Veckans topplista över lån - v.50 2017

Här nedan ser du en topplista över lån som sätts efter vart besökare innan dig valt att låna pengar just den här veckan v.50 2017. Du kan skicka in en ansökan direkt online på nätet och du får ofta svar direkt om det är ett alternativ för dig/er. En låneansökan tar sällan mer än 5-10 minuter. Du hittar villkoren under "Mer info »". Topplistan baseras på omdöme, betyg och populäritet hos våra tidigare besökare. Ett tips är att ni ansöker tillsammans om ni är gifta eller sambos då det brukar öka chansen till få låna pengar och dessutom till lägre ränta.

→ Topplistan ändrades måndag 2017-12-11 kl 00:01.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
1.Låna till kontantinsats hos Lendo3,25%1-15år10000-500000krMer info om Lendo
2.Låna pengar till kontantinsats AXO Finans2,95%1-15år5000-600000krMer info om AXO Finans
3.Sambla2,95%1-10år5000-500000krMer info om Sambla
4.Consector2,95%1-15år10000-500000krLåna till kontantinsats via Consector
5.MyLoan2,95%2-15år10000-500000krMer info om My Loan
6.Låna till kontantinsats hos Freedom Finance3,54%1-12år5000-500000krMer info om Freedom Finance
7.Låna till kontantinsats hos Advisa2,95%1-12år10000-500000krMer info om Bank Advisa
8.Låna till kontantinsats hos ICA Banken3,70%3-12år20000-350000krMer info om ICA Banken
9.Låna till kontantinsats via Zmarta3,54%1-15år1000-500000krMer info om Zmarta
10.Låna till kontantinsats hos Bank Norwegian4,99%1-15år5000-500000krMer info om Bank Norwegian


Kontantinsats lägenhet

Kontantinsats lägenhet? Hur stor kontantinsats behöver man vid köp av en lägenhet 2017 i Sverige? Hur många procent? Svar: Du måste ha MINST 15 procent av lägenhetens värde som kontantinsats i Sverige 2017. Så köper du en lägenhet för 2miljon så behöver du således alltså minst 300.000kr till kontantinsatsen. Antingen med pengar du redan har eller så med ett privatlån. Du hittar en topplista över privatlån här ovan där du kan se vart besökare innan dig valt att låna till sin kontantinsats just den här veckan. Ett privatlån är ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar. Vid ett vanligt bolån lämnar du bostaden som säkerhet för lånet och därför blir det billigare att låna pengar eftersom banken tar en mindre risk i och med att dom kan sälja lägenheten om du inte betalar lånet. Men eftersom du inte får ta lägenheten som säkerhet för mer än 85 procent av dess värde oavsett vilken bank du väljer så måste du alltså ta ett privatlån som är ett lån utan säkerhet för resterande 15 procent. Om du inte har pengarna själv. Och med utan säkerhet menas alltså inte att det är osäkert att låna pengar utan det är att du lånar utan att lämna något i säkerhet för att få låna pengar. Går du till pant banken och lämnar in en klocka som är värd 50.000kr så kanske du får låna 25.000kr på den med klockan som säkerhet för lånet. Då vet dom att betalar du inte tillbaka lånet så kan dom sälja klockan och då tror dom att den garanterat är mer värd än det dom lånar ut till dig. Alltså tar dom mindre risk. Men det förutsätter också att du betalar tillbaka alla pengarna så att du kan hämta klockan också. Men ett lån utan säkerhet så har alltså inte långivaren någon säkerhet på att du ska betala tillbaka lånet utan går enbart på en kreditupplysning. Därför tar långivaren större risk och måste som sagt även ta mer betalat. Men det finns många fördelar med ett privatlån som gör att många väljer att ta ett privatlån. Det är en fördel att du kan låna pengar utan att lämna något i säkerhet först och främst och därför får låna pengar till vad du vill. Till exempel till en kontantinsats på en lägenhet eller hus. Ska du köpa en lägenhet på Södermalm i Stockholm så är det runt 3 miljoner för en etta som gäller och alltså en kontantinsats på minst 450.000kr. Det är pengar få ha och därför väljer väldigt många att ta ett privatlån till sin insats. I den här guide Kontantinsats lägenhet tänkte vi går igenom allt det som vi tycker är viktigt vid köp av lägenhet och länka vidare till guider vi skrivit som vi tror du kan tycka är intressanta att läsa om du funderar på att köpa en lägenhet.

