Veckans topplista över lån - v.50 2017

Här nedan ser du en topplista över lån som sätts efter vart besökare innan dig valt att låna pengar just den här veckan v.50 2017. Du kan skicka in en ansökan direkt online på nätet och du får ofta svar direkt om det är ett alternativ för dig/er. En låneansökan tar sällan mer än 5-10 minuter. Du hittar villkoren under "Mer info »". Topplistan baseras på omdöme, betyg och populäritet hos våra tidigare besökare. Ett tips är att ni ansöker tillsammans om ni är gifta eller sambos då det brukar öka chansen till få låna pengar och dessutom till lägre ränta.

→ Topplistan ändrades tisdag 2017-12-12 kl 00:01.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
1.Låna till kontantinsats hos Lendo3,25%1-15år10000-500000krMer info om Lendo
2.Låna pengar till kontantinsats AXO Finans2,95%1-15år5000-600000krMer info om AXO Finans
3.Sambla2,95%1-10år5000-500000krMer info om Sambla
4.Consector2,95%1-15år10000-500000krLåna till kontantinsats via Consector
5.MyLoan2,95%2-15år10000-500000krMer info om My Loan
6.Låna till kontantinsats hos Freedom Finance3,54%1-12år5000-500000krMer info om Freedom Finance
7.Låna till kontantinsats hos Advisa2,95%1-12år10000-500000krMer info om Bank Advisa
8.Låna till kontantinsats hos ICA Banken3,70%3-12år20000-350000krMer info om ICA Banken
9.Låna till kontantinsats via Zmarta3,54%1-15år1000-500000krMer info om Zmarta
10.Låna till kontantinsats hos Bank Norwegian4,99%1-15år5000-500000krMer info om Bank Norwegian

Kontantinsats hus 2017

Kontantinsats hus? Hur stor kontantinsats måste man ha som minst vid husköp? Och kan man låna till kontantinsatsen? Svar: Den ligger precis som för bostadsrätt/lägenhet på MINST 15 procent i Sverige sedan Finansinspektionens nya regler som trädde i kraft hösten 2010. Tidigare var det 10 procent men nu är det alltså 15 procent som gäller. Oavsett vilken bank du väljer. Du behöver alltså ha minst 15 procent antingen ur egen ficka eller med hjälp av ett privatlån. Det vill säga ett lån utan säkerhet där du inte lämnar bostaden som säkerhet för det lånet. Vilket man annars gör vid ett bolån.

Låna pengar till kontantinsatsen vid husköp

Du hittar en topplista över privatlån här ovan. Den topplistan sorteras efter vart besökare innan dig valt att låna till sin kontantinsats. På så sätt hoppas vi få in fler på bostadsmarknaden som annars inte hade haft en chans. Risken är annars att en hel generation aldrig kommer in på bostadsmarknaden. Och det är vår vision att försöka hjälpa till genom att leverera den bästa guiden för alla som ska köpa bostad eller vill låna pengar till något annat. Det du ser här ovan är Veckans ENKLA topplista över vart flest av våra besökare valt att låna till kontantinsatsen just den här veckan. Vill du se en utökad version av samma topplista och även se dom lån som kommer under plats 10 så kan du scroller ner till Veckans STORA topplista istället. Där hittar du även omdöme, betyg och recensioner. Vi tycker även du bör besöka guiden Låna till kontantinsats också som du hittar på startsidan. Topplistorna mellan dessa guider kan ibland skilja då förstasidan är den enda guider som är helt fristående alla andra guider på Kontantinsats.se.

Kontantinsats hus

Foto: Trivselhus


Innehåll i guiden Kontantinsats hus

Här kan du se vad guiden Kontantinsats hus innehåller och du kan enkelt klicka dig fram på rubrikerna för att läsa det som du är intresserad av. På så sätt hoppas vi att du hittar det du söker snabbare och inte behöver läsa sånt du inte är intresserad av. För hela sajten Kontantinsats.se är uppbyggd så. Det vill säga så du så enkelt och snabbt som möjligt ska se om du kan hitta det du söker. För tid är dyrbar och vi vill vara en sajt där du lägger ner tid utan att få något utav det.


Vanliga frågor om Kontantinsats hus

Här samlar vi frågor som vi fått in om Kontantinsats hus och som vi svarat på. Hittar du inte svar på din fråga här kan du ställa din egen fråga lägst ned i den här guiden. Får vi in en fråga flera gånger så brukar vi publicera svaret här.

