Topplistan ändrades lördag 2018-02-24 kl 00:01.
#Ränta fr:Belopp:
1.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
2.Låna pengar av ICA Banken3,70%20000-350000krLåna pengar nu
3.MyLoan låneformedlare2,95%10000-500000krLåna pengar nu
4.AXO Finans låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
5.Zmarta låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu

Kontantinsats lägenhet

Kontantinsats lägenhet? Hur stor kontantinsats behöver man vid köp av en lägenhet 2018 i Sverige? Hur många procent? Du måste ha MINST 15 procent av lägenhetens värde som kontantinsats i Sverige 2018. Så köper du en lägenhet för 2miljon så behöver du således alltså minst 300.000kr till kontantinsatsen. Antingen med pengar du redan har eller så med ett privatlån. Du hittar en topplista över privatlån här ovan där du kan se vart besökare innan dig valt att låna till sin kontantinsats just den här veckan. Ett privatlån är ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar.

15 procent i insats oavsett bank

Ja oavsett vilken bank du väljer så är det alltså minst 15 procent i insats. Så du kan alltså ge upp att försöka hitta en bank som lånar ut 100% med bostaden som säkerhet. Dock kan du även låna till insatsen men då med ett privatlån.

Låna till kontantinsatsen till din nya lägenhet

Funderar du på att köpa en ny lägenhet men så har du inte hela kontantinsatsen? Du kan låna till insatsen och det är framförallt därför den här sajten kom till år 2010. På startsidan hittar du guiden Låna till kontantinsats – Bäst i test. Där försöker vi få in fler på bostadsmarknaden som annars riskerar att hamna helt utanför. Alla vi som inte är födda med rika föräldrar det vill säga. Vi som inte kan slänga upp enorma summor till insatsen för att kunna köpa en lägenhet. Besökt gärna den guiden för att läsa mer. Vi är väldigt stolta över den.

Kontantinsats lägenhet

Kontantinsats lägenhet procent

Procenten på kontantinsatsen på lägenhet ligger alltså på MINST 15 i Sverige 2017. Köper du en lägenhet för 2 miljon så måste du alltså ha minst 300.000kr i insats.

Kontantinsats lägenhet i framtiden

Sedan 2010 så är alltså insatsen på MINST 15 procent oavsett vilken bank du väljer. Så alltså även nu 2017. Och det lär snarare bli ännu fler procent än att dom minskar dessa 15 procent tyvärr. Vårt mål är ju att få in fler på bostadsmarknaden genom att visa att du har möjlighet att låna pengar till kontantinsatsen och tyvärr lär det bli svårare om dessa 15 procent blir 20 procent i framtiden. Men vi hoppas att så inte blir fallet.


Innehåll i Kontantinsats lägenhet

Här har du en snabbmeny över guide Kontantinsats lägenhet så du enkelt kan hitta det du söker. Du ska helt enkelt kunna hitta det du söker så snabbt som möjligt och inte behöva lägga ner tid på att läsa saker du inte är ute efter. Klicka på varje rubrik för att direkt ta dig till det du vill läsa mer om. Så du inte behöver läsa något du inte är intresserad av.


Vanliga frågor om Kontantinsats lägenhet

Här nedan samlar vi löpande på frågor som rör Kontantinsats lägenhet och som vi får in av våra besökare. På så sätt hoppas vi tillsammans med våra besökare skapa en sajt som ger nästa besökare ännu mer mervärde och hjälp.

 • Hur stor kontantinsats måste man ha vi köp av lägenhet?
 • Är insatsen lika stor vid köp av lägenhet som vid hus?

Hur stor kontantinsats måste man ha vi köp av lägenhet?

Svar: Du måste ha MINST 15 procent i insats vid köp av lägenhet i Sverige. Du får alltså inte lämna mer än 85% av bostaden som säkerhet för lånet. Dock är det ingen mänsklig rättighet att få belåna så mycket av bostaden. Banken kan även kräva större insats än 15% av dig. Men det finns inget som hindrar dig från att låna till kontantinsatsen mer än eventuellt din ekonomi.

Är insatsen lika stor vid köp av lägenhet som vid hus?

Svar: Det snabba svaret är att jag du kan få låna upp till max 85 procent av bostadens värde oavsett med bostaden som säkerhet oavsett om det är en lägenhet eller villa. Däremot kan banken kräva större insats av dig om den ena bostaden är dyrare än den andra. Det är nämligen ingen mänsklig rättighet att få belåna bostaden till 85 procent som några verkar tro. Utan det är helt upp till banken. Däremot har banken möjlighet att låna upp till max 85 procent.


Kontantinsats lägenhet – Veckans STORA topplista

Lista du ser längst upp i den här guiden är den ENKLA topplistan och det är samma lista som det här men här hittar du även omdöme och betyg bland annat. Det är helt enkelt en topplista med allt som topplistan är baserad på och sedan lite till.

