bra.

Ta dig igenom hela sidan för att lära dig allt

Det här är listan över andra guider vi skrivit om Kontantinsats husköp. Så titta in den och se om du vill läsa någon mer guide vi har i ämnet. För vi tror att du ska läsa på så mycket du bara kan om du planerar att köpa hus inom snart framtiden och vill ha tips inför det köpet som kan bli ditt största i livet.


Bolån utan kontantinsats? Finns det?

Svar: Bolån utan kontantinsats finns inte. Tidigare var det 10 procent istället för dagens 15 procent men i vissa väldigt sällsynta fall var det ändå 100 procent upplåning. Kontantinsatsen har satts in för att dämpa prisutveckling samt vara en säkerhet för svenska banker. Resterande belopp kan täckas av ett bolån och kallas ibland för bottenlån. Vissa banker har även toppenlån och då kan det se ut så här: Bottenlån 75%, Toppenlån 10%, Kontantinsats 15%.

Hur stor är kontantinsatsen vid köp av hus/villa?

Svar: Vid köp av vill/hus i Sverige så måste du ha minst 15% i kontantinsats. Du får inte belåna din bostad mer än 85% oavsett vilken bank du väljer.