Låna till kontantinsatsen till din nya lägenhet

Funderar du på att köpa en ny lägenhet men så har du inte hela kontantinsatsen? Du kan låna till insatsen och det är framförallt därför den här sajten kom till år 2010. På startsidan hittar du guiden Låna till kontantinsats – Bäst i test. Där försöker vi få in fler på bostadsmarknaden som annars riskerar att hamna helt utanför. Alla vi som inte är födda med rika föräldrar det vill säga. Vi som inte kan slänga upp enorma summor till insatsen för att kunna köpa en lägenhet. Besökt gärna den guiden för att läsa mer. Vi är väldigt stolta över den.

Kontantinsats lägenhet


Innehåll i Kontantinsats lägenhet

Här har du en snabbmeny över guide Kontantinsats lägenhet så du enkelt kan hitta det du söker. Du ska helt enkelt kunna hitta det du söker så snabbt som möjligt och inte behöva lägga ner tid på att läsa saker du inte är ute efter.


Vanliga frågor om Kontantinsats lägenhet

Här nedan samlar vi löpande på frågor som rör Kontantinsats lägenhet och som vi får in av våra besökare. På så sätt hoppas vi tillsammans med våra besökare skapa en sajt som ger nästa besökare ännu mer mervärde och hjälp.

 • Hur stor kontantinsats måste man ha vi köp av lägenhet?
 • Är insatsen lika stor vid köp av lägenhet som vid hus?

Hur stor kontantinsats måste man ha vi köp av lägenhet?

Svar: Du måste ha MINST 15 procent i insats vid köp av lägenhet i Sverige. Du får alltså inte lämna mer än 85% av bostaden som säkerhet för lånet. Dock är det ingen mänsklig rättighet att få belåna så mycket av bostaden. Banken kan även kräva större insats än 15% av dig. Men det finns inget som hindrar dig från att låna till kontantinsatsen mer än eventuellt din ekonomi.

Är insatsen lika stor vid köp av lägenhet som vid hus?

Svar: Det snabba svaret är att jag du kan få låna upp till max 85 procent av bostadens värde oavsett med bostaden som säkerhet oavsett om det är en lägenhet eller villa. Däremot kan banken kräva större insats av dig om den ena bostaden är dyrare än den andra. Det är nämligen ingen mänsklig rättighet att få belåna bostaden till 85 procent som några verkar tro. Utan det är helt upp till banken. Däremot har banken möjlighet att låna upp till max 85 procent.


Kontantinsats lägenhet – Veckans STORA topplista

Lista du ser längst upp i den här guiden är den ENKLA topplistan och det är samma lista som det här men här hittar du även omdöme och betyg bland annat. Det är helt enkelt en topplista med allt som topplistan är baserad på och sedan lite till.

 • Lendo
 • AXO Finans

Lendo

Lendo är en låneförmedlare som jämför privatlån som passar utmärkt till att låna till kontantinsatsen. Så söker du efter att låna pengar till en kontantinsats vid köp av en lägenhet så funkar Lendo utmärkt. Och det tycker våra besökare också eftersom dom ligger på första platsen.


AXO Finans

Även AXO Finans är precis som Lendo en låneförmedlare. Där du alltså kan jämföra privatlån. Privatlån som du kan använda för att låna pengar till vad du vill. Alltså en kontantinsats till exempel.


Fördjupning i Kontantinsats lägenhet

Fördjupning i Kontantinsats lägenhet är för dig som vill veta allt. Ska du köpa lägenhet och undrar hur det går till så bör du läsa det här. Vi tipsar bland annat om hur du kan låna till en lägenhet på olika sätt och hur du kan låna till insatsen.

 • Kontantinsats lägenhet procent 2017
 • Kontantinsats lägenhet 2017 och i framtiden

Kontantinsats lägenhet procent 2017

Procenten på kontantinsatsen på lägenhet ligger alltså på MINST 15 i Sverige 2017. Köper du en lägenhet för 2 miljon så måste du alltså ha minst 300.000kr i insats.

