Här ser du veckans topp 3 av lån vecka 33. För att se hela topplistan klicka du här.
#Ränta fr:Belopp:
1.Advisa låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
2.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
3.Låna pengar av ICA Banken3,70%20000-350000krLåna pengar nu

Kontantinsats bostadsrätt

Kontantinsats bostadsrätt? Hur många procent ligger den på och kan man låna 100% och ha ett bolån utan kontantinsats? Kontantinsatsen på en bostadsrätt är sedan Finansinspektionens nya regler 2010 MINST 15 procent av bostadens värde i Sverige. Oavsett om det är ett hus eller en lägenhet du köper. Du kommer alltså aldrig undan att lägga minst 15 procent i insats. Däremot finns det möjlighet att låna till kontantinsatsen.

Detta genom ett privatlån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Här ovan hittar du en topplista över privatlån där du helt enkelt kan se vart besökare innan dig valt att låna till sin kontantinsats just den här veckan. Topplistan sorteras efter vart det är som mest populärt att ta ett privatlån till sin bostadsrätt just precis den här veckan. Du kan sedan läsa och lämna betyg och omdöme om samtliga lån i veckans STORA topplista. Som alltså är samma topplista som du ser här ovan men en utökad version med bland annat omdöme, betyg och recensioner. Samt fler banker.

Alltid 15 procent vid köp av bostadsrätt

Insatsen till en bostadsrätt är alltid minst 15 procent. Och det är alltså oavsett vilket bank du väljer att ta. Så du kan belåna din bostadsrätt till max 85% alltså. Om du är ute efter att låna pengar till kontantinsatsen så bör du titta in våran guide Låna till kontantinsats innan det. Guiden ligger på startsidan och är den första guiden på Kontantinsats.se där vi lag grunden till den redan år 2010. Ett måste för dig som inte har hela kontantinsatsen själv.

Låna till kontantinsatsen så här

Här ovan ser du en topp 10 över privatlån som du kan ta för att låna pengar till insatsen vid köp av en lägenhet. Det du ser där är den ENKLA topplistan. Vi har även den STORA topplistan här nedan. Det är exakt samma lista men skillnaden är att den enkla ska ge en överblick över alla alternativ så snabbt som möjligt medan den stora ska visa det som listan delvis baseras på. Det vill säga omdöme och betyg från våra besökare. Men den baseras även på hur populära lånen är till att låna till en lägenhet hos våra besökare. Ska du köpa lägenhet så bör du titta in båda dessa. Och sedan läsa Köpa lägenhet.

Kontantinsats bostadsrätt

Låna inte över din inkomst

Exakt som rubriken säger så bör du alltid se till att inte låna med än du vet att du kan betala för. Låna aldrig pengar på chans. Och speciellt inte vid köp av bostad eftersom det kan göra att du behöver sälja din bostad för att du inte har råd med den. Och det upplever dom flesta som mycket smärtsamt.

Kontantinsats lägenhet är samma sak

Kontantinsats lägenhet är en sida vi tycker du ska läsa om du ska låna till en lägenhet som inte är en bostadsrätt. För alla lägenheter man köper är nämligen inte bostadsrätter vilka många tror. Man kan även köpa en ägarlägenhet. Så läs Kontantinsats lägenhet för att se vad vi menar med det.

Kontantinsatsen till en bostadsrätt ligger på minst 15% oavsett vilken bank du väljer. Men du kan låna till kontantinsatsen men inte med ett bollån med bostaden som säkerhet för lånet utan med ett privatlån (även kallat blancolån). Du kan se en topplista över vilka privatlån flest valt att låna till sin kontantinsats med just den här veckan. Där kan du även läsa och lämna omdöme och betyg om samtliga lån samt läsa vad vi tycker i våra recensioner om alla lån. I den här guiden får vi igenom hur mycket du behöver i kontantinsats vid köp av bostadsrätt och hur du även kan låna pengar till kontantinsatsen.


Kan man låna pengar till insatsen?

Svar: När vi skapade Kontantinsats.se år 2010 så var det våran första guide vi skrev. Allt för få vet nämligen om att man även kan låna pengar till insatsen. Men inte med ett bolån där du lämnar bostaden som säkerhet utan i så fall med ett privatlån. Så om du vill låna till insatsen så är det alltså ett privatlån du får försöka få.

Finns det bolån utan kontantinsats i Sverge

Svar: Nej bolån utan kontantinsats finns inte i Sverige. Sedan hösten 2010 och dessutom insatsen ökat från 10 procent till 15 procent. Du måste alltså ha 150.000kr per miljon du ska köpa bostad för. Det vill säga 15 procent. Men du kan låna pengar till den delen också men då med ett privatlån (även kallat blancolån) till den delen. Det är alltså ett lån där du inte lämnar någon säkerhet för lånet. Det gör att lånet ofta får en lite högre ränta eftersom banker tar större risk när dom lånar ut pengar till dig och därför måste ta mer betalat. Men det gör att du kan låna till 100% av bostaden på så sätt.

Du tar alltså ett bolån på 85 procent av bostadens värde med bostaden som säkerhet för det lånet och sedan ett privatlån till 15 procent. Du ser ett topplista här ovan som visar vart besökare innan dig valt att låna pengar till sin insats just den här vecka. Listan uppdateras så fort något lån ändrar position och nollställs varje måndag klockan 00.01. Många undrar om det finns något bolån utan kontantinsats och i guiden Bolån utan kontantinsats svara vi bland annat på det. Har inte du hela kontantinsatsen så bör du läsa den här guiden. Desto snabbare desto bättre.


Läs mer om Kontantinsats bostadsrätt


2 reaktion på “Kontantinsats bostadsrätt

 1. Lennart

  Hej! Spelar det någon roll vart i landet man köper sin bostadsrätt? Är det samma kontantinsats överallt?

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Lennart, det är 15 procent i hela Sverige och oavsett om man köper lägenhet eller villa. Däremot kan procenten vara något högre på fritidshus.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.