 • Kan man låna 100% till en bostad?
 • Kan man låna till kontantinsatsen?
 • Kan stor är insatsen vid husköp?

Kan man låna 100% till en bostad?

Svar: Man får inte belåna bostaden mer än 85% oavsett vilken bank du väljer men det finns även möjlighet att låna till kontantinsatsen men då med ett privatlån (även kallat blancolån). Så ja det är möjligt att låna till 100% av bostaden men lån är väldigt individuellt så du måste självklart att förutsättningarna för att få låna 100%. Och långt i från alla banker accepterar det. Men det finns inga regler som hindrar en.

Kan man låna till kontantinsatsen?

Svar: Ja det går att låna till kontantinsatsen till en bostad och det gör man med ett privatlån (även kallat blancolån). Självklart måste du/ni har dom ekonomiska förutsättningarna för att kunna göra det men det finns inget annat som hindrar dig för att få göra det.

Kan stor är insatsen vid husköp?

Svar: I Sverige måste du ha MINST 15% i insats oavsett vilken bank du väljer. Kom dock ihåg att det är det bästa du kan hitta och det kan finnas banker som kräver ännu mer.


Kontantinsats hus – Veckans STORA topplista

Här följer sammanfattningar av veckans topplista över privatlån till kontantinsats. Det här är den stora topplistan där du kan hitta omdöme och betyg från tidigare besökare bland annat. Du hittar även vår egen recension om varje lån. Efter att du besökt den här topplistan är vårt mål att du ska ha en så bra överblick över dina alternativ till att låna till insatsen att du hittar det bästa lånet för just precis dig. Och det helt på egen hand.

 • → 1. Lendo
 • → 2. AXO Finans
 • → 2. ICA Banken
 • → 3. MyLoan
 • → 4. Sambla
 • → 5. Zmarta
 • → 6. Freedom Finance
 • → 7. Bank Norwegian
 • → 8. Advisa
 • → 9. Consector
 • → 10. Santander

→ 1. Lendo

Lendo är en låneförmedlare som jämför privatlån som du till exempel kan använda till en kontantinsats. Lendo har samma ägare som bland annat Aftonbladet, Blocket, Hitta.se m.m. Du kan sköta din ansökan direkt online på nätet och få snabbt svar via mail. Vi samlar allt vi skriver om dom på sidan som vi har samma namn på, det vill säga Lendo. Så går in där om du funderar på att använda deras tjänst.

Lendo


2. AXO Finans

AXO Finans är en låneförmedlare och som du kan använda dig av för att låna till insatsen. Dom jämför helt enkelt privatlån som du kan ta för att låna till insatsen vid till exempel köp av hus.


3. Sambla

Sambla är en relativt ny låneförmedlare som startade år 2014 men som ända har hunnit förmedlar över 140.000 lån. Så vad beror då det på? Du kan se efter själv genom att besöka dom genom topplistan här ovan. Men vår gissning är att dom helt enkelt jämför lån bra och att dom har en lätt hemsida med en bra support.

Låna pengar Sambla


4. Consector

Consector är också en låneförmedlare men en som kommit in lite snare än dom flesta andra i topplistan. Men det har inte hindrat dom från att åtminstone tagit sig in på topplistan. Du bör titta in dom för att se om det är ett alternativ för just dig.


5. MyLoan

MyLoan är en låneförmedlare som jämför lån som passar perfekt för att låna till insatsen med. Du går in där och jämför privatlån och ser hur billig ränta just du kan få om du skulle vilja låna till insatsen till din nya bostad. Så enkelt är det. Och du förbinder dig inte för något.

Låna pengar MyLoan


6. Freedom Finance

Freedom Finance är även dom är låneförmedlare som jämför privatlån som du kan använda till din insats exempelvis. Som du ser så är 3 av 5 första låneförmedlare. Om du funderar på att jämföra lån vi dem så råder vi dig att läsa sidan Freedom Finance innan det. Där har vi samlat allt vi skrivit om dem sedan starten av Kontantinsats år 2010.

Låna pengar via Freedom Finance


7. Advisa

Advisa är precis som Lendo, AXO Finans och Freedom Finance en låneförmedlare och jämför privatlån till kontantinsats gratis till dig. Du kan skicka in en ansökan och snabb jämföra över 20 banker med bara en kreditupplysning.