Kontantinsats lägenhet 2017 och i framtiden

Sedan 2010 så är alltså insatsen på MINST 15 procent oavsett vilken bank du väljer. Så alltså även nu 2017. Och det lär snarare bli ännu fler procent än att dom minskar dessa 15 procent tyvärr. Vårt mål är ju att få in fler på bostadsmarknaden genom att visa att du har möjlighet att låna pengar till kontantinsatsen och tyvärr lär det bli svårare om dessa 15 procent blir 20 procent i framtiden. Men vi hoppas att så inte blir fallet.


Sammanfattning av Kontantinsats lägenhet

Du måste ha MINST 15 procent i kontantinsats av bostadens värde. Guiden Kontantinsats lägenhet går igenom hur mycket kontantinsats du måste ha vid köp av lägenhet i Sverige. Vi visar även hur du kan låna till kontantinsatsen om du inte har några pengar till den. Utöver det kan du även läsa omdöme, betyg och recensioner om alla lån. Omdöme och betyg från besökare och recensionerna är redaktionens åsikter. Sedan kan du vara med och diskutera och ställa frågor om Kontantinsats lägenhet längst ned. Börja med och titta på menyn Innehåll i Kontantinsats lägenhet här nedanför för att få en bra överblick över innehållet som väntar.

Kontantinsats lägenhet


Tips på guider relaterade till Kontantinsats lägenhet

Här tipsar vi om andra guider om Kontantinsats lägenhet eller som är relaterade till det. Alla är skrivna av oss. Vi sammanfattar alla guider med några korta meningar för att du ska få en så bra överblick som möjligt.

 • Låna till kontantinsats
 • Kontantinsats bostadsrätt
 • Kontantinsats hus
 • Låneförmedlare
 • Bolån utan kontantinsats
 • Billån utan kontantinsats

Låna till kontantinsats

Funderar du på att låna till kontantinsatsen på en lägenhet så kan vi rekommendera vår guide Låna till kontantinsats som vi valt att lägga på vår startsida. Den första delen på startsidan handlar bara om att just låna till kontantinsatsen till en bostad. Vårt mål med den är att försöka göra så inte en hel generation hamnar utanför bostadsmarknaden. För vi tror inte priserna på bostäder kommer gå ner något nämnvärt. Vi tror att uppgången kommer bromsas in men inte gå ner. Det gör att man kommer behöva väldigt mycket pengar för att komma in på bostadsmarknaden. Ska du köpa en etta innanför tullarna i Stockholm så får du till exempel lägga runt 3 miljoner om inte mer. Det innebär en insats på 450.000kr. Pengar väldigt få har och ta väldigt lång tid att spara ihop. Då kan ett lån till insatsen eller delar av den vara ett alternativ om man vill snabba på sitt köp av en bostad helt enkelt. Tycker du som vi så skulle vi bli väldigt glada om du kunde länka till vår hemsida på något sätt ifrån din egen hemsida, Facebook eller liknande. Så fler får chansen att komma in på bostadsmarknaden. Många tror nämligen att man inte får låna till kontantinsatsen utan att man måste ha dom pengarna helt själv. Så hjälp gärna oss att informera andra.

Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsats bostadsrätt är en guide som handlar om bostadsrätt vilket inte måste vara en lägenhet. Dock gäller gäller samma regler kring kontantinsatsen.

Kontantinsats hus

Kontantinsats hus är guiden där vi går igenom hur det ser ut vid husköp med insats. Sedan är det en mer djupgående genomgång av husköp till skillnad från den här guiden du befinner dig i nu eftersom det skiljer en hel del mellan att köpa ett hus och en lägenhet.

Låneförmedlare

Dom allra flesta väljer en låneförmedlare efter ha läst någon av våra guider om att låna till kontantinsatsen så därför tycker vi du bör läsa guider låneförmedlare innan du väljer att låna till din insats. Där har vi tillsammans med våra besökare bland annat utsett vilket lån som är bäst just precis nu för att låna till insatsen.

Bolån utan kontantinsats

En av dom vanligaste frågorna som vi får in är om det finns något bolån utan kontantinsats. Där har vi skapat Bolån utan kontantinsats. Där kan du bland annat få svar på just den frågan och se hur andra har gjort.

