Veckans topplista över lån - v.4 2018

Här nedan ser du en topplista över lån som sätts efter vart besökare innan dig valt att låna pengar just den här veckan v.4 2018. Du kan skicka in en ansökan direkt online på nätet och du får ofta svar direkt om det är ett alternativ för dig/er. En låneansökan tar sällan mer än 5-10 minuter. Du hittar villkoren under "Mer info »". Topplistan baseras på omdöme, betyg och populäritet hos våra tidigare besökare. Ett tips är att ni ansöker tillsammans om ni är gifta eller sambos då det brukar öka chansen till få låna pengar och dessutom till lägre ränta.

→ Topplistan ändrades måndag 2018-01-22 kl 00:01.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
1.Låna till kontantinsats hos Lendo3,25%1-15år10000-500000krMer info om Lendo
2.Låna pengar till kontantinsats AXO Finans2,95%1-15år5000-600000krMer info om AXO Finans
3.Sambla2,95%1-10år5000-500000krMer info om Sambla
4.Consector2,95%1-15år10000-500000krLåna till kontantinsats via Consector
5.MyLoan2,95%2-15år10000-500000krMer info om My Loan
6.Låna till kontantinsats hos Freedom Finance3,54%1-12år5000-500000krMer info om Freedom Finance
7.Låna till kontantinsats hos Advisa2,95%1-12år10000-500000krMer info om Bank Advisa
8.Låna till kontantinsats hos ICA Banken3,70%3-12år20000-350000krMer info om ICA Banken
9.Låna till kontantinsats via Zmarta3,54%1-15år1000-500000krMer info om Zmarta
10.Låna till kontantinsats hos Bank Norwegian4,99%1-15år5000-500000krMer info om Bank Norwegian

Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsats bostadsrätt? Hur många procent ligger den på och kan man låna 100% och ha ett bolån utan kontantinsats? Svar: Kontantinsatsen på en bostadsrätt är sedan Finansinspektionens nya regler 2010 MINST 15 procent av bostadens värde i Sverige. Oavsett om det är ett hus eller en lägenhet du köper. Du kommer alltså aldrig undan att lägga minst 15 procent i insats. Däremot finns det möjlighet att låna till kontantinsatsen. Detta genom ett privatlån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Här ovan hittar du en topplista över privatlån där du helt enkelt kan se vart besökare innan dig valt att låna till sin kontantinsats just den här veckan. Topplistan sorteras efter vart det är som mest populärt att ta ett privatlån till sin bostadsrätt just precis den här veckan. Du kan sedan läsa och lämna betyg och omdöme om samtliga lån i veckans STORA topplista. Som alltså är samma topplista som du ser här ovan men en utökad version med bland annat omdöme, betyg och recensioner. Samt fler banker.

Låna till kontantinsats – Veckans topplista

Här ovan ser du en topp 10 över privatlån som du kan ta för att låna pengar till insatsen vid köp av en lägenhet. Det du ser där är den ENKLA topplistan. Vi har även den STORA topplistan här nedan. Det är exakt samma lista men skillnaden är att den enkla ska ge en överblick över alla alternativ så snabbt som möjligt medan den stora ska visa det som listan delvis baseras på. Det vill säga omdöme och betyg från våra besökare. Men den baseras även på hur populära lånen är till att låna till en lägenhet hos våra besökare.

Låna till kontantinsats

Om du är ute efter att låna pengar till kontantinsatsen så bör du titta in våran guide Låna till kontantinsats innan det. Guiden ligger på startsidan och är den första guiden på Kontantinsats.se där vi lag grunden till den redan år 2010. Ett måste för dig som inte har hela kontantinsatsen själv.

Kontantinsats bostadsrätt


Innehåll i guiden Kontantinsats bostadsrätt

Här ser du en en snabbmeny över vad du kan läsa i den här guiden som handlar om kontantinsatsen till en bostadsrätt. Vi har länkat till varje rubrik till varje kapitel i guiden. Du klickar enkelt på rubrikerna för att ta dig direkt till dom. Vi hoppas alltid att du hittar det du söker så snabbt som möjligt och det var så dessa menyer kom till.


