1. Advisa kontantinsats
 • Jämför över 30 banker och långivare!
 • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
 • Se hur mycket du/ni får låna idag!
Till erbjudande »
2. Lendo kontantinsats
 • Jämför över 25 banker och långivare!
 • Helt gratis att jämföra - Ej bindande!
 • Samma ägare som Blocket.se!
Till erbjudande »

Se den totala topplistan genom att klicka här.

Kontantinsats lån

Kontantinsats lån? Kan man låna till kontantinsatsen eller finns det några bolån helt utan kontantinsats? Ja det är fullt möjligt! Dock får du inte belåna din bostad för den delen. I Sverige måste du ha minst 15 procent av det du köper bostaden för eller får den värderat till som kontantinsats. Det innebär alltså att du måste ha 150.000kr per miljon. Köper du en villa för 2 miljoner så måste du alltså ha 300.000kr i insats. Men du får även låna till den delen men då med ett privatlån.

Du kan se dom 3 populäraste lånen ovan

Alltså ett lån där du som låntagare inte lämnar något i säkerhet för ditt lån till banken. Det gör att lånet ofta blir dyrare än ett bolån eftersom banker tar större risk med ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för lånet men ändå väljer många att göra det. Att samla ihop 300.000kr ta tid och många väljer då att låna till den delen och på så sätt kunna köpa något mycket tidigare. För många är det enda alternativet för att inte hamna utanför bostadsmarknaden helt. Här på Kontantinsats.se skriver vi guider om att allt som har med kontantinsats till bostad och göra och du kan besöka vår startsida där vi skriver mer om att låna till kontantinsats. Där hittar du även en topplista över dom mest populära lånen för att låna till insats just den här veckan hos våra besökare.

Kontantinsats lån
Kontantinsats lån? Då är det framförallt privatlån som är det du söker. Jämför gärna med en låneförmedlare för att hitta så billigt ränta som möjligt.

Innehåll i Kontantinsats lån

 • Så kan du låna till kontantinsats
 • Säg vad du tycker om denna guide
 • Hur många procent är det vid bostadsköp?
 • Är det samma procent vid köpa av hus som lägenhet?
 • Sammanfattning av Kontantinsats lån

Så kan du låna till kontantinsats

Har du inte hela kontantinsatsen själv kan du låna till den eller i alla fall delar av den och det kan du läsa mer om i guiden Låna till kontantinsats. Det är vårt hjärta av sajten och där försöker vi helt enkelt få in så många som möjligt på bostadsmarknaden.

Här i Kontantinsats lån förklarar vi hur du kan låna pengar till insatsen. Är du ute efter att låna pengar till insatsen så ska du läsa den här sidan. För tyvärr är det allt för få som vet om att man ens kan göra det. Och ännu färre hur det går till. Hur mycket man får låna med bostaden som säkerhet som max med mera. Så är du en av dom som inte är så påläst i ämnet så hoppas vi att du hittar ny kunskap i ämnet i denna guiden. Vi tycker att du ska läsa från början till slut men du kan även välja ut delarna som du tror svarar på just dina frågor om detta.

Säg vad du tycker om denna guide

Omdöme på guiden kan du ge genom att skriva vad du tycker om det i kommentarsfältet. Om du givit ett betyg här ovan får du väldigt gärna skriva hur du kom fram till det betyget. Här har du möjlighet att säga vad du tycker om guiden Kontantinsats lån genom att ge den ett betyg. Det vi önskar att du gör är att ge ett betyg efter hur bra innehållet stämmer med rubriken.


Hur många procent är det vid bostadsköp?

Svar: Du måste alltid ha minst 15%. Och det är oavsett vilken bank du väljer så är det MINST femton procent. Men det kan även vara mer. Men du kan ta ett privatlån till insatsen om din ekonomi och val av bank tillåter det.

Är det samma procent vid köpa av hus som lägenhet?

Svar: Ja det är alltid minst 15%. Men sedan är det upp tillbanken att bestämma hur stor insats just du måste ha. Dom kan alltså kräva ännu mer i insats om dom tycker din ekonomi kräver det. Och med det menar vi att dom tycker det är så hög risk att låna ut pengar till dig att du måste ha mer i insats än dom 15 procenten.


Sammanfattning av Kontantinsats lån

Här kan du få en överblick över alla våra guider om just lån till kontantinsatsen avsett om det är till en bostad eller en bil eller någon annat du behöver veta. Du får bland annat se vart våra besökare valt att låna pengar den här veckan, den här månaden, det här året och tidigare år. Sedan kan du alltid läsa omdöme, betyg och recension om samtliga lån.