Billån utan kontantinsats

Billån utan kontantinsats har inget med insats till lägenhet tänker du. Och nej det är inget man måste veta för att köpa en lägenhet. Men om du vill veta hur det fungerar med kontantinsatser så tycker vi att du ska läsa Billån utan kontantinsats också. Där förstår man hur det fungerar om man lämnar bilen som säkerhet för lånet precis som när man ska lämna lägenhet som säkerhet för lånet. Och vad det är för skillnad.


Läs mer om Kontantinsats lägenhet

I det är kapitlet som heter Läs mer om Kontantinsats lägenhet så försöker vi skapa en meny som så tydligt som möjligt visar andra guider vi skrivit i ämnet. Skillnaden mellan Läs mer om Kontantinsats lägenhet och Tips på guider relaterade till Kontantinsats lägenhet är att här listar vi dom så enkelt som möjligt i en meny medan vi sammanfattar guiderna i den senare. Målet med att göra så här är att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta rätt och det så snabbt som möjligt.

Låna till kontantinsats till en lägenhet

Innan du väljer att låna till kontantinsatsen så är det två guider vi verkligen tycker du bör läsa först. Och det är guider du hittar på startsidan och som heter Låna till kontantinsats och sedan är det våran stora guider om att låna pengar.


Ställ frågor och diskutera Kontantinsats lägenhet

Här nedanför i kommentarsfältet kan du ställa frågor om Kontantinsats lägenhet och diskutera det med oss på redaktionen och med andra besökare. Vi på redaktionen svarar på frågor och är med och diskuterar varje dag året runt och svarar oftast inom 24timmar. Och andra besökare brukar vara lika snabba.


Lämna betyg på guiden Kontantinsats lägenhet

Här kan du de betyg på våran guide Kontantinsats lägenhet. Du ger betyg genom att trycka på stjärnorna nedan. 1 till 5 stjärnor där 1an är sämst och 5an är bäst. Hoppas du har lärt dig något av den här guiden och vill komma tillbaka. Vårt mål är att bli det självklara valet för alla som vill veta något om att låna pengar. Vår vision är att ha betyg och omdömen om alla lån som finns i Sverige. Alla banker, långivare, låneförmedlare och andra typer av jämförelsetjänster. Vi vill ge den bredaste överblicken av alla och där man själv kan ta tag i sin ekonomi.

(128 röster och i snitt: 4,27 av 5)

Lämna omdöme på guiden Kontantinsats lägenhet

Sedan kan du lämna omdöme om guiden Kontantinsats lägenhet här nedan i form av en kommentar. Vill du lämna betyg och omdöme på hela sajten får du väldigt gärna gör det under Om Kontantinsats.se eller på startsidan.


Här är du nu: Kontantinsats » Kontantinsats lägenhet

Det här inlägget postades i Kontantinsats, Kontantinsats lägenhet. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Kontantinsats lägenhet

 1. Jossan skriver:

  Är det 15 procent på både lägenhet och villa?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Jossan, Ja det stämmer, det är ingen skillnad på vad banken kräver för kontantinsats till villa och lägenhet utan det är 15 procent på båda. Däremot kan banken ibland kräva mer i kontantinsats vid köp av fritidshus. Dock långt ifrån alla. Som som vanligt: jämför, jämför och jämför.

 2. Karina skriver:

  Är det någon skillnad på kontantinsats efter 1 juli?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Karina, Nej det är 15 procent i kontantinsats sedan oktober 2010 och den är oförändrad. Det du tänker på är amorteringskraven och dom berör inte kontantinsatsen som tur är.

 3. Josefine skriver:

  Vad är det för skillnad på lägenhet och bostadsrätt?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Josefine,

   Det kan finnas skillnader men det behöver inte göra det. En lägenhet är alltid en lägenhet men kan vara en ägarlägenheter, hyresrättslägenhet och bostadsrättslägenhet men en bostadsrätt behöver inte vara en lägenhet utan kan också vara ett hus.

 4. Therese skriver:

  Är det någon skillnad på kontantinsatsen för lägenhet och hus?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.