Vanliga frågor om Kontantinsats bostadsrätt

Här samlar vi på vanliga frågor vi får in om Kontantinsats bostadsrätt och som vi har svarat på. Vi även in relaterade frågor som vi tror du vill ha svar på om du besöker den här guiden.

 • Går det att låna till kontantinsatsen?
 • Bolån utan kontantinsats – Finns det?
 • Hur många procent vid köp av hus?

Går det att låna till kontantinsatsen?

Svar: Ja det är fullt möjligt men bara med ett privatlån. Inte ett bolån med bostaden som säkerhet för kontantinsatsen.

Bolån utan kontantinsats – Finns det?

Svar: Bolån utan kontantinsats finns inte i Sverige. Sedan hösten 2010 och dessutom insatsen ökat från 10 procent till 15 procent. Du måste alltså ha 150.000kr per miljon du ska köpa bostad för. Det vill säga 15 procent. Men du kan låna pengar till den delen också men då med ett privatlån (även kallat blancolån) till den delen. Det är alltså ett lån där du inte lämnar någon säkerhet för lånet. Det gör att lånet ofta får en lite högre ränta eftersom banker tar större risk när dom lånar ut pengar till dig och därför måste ta mer betalat. Men det gör att du kan låna till 100% av bostaden på så sätt. Du tar alltså ett bolån på 85 procent av bostadens värde med bostaden som säkerhet för det lånet och sedan ett privatlån till 15 procent. Du ser ett topplista här ovan som visar vart besökare innan dig valt att låna pengar till sin insats just den här vecka. Listan uppdateras så fort något lån ändrar position och nollställs varje måndag klockan 00.01.

Hur många procent vid köp av hus?

Svar: Den ligger också på 15 procent och du hittar ingen bank som lånar ut mer än 85 procent med huset som säkerhet för lånet heller. Resterande 15 procent går bara att låna till med ett privatlån.


Tänka på innan lån till kontantinsatsen

Här samlar vi tips på saker du bör tänka på innan du väljer att låna till kontantinsatsen vid köp av en bostadsrätt. Har du några tips kan du skriva dom längst ned på den här sidan så tar vi upp dom om vi tycker dom är tillräckligt bra.

 • Låna inte över din inkomst
 • Jämför alltid lån

Låna inte över din inkomst

Svar: Exakt som rubriken säger så bör du alltid se till att inte låna med än du vet att du kan betala för. Låna aldrig pengar på chans. Och speciellt inte vid köp av bostad eftersom det kan göra att du behöver sälja din bostad för att du inte har råd med den. Och det upplever dom flesta som mycket smärtsamt.

Jämför alltid lån

Svar: Du ska ALLTID jämföra lån. För det finns väldigt mycket pengar att spara genom att jämföra lån. Så ta dig tid att jämföra så du kan se om du har det bästa lånet eller inte.


Låna till kontantinsatsen – Veckans STORA topplista

Längst upp på den här sidan hittar du den enkla topplistan över lån till insatsen som baseras på hur populära lånen är hos våra besökare, omdöme och betyg bland annat. Och som du ser i den enkla topplistan så hittar du inte allt det där. Utan det är från vår stora topplista. Det vill säga den här. Här har du en utökad variant på exakt samma topplista alltså. Med bland annat omdöme och betyg.

 • Lendo

Lendo

Lendo är en låneförmedlare som har varit den absolut populäraste nästan varje vecka sedan starten 2010. Dom jämför privatlån som du bland annat kan låna till insatsen med. Så om du vill låna pengar till insatsen du också kan du ta och titta in Lendo och se om det är ett alternativ för dig.


