Här ser du veckans topp 5 av lån vecka 11. För att se hela topplistan klicka du här.
#Ränta fr:Belopp:
1.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
2.Låna pengar av ICA Banken3,70%20000-350000krLåna pengar nu
3.Zmarta låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
4.AXO Finans låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
5.MyLoan låneformedlare2,95%10000-500000krLåna pengar nu

Kontantinsats vid husköp

Kontantinsats vid husköp? Hur stor måste kontantinsatsen vara som minst vid husköp idag? Kontantinsatsen vid husköp (det vill säga en villa) är precis som vid köp av bostadsrätt, det vill säga minst 15 procent i Sverige. Det bestämde Finansinspektionen i oktober 2010 för att på så sätt dämpa prisutvecklingen på bostadsmarknaden och du kan således inte gå förbi det på något sätt förutom att låna till det med ett privatlån. Här ovan hittar du en topplista över privatlån som helt enkelt besökare innan dig valt för att låna till sin kontantinsats. Topplistan sorteras efter där besökare fått lån flest gånger den här veckan. På så sätt hoppas vi hitta det bästa lånet tillsammans.

Låna till kontantinsats vid husköp

Det går som sagt att låna till kontantinsatsen vid husköp men ej med huset som säkerhet. Utan med ett privatlån. Du kan alltså inte låna mer än 85 procent med huset som säkerhet oavsett bank. Det du gör är att banken tar huset som säkerhet. Och det får du göra upp till max 85 procent av huset värde. Det du köper det för till exempel. Sedan kan du även låna till insatsen med då med ett privatlån. Ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för lånet. Det är enbart din/er ekonomi och val av bank som kan sätta stopp för det. Och kom ihåg att det alltid är bättre att ha så stor del som möjligt själv. Både för dig själv och banken. Här ovan ser du vart besökare innan dig valt att låna till sin insats den här veckan. Listan baseras på hur populära lånen är och av omdöme och betyg. Se alltid guiden Låna till kontantinsats innan du väljer att låna till insats.

Kontantinsats vid husköp


Bolån utan kontantinsats? Finns det?

Svar: Bolån utan kontantinsats finns inte. Tidigare var det 10 procent istället för dagens 15 procent men i vissa väldigt sällsynta fall var det ändå 100 procent upplåning. Kontantinsatsen har satts in för att dämpa prisutveckling samt vara en säkerhet för svenska banker. Resterande belopp kan täckas av ett bolån och kallas ibland för bottenlån. Vissa banker har även toppenlån och då kan det se ut så här: Bottenlån 75%, Toppenlån 10%, Kontantinsats 15%.

Hur stor är kontantinsatsen vid köp av hus/villa?

Svar: Vid köp av vill/hus i Sverige så måste du ha minst 15% i kontantinsats. Du får inte belåna din bostad mer än 85% oavsett vilken bank du väljer.


Låna till kontantinsats

Låna till kontantinsats hittar du på startsidan och det är våran äldsta guide som vi startade 2010. Den uppdaterar vi dock löpande hela tiden precis som med alla våra guider. Och Låna till kontantinsats är en guide som ofta uppdateras flera gånger i veckan.

Kontantinsats bostadsrätt

Funderar du på att köpa bostadsrätt så tycker vi att du bör läsa guiden Kontantinsats bostadsrätt. Där går vi bland annat igenom hur stor kontantinsats du behöver vid köp av bostadsrätt och hur du kan låna till insatsen vid köp av en bostadsrätt.


Lista på mer om Kontantinsats vid husköp

Här försöker vi löpande bygga en så bra meny att du hittar vidare till exakt det du söker. Listan är baserad på vad just du är intresserad av och visar alltså vilka guider vi skrivit i ämnet om insats vid köp av hus i Sverige.


Diskutera och ställa frågor om Kontantinsats vid husköp

Här nedan kan du vara med och diskutera och ställa frågor om Kontantinsats vid husköp. Vi vill bygga en sajt för våra besökare med våra besökare. Vi jobbar med Kontantinsats.se dygnet runt sedan 2010 och svarar oftast inom 24 timmar och våra besökare burkar göra det samma.


Sammanfattning Kontantinsats vid husköp

Kontantinsatsen vid husköp är minst 15% oavsett vilken bank du väljer att låna pengar av. Då kan alltså inte komma förbi bolåntaket på något sätt. Däremot kan du låna till kontantinsatsen också men då med ett privatlån (även kallat blancolån) till den delen av lånet. Det är ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar och därför får låna till till exempel din kontantinsats till din bostad. I den här guiden får du bland annat reda på att du måste ha MINST 15 procent i kontantinsats oavsett vilken bank du väljer samt att du kan låna till kontantinsatsen men inte med ett bolån med bostaden som säkerhet utan med ett privatlån.


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Kontantinsats vid husköp

Det här är en snabbmeny där tanken är att du så enkelt som möjligt ska kunna klicka dig fram i guiden Kontantinsats vid husköp. För hos oss ska du inte behöva läsa något du inte är intresserad av. Vi vill att du så snabbt som möjligt ska kunna hitta exakt det du söker utan att lägga ner dyrbar tid på något som inte intresserar dig. Här kan du ge betyg och omdöme om vår guide. Betyg ger du genom att trycka på stjärnorna 1-5 där 1 är sämst och 5 är bäst helt enkelt. Och omdöme kan du ge genom att lämna en kommentar. Kom ihåg att motivera ditt betyg om du väljer att lämna både betyg och omdöme. Här tipsar vi om andra guider vi skrivit som vi tror du är intresserad av om du är intresserad av Kontantinsats vid husköp. Vi startade Kontantinsats 2010 och har sedan dess skrivit minst en ny guide i veckan om just insats vid köp av hus.

5 reaktion på “Kontantinsats vid husköp

  1. Kontantinsats

   Hej Klara och Adam! Ni får helt enkelt skicka in en låneansökan för att se efter. Kom dock ihåg att det kan skilja sig en hel del mellan olika banker och långivare. Både summan ni får låna och till vilken ränta. Så jämför alltid.

   Svara
 1. Karl

  Jag behöver låna 150.000kr till för att kunna köpa ett hus och behöver ett privatlån. Men banken går inte med på det. Så jag och min sambo tänker så här: jag har tagit bolånet och hon privatlånet. Men hur löser vi det med ägandet? Vi vill äga 50% var för vi tänker betala 50% var av allt.

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Karl! Vi får inte ge råd om sådant tyvärr. Gå till en advokat och skriv papper så allt blir rätt.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.