Här ser du veckans topp 3 av lån vecka 29. För att se hela topplistan klicka du här.
#Ränta fr:Belopp:
1.Advisa låneformedlare2,95%5000-600000krLåna pengar nu
2.Lendo låneformedlare3,25%10000-500000krLåna pengar nu
3.Låna pengar av ICA Banken3,70%20000-350000krLåna pengar nu

Kontantinsats bolån

Kontantinsats bolån? Hur står är kontantinsatsen? Finns det bolån utan kontantinsats? I Sverige är det MINST 15 procent i kontantinsats som gäller sedan Finansinspektionens nya regler som kom hösten 2010. Alltså kan du inte hitta en bank där du kan få mindre kontantinsats. Däremot kan du låna till kontantinsatsen om du har möjlighet till det. Men då genom ett privatlån. Alltså ett lån där du inte lämnar bostaden som säkerhet för den delen av lånet. Privatlån är ett lån utan säkerhet där du alltså inte lämnar något i säkerhet för lånet och får köpa vad du vill för pengarna. Till exempel använda dom till kontantinsatsen på din bostad.

Låna till kontantinsatsen med ett privatlån

Vill du låna till kontantinsatsen med ett privatlån så kan du titta in våran topplista över privatlån som visar vart besökare valt att låna till sin kontantinsats just den här veckan. Vi har både den enkla topplistan som visar en nerbantad version av topplistan och sedan har vi även den stora topplistan där du hittar omdöme, betyg, recensioner och mycket mer.

Kontantinsats bolån

Så här kan en finansiering av en bostad alltså se ut

Du köper en bostad för 2milj. 15% av 2milj är 300.000kr. Du tar ett privatlån på 300.000kr och ett bolån till resterande 85 procent. Vissa banker har dock ännu ett privatlån där emellan. Så att kontantinsatsen är på 15% sedan ett topplån på 10% till och sedan 75% bolån istället. Men då är det bara byta bank om inte det passar dig.

Bolån utan kontantinsats

En av våra första guider var Bolån utan kontantinsats och där har vi skrivit väldigt mycket som vi tror du vill läsa om om du finner guiden du är i ny intressant. Den handlar om samma sak men är en lite mer djupgående guide. En av våra största.


Fråga något om Kontantinsats bolån

Du får väldigt gärna ställa en fråga eller vara med och diskutera om Kontantinsats bolån här nedan i kommentarsfältet. Vi på redaktionen svarar ofta inom 24 timmar och andra besökare är också ofta väldigt snabba.

Kan man låna 100% till en bostad?

Svar: Det går inte att belåna bostaden mer än max 85% av dess värde. Därför går det bara ta bostadslån till just precis den gränsen som mest. Oavsett bank du väljer. Och sedan finns det möjlighet att låna pengar även till kontantinsatsen men då gör man det med ett blancolån i så fall.

Kontantinsats till hus och lägenhet är samma?

Svar: Det är ingen skillnad på kontantinsats till hus och kontantinsats till lägenhet. Men däremot gäller andra regler vad gäller kontantinsats till bil.


Läs mer om Kontantinsats bolån

Läs mer om Kontantinsats bolån är en meny över andra guider vi skrivit i ämnet eller som är relaterade till det. Så har du inte hittat det du söker eller bara vill läsa vidare om kontantinsats och bolån så hoppas vi att du hittar något här. Här tipsar vi nämligen om guider vi tror du kan vara intresserad av att läsa.


Sammanfattning av Kontantinsats bolån

Kontantinsats bolån är en sida där vi förklarar mer om hur insatsen ser ut vid köp av hus eller lägenhet. För i Sverige har vi nämligen ett bolånetak där du inte kan lämna bostaden som säkerhet över 85%. 85% av bostadens värde alltså. Sedan får du ta ett blancolån till insatsen.

För att du så enkelt som möjligt ska kunna hitta det du söker i guiden Kontantinsats bolån så har vi radat upp rubrikerna till dom olika kapitlen här. Så det är bara att klicka på rubrikerna för att direkt ta dig till det kapitlet. Här tipsar vi om guider som är relaterade till Kontantinsats bolån. Och det vi gör är att vi sammanfattar dom kort med några meningar för att du ska se om det är något för dig eller inte. Det är är kapitlet för dig som vill ha en fördjupning i Kontantinsats bolån. Funderar du på att låna till kontantinsatsen tycker vi att du bör läsa denna innan det. Vi satsar på att 90 procent ska hitta det dom söker redan innan menyn men för dom 10 procent som inte gör det så har vi bland annat skapat den här fördjupningen. Vi skulle bli otroligt glada om du ville ta en minut och sätta omdöme och betyg på guiden som du precis läst.

Kontantinsats bolån


2 reaktion på “Kontantinsats bolån

 1. Fam. Höglund

  Så om min familj ska köpa en villa för 4 miljoner så måste vi alltså ha 600.000kr i kontanter eller genom ett privatlån? Det är ju helt galet hur det blivit. Vilka har råd med det liksom.

  Svara
  1. Kontantinsats

   Hej Fam. Höglund, Ja tyvärr är det så galet idag. Och det är nog priserna som är galnare än reglerna egentligen.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fyll i för att kunna skicka * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.