Sammanfattning av guiden Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsatsen till en bostadsrätt ligger på minst 15% oavsett vilken bank du väljer. Men du kan låna till kontantinsatsen men inte med ett bollån med bostaden som säkerhet för lånet utan med ett privatlån (även kallat blancolån). Du kan se en topplista över vilka privatlån flest valt att låna till sin kontantinsats med just den här veckan. Där kan du även läsa och lämna omdöme och betyg om samtliga lån samt läsa vad vi tycker i våra recensioner om alla lån. I den här guiden får vi igenom hur mycket du behöver i kontantinsats vid köp av bostadsrätt och hur du även kan låna pengar till kontantinsatsen.


Guider relaterade till Kontantinsats bostadsrätt

Här samlar vi på vanliga frågor vi får in om Kontantinsats bostadsrätt och som vi har svarat på. Vi även in relaterade frågor som vi tror du vill ha svar på om du besöker den här guiden.

 • Kontantinsats lägenhet
 • Låna till kontantinsats
 • Bolån utan kontantinsats

Kontantinsats lägenhet

Kontantinsats lägenhet är en sida vi tycker du ska läsa om du ska låna till en lägenhet som inte är en bostadsrätt. För alla lägenheter man köper är nämligen inte bostadsrätter vilka många tror. Man kan även köpa en ägarlägenhet.

Låna till kontantinsats

Låna till kontantinsats är guiden vi skriver om långt upp i den här guiden och som du hittar på startsidan. Det är en guide vi rekommenderar alla våra besökare att läsa minst en gång. Det är våran första guide och en av dom vi jobbar mest med. Den första versionen av den kom ut år 2010.

Bolån utan kontantinsats

Många undrar om det finns något bolån utan kontantinsats och i guiden Bolån utan kontantinsats svara vi bland annat på det. Har inte du hela kontantinsatsen så bör du läsa den här guiden. Desto snabbare desto bättre.


Läs mer om Kontantinsats bostadsrätt

Här bygger vi en snabbmeny över guider om att låna pengar till kontantinsatsen vid köp av en bostadsrätt och guider relaterade till det. Allt för att du så snabbt som möjligt ska kunna hitta det du söker om du inte gjort det i guiden du befinner dig i nu.

Läs mer om att låna till kontantinsats

Är du ute efter att låna till kontantinsatsen till din nya bostadsrätt så bör du läsa guiderna om det här nedanför också.

Läs mer om att låna pengar till bostadsrätt


Ställ en fråga och diskutera Kontantinsats bostadsrätt

Här nedan kan du ställa en fråga och vara med och diskutera Kontantinsats bostadsrätt med andra besökare och med oss på redaktionen. Vi har drivit Kontantinsats.se sedan 2010 och är i dag en av Sveriges största ekonomibloggar med huvudfokus på just att låna till kontantinsatsen vid bostadsköp. Det gör att vi kan väldigt mycket i ämnen och våra besökare brukar kunna väldigt mycket dom också. Vi vill bygga en sajt för våra besökare med våra besökare.


Lämna betyg på guiden Kontantinsats bostadsrätt

Här kan du lämna betyg på guiden Kontantinsats bostadsrätt som du precis tagit del av och läst. Du ger betyg genom att lämna en till fem stjärnor där 1 är sämst och 5 är bäst. Du får hemskt gärna även lämna ett omdöme genom att skriva en kommentar också. Motivera gärna ditt betyg där. Vi uppskattar om du tar del av hela guiden innan du lämnar ett betyg.


Lämna omdöme på guiden Kontantinsats bostadsrätt

Här kan du alltså lämna omdöme på Kontantinsats bostadsrätt. Du kan ge betyg här ovan.


Här är du nu: Låna till kontantinsats » Kontantinsats bostadsrätt

Det här inlägget postades i Kontantinsats, Kontantinsats bostadsrätt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kontantinsats bostadsrätt

 1. Lennart skriver:

  Hej! Spelar det någon roll vart i landet man köper sin bostadsrätt? Är det samma kontantinsats överallt?

  • Kontantinsats skriver:

   Hej Lennart, det är 15 procent i hela Sverige och oavsett om man köper lägenhet eller villa. Däremot kan procenten vara något högre på fritidshus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.