Veckans topplista över lån - v.30 2017

Här nedan ser du en topplista över lån som sätts efter vart besökare innan dig valt att låna pengar just den här veckan v.30 2017. Du kan skicka in en ansökan direkt online på nätet och du får ofta svar direkt om det är ett alternativ för dig/er. En låneansökan tar sällan mer än 5-10 minuter. Du hittar villkoren under "Mer info »".

Ett tips är att ni ansöker tillsammans om ni är gifta eller sambos då det brukar öka chansen till få låna pengar och dessutom till lägre ränta.

→ Topplistan ändrades torsdag 2017-07-27 kl 00:01.

#Ränta från:Lånetid:Belopp:
1.Låna till kontantinsats hos Lendo3,25%1-15år5000-500000krMer info om Lendo
2.Låna till kontantinsats AXO Finans topplista3,45%1-15år5000-500000krMer info om Consector
3.Låna till kontantinsats hos Freedom Finance3,25%1-12år5000-500000krMer info om Freedom Finance
4.Låna till kontantinsats hos ICA Banken3,70%3-12år10000-350000krMer info om ICA Banken
5.Låna till kontantinsats hos Bank Norwegian4,99%1-15år5000-500000krMer info om Bank Norwegian
6.Låna till kontantinsats hos Advisa2,95%1-12år10000-500000krMer info om Bank Advisa
7.Låna till kontantinsats via Zmarta3,25%1-15år1000-500000krMer info om Consector
8.Låna till kontantinsats Lendify2,95%0,5-10år5000-350000krMer info om Leasy
9.Consector3,50%1-15år10000-500000krLåna till kontantinsats via Consector
10.Låna till kontantinsats Santander topplista3,95%2-15år20000-350000krLåna till kontantinsats Santander


Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsats bostadsrätt? Hur många procent ligger den på och kan man låna 100% och ha ett bolån utan kontantinsats?

Svar: Kontantinsatsen på en bostadsrätt är sedan Finansinspektionens nya regler 2010 MINST 15 procent av bostadens värde i Sverige. Oavsett om det är ett hus du köper eller en lägenhet du köper. Du kommer alltså aldrig undan att lägga minst 15 procent i insats. Däremot finns det möjlighet att låna till kontantinsatsen. Detta genom ett privatlån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Här ovan hittar du en topplista över privatlån där du helt enkelt kan se vart besökare innan dig valt att låna till sin kontantinsats. Topplistan sorteras efter vart det är som mest populärt att ta ett privatlån till sin bostadsrätt just precis den här veckan. Du kan sedan läsa och lämna betyg och omdöme om samtliga lån.

Kontantinsats bostadsrätt på 5sek: I den här guiden får vi igenom hur mycket du behöver i kontantinsats vid köp av bostadsrätt och hur du även kan låna pengar till kontantinsatsen.

Kontantinsats bostadsrätt


Innehåll i guiden Kontantinsats bostadsrätt

Här ser du en en snabbmeny över vad du kan läsa i den här guiden som handlar om kontantinsatsen till en bostadsrätt.


Vanliga frågor om Kontantinsats bostadsrätt

Här samlar vi på vanliga frågor vi får in om Kontantinsats bostadsrätt och som vi har svarat på. Vi även in relaterade frågor som vi tror du vill ha svar på om du besöker den här guiden.

  • → Bolån utan kontantinsats – Finns det?
  • → Kontantinsats hus – Hur många procent vid köp av hus?

Bolån utan kontantinsats – Finns det?

Bolån utan kontantinsats – Finns det? Svar: Bolån utan kontantinsats finns inte i Sverige. Sedan hösten 2010 och dessutom insatsen ökat från 10 procent till 15 procent. Du måste alltså ha 150.000kr per miljon du ska köpa bostad för. Det vill säga 15 procent. Men du kan låna pengar till den delen också men då med ett privatlån (även kallat blancolån) till den delen. Det är alltså ett lån där du inte lämnar någon säkerhet för lånet. Det gör att lånet ofta får en lite högre ränta eftersom banker tar större risk när dom lånar ut pengar till dig och därför måste ta mer betalat. Men det gör att du kan låna till 100% av bostaden på så sätt. Du tar alltså ett bolån på 85 procent av bostadens värde med bostaden som säkerhet för det lånet och sedan ett privatlån till 15 procent. Du ser ett topplista här ovan som visar vart besökare innan dig valt att låna pengar till sin insats just den här vecka. Listan uppdateras så fort något lån ändrar position och nollställs varje måndag klockan 00.01.

Kontantinsats hus – Hur många procent vid köp av hus?

Kontantinsats hus – Hur många procent vid köp av hus? Svar: Den ligger också på 15 procent och du hittar ingen bank som lånar ut mer än 85 procent med huset som säkerhet för lånet heller. Resterande 15 procent går bara att låna till med ett privatlån.


Sammanfattning av guiden Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsatsen till en bostadsrätt ligger på minst 15% oavsett vilken bank du väljer. Men du kan låna till kontantinsatsen men inte med ett bollån med bostaden som säkerhet för lånet utan med ett privatlån (även kallat blancolån). Du kan se en topplista över vilka privatlån flest valt att låna till sin kontantinsats med just den här veckan. Där kan du även läsa och lämna omdöme och betyg om samtliga lån samt läsa vad vi tycker i våra recensioner om alla lån.


Läs mer om Kontantinsats bostadsrätt

Här bygger vi en snabbmeny över guider om att låna pengar till kontantinsatsen vid köp av en bostadsrätt och guider relaterade till det. Allt för att du så snabbt som möjligt ska kunna hitta det du söker om du inte gjort det i guiden du befinner dig i nu.

Läs mer om att låna till kontantinsats

Är du ute efter att låna till kontantinsatsen till din nya bostadsrätt så bör du läsa guiderna om det här nedanför också.

Läs mer om att låna pengar till bostadsrätt


Ställ en fråga och diskutera Kontantinsats bostadsrätt

Här nedan kan du ställa en fråga och vara med och diskutera Kontantinsats bostadsrätt med andra besökare och med oss på redaktionen. Vi har drivit Kontantinsats.se sedan 2010 och är i dag en av Sveriges största ekonomibloggar med huvudfokus på just att låna till kontantinsatsen vid bostadsköp. Det gör att vi kan väldigt mycket i ämnen och våra besökare brukar kunna väldigt mycket dom också. Vi vill bygga en sajt för våra besökare med våra besökare.


Lämna betyg och omdöme på guiden Kontantinsats bostadsrätt

Här kan du lämna betyg och omdöme på vår guide Kontantinsats bostadsrätt. Du ger betyg genom att lämna en till fem stjärnor där 1 är sämst och 5 är bäst. Du får hemskt gärna även lämna ett omdöme genom att skriva en kommentar.

(85 röster och i snitt: 4,29 av 5)

Här är du nu: Kontantinsats » Kontantinsats bostadsrätt

Det här inlägget postades i Kontantinsats, Kontantinsats bostadsrätt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kontantinsats bostadsrätt

  1. Lennart skriver:

    Hej! Spelar det någon roll vart i landet man köper sin bostadsrätt? Är det samma kontantinsats överallt?

    • Kontantinsats skriver:

      Hej Lennart, det är 15 procent i hela Sverige och oavsett om man köper lägenhet eller villa. Däremot kan procenten vara något högre på fritidshus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.