Här ser du veckans topp 3 av lån vecka 42. För att se hela topplistan klicka du här.
#Ränta fr:Belopp:
1.Advisa låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
2.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
3.AXO Finans låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu

Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsats bostadsrätt? Hur många procent ligger den på och kan man låna 100% och ha ett bolån utan kontantinsats? Kontantinsatsen på en bostadsrätt är sedan Finansinspektionens nya regler 2010 MINST 15 procent av bostadens värde i Sverige. Oavsett om det är ett hus eller en lägenhet du köper. Du kommer alltså aldrig undan att lägga minst 15 procent i insats. Däremot finns det möjlighet att låna till kontantinsatsen.

Detta genom ett privatlån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Här ovan hittar du en topplista över privatlån där du helt enkelt kan se vart besökare innan dig valt att låna till sin kontantinsats just den här veckan. Topplistan sorteras efter vart det är som mest populärt att ta ett privatlån till sin bostadsrätt just precis den här veckan. Du kan sedan läsa och lämna betyg och omdöme om samtliga lån i veckans STORA topplista. Som alltså är samma topplista som du ser här ovan men en utökad version med bland annat omdöme, betyg och recensioner. Samt fler banker.

Låna till kontantinsatsen så här

Här ovan ser du en topp 10 över privatlån som du kan ta för att låna pengar till insatsen vid köp av en lägenhet. Det du ser där är den ENKLA topplistan. Vi har även den STORA topplistan här nedan. Det är exakt samma lista men skillnaden är att den enkla ska ge en överblick över alla alternativ så snabbt som möjligt medan den stora ska visa det som listan delvis baseras på. Det vill säga omdöme och betyg från våra besökare. Men den baseras även på hur populära lånen är till att låna till en lägenhet hos våra besökare. Ska du köpa lägenhet så bör du titta in båda dessa. Och sedan läsa Köpa lägenhet.

Kontantinsats bostadsrätt


Innehåll i Kontantinsats bostadsrätt

Med Kontantinsats bostadsrätt vill vi sammanfatta allt om köp av en bostadsrätt och vår vision är att dom flesta ska hitta rätt redan i första stycket här ovan men vill du fördjupa dig eller inte hittat det som just du sökte så kan du klicka dig vidare till rubrikerna i guiden här.

  • Finns det bolån utan kontantinsats i Sverige
  • Hur många procent är insatsen vid köp av hus?
  • Vi har skrivit mer om Kontantinsats bostadsrätt

Alltid 15 procent vid köp av bostadsrätt

Insatsen till en bostadsrätt är alltid minst 15 procent. Och det är alltså oavsett vilket bank du väljer att ta. Så du kan belåna din bostadsrätt till max 85% alltså. Om du är ute efter att låna pengar till kontantinsatsen så bör du titta in våran guide Låna till kontantinsats innan det. Guiden ligger på startsidan och är den första guiden på Kontantinsats.se där vi lag grunden till den redan år 2010. Ett måste för dig som inte har hela kontantinsatsen själv.

Låna inte över din inkomst

Exakt som rubriken säger så bör du alltid se till att inte låna med än du vet att du kan betala för. Låna aldrig pengar på chans. Och speciellt inte vid köp av bostad eftersom det kan göra att du behöver sälja din bostad för att du inte har råd med den. Och det upplever dom flesta som mycket smärtsamt.

Kontantinsats lägenhet har samma procent oavsett

Kontantinsats lägenhet är en sida vi tycker du ska läsa om du ska låna till en lägenhet som inte är en bostadsrätt. För alla lägenheter man köper är nämligen inte bostadsrätter vilka många tror. Man kan även köpa en ägarlägenhet. Så läs Kontantinsats lägenhet för att se vad vi menar med det.

Kontantinsatsen till en bostadsrätt ligger på minst 15% oavsett vilken bank du väljer. Men du kan låna till kontantinsatsen men inte med ett bollån med bostaden som säkerhet för lånet utan med ett privatlån (även kallat blancolån). Du kan se en topplista över vilka privatlån flest valt att låna till sin kontantinsats med just den här veckan. Där kan du även läsa och lämna omdöme och betyg om samtliga lån samt läsa vad vi tycker i våra recensioner om alla lån. I den här guiden får vi igenom hur mycket du behöver i kontantinsats vid köp av bostadsrätt och hur du även kan låna pengar till kontantinsatsen.


Finns det bolån utan kontantinsats i Sverige

Svar: Nej bolån utan kontantinsats finns inte i Sverige. Sedan hösten 2010 och dessutom insatsen ökat från 10 procent till 15 procent. Du måste alltså ha 150.000kr per miljon du ska köpa bostad för. Det vill säga 15 procent. Men du kan låna pengar till den delen också men då med ett privatlån (även kallat blancolån) till den delen. Det är alltså ett lån där du inte lämnar någon säkerhet för lånet. Det gör att lånet ofta får en lite högre ränta eftersom banker tar större risk när dom lånar ut pengar till dig och därför måste ta mer betalat. Men det gör att du kan låna till 100% av bostaden på så sätt.

Du tar alltså ett bolån på 85 procent av bostadens värde med bostaden som säkerhet för det lånet och sedan ett privatlån till 15 procent. Du ser ett topplista här ovan som visar vart besökare innan dig valt att låna pengar till sin insats just den här vecka. Listan uppdateras så fort något lån ändrar position och nollställs varje måndag klockan 00.01. Många undrar om det finns något bolån utan kontantinsats och i guiden Bolån utan kontantinsats svara vi bland annat på det. Har inte du hela kontantinsatsen så bör du läsa den här guiden. Desto snabbare desto bättre.

Hur många procent är insatsen vid köp av hus?

Svar: Exakt samma procent, det vill säga 15 procent som minst. Så när du ska köpa ett hus för 4 miljoner så är det alltså minst 600.000kr som gäller. Du kan enkelt räkna ut din insats genom att ta priset gånger 0,15. Då får du fram 15%.


Vi har skrivit mer om Kontantinsats bostadsrätt

Vi tror din fråga har varit hur stor insatsen är vid köp av bostadsrätt och den är 15% minst och vi tror även att du kan funderar på om man kan finansiera den med lån och det kan man faktiskt men i så falla med ett privatlån. Det handlar den här guiden om och vi tror du hittat svar på just detta. Men om du inte gjort det och vill läsa vidare om detta eller om du trots att du hittat det du sökte efter ändå vill fördjupa dig så hoppas vi denna meny kan hjälpa dig. Den visar andra guider vi skrivit om detta eller som är väldigt relaterat till dig. Sidor vi tycker du bör läsa om Kontantinsats bostadsrätt helt enkelt.