 1. Lendo
 2. ICA Banken
 3. MyLoan
 4. AXO Finans
 5. Zmarta
 6. Consector
 7. Bank Norwegian
 8. Advisa
 9. Freedom Finance
 10. Lendify
 11. Sambla

1. Lendo

Lendo är en låneförmedlare som jämför privatlån som passar utmärkt till att låna till kontantinsatsen. Så söker du efter att låna pengar till en kontantinsats vid köp av en lägenhet så funkar Lendo utmärkt. Och det tycker våra besökare också eftersom dom ligger på första platsen.


2. ICA Banken

ICA Banken är ICAs egna bank där du kan ta ett privatlån för din kontantinsats. Du kan ansöka direkt online för att se om det är ett alternativ för dig eller er. Och dom har även bolån också så passa på att ansöka om det direkt för att se så dom godkänner privatlån + bolån.


3. MyLoan

Hos MyLoan kan du jämföra lån till insatsen där du skickar in en enda ansökan och sedan får du erbjudande från flera olika banker. På så sätt ska du alltså hitta den bank som ger dig bäst ränta och bäst villkor.


4. AXO Finans

Även AXO Finans är precis som Lendo en låneförmedlare. Där du alltså kan jämföra privatlån. Privatlån som du kan använda för att låna pengar till vad du vill. Alltså en kontantinsats till exempel.


6. Consector

Även Consector är en låneförmedlare som sysslar med jämförelse av privatlån som du kan använda för att låna pengar till insatsen när du ska köpa en lägenhet. På deras hemsida klickar du först på privatlån och sedan fyller du i önskat belopp. Därefter lånetiden. Alltså återbetalningstiden. Under syfte tar du annat. Sedan är det personnummer, mail och telefon. Sedan är det bara en ruta du kan kryssa i om du ska ha en medsökande. Så här skriver dom ”Med en medsökande får du bättre lånevillkor och lägre ränta, en säkerhet för banken.” Så det är värt att tänka på.


11. Sambla

Sambla är en en låneförmedlare som du kan använda för att låna till insatsen till exempel. Du kan låna från 5000kr upp till 500.000kr. Och det från 1år upp till 15år. Och det är alltså bankerna som dom jämför som har dessa villkor.


Tips på guider relaterade till Kontantinsats lägenhet

Här tipsar vi om andra guider om Kontantinsats lägenhet eller som är relaterade till det. Alla är skrivna av oss. Vi sammanfattar alla guider med några korta meningar för att du ska få en så bra överblick som möjligt.

 • Låna till kontantinsats
 • Kontantinsats bostadsrätt
 • Kontantinsats hus
 • Låneförmedlare
 • Bolån utan kontantinsats
 • Billån utan kontantinsats

Låna till kontantinsats

Funderar du på att låna till kontantinsatsen på en lägenhet så kan vi rekommendera vår guide Låna till kontantinsats som vi valt att lägga på vår startsida. Den första delen på startsidan handlar bara om att just låna till kontantinsatsen till en bostad. Vårt mål med den är att försöka göra så inte en hel generation hamnar utanför bostadsmarknaden. För vi tror inte priserna på bostäder kommer gå ner något nämnvärt. Vi tror att uppgången kommer bromsas in men inte gå ner. Det gör att man kommer behöva väldigt mycket pengar för att komma in på bostadsmarknaden. Ska du köpa en etta innanför tullarna i Stockholm så får du till exempel lägga runt 3 miljoner om inte mer. Det innebär en insats på 450.000kr. Pengar väldigt få har och ta väldigt lång tid att spara ihop. Då kan ett lån till insatsen eller delar av den vara ett alternativ om man vill snabba på sitt köp av en bostad helt enkelt.

Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsats bostadsrätt är en guide som handlar om bostadsrätt vilket inte måste vara en lägenhet. Dock gäller gäller samma regler kring kontantinsatsen. Går du till pant banken och lämnar in en klocka som är värd 50.000kr så kanske du får låna 25.000kr på den med klockan som säkerhet för lånet. Då vet dom att betalar du inte tillbaka lånet så kan dom sälja klockan och då tror dom att den garanterat är mer värd än det dom lånar ut till dig. Alltså tar dom mindre risk. Men det förutsätter också att du betalar tillbaka alla pengarna så att du kan hämta klockan också. Men ett lån utan säkerhet så har alltså inte långivaren någon säkerhet på att du ska betala tillbaka lånet utan går enbart på en kreditupplysning. Därför tar långivaren större risk och måste som sagt även ta mer betalat. Men det finns många fördelar med ett privatlån som gör att många väljer att ta ett privatlån. Det är en fördel att du kan låna pengar utan att lämna något i säkerhet först och främst och därför får låna pengar till vad du vill. Till exempel till en kontantinsats på en lägenhet eller hus. Ska du köpa en lägenhet på Södermalm i Stockholm så är det runt 3 miljoner för en etta som gäller och alltså en kontantinsats på minst 450.000kr.