Låna pengar via Advisa


8. ICA Banken

Ica banken erbjuder både privatlån till din kontantinsats och bolån. Du kan alltså finansiera hela ditt köpa hos ICA Banken. En ansökan kan du göra direkt online på nätet.


9. Zmarta

Zmarta är en låneförmedlare som har samma ägare som Freedom Finance som även dom finns med på topplistan. Hos båda dom kan du ta lån utan säkerhet för att finansera hela eller delar av din insats.

Kontantinsats hus Zmarta


10. Bank Norwegian

Bank Norwegian är kanske mest kända för sina flyg. Eller snarare Norwegian då förstås. Men dom har alltså en bank också. Där du bland annat kan ta ett privatlån till din insats.

”Låna


11. Santander

Santander är den av dessa 10 första som är minst populära. Varför vet vi inte riktigt men om man titta på topplistan så är dom flesta låneförmedlare. Och Santander lånar själva ut pengar. Vilket verkar ha svårare att ta sig högt upp på listan.


Sammanfattning av guiden Kontantinsats hus

Du måste ha minst 15 procent i kontantinsats vid husköp. Precis som med lägenhet. I Sverige är har vi ett bolånetak som gör att du max får låna 85% av bostadens värde som säkerhet för ditt lån. Oavsett vilken bank du väljer. Men du kan låna till kontantinsatsen. Här ovan visar vi topplistan över lån till kontantinsatsen som våra besökare valt just den här veckan. Du hittar omdöme, betyg och recensioner om alla lån som vi listar. I den här guiden berättar vi hur mycket du behöver i kontantinsats för att köpa hus i Sverige och hur du kan låna till insatsen också.

Kontantinsats hus - Låna pengar till kontantinsats

Foto: Smålandsvillan


Tips på relaterade guider till Kontantinsats hus

Här tipsar vi om guider som vi skrivit som är relaterade till Kontantinsats hus och som vi tror du kan vara intresserad av. Listan är baserad på vad vi tror att just du är intresserad av just precis nu. Vi startade år 2010 så vi har skrivit flera guider om lån till hus varje vecka sedan dess.

 • Kontantinsats lägenhet
 • Kontantinsats bostadsrätt
 • Kontantinsats bil
 • Låna till kontantinsats
 • Bolån

Kontantinsats lägenhet

Kontantinsats för lägenhet / bostadsrätt är precis som för hus. Det vill säga MINST 15 procent. Du kan läsa mer om det under kontantinsats lägenhet där vi skrivit mer om det.

Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsatsen på bostadsrätt är exakt som med vilken bostad som helst som du köper. Du måste ha minst 15 procent själva. Läs under Kontantinsats bostadsrätt.

Kontantinsats bil

Kontantinsats bil är en guide som tar upp det mest med bilköp vad gäller insatsen. Du kan besöka Kontantinsats bil för att läsa om hur det fungerar med billån med bilen som säkerhet för lånet och billån utan bilen som säkerhet för lånet. Det är nämligen 0% i insats på det ena alternativet och minst 20% på det andra. Oavsett bank du väljer.

Låna till kontantinsats

Låna till kontantinsats har vi lagt på startsidan och är utgångspunkten för vad hela Kontantinsats.se handlar om. Så vi råder dig att alltid besöka startsidan innan du ska låna pengar och då framförallt om du ska låna pengar till din bostad som är vårt specialområde. Även om vi har byggt ut sajten till att handla om allt som har med lån och ekonomi att göra.

Bolån

Bolån är guiden vi tycker du borde läsa om du är i startgroparna på att ta ett bolån i Sverige. Bolån är en guide vi hållit på att bygga på varje vecka sedan 2010 så det är en av dom större vi har.


Läs mer om Kontantinsats hus

Här försöker vi skapa en meny som kan ta dig vidare till andra guider som vi skrivit om Kontantinsats hus eller som är relaterade. Här sammanfattar vi inte guiderna utan försöker bara skapa en meny som ger dig så bra överblick som möjligt.

Läs mer om att låna till kontantinsats

Här hittar du länkar till guider om att låna till kontantinsatsen.


Ställ frågor och diskutera Kontantinsats hus

I kommentarsfältet här nedanför kan du vara med och diskutera Kontantinsats hus med oss på redaktionen och med andra besökare. Vårt mål är att bygga en sajt som verkligen ger våra besökare mervärde och därför försöker vi bygga sajten tillsammans med våra besökare så mycket som möjligt. Därför kan du ställa eventuella frågor och funderar i kommentarsfältet och ibland tar vi även upp frågor till vanliga frågor i varje guide och svarar på dom där. Titta därför kapitlet vanliga frågor här ovan för att se om din fråga finns där redan.


Lämna betyg på guiden Kontantinsats hus

Här kan du ge betyg på guiden Kontantinsats hus. Du ger betyg genom att trycka på stjärnorna 1-5. Vill du lämna ett omdöme så kan du skriva en kommentar här nedan. Tack för att du läst våran guide Kontantinsats hus. Vi uppdaterar den löpande hela tiden för att har Sveriges bästa guide om lån till bostad.

(133 röster och i snitt: 4,30 av 5)

Lämna omdöme på guiden Kontantinsats hus

Här ovan kan du ge betyg och här nedan kan du ge omdöme på guiden Kontantinsats hus. Tack för att du tar dig tid att ge omdöme och betyg.


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Kontantinsats hus

Det här inlägget postades i Kontantinsats, Kontantinsats hus. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Kontantinsats hus 2017

 1. Adam skriver:

  Så jag behöver inte leta vidare om jag vill hitta en bank men 0kr kontantinsats?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Adam! Precis, det finns ingen bank som har 0% i kontantinsats. I Sverige måste du ha minst 15 procent på både hus och lägenhet. Och vid köp av fritidshus behöver man ofta ha ännu mer. Men det finns möjlighet att låna pengar till sin insats så länge som man gör det utan att belåna bostaden för den delen. I form att ett privatlån alltså. Men med förutsättningen att just den banken tillåter det så klart. Och att man har tillräcklig kreditvärdighet för det. Lycka till med ditt bostadsköp!

 2. Karlm skriver:

  Jag ska flytta från en bostadsrätt till ett hus är det tänkt. Mitt mål är att göra det under 2016 så tänkte försöka dra ihop pengarna till kontantinsatsen på något sätt. Men är det alltid 15% på hus precis som bostadsrätt? Har nämligen läst någonstans att man kan få mindre kontantinsats? Eller har jag drömt det?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Karlm! Tyvärr har du nog drömt. I Sverige är det tyvärr 15% i kontantinsats på både hus och bostadsrätt. Men det är ingen hemlighet att vi är för att man ska ha en lägre insats i Sverige och istället amortera mer.

 3. Sara skriver:

  Är det någon skillnad på kontantinsatsen beroende på vart i landet man köper hus?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Sara! Nej det är ingen skillnad på vart i landet du bor utan det är 15 procent i hela Sverige.

 4. Ulf skriver:

  Hej jag undrar om det är någon annan procent på kontantinsatsen vid köp av fritidshus? Är det även det om man tänker på i fritidshuset?

  • Kontantinsats skriver:

   Ibland kan bankerna kräva en något högre kontantinsats men jag skulle säga att oftast är det 15 procent som gäller även på fritidshus. Men aldrig mindre.

 5. Måns skriver:

  Tror ni dom kommer höja kontantinsatsen inom närmaste tiden? Eller någon annan som läser det här?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Måns, Vi tror inte dom höger kontantinsatsen på många många år. Om dom ens någonsin kommer göra det. Att ha så kraftig amortering + högre kontantinsats skulle skapa kaos om du frågar oss.

 6. Karin skriver:

  Jag ska köpa ett hus av min pappa som vi har låtit 3 mäklare värdera och fått ett snittvärde på 4.100.000kr. Det skulle innebära 615.000kr i kontantinsats. Pengar jag absolut inte har. Kan man skriva till banken säga att jag betalade 5 miljoner så man kan få ner insatsen?

 7. Karl-Magnus skriver:

  Hej jag och min sambo ska flytta ihop och har hittat ett litet hus vi skulle vilja köpa men vi saknar 100.000kr till kontantinsatsen. Går det att låna till det med ett privatlån alltså?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Karl-Magnus, Det är bara din/er ekonomi och val av bank som kan stoppa er från att ta ett privatlån till kontantinsatsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.