Här ser du veckans topp 5 av lån vecka 17. För att se hela topplistan klicka du här.
#Ränta fr:Belopp:
1.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
2.Advisa låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
3.Låna pengar av ICA Banken3,70%20000-350000krLåna pengar nu
4.Zmarta låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
5.Leasy topplista9,84%10000-50000krLåna pengar nu

Kontantinsats hus

Kontantinsats hus? Hur stor kontantinsats måste man ha som minst vid husköp? Och kan man låna till kontantinsatsen? Den ligger precis som för bostadsrätt/lägenhet på MINST 15 procent i Sverige sedan Finansinspektionens nya regler som trädde i kraft hösten 2010. Tidigare var det 10 procent men nu är det alltså 15 procent som gäller. Oavsett vilken bank du väljer. Du behöver alltså ha minst 15 procent antingen ur egen ficka eller med hjälp av ett privatlån. Det vill säga ett lån utan säkerhet där du inte lämnar bostaden som säkerhet för det lånet. Vilket man annars gör vid ett bolån.

Låna pengar till kontantinsatsen vid husköp

Du hittar en topplista över privatlån här ovan. Den topplistan sorteras efter vart besökare innan dig valt att låna till sin kontantinsats. På så sätt hoppas vi få in fler på bostadsmarknaden som annars inte hade haft en chans. Risken är annars att en hel generation aldrig kommer in på bostadsmarknaden. Och det är vår vision att försöka hjälpa till genom att leverera den bästa guiden för alla som ska köpa bostad eller vill låna pengar till något annat. Det du ser här ovan är Veckans ENKLA topplista över vart flest av våra besökare valt att låna till kontantinsatsen just den här veckan. Vill du se en utökad version av samma topplista och även se dom lån som kommer under plats 10 så kan du scroller ner till Veckans STORA topplista istället. Där hittar du även omdöme, betyg och recensioner. Vi tycker även du bör besöka guiden Låna till kontantinsats också som du hittar på startsidan. Topplistorna mellan dessa guider kan ibland skilja då förstasidan är den enda guider som är helt fristående alla andra guider på Kontantinsats.se.

Kontantinsats hus

Alltid minst 15% i kontantinsats

Vid köp av hus i Sverige måste du alltid ha minst 15% i insats alltså. Och det är oavsett vilken bank du väljer i Sverige. Så vill du låna pengar till ett hus i Sverige så måste du alltså ha sparat ihop 15% eller så kan du ta ett privatlån till insatsen. Antingen hela eller delar. Kom ihåg hur större del du har själv desto större chans är det att få låna pengar. Du ser vart besökare innan dig valt att låna till sin insats här ovan.

Så ökar du chansen att få låna

Det kortaste och enklaste svaret på det är att låna så lite pengar som möjligt. Det ökar chansen att få låna pengar till din nästa bostad. Så om du inte har hela insatsen så är det bra om du åtminstone kan ha en del av den och inte låna 100% av bostadens värde.


Ställ frågor och diskutera Kontantinsats hus

I kommentarsfältet här nedanför kan du vara med och diskutera Kontantinsats hus med oss på redaktionen och med andra besökare. Vårt mål är att bygga en sajt som verkligen ger våra besökare mervärde och därför försöker vi bygga sajten tillsammans med våra besökare så mycket som möjligt. Därför kan du ställa eventuella frågor och funderar i kommentarsfältet och ibland tar vi även upp frågor till vanliga frågor i varje guide och svarar på dom där. Titta därför kapitlet vanliga frågor här ovan för att se om din fråga finns där redan.

Kan man låna 100% till en bostad?

Svar: Man får inte belåna bostaden mer än 85% oavsett vilken bank du väljer men det finns även möjlighet att låna till kontantinsatsen men då med ett privatlån (även kallat blancolån). Så ja det är möjligt att låna till 100% av bostaden men lån är väldigt individuellt så du måste självklart att förutsättningarna för att få låna 100%. Och långt i från alla banker accepterar det. Men det finns inga regler som hindrar en.

Kan man låna till kontantinsatsen?

Svar: Ja det går att låna till kontantinsatsen till en bostad och det gör man med ett privatlån (även kallat blancolån). Självklart måste du/ni har dom ekonomiska förutsättningarna för att kunna göra det men det finns inget annat som hindrar dig för att få göra det.