Kontantinsats hus

Kontantinsats hus är guiden där vi går igenom hur det ser ut vid husköp med insats. Sedan är det en mer djupgående genomgång av husköp till skillnad från den här guiden du befinner dig i nu eftersom det skiljer en hel del mellan att köpa ett hus och en lägenhet.

Låneförmedlare

Dom allra flesta väljer en låneförmedlare efter ha läst någon av våra guider om att låna till kontantinsatsen så därför tycker vi du bör läsa guider låneförmedlare innan du väljer att låna till din insats. Där har vi tillsammans med våra besökare bland annat utsett vilket lån som är bäst just precis nu för att låna till insatsen.

Bolån utan kontantinsats

En av dom vanligaste frågorna som vi får in är om det finns något bolån utan kontantinsats. Där har vi skapat Bolån utan kontantinsats. Där kan du bland annat få svar på just den frågan och se hur andra har gjort.

Billån utan kontantinsats

Billån utan kontantinsats har inget med insats till lägenhet tänker du. Och nej det är inget man måste veta för att köpa en lägenhet. Men om du vill veta hur det fungerar med kontantinsatser så tycker vi att du ska läsa Billån utan kontantinsats också. Där förstår man hur det fungerar om man lämnar bilen som säkerhet för lånet precis som när man ska lämna lägenhet som säkerhet för lånet. Och vad det är för skillnad.


Läs mer om Kontantinsats lägenhet

I det är kapitlet som heter Läs mer om Kontantinsats lägenhet så försöker vi skapa en meny som så tydligt som möjligt visar andra guider vi skrivit i ämnet. Skillnaden mellan Läs mer om Kontantinsats lägenhet och Tips på guider relaterade till Kontantinsats lägenhet är att här listar vi dom så enkelt som möjligt i en meny medan vi sammanfattar guiderna i den senare. Målet med att göra så här är att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta rätt och det så snabbt som möjligt.


Ställ frågor och diskutera Kontantinsats lägenhet

Här nedanför i kommentarsfältet kan du ställa frågor om Kontantinsats lägenhet och diskutera det med oss på redaktionen och med andra besökare. Vi på redaktionen svarar på frågor och är med och diskuterar varje dag året runt och svarar oftast inom 24timmar. Och andra besökare brukar vara lika snabba.


Lämna betyg på guiden Kontantinsats lägenhet

Här kan du de betyg på våran guide Kontantinsats lägenhet. Du ger betyg genom att trycka på stjärnorna nedan. 1 till 5 stjärnor där 1an är sämst och 5an är bäst. Hoppas du har lärt dig något av den här guiden och vill komma tillbaka. Vårt mål är att bli det självklara valet för alla som vill veta något om att låna pengar. Vår vision är att ha betyg och omdömen om alla lån som finns i Sverige. Alla banker, långivare, låneförmedlare och andra typer av jämförelsetjänster. Vi vill ge den bredaste överblicken av alla och där man själv kan ta tag i sin ekonomi.


Lämna omdöme på guiden Kontantinsats lägenhet

Sedan kan du lämna omdöme om guiden Kontantinsats lägenhet här nedan i form av en kommentar. Vill du lämna betyg och omdöme på hela sajten får du väldigt gärna gör det under Om Kontantinsats.se eller på startsidan.


Sammanfattning

Du måste ha MINST 15 procent i kontantinsats av bostadens värde. Guiden Kontantinsats lägenhet går igenom hur mycket kontantinsats du måste ha vid köp av lägenhet i Sverige. Vi visar även hur du kan låna till kontantinsatsen om du inte har några pengar till den. Utöver det kan du även läsa omdöme, betyg och recensioner om alla lån. Omdöme och betyg från besökare och recensionerna är redaktionens åsikter. Sedan kan du vara med och diskutera och ställa frågor om Kontantinsats lägenhet längst ned. Börja med och titta på menyn Innehåll i Kontantinsats lägenhet här nedanför för att få en bra överblick över innehållet som väntar.

Kontantinsats lägenhet


Här är du nu: Kontantinsats » Kontantinsats lägenhet

8 reaktion på “Kontantinsats lägenhet

  1. Kontantinsats

   Hej Jossan, Ja det stämmer, det är ingen skillnad på vad banken kräver för kontantinsats till villa och lägenhet utan det är 15 procent på båda. Däremot kan banken ibland kräva mer i kontantinsats vid köp av fritidshus. Dock långt ifrån alla. Som som vanligt: jämför, jämför och jämför.

   Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Karina, Nej det är 15 procent i kontantinsats sedan oktober 2010 och den är oförändrad. Det du tänker på är amorteringskraven och dom berör inte kontantinsatsen som tur är.

   Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Josefine,

   Det kan finnas skillnader men det behöver inte göra det. En lägenhet är alltid en lägenhet men kan vara en ägarlägenheter, hyresrättslägenhet och bostadsrättslägenhet men en bostadsrätt behöver inte vara en lägenhet utan kan också vara ett hus.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.