Veckans topplista över lån - v.17 2017

Här nedan ser du en topplista över lån som sätts efter vart besökare innan dig valt att låna pengar just den här veckan v.17 2017. Du kan skicka in en ansökan direkt online på nätet och du får ofta svar direkt om det är ett alternativ för dig/er. En låneansökan tar sällan mer än 5-10 minuter. Du hittar villkoren under "Mer info »".

Ett tips är att ni ansöker tillsammans om ni är gifta eller sambos då det brukar öka chansen till få låna pengar och dessutom till lägre ränta.

→ Topplistan ändrades måndag 2017-04-24 kl 00:01.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
1.Låna till kontantinsats hos Lendo1,95%1-15år5000-500000krMer info om Lendo
2.Låna till kontantinsats AXO Finans topplista3,45%1-15år5000-500000krMer info om Consector
3.Låna till kontantinsats hos Bank Norwegian4,99%1-15år5000-500000krMer info om Bank Norwegian
4.Låna till kontantinsats hos ICA Banken3,70%3-12år10000-350000krMer info om ICA Banken
5.Låna till kontantinsats hos Freedom Finance3,25%1-12år5000-500000krMer info om Freedom Finance
6.Låna till kontantinsats hos Advisa2,95%1-12år10000-500000krMer info om Bank Advisa
7.Låna till kontantinsats via Zmarta3,25%1-15år1000-500000krMer info om Consector
8.Låna till kontantinsats Lendify2,95%0,5-10år5000-300000krMer info om Leasy
9.Consector3,50%1-15år10000-500000krLåna till kontantinsats via Consector
10.Låna till kontantinsats Santander topplista3,95%2-15år20000-350000krLåna till kontantinsats Santander


Kontantinsats lägenhet – Hur många procent?

Kontantinsats lägenhet? Hur stor kontantinsats behöver man vid köp av en lägenhet 2017 i Sverige? Hur många procent?

Svar: Du måste ha MINST 15 procent av lägenhetens värde som kontantinsats i Sverige 2017. Så köper du en lägenhet för 2miljon så behöver du således alltså minst 300.000kr till kontantinsatsen. Antingen med pengar du redan har eller så med ett privatlån. Du hittar en topplista över privatlån här ovan där du kan se vart besökare innan dig valt att låna till sin kontantinsats just den här veckan. Ett privatlån är ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar. Vid ett vanligt bolån lämnar du bostaden som säkerhet för lånet och därför blir det billigare att låna pengar eftersom banken tar en mindre risk i och med att dom kan sälja lägenheten om du inte betalar lånet. Men eftersom du inte får ta lägenheten som säkerhet för mer än 85 procent av dess värde oavsett vilken bank du väljer så måste du alltså ta ett privatlån som är ett lån utan säkerhet för resterande 15 procent. Om du inte har pengarna själv. Och med utan säkerhet menas alltså inte att det är osäkert att låna pengar utan det är att du lånar utan att lämna något i säkerhet för att få låna pengar. Går du till pant banken och lämnar in en klocka som är värd 50.000kr så kanske du får låna 25.000kr på den med klockan som säkerhet för lånet. Då vet dom att betalar du inte tillbaka lånet så kan dom sälja klockan och då tror dom att den garanterat är mer värd än det dom lånar ut till dig. Alltså tar dom mindre risk. Men det förutsätter också att du betalar tillbaka alla pengarna så att du kan hämta klockan också. Men ett lån utan säkerhet så har alltså inte långivaren någon säkerhet på att du ska betala tillbaka lånet utan går enbart på en kreditupplysning. Därför tar långivaren större risk och måste som sagt även ta mer betalat. Men det finns många fördelar med ett privatlån som gör att många väljer att ta ett privatlån. Det är en fördel att du kan låna pengar utan att lämna något i säkerhet först och främst och därför får låna pengar till vad du vill. Till exempel till en kontantinsats på en lägenhet eller hus. Ska du köpa en lägenhet på Södermalm i Stockholm så är det runt 3 miljoner för en etta som gäller och alltså en kontantinsats på minst 450.000kr. Det är pengar få ha och därför väljer väldigt många att ta ett privatlån till sin insats. I den här guide Kontantinsats lägenhet tänkte vi går igenom allt det som vi tycker är viktigt vid köp av lägenhet och länka vidare till guider vi skrivit som vi tror du kan tycka är intressanta att läsa om du funderar på att köpa en lägenhet.

Kontantinsats lägenhet


Snabbmeny över guiden Kontantinsats lägenhet

 • Snabbmeny över guiden Kontantinsats lägenhet (här är du nu)
 • Vanliga frågor om Kontantinsats lägenhet
 • Fördjupning i Kontantinsats lägenhet
 • Sammanfattning av Kontantinsats lägenhet
 • Tips på guider relaterade till Kontantinsats lägenhet
 • Läs mer om Kontantinsats lägenhet
 • Ställ frågor och diskutera Kontantinsats lägenhet
 • Lämna betyg och omdöme på guiden Kontantinsats lägenhet

Vanliga frågor om Kontantinsats lägenhet

Här nedan samlar vi löpande på frågor som rör Kontantinsats lägenhet och som vi får in av våra besökare. På så sätt hoppas vi tillsammans med våra besökare skapa en sajt som ger nästa besökare ännu mer mervärde och hjälp.

Låna till kontantinsats

Funderar du på att låna till kontantinsatsen på en lägenhet så kan vi rekommendera vår guide Låna till kontantinsats som vi valt att lägga på vår startsida. Den första delen på startsidan handlar bara om att just låna till kontantinsatsen till en bostad. Vårt mål med den är att försöka göra så inte en hel generation hamnar utanför bostadsmarknaden. För vi tror inte priserna på bostäder kommer gå ner något nämnvärt. Vi tror att uppgången kommer bromsas in men inte gå ner. Det gör att man kommer behöva väldigt mycket pengar för att komma in på bostadsmarknaden. Ska du köpa en etta innanför tullarna i Stockholm så får du till exempel lägga runt 3 miljoner om inte mer. Det innebär en insats på 450.000kr. Pengar väldigt få har och ta väldigt lång tid att spara ihop. Då kan ett lån till insatsen eller delar av den vara ett alternativ om man vill snabba på sitt köp av en bostad helt enkelt. Tycker du som vi så skulle vi bli väldigt glada om du kunde länka till vår hemsida på något sätt ifrån din egen hemsida, Facebook eller liknande. Så fler får chansen att komma in på bostadsmarknaden. Många tror nämligen att man inte får låna till kontantinsatsen utan att man måste ha dom pengarna helt själv. Så hjälp gärna oss att informera andra.


Fördjupning i Kontantinsats lägenhet

Kontantinsats lägenhet procent 2017

Procenten på kontantinsatsen på lägenhet ligger alltså på MINST 15 i Sverige 2017. Köper du en lägenhet för 2 miljon så måste du alltså ha minst 300.000kr i insats.

Kontantinsats lägenhet 2017 och i framtiden

Sedan 2010 så är alltså insatsen på MINST 15 procent oavsett vilken bank du väljer. Så alltså även nu 2017. Och det lär snarare bli ännu fler procent än att dom minskar dessa 15 procent tyvärr. Vårt mål är ju att få in fler på bostadsmarknaden genom att visa att du har möjlighet att låna pengar till kontantinsatsen och tyvärr lär det bli svårare om dessa 15 procent blir 20 procent i framtiden. Men vi hoppas att så inte blir fallet.


Sammanfattning av Kontantinsats lägenhet

Du måste ha MINST 15 procent i kontantinsats av bostadens värde.

Kontantinsats lägenhet


Tips på guider relaterade till Kontantinsats lägenhet

Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsats bostadsrätt är en guide som handlar om bostadsrätt vilket inte måste vara en lägenhet. Dock gäller gäller samma regler kring kontantinsatsen.


Läs mer om Kontantinsats lägenhet

Låna till kontantinsats till en lägenhet


Ställ frågor och diskutera Kontantinsats lägenhet

Här nedanför i kommentarsfältet kan du ställa frågor om Kontantinsats lägenhet och diskutera det med oss på redaktionen och med andra besökare. Vi på redaktionen svarar på frågor och är med och diskuterar varje dag året runt och svarar oftast inom 24timmar. Och andra besökare brukar vara lika snabba.


Lämna betyg och omdöme på guiden Kontantinsats lägenhet

Här kan du de betyg och omdöme på våran guide Kontantinsats lägenhet. Du ger betyg genom att trycka på stjärnorna nedan. 1 till 5 stjärnor där 1an är sämst och 5an är bäst. Sedan kan du lämna omdöme om guiden här nedan i form av en kommentar. Vill du lämna betyg och omdöme på hela sajten får du väldigt gärna gör det under Om Kontantinsats.se eller på startsidan. Hoppas du har lärt dig något av den här guiden och vill komma tillbaka. Vårt mål är att bli det självklara valet för alla som vill veta något om att låna pengar. Vår vision är att ha betyg och omdömen om alla lån som finns i Sverige. Alla banker, långivare, låneförmedlare och andra typer av jämförelsetjänster. Vi vill ge den bredaste överblicken av alla och där man själv kan ta tag i sin ekonomi.

(117 röster och i snitt: 4,21 av 5)

Här är du nu: Kontantinsats » Kontantinsats lägenhet

Det här inlägget postades i Kontantinsats, Kontantinsats lägenhet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Kontantinsats lägenhet – Hur många procent?

 1. Jossan skriver:

  Är det 15 procent på både lägenhet och villa?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Jossan, Ja det stämmer, det är ingen skillnad på vad banken kräver för kontantinsats till villa och lägenhet utan det är 15 procent på båda. Däremot kan banken ibland kräva mer i kontantinsats vid köp av fritidshus. Dock långt ifrån alla. Som som vanligt: jämför, jämför och jämför.

 2. Karina skriver:

  Är det någon skillnad på kontantinsats efter 1 juli?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Karina, Nej det är 15 procent i kontantinsats sedan oktober 2010 och den är oförändrad. Det du tänker på är amorteringskraven och dom berör inte kontantinsatsen som tur är.

 3. Josefine skriver:

  Vad är det för skillnad på lägenhet och bostadsrätt?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Josefine,

   Det kan finnas skillnader men det behöver inte göra det. En lägenhet är alltid en lägenhet men kan vara en ägarlägenheter, hyresrättslägenhet och bostadsrättslägenhet men en bostadsrätt behöver inte vara en lägenhet utan kan också vara ett hus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.