Läs om insatsen vid köp av bostadsrätt och lägenhet

Kontantinsatsen på bostadsrätt är exakt som med vilken bostad som helst som du köper. Du måste ha minst 15 procent själva. Läs under Kontantinsats bostadsrätt. Det är startsidan som fått namnet Låna till kontantinsats och som fungerar som hela navet för sajten. Så eftersom du visat intresse för guiden du är inne på nu bör du även besöka startsidan för att få en så bredd överblick som möjligt. Kontantinsats för lägenhet / bostadsrätt är precis som för hus. Det vill säga MINST 15 procent. Du kan läsa mer om det under kontantinsats lägenhet där vi skrivit mer om det. Så du kan förstå skillnaden mellan att köpa en lägenhet och en villa också. För det är exakt lika med insatsen med inte i övrigt.

Låna till kontantinsats


Kontantinsats bil

Kontantinsats bil är en guide som tar upp det mest med bilköp vad gäller insatsen. Du kan besöka Kontantinsats bil för att läsa om hur det fungerar med billån med bilen som säkerhet för lånet och billån utan bilen som säkerhet för lånet. Det är nämligen 0% i insats på det ena alternativet och minst 20% på det andra. Oavsett bank du väljer.


Läs mer om Kontantinsats hus

Här försöker vi skapa en meny som kan ta dig vidare till andra guider som vi skrivit om Kontantinsats hus eller som är relaterade. Här sammanfattar vi inte guiderna utan försöker bara skapa en meny som ger dig så bra överblick som möjligt.


Sammanfattning av Kontantinsats hus

Du måste ha minst 15 procent i kontantinsats vid husköp. Precis som med lägenhet. I Sverige är har vi ett bolånetak som gör att du max får låna 85% av bostadens värde som säkerhet för ditt lån. Oavsett vilken bank du väljer. Men du kan låna till kontantinsatsen. Här ovan visar vi topplistan över lån till kontantinsatsen som våra besökare valt just den här veckan. Du hittar omdöme, betyg och recensioner om alla lån som vi listar. I den här guiden berättar vi hur mycket du behöver i kontantinsats för att köpa hus i Sverige och hur du kan låna till insatsen också.


14 reaktion på “Kontantinsats hus

  1. Kontantinsats

   Hej Adam! Precis, det finns ingen bank som har 0% i kontantinsats. I Sverige måste du ha minst 15 procent på både hus och lägenhet. Och vid köp av fritidshus behöver man ofta ha ännu mer. Men det finns möjlighet att låna pengar till sin insats så länge som man gör det utan att belåna bostaden för den delen. I form att ett privatlån alltså. Men med förutsättningen att just den banken tillåter det så klart. Och att man har tillräcklig kreditvärdighet för det. Lycka till med ditt bostadsköp!

   Svara
 1. Karlm

  Jag ska flytta från en bostadsrätt till ett hus är det tänkt. Mitt mål är att göra det under 2016 så tänkte försöka dra ihop pengarna till kontantinsatsen på något sätt. Men är det alltid 15% på hus precis som bostadsrätt? Har nämligen läst någonstans att man kan få mindre kontantinsats? Eller har jag drömt det?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Karlm! Tyvärr har du nog drömt. I Sverige är det tyvärr 15% i kontantinsats på både hus och bostadsrätt. Men det är ingen hemlighet att vi är för att man ska ha en lägre insats i Sverige och istället amortera mer.

   Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Sara! Nej det är ingen skillnad på vart i landet du bor utan det är 15 procent i hela Sverige.

   Svara
 2. Ulf

  Hej jag undrar om det är någon annan procent på kontantinsatsen vid köp av fritidshus? Är det även det om man tänker på i fritidshuset?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Ibland kan bankerna kräva en något högre kontantinsats men jag skulle säga att oftast är det 15 procent som gäller även på fritidshus. Men aldrig mindre.

   Svara
 3. Måns

  Tror ni dom kommer höja kontantinsatsen inom närmaste tiden? Eller någon annan som läser det här?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Måns, Vi tror inte dom höger kontantinsatsen på många många år. Om dom ens någonsin kommer göra det. Att ha så kraftig amortering + högre kontantinsats skulle skapa kaos om du frågar oss.

   Svara
 4. Karin

  Jag ska köpa ett hus av min pappa som vi har låtit 3 mäklare värdera och fått ett snittvärde på 4.100.000kr. Det skulle innebära 615.000kr i kontantinsats. Pengar jag absolut inte har. Kan man skriva till banken säga att jag betalade 5 miljoner så man kan få ner insatsen?

  Svara
 5. Karl-Magnus

  Hej jag och min sambo ska flytta ihop och har hittat ett litet hus vi skulle vilja köpa men vi saknar 100.000kr till kontantinsatsen. Går det att låna till det med ett privatlån alltså?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Karl-Magnus, Det är bara din/er ekonomi och val av bank som kan stoppa er från att ta ett privatlån till kontantinsatsen.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.