TOPPLISTAN VECKA 8 2019:
1. Advisa kontantinsats
  • Jämför över 30 banker och långivare!
  • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
  • Se hur mycket du/ni får låna idag!
MER INFO »

KLICKA HÄR för HELA topplistan!

Kontantinsats procent

Kontantinsats procent? Hur många procent av bostaden måste man ha som insats? Som finns alltså. I Sverige har vi ett bolånetak som gör att du måste ha minst 15 procent i insats. Du får bara belåna max 85 procent. Det gör att du kan ta ett bolån upp till max 85 procent men visa banker kan vilja att du har ännu högre insats än 15 procent. Det beror på din ekonomi och val av bank. Men banken kan belåna din bostad till max 85 procent. Och sedan kan du låna till insatsen också men då med ett blancolån.

Blancolån är ett lån utan säkerhet där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar utan får låna till vad du vill. Till exempel för att betala din insats. Här ovan ser du dom 10 vanligaste lånen hos våra besökare för att finansiera lån till insatsen. Den har vi tagit fram genom att skapa en topplista efter omdöme och betyg på lån vi listar på Kontantinsats.se och sedan sorterat dessa efter hur populära dom är hos våra besökare efter ha läst någon guide om att låna till kontantinsatsen. Sedan nollställer vi listan varje måndag strax över midnatt. Då visas listan efter omdöme och betyg istället. Sedan efter att 20 besökare tagit lån via listan så visas den efter hur populära dom är.

Kontantinsats vid bilköp

Om ska låna pengar till en bil med bilen som säkerhet så måste du betala minst 20% i insats. Tar du däremot ett blancolån till bil så är insatsen 0%. Så om du funderar på att låna pengar till en bil så bör du läsa på så mycket att du vet skillnaden på dessa två lån.

Kontantinsats vid köp av lägenhet eller hus

Om du ska köpa en bostad så måste du ha minst 15 procent i insats. Och det gäller oavsett om du vill låna pengar till en lägenhet eller hus.

Så räknar du ut insatsen

Tyvärr vet inte så många hur man räknar ut insatsen men det är enkelt matematik. Så du tar bara det du ska köpa din bostad för och tar det gånger 0,15. Det som händer då är att du får fram vad som är 15 procent av den summan. Kostar bostaden 2 miljoner och du tar det gånger 0,15 får du fram att det är 300.000kr som du behöver som minst. Sedan kan vissa banker vilja ha ännu mer av dig men det där är minimum oavsett bank.

Kontantinsats procent är en sida där vi skriver om vilken procent det är vid köp av lägenhet / bostadsrätt och sedan vilken procent det är på hus / villa. Sedan kan du även läsa om hur det ser ut vad gäller billån. Med eller utan insats.


Lämna en